Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man konverterar Word till PDF

Hur man konverterar Word till PDF

1. Hur man konverterar en Word-fil till PDF

Hur man konverterar en Word-fil till PDF

Microsoft Word

Office är den berömda sviten från Microsoftdesignad för att ha inuti alla verktyg som behövs för arbete och produktivitet.

Börjar från denna programvara konvertera en Word-fil till en PDF det är en ganska enkel och intuitiv operation.

När du har skapat dokumentet eller öppnat ett befintligt klickar du bara på “Arkiv” och väljer “Spara som” från rullgardinsmenyn.

När sparfönstret är öppet behöver du bara välja katalog där det nya konverterade dokumentet ska sparas. Om det behövs måste du byta namn på filen eller ändra formatet under namnfältet genom att välja PDF och slutligen klicka på “Spara”.

Microsoft Word låter dig exportera en fil från Word till PDF med bara några klick, vilket förblir en av de mest använda lösningarna av användare idag.

På ett extremt intuitivt sätt kommer det att vara möjligt att omvandla en Word-fil till PDF och utan att någonsin lämna Microsoft Office.

Alternativt finns också den specifika funktionen som låter dig direkt exportera ett dokument till PDF.

För att prova denna alternativa lösning måste du klicka på “Arkiv” och sedan på “Exportera”; Slutligen klickar du helt enkelt på Skapa PDF/XPF.

Vid denna tidpunkt öppnas ett fönster som liknar det som sågs i den tidigare metoden som redan är inställd på PDF. Du behöver bara byta namn på filen, välj katalogen för att spara den och klicka på “Spara”.

Läsa:  Robots.txt - Den ultimata guiden

Två spegelfunktioner som låter dig konvertera filen till ett av de format som är tillgängliga för användaren ganska omedelbart.

2. Konvertera en fil till PDF från LibreOffice

Konvertera en fil till PDF från LibreOffice

LibreOffice

För de som valde det Använd endast programvara med öppen källkod föredra LibreOfficeär proceduren för att konvertera en fil till PDF mycket lik.

Innan vi fortsätter måste vi göra en premiss: i det här fallet programmet det kommer inte att heta Word utan Writer Och formatet som ska konverteras kommer inte att vara docx utan odt.

I övrigt speglar LibreOffice Microsoft Word på alla sätt och erbjuder de flesta funktioner och verktyg som är tillgängliga för användarna.

LibreOffice är en gratis produktivitetssvit och helt öppen källkod. Det garanterar samma prestanda som Microsoft Office men behöver ingen licens.

Först måste du skapa eller öppna ett textdokument. Nu behöver du bara klicka på lämplig knapp i verktygsfältet och fortsätta med spara filen som PDF.

Vid denna tidpunkt kommer ett spara-fönster att visas på skärmen där du kan byta namn på filen och välja katalog för att spara den och exportera den i det nya formatet. Också i detta fall en mycket enkel och intuitiv procedur.

3. Konvertera en fil från Word till PDF online

Konvertera en fil från Word till PDF online

Google Dokument

För den som inte vill installera något program på PC:n finns det många alternativ för att transformera en fil Word till en PDF helt online.

Detta val är också utmärkt för dem som arbetar från en smartphone eller surfplatta, eftersom det lätt kan nås från webbläsaren.

Bland de mest använda sticker den berömda sviten ut Google Dokument, en lösning som i alla avseenden är lika med Microsoft Office och LibreOffice vad gäller estetik och funktionalitet.

Läsa:  Hur Facebook, Metas sociala nätverk, fungerar

Applikationen låter dig skapa, redigera och exportera en Word-fil till något av de mest använda formaten.

Efter att ha skapat eller öppnat textdokumentet är allt du behöver göra att klicka på “Arkiv”, gå till “Ladda ner” och slutligen klicka på “PDF-dokument”.

Google Docs är en riktig sådan textredigerare som låter dig skapa ditt eget dokument från grunden, formatera det och arbeta med det som om det vore en av redaktörerna ovan.

Google Docs är Googles produktivitetssvit som låter dig redigera och modifiera ett textdokument samtidigt som du är helt online och utan att installera något.

Bland de olika onlinealternativen finns sajter som Jag älskar PDF eller PDF2GO som garanterar utmärkta resultat och mycket intuitiv användning.

Trots de olika namnen har alla dessa alternativ samma funktionalitet, de arbetar bara på olika gränssnitt.

Allt du behöver göra för att konvertera ett Word till PDF ladda upp filen i lämplig rutavälj det nödvändiga utdataformatet och starta konverteringsoperationerna.

Om några sekunder är PDF:en klar och du behöver bara klicka på “Ladda ner” för att arkivera den på din dator.

Alla dessa webbplatser erbjuder användaren mycket möjlighet till anpassningså att du kan arbeta med dina filer, slå samman eller separera dem från varandra.

Till skillnad från Google Docs, dock, men de tillåter inte skapande av en text från grunden och det blir därför nödvändigt att använda ett dokument som redan är redo att konverteras.

Eftersom det är en mycket efterfrågad funktion finns det dussintals webbplatser online som erbjuder möjligheten att konvertera en fil från Word till PDF. De fungerar alla mer eller mindre på samma sätt som de ovan och är alla lika pålitliga.