Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man landar ett videospelsskrivjobb

Hur man landar ett videospelsskrivjobb

Spelskrivande handlar inte bara om ord, det handlar om att skapa världar.

Skrivjobb för videospel är en perfekt väg för dem som har en förmåga att berätta och älskar videospel.

I den här artikeln kommer du att lära dig vad spelskrivande handlar om och hur det fungerar i videospelsindustrin.

Vi kommer att ge tips om hur du tar dig in i tv-spelsskrivande och hur du skapar övertygande manus för spel som Dragon Age eller Call of Duty.

Vi kommer också att diskutera några vanliga misstag som nybörjare gör också.

Så låt oss höja nivån!

Vad är en spelskribent?

Om du är en hardcore-spelare har du förmodligen dreglat över de häpnadsväckande berättelserna och kickass-dialogerna som gör dina favoritspel så beroendeframkallande. Men har du någonsin undrat vem som är geniet bakom dessa fängslande berättelser?

Gå in i spelförfattaren – den obesjungna hjälten i spelvärlden.

En spelförfattare är i grunden speluniversumets mästerberättare. De skapar intriger, skapar karaktärer och skapar dialoger som väcker videospel till liv.

Spelförfattare gör mer än att bara komponera berättelser; de måste förstå spelmekanik, arbeta tillsammans med utvecklare och artister och ibland hjälpa till med marknadsföring av spelet.

I ett nötskal, det är de som är ansvariga för att skapa en häpnadsväckande berättarupplevelse som spelare inte kan få nog av.

Nu kanske du inte lägger märke till en spelskribents arbete när du är upptagen med att dräpa drakar eller rädda världen, men tro mig, deras ord är det som gör din spelupplevelse episk.

Från episka uppdrag i fantasyvärlden till hjärtbankande mysterier eller tårdryckande resor – alla dessa berättelser kommer från spelskribenternas briljanta hjärnor.

Vad du behöver för att vara en bra spelskribent

Utöver att skriva kotletter, vad mer behöver du för att vara en framgångsrik spelskribent?

Missförstå mig inte: En välgjord handling kan förvandla även det enklaste spelet till en oförglömlig upplevelse. Tänk på de häpnadsväckande ögonblicken från dina favoritvideospel – chansen är stor att de väcktes till liv genom kraften av kickass skrivande.

Men för att bli en rockstar-spelförfattare behöver du mer än bara galna skrivfärdigheter – även om de definitivt är viktiga. Du måste också ha en riktig entusiasm för spel och hålla koll på de olika genrerna och utvecklingen i branschen.

Slutligen, för att förbli konkurrenskraftig bör du ha en grundlig förståelse för skriptspråk som Python och Lua för att underlätta framgångsrikt samarbete med spelutvecklare. På så sätt kan du samarbeta effektivt under spelutvecklingsprocessen.

Spelskrivarjobb: Vad gör spelförfattare?

Om du är en ordnörd som älskar spel, kan en karriär som spelskribent vara ditt ultimata uppdrag.

Läsa:  Vikten av attributionsmodellering i digital marknadsföring

Men håll ut, det är inte bara en jobbtitel i detta pixlade universum.

Spelskrivandets värld är som en virtuell lekplats, med olika roller som höjer berättandet i videospel.

Vad gör en spelskribent? Låt oss dyka in i några av dessa titlar:

 • Spelförfattare: Hjärnan bakom spelets övergripande berättelse och karaktärer.
 • Dialogskribent: Författaren som är ansvarig för att skapa kvicka one-liners och episka konversationer.
 • Berättardesigner: Arkitekten som designar strukturen och flödet av spelets berättelse.
 • World Builder: Det kreativa geniet som väcker spelets universum till liv genom detaljerade beskrivningar och lärdomar.
 • Lokaliseringsskribent: Lingvisten som översätter spelets text till olika språk, vilket gör den tillgänglig för spelare över hela världen.

