Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man konverterar en PowerPoint-fil till pdf

Hur man konverterar en PowerPoint-fil till pdf

Om du har en dator har du säkert hört talas om PowerPoint, Microsoft Office-programmet för att skapa multimediabilder. Det är en av de mest välkända och använda mjukvarorna någonsin, som låter dig skapa infografik och presentationerbåde statisk och interaktiv.

Formatet som filerna sparas i är i allmänhet .ppt, men det kan ofta vara användbart att exportera en PowerPoint-fil i PDF-format för att enkelt kunna konsultera den. Här är den huvudsakliga programvaran och onlineverktygen för att snabbt och enkelt konvertera en ppt-fil till PDF.

 • 1. Hur man konverterar en PowerPoint till PDF från Microsoft Office

  Om Microsoft Office är installerat på din dator är det ganska omedelbart att konvertera en presentation till en PDF. När du har skapat ditt dokument, eller efter att ha öppnat ett befintligt, behöver du bara klicka Fil (överst till vänster) och välj i rullgardinsmenyn Spara med namn.

  När fönstret för att spara är öppet behöver du bara välja katalogen (dvs. “platsen” på datorn där presentationen ska sparas), sedan byta namn på filen och ändra formatet från under namnfältet till PDF och klicka på Spara.

  Alternativt finns också den specifika funktionen som låter dig exportera direkt till PDF. För att fortsätta behöver du bara klicka på Filhitta alternativet Exporteraslutligen, klicka Skapa PDF/XPF.

  Vid denna tidpunkt öppnas ett fönster som är mycket likt det som sågs i föregående metod som redan är inställt på PDF och allt som återstår att göra är att byta namn på filen, välj var du vill spara den och klicka på Spara. Även i detta fall är det en ganska intuitiv och omedelbar operation.

  Läsa:  Facebook-förstärkt inlägg – Hur du snabbt får ditt godkänt
 • 2. Hur man sparar en fil till PDF från LibreOffice

  Konvertera ppt till pdf med libreoffice

  Som ett alternativ till Microsoft Office kan andra sviter användas kontorsautomationTill exempel LibreOffice, den berömda produktivitetssviten med öppen källkod. Innan vi börjar måste vi dock göra en premiss: i det här fallet kommer programmet uppenbarligen inte att heta PowerPoint utan Imponera på. Annat namn men identiska funktioner och ett praktiskt taget speglat gränssnitt.

  Så när din presentation är öppen behöver du bara klicka på lämplig knapp i verktygsfältet och fortsätta med att spara din PDF. Även denna gång öppnar en spara fönstret där du kan byta namn på din Impress-fil, välja katalogen att spara den i och slutligen exportera den till PDF.

  Låt oss dessutom komma ihåg att LibreOffice-sviten är ett utmärkt alternativ till Microsoft Office, med exakt samma funktioner men helt gratis och öppen källkod. Så för den som vill “frigöra sig” från Microsoft och fortfarande har en mycket effektiv produktivitetsprogramvara tillgänglig, kan du välja den här lösningen.

  Dessutom är LibreOffice redan integrerat och fullt kompatibelt med alla distributioner av Linux; något mycket uppskattat av alla fans av operativsystem med öppen källkod.

 • 3. Konvertera en PowerPoint till PDF online

  Konvertera ppt till pdf online

  Om varken Microsoft Office eller LibreOffice är installerade på din PC bör du veta att det finns många giltiga alternativ, helt online. Det första vi kommer att prata om är de nu berömda Google Slides.

  Lika på alla sätt med de två sviterna ovan; hemapplikationen Google låter dig skapa, redigera och, naturligtvis, exportera din presentation i det format du föredrar.

  Dessutom är det den perfekta lösningen för att arbeta med flera personer på en fil, utan att behöva fysiskt utbyta material. Även i det här fallet, efter att ha skapat eller öppnat din presentation, är allt du behöver göra att klicka FilGår upp Ladda ner och klicka sedan på PDF-dokument.

  Läsa:  Hur man optimerar målsidor för varje steg i marknadsföringstratten

  De tre platserna som valts som exempel för att konvertera en PowerPoint till PDF är: Jag älskar PDF, liten PDF Och Gratis PDF-konvertering.

  I verkligheten, trots de olika namnen, fungerar alla dessa tre lösningar mer eller mindre på samma sätt. Allt du behöver göra för att konvertera din presentation är att ladda upp den i lämplig ruta “Välj POWERPOINT”, “Du väljer Fil” eller “Välj PowerPoint-dokumentet” och klicka bara på Konvertera. Om några sekunder är din PDF klar och du behöver bara klicka Ladda ner Och det är allt.

  Dessa webbplatser erbjuder möjligheten att konvertera olika filformat och till och med slå samman eller separera flera PDF-filer, men de tillåter inte att dokumentet skapas från grunden. Därför måste du nödvändigtvis använda ett dokument som redan är redo att konverteras.

  Den verkliga bekvämligheten med att använda ett av dessa alternativ är att det inte finns något behov av någon installation och de kan enkelt nås från vilken enhet som helst med internetåtkomst; smartphones ingår. Utöver dessa fyra specifika exempel finns det många andra liknande lösningar online, alla lika intuitiva och lika funktionella; Det är upp till dig att välja den du föredrar, men i allmänhet fungerar de alla på exakt samma sätt.

  Nu när du har en klar uppfattning om hur du konverterar din PowerPoint till PDF, är allt du behöver göra att börja arbeta; börja arbeta med din presentation och välj att konvertera den som du vill.