Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man kommer till toppen av Google

Hur man kommer till toppen av Google

Jagar du fortfarande den svårfångade topplatsen på Google?

Om ja, ge inte upp ännu.

Även om det kan kännas som en kamp i uppförsbacke att klättra SERP, finns det några beprövade tekniker som kan ta dig dit snabbare.

Dessutom kommer dessa bästa tips inte bara att ta dig till toppen av Google där du hör hemma, utan de kommer också att se till att du inte halkar ner någon gång snart.

Låter allt lite för bra för att vara sant?

Här på Click Intelligence har vi gjort det till vårt uppdrag att upptäcka alla de senaste verktygen och teknikerna som kan hjälpa våra kunder att stiga i Googles led och överträffa sina konkurrenter, och i den här artikeln kommer vi att vara vänliga nog att dela dem med dig .

I SEO-guiden nedan kommer du att upptäcka allt du behöver göra under 2022 och framåt för att få den bästa platsen på Google och få den organiska webbplatstrafik som ditt företag förtjänar.

Varför är det så viktigt att komma in på förstasidan på Google?

Innan du fördjupar dig i hur du kan driva din webbplats till toppen av SERP:er kan det vara en bra idé att avgöra Varför du måste sikta på första sidan på Google.

Låt oss börja med lite hårt slående statistik.

Det är ett mycket välkänt faktum att den första sidan på Google fångar den stora majoriteten av trafiken, men vet du hur detta påverkar klickfrekvenserna?

36,4 % av människor klickar sig igenom det första resultatet som de fått av Google.

12,5 % av människor klickar sig igenom det andra resultatet.

9,5 % av människor klickar sig igenom det tredje resultatet.

När du kommer ner till det tionde Google-resultatet för en sökning har detta avböjt till endast 2,22 %.

Så, vad betyder detta för ditt företag och dess rankning på SERP?

Kort sagt, om du vill njuta av en hög CTR, måste du synas så högt på Google som möjligt.

Kolla in några ytterligare fördelar med att komma in på förstasidan på Google nedan:

 • Mer exponering online
 • Bättre söknärvaro
 • Förbättrad varumärkesauktoritet och förtroende
 • Fler ledtrådar
 • Ökat engagemang
 • Möjlighet att visas som ett utvalt utdragEtt utvalt utdrag är ett sökresultat som är speciellt formaterat för att inkludera en sammanfattning av svaret, extraherat från en webbsida.
 • Snabba upp din försäljningscykel

Så här kommer du till toppen av Google Sök

Innehållsoptimering

Det har sagts förut och det kommer att sägas igen, när det kommer till hur man förbättrar SEO är bra innehåll avgörande, och 2022 kommer detta att bli ännu viktigare för din webbplats övergripande prestanda.

Läsa:  Hur rengör man Xbox One?

Även om det kan verka som mycket arbete att skapa en innehållsstrategi, lovar vi att resultatet kommer att vara mer än värt ansträngningen.

Det räcker dock inte att bara skapa fantastiskt innehåll som din målgrupp kommer att älska. Du måste också se till att ditt innehåll drar till sig uppmärksamhet från sökmotorer, och i synnerhet måste du se till att det lockar Google.

Det bästa sättet att göra detta är med innehållsoptimering. Denna process gör att du effektivt kan förmedla ditt företag och dess innehåll så att sökmotorer kan indexera och rangordna dig därefter.

Det finns många fördelar med innehållsoptimering, inklusive:

 • Överträffa dina konkurrenter
 • Tjäna fler bakåtlänkar
 • Få högre klick
 • Generera potentiella kunder av högre kvalitet
 • Njut av mer försäljning

Du måste se till att du optimerar all relevant text, inklusive dina titeltaggar, metabeskrivningar, meta nyckelord.Meta nyckelord är en HTML-tagg som hjälper sökmotorer att kategorisera vad din sida handlar om., URL:er och till och med alla bilder och videor du använder.

För mer information om innehållsoptimering, kolla in vår Kunskapshubb.

Våra bästa tips för innehållsoptimering 2022:

 1. Genomför konkurrentundersökningar

Tänk inte på konkurrentforskning som fusk. Se det som en inblick i vad du kan göra bättre. Dina konkurrenters webbplatser är fyllda med information om hur du kan optimera innehållet inom din nisch, vilket kan visa sig vara ovärderligt för att förbättra dina SEO-insatser.