Ett exempel på skriftlig dialog i det populära PC-spelet Stardew Valley via ModDB

Det här är de vanligaste spelskrivarjobben idag. Det finns ännu mer specialiserade positioner som manusförfattare för videospel som fokuserar på skripthändelser, och uppdragsdesigner som skapar specifika uppgifter för spelare att utföra under spelandet.

En särskild roll som vinner popularitet inom detta område är författare till videospelsguider.

En videospelsguideförfattare, även känd som en strategiguide författare eller spelbloggare, är ansvarig för att skapa innehåll som hjälper spelare att navigera genom sina favoritspel. Strategiguider kan inkludera genomgångar, tips och tricks, karaktärsanalyser, utforskning av lärdomar och mer.

En genomgångsguide för videospel av Nintendos liv

Att bli en spelbloggare blir mycket enklare med rätt verktyg. Lär dig hur du skapar högkvalitativt AI-innehåll för din videospelsblogg med vår AI-skribent, WriteSonic.

Oavsett vilken roll som väcker ditt intresse, om du siktar på att ta dig i spelbranschen, behöver du en förmåga att skriva, en gedigen förståelse för berättande strategier, plus kunskap om hur videospel fungerar.

Typer av spelskrivarjobb

 • Berättardesign: Dessa badasses skapar de stora berättelserna och plotstrukturerna i spel, och ser till att allt passar ihop som ett perfekt pussel. De är som spelvärldens arkitekter.
 • Dialogskrivande: Dessa ordsmedar är specialiserade på att skapa mördande karaktärsinteraktioner inom spel. Det är de som är ansvariga för dessa oförglömliga one-liners.
 • Kreativ riktning: I större projekt eller studior kan du hitta kreativa regissörer som övervakar den övergripande berättarvisionen i flera spel. De är som cheferna för spelvärlden.
 • Lore skapelse: Vissa författare fokuserar på att bygga expansiva bakgrundshistorier (lore) för fiktiva universum inom spel. Det är de som lägger till djup och rikedom till spelvärldarna du älskar.

Vilket är det mest lukrativa videospelssegmentet att skriva för? Överlägset är det socialt/casual gaming, som visas i diagrammet nedan:

Källa: PwC Global Entertainment & Media Outlook 2022-2026

Hur man kommer igång med spelskrivning

Att skriva en videospelshistoria kan vara en spännande process. Här är några steg och tips som hjälper dig att skriva en fängslande videospelshistoria:

Definiera spelets genre och inställning: Bestäm genren för ditt spel, till exempel fantasy, science fiction eller historiskt. Välj en inställning som kompletterar genren och ger en rik bakgrund för din berättelse.

Skapa en huvudperson: Utveckla en huvudkaraktär för ditt spel, någon som spelare kan identifiera sig med och bli känslomässigt investerade. Tänk på deras bakgrund, personlighet, motivation och mål.

Läsa:  Googles sökordsplanerare: Är det ett bra sökordsforskningsverktyg?

Fastställ konflikten: Varje bra berättelse behöver konflikt. Definiera huvudkonflikten eller utmaningen som din huvudperson kommer att möta i spelet. Det kan vara en personlig kamp, ​​en skurkaktig antagonist eller en världshotande händelse.

Planera berättelsen: Beskriv huvudpunkterna och viktiga händelser som kommer att driva din berättelse framåt. Tänk på början, mitten och slutet av ditt spels berättelse. Se till att berättelsen har en tydlig struktur, med stigande action, klimax och upplösning.

Designa stödkaraktärer: Skapa en cast av bikaraktärer som kommer att interagera med huvudpersonen och hjälpa eller hindra deras framsteg. Ge varje karaktär distinkta personligheter och motiv för att göra dem minnesvärda.

Utveckla spelvärlden: Utveckla detaljerna i spelvärlden, inklusive dess historia, kultur och lore. Designa platser, fraktioner och organisationer som ger djup till miljön och ger möjligheter för berättelsen att utvecklas.