 1. Fokus på interna länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor.

Interna länkar är avgörande om du vill att ditt innehåll ska hittas och förstås av Google, så du måste se till att de du inkluderar är uppdaterade och relevanta.

Interna länkar gör det också möjligt för dig att skicka värdefull SEO till andra viktiga sidor på din webbplats, så kallade page Authority.

 1. Optimera för utvalda utdrag

Kända som position noll, utvalda utdrag rankas ännu högre än topplaceringen på Google och leder maximal trafik till din webbplats. Det finns många sätt att optimera ditt innehåll för utvalda utdrag, inklusive att optimera för Googles “People Also Ask”-ruta och genom att inkludera frågor i dina underrubriker.

LänkbyggnadLänkbyggnad är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar.

Återigen, de flesta vet att länkbyggande är avgörande för SEO, men detta är en aspekt av optimering som även erfarna marknadsförare kan ta fel.

Som du förväntar dig vill du sikta på bygga länkar av hög kvalitet istället för lågkvalitativa, men hur gör du det här?

Du kan få inkommande länkar av hög kvalitet från en mängd olika källor, inklusive leverantörswebbplatser, leverantörswebbplatser och industrisajter, som alla kan hjälpa till att öka din relevans och hjälpa till att positionera ditt varumärke som en pålitlig och auktoritativ källa.

Det finns många olika sätt att bygga bakåtlänkar av hög kvalitet, till exempel:

 1. Gästbloggar

Om du vill få ditt varumärke uppmärksammat online är gästbloggning ett av de bästa sätten att göra det. Genom att göra det möjligt för dig att träffa redan etablerade målgrupper kan gästbloggning hjälpa dig att bygga kvalitetsbakåtlänkar, öka antalet följare på sociala medier och öka trafiken på din webbplats.

 1. Skapa infografik

Infografik är en av de mest populära länkbyggande teknikerna för många digitala marknadsförare, och det är inte svårt att förstå varför. Efterfrågan på infografik har inte bara skjutit i höjden under de senaste åren, utan de är också otroligt delbara, vilket gör att du enkelt kan bygga flera länkar.

 1. Uppsökande bloggare

Vi älskar att nå bloggare eftersom det hjälper till att få ditt innehåll att se av så många människor som möjligt. Det finns flera researchverktyg för influencers som du kan hitta online för att koppla ditt varumärke med influencers inom din nisch, och sedan behöver du bara övertyga dem om att dela ditt innehåll.

 1. Ge intervjuer

Ser du dig själv som en expert inom din bransch? Om ja, då är att ge intervjuer en bra länkbyggande strategi. Oroa dig inte om du inte är tillräckligt känd för att bli kontaktad för en intervju. Detta betyder bara att du måste nå ut och pitcha dig själv.

Läsa:  Hur tar man bort sidbrytning i Microsoft Word?

När du ger dina svar, se till att de alltid länkar till din webbplats.

Sökordsforskning Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här.

Även om det inte är allas favorit-SEO-relaterade uppgift, är sökordsforskning fortfarande en viktig (ursäkta ordleken) del av sökmotoroptimering och för att nå toppen av Google.

Vi kommer inte att gå in för mycket i detalj om hur du utför sökordsforskning eftersom vi är säkra på att du redan kan övningen. Men vi kommer att berätta hur du kan förbättra ditt nuvarande sökord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. forskningsinsatser för att förbättra din position på SERP.

 1. Fokusera på sökord med lång svans

Om du inte är säker på vad som är skillnaden mellan ett long-tail-sökord. Long-tail-sökord är fraser med fler än två ord. De är också mer specifika och använder ofta modifierare för att begränsa en sökning. och ett nyckelord, låt oss förklara:

Ett huvudnyckelord är kortfattat, som “SEO-guide” eller “SEO-fuskblad”.

Å andra sidan är ett sökord med lång svans vanligtvis en längre fras som “SEO-guide för småföretag” eller “SEO-fusk för nybörjare”.

Medan ett sökord med lång svans i sig inte kommer att öka din organiska trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som leds till en webbplats på grund av obetald placering på en sökmotors resultatsida. så mycket, när du använder flera tillsammans, kan du förvänta dig att se gradvisa och långvariga resultat.

Om du kämpar med sökordsforskning, hanterad SEO kan hjälpa dig att få ut det mesta av ditt innehåll och skicka dig enorma SERPs.

 1. Skriv mer blogginnehåll

Vad är poängen med att spendera timmar på att genomföra sökordsforskning och analys om du inte har någonstans att placera dina valda sökord? Såvida du inte vill bli anklagad för att fylla med sökordSökordsfyllning är en teknik som försöker ge sidor högre ranking på sökmotorernas resultatsidor genom att infoga samma sökord om och om igen., ett stort nej-nej både för sökare och sökmotorer, behöver du att ha tillräckligt med innehåll för att använda dina sökord effektivt.

Dessutom, ju mer innehåll du har, desto mer sannolikt är det att du rankas högre på Google. Det är en win-win situation.

Om du inte har tid eller expertis att skapa bra innehåll själv, varför inte ta hjälp av ett professionellt team för innehållsskrivare?

 1. Fokusera på sökintention

Om du gör dig skyldig till att främst fokusera på genomsnittliga månatliga sökningar när du utför sökordsforskning, kan du missa ett seriöst knep.

Sökavsikt hjälper dig att förstå vad en sökare verkligen letar efter när de anger ett sökord på Google. Det kan hjälpa dig att förstå din publik bättre, men det kan också hjälpa dig att skapa innehåll som bäst uppfyller deras behov.

Läsa:  Google Pixel Fold presenterades vid I/O 2023; börjar på $1799

Röstsökning

Om du bara implementerar en strategi för att komma till toppen av Google-sökning 2022, låt det vara röstsökning. Utan tvekan en av årets största SEO-trender, röstsökning håller snabbt på att bli användarnas föredragna metod att söka online.

I själva verket, låt oss ta en närmare titt på lite röstsökningsstatistik:

41 % av vuxna använder röstsökning minst en gång om dagen

Mer än hälften av smartphoneanvändarna använder röstteknik på sin enhet

55 % av hushållen förväntas äga en smart högtalare till 2022

År 2024 kommer den globala försäljningen av smarta högtalare att överträffa 30 miljarder dollar

Så, exakt vad betyder detta för ditt företag och dess position på SERP?

För att säga det rakt ut, om du inte optimerar din webbplats för röstsökning, så är du i allvarlig fara att bli kvar.

Är du osäker på var du ska börja med röstsökningsoptimering?

Kolla in våra bästa tips nedan:

 1. Förbättra din webbplats hastighet

Som med de flesta delar av livet nuförtiden vill människor inte behöva vänta länge för att få svaren de behöver från Google. Det betyder att om du vill att din webbplats ska visas högt upp i Google och bli utvald när en användare ställer en fråga till sin enhet, måste du se till att din webbplats är snabb.

Sidans laddningstider är en av Googles främsta rankningsfaktorer, både för traditionell sökning och röstsökning. De flesta användare förväntar sig att en webbplats ska laddas på 2 sekunder eller mindre, med en fördröjning på 1 sekund som resulterar i upp till 7 % förlust av konverteringar.

Förutom att påskynda din sajt måste du också se till att den är mobilvänlig eftersom ett stort antal röstsökningar görs på mobila enheter.

 1. Uppdatera din Google My Business-profil

Förhoppningsvis har du redan en Google My Business-profil igång, och om inte måste du göra detta till en första prioritet för 2022.

Dina Google My Business-uppgifter är ett mycket effektivt sätt att optimera din webbplats för röstsökning och kan användas för att visa upp vad som gör ditt företag speciellt, för att tillhandahålla viktig information och för att visa alla dina senaste kundrecensioner.

 1. Skriv konversationsbloggar

Röstsökningar är vanligtvis mer konversationsbaserade än traditionella sökningar. Till exempel kan någon säga, “hur kan jag förbättra mina SEO-insatser?” istället för att “få SEO-tips”.

Detta innebär att om du vill optimera ditt innehåll för röst, måste du också göra ditt blogginnehåll mer konversationsrikt.

Du kanske vill starta en blogg med “Frågar du dig själv, hur kan jag förbättra mina SEO-insatser?” Den här typen av konversationsfraser ökar dina chanser att rankas högt i röstsökningsresultat.