Inkludera spelarbyrå: Videospel tillåter ofta spelare att göra val och påverka resultatet av berättelsen. Överväg att inkludera förgrenade vägar, flera slut eller meningsfulla val som påverkar berättelsen. Detta tillför reprisvärde och engagemang för spelare.

Balansera spel och berättande: Kom ihåg att en videospelshistoria bör integreras med spelmekanik. Hitta sätt att slå samman berättelseelement med spelupplevelsen, till exempel genom mellansekvenser, dialog eller miljöberättelser.

Skriv engagerande dialog: Att skapa övertygande dialog är avgörande för karaktärsutveckling och fördjupning. Se till att dialogen speglar varje karaktärs röst, flyttar fram handlingen och ger relevant information eller känslomässig påverkan.

Iterera och testa: När du skriver berättelsen, upprepa, förfina och testa ditt spel kontinuerligt. Samla in feedback från spelare och gör nödvändiga justeringar för att förbättra tempot, karaktärsutvecklingen och den övergripande upplevelsen.

Kom ihåg att att skriva en videospelshistoria är en samarbetsprocess som involverar designers, programmerare och konstnärer. Var öppen för feedback och var villig att anpassa din berättelse när spelets utveckling fortskrider. Med kreativitet, uppmärksamhet på detaljer och en stark narrativ struktur kan du skapa en fängslande videospelshistoria.

Om du är ny på spelskrivande eller om du går igenom writer’s block, är ChatGPT ett bra verktyg för att hjälpa dig bygga din spelberättelse.

Här bad jag ChatGPT att göra en lista med 10 unika vapen för ett fantasyspel.

Och här är ChatGPTs svar när jag bad den att skriva en beskrivning av en mystisk plats för ett skräckspel:

ChatGPT skapade till och med en steg-för-steg-guide för att slutföra ett uppdrag i ett rollspel:

ChatGPT har dykt upp som ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa spelskribenter att skapa oförglömliga spelupplevelser – från karaktärsskapande till uppslukande världsbyggande. Registrera dig för GPT-3.5 (gratis) eller GPT-4 (betald) när du börjar ansöka om jobb för videospelsförfattare. Det kan också hjälpa dig att förbereda för din anställningsintervju!

Hur får jag ett jobb inom spelskrivande?

Din nästa fråga kommer förmodligen att vara “Hur får jag ett jobb med att skriva spel?”

Videospelsförfattarjobb kräver mer än bara en förmåga att bilda meningar.

Först och främst behöver du skrivkunskaper. Detta kan tyckas självklart, men det är värt att betona – din dialog måste vara skarp, dina beskrivningar levande och din berättelse övertygande.

Läsa:  Förstå och utnyttja sociala mediealgoritmer för företag

Nästa upp är en förståelse för berättartekniker. Videospel handlar om fördjupning – de är interaktiva berättelser som spelare kan påverka. Bekanta dig med berättelsens strukturer och karaktärsutveckling.

Du behöver också en djup kunskap om spelindustrin. Spela olika spelgenrer för att förstå deras berättarstil. Läs spelrecensioner och följ spelnyheter på plattformar som Snöstorm, PlayStationIGN och Kotaku.

Bra tv-spelsförfattare bör också ha starka kritiska tänkande. Spel involverar ofta komplexa system som författare måste förstå för att skapa engagerande berättelser kring dem.

Sist men definitivt inte minst: kreativitet. Som videospelsförfattare får du i uppdrag att skapa unika världar fulla av intressanta karaktärer – så låt de kreativa safterna flöda.

Att ha en grundlig förståelse för spelutvecklingsverktyg är viktigt för alla seriösa spelskribenter. Att skaffa sig kunskap i applikationer som Unity eller Unreal Engine kan erbjuda en titt på skapandet av spel och vilken typ av berättelser de innehåller.

Hur mycket får en Gamer Writer betalt?

Om du är intresserad av spelskrivarjobb, undrar du förmodligen hur mycket pengar du kan tjäna och om att skriva tv-spel kan vara en lukrativ karriär.