Kom alltid ihåg att du försöker hjälpa sökare med deras problem, inte bara pusha dina produkter och tjänster.

Online recensioner

Underskatta aldrig vikten av onlinerecensioner när det kommer till hur man kan förbättra SEO och hur man når toppen av Google-sökning.

2016 tillkännagav Google att de introducerade recensioner från webben till den lokala kunskapspanelen. Googles kunskapspanel visar informationsutdrag om ett ämne som du söker efter i en Google-sökning. Detta innebar att kundrecensioner blev mycket mer framträdande i Google-sökningar.

Dessutom är kundrecensioner ett sätt som Google avgör hur pålitlig och auktoritativ en webbplats är, så du måste se till att du uppmuntrar så många som möjligt.

För att inte tala om det faktum att kunderna är mycket beroende av dem för att påverka sina köpbeslut.

Läsa:  5 måste-ha verktyg för att optimera din dropshipping-verksamhet för tillväxt

Om du inte har många recensioner eller om du är orolig för några negativa recensioner som du har, bör nedanstående tekniker hjälpa:

 1. Bedöm dina aktuella recensioner

Innan du börjar försöka uppmuntra fler recensioner av ditt företag måste du först bedöma de du redan har. Om du inte är säker på var du ska börja är Google, Yelp och Facebook tre av världens största recensionsplattformar.

Identifiera hur många positiva och negativa recensioner du har och bestäm vilka områden i ditt företag som behöver förbättras.

Glöm inte att även titta på andra recensionswebbplatser som TripAdvisor, Yahoo Local och Yell.com, samt alla branschspecifika recensionersajter.

 1. Svara på recensioner

Nästa steg är att försöka svara på så många recensioner som möjligt. Även om du kanske känner dig mer benägen att svara på de positiva recensionerna, kräver de negativa din uppmärksamhet mest.

Om en av dina kunder känner sig svikna av sin erfarenhet av ditt företag, då är det din uppgift att blidka dem. Sträva efter att vara hjälpsam och omtänksam så att din verksamhet kan ses i ett mer positivt ljus.

Alla företag får dåliga recensioner, men det är hur du hanterar dem som skiljer dig åt.

 1. Fokusera på dina stjärnbetyg

Stjärnor är ett av de mest populära klassificeringssystemen, favoriserat av både sökare och sökmotorer som Google.

Säljartillägg är Googles stjärnklassificeringssystem och är reserverade för de högst rankade företagen. Dessa betyg visas i din Google My Business-profil när användare söker efter dig när du visas i organiska sökresultat Organiska sökresultat är de naturliga, obetalda sökresultaten för ett sökord på Google. och även dina betalda sökresultat.

 1. Uppmuntra positiva recensioner

Det finns flera sätt som du kan uppmuntra dina kunder att lämna mer positiva recensioner, varav några är lite djärvare än andra.

En mycket effektiv teknik är att pressa dyrare varor för recensioner, eftersom dessa är svårare att sälja och därför kommer att väga större vikt när det gäller att påverka köpbeslut.

En annan taktik är att erbjuda prover på nya produkter och tjänster. Alla älskar en freebie, och de flesta har inget emot att skriva en recension i utbyte mot ett gratisprov.

Glöm inte att begära recensioner som en del av din e-postmarknadsföring och skicka förfrågningar på sociala medier.

Slutsats

Tyvärr finns det inga genvägar när det kommer till hur man kommer till toppen av Google-sökning.

Det tar tid, ansträngning och engagemang för att förbättra SEO och när vi går in i 2022 och onlinemarknaden blir ännu mer konkurrenskraftig, kommer du att behöva arbeta ännu hårdare för att få den första platsen på SERP.

Oavsett om du har en generös annonsbudget eller om du planerar att uppnå resultat enbart genom organisk sökning, ger ovanstående tips dig chansen att gå före dina konkurrenter och dominera SERP:er.

Känner du fortfarande att du behöver lite mer hjälp?

Här på Click Intelligence lever vi och andas SEO och är redo och väntar på att hjälpa ditt företag att ta sig upp i Googles rankning. Som en resultatdriven SEO-byrå erbjuder vi skräddarsydda SEO-strategier för företag av alla storlekar inom flera branscher.

Komma i kontakt här för mer information.