Lönerna för jobb som skriver videospel är ganska varierande och ett antal faktorer kan påverka din lön.

 • Erfarenhet är den största faktorn för att avgöra hur mycket en spelskribent får betalt.
 • Om du är en nybörjare kanske du börjar i den nedre delen av löneskalan, men om du är ett erfaret proffs kan du få seriösa pengar.
 • Vilken typ av projekt du arbetar med spelar också roll.
 • Skapar du ett spel för en oberoende studio eller ett stort förlag? Skillnaden kan betyda tusentals dollar i fickan.
 • Löneskalan varierar också beroende på arbetade timmar per vecka och om de är heltidsanställda på ett företag eller arbetar som frilansskribenter.

Den typiska lönen för jobb som skriver videospel är cirka 61 000 USD per årenligt Glasdörr. Men om du är en stor chans att arbeta med högprofilerade projekt kan du tjäna $100 000 eller mer årligen.

Samtidigt tjänar frilansskribenter i videospelsindustrin någonstans mellan 20 och 50 dollar per timme, enligt ZipRecruiter.

Dela upp spelförfattarens löner efter jobbtitel

 • Kreativa chefer: Ledare som övervakar hela kreativa team inklusive författare gör vanligtvis sex siffror eller fler, baserat på information från Glassdoor.
 • Berättardesigners: Dessa människor tjänar vanligtvis mellan $60 000 och $80,000 per år, enligt ZipRecruiters data.
 • Manusförfattare och dialogförfattare: Videospelsmanusförfattare hamnar vanligtvis i samma löneklasser som narrativa designers, men deras intjäningspotential skjuter upp när de får erfarenhet eller arbetar med förstklassiga studior.

Maximera din inkomstpotential som spelskribent

För att tjäna pengar som spelskribent måste du ständigt förfina dina förmågor och vara uppmärksam på vad som händer inom både skrivande och spel.

Att delta i workshops kan hjälpa dig att höja dina förmågor.

Nätverk vid evenemang som Spelutvecklarkonferens är också nyckeln till att lyckas med att skriva videospel. Du kommer att lära dig massor och träffa inflytelserika människor som kan koppla upp dig med bättre betalande spelningar längre fram.

Läsa:  Nybörjarguiden för att använda Screaming Frog för SEO

Och glöm inte förhandlingskraften. Att känna till sitt värde och pruta om ett rimligt pris är avgörande för en framgångsrik karriär inom vilket område som helst, särskilt ett så konkurrenskraftigt och dynamiskt som spelskrivande.

Kom ihåg att varje krona räknas på din resa till att bli en spelskribent i den virtuella världen.

Hur man blir en spelskribent

För dem med en passion för videospel och berättande kan det vara det perfekta jobbet att bli spelförfattare.

Först och främst: skärpa dina skrivförmåga. Ta kreativt skrivande klasser, anmäl dig till onlinekurser som Courseras inriktning kreativt skrivande, eller bara träna på din egen tid. Starka skrivförmåga är grunden för detta yrke.

Nästa steg är att förstå spelbranschen. Spela olika genrer av spel för att förstå olika berättarstilar och spelmekanik. Dyk ner i böcker som Blod, svett och pixlar för insikter i utvecklingsprocessen bakom legendariska titlar.

När du är redo att bryta dig in i branschen, börja skriva små berättelser för indiespel eller skapa mods för befintliga för att höja din portfölj.

Gå med i gemenskaper som International Game Developers Association för att låsa upp nätverksmöjligheter.

Och kom ihåg: uthållighet lönar sig. Det kan ta lite tid innan jag landar drömjobbet på Bethesda eller Stygg hund men ge inte upp.

Vanliga frågor

Hur mycket får en spelskribent betalt?

Från och med juni 2023 är den genomsnittliga timlönen för en videospelsförfattare i USA $38,77 i timmen, men det kan variera beroende på erfarenhet och plats.

Hur får man jobb att skriva för tv-spel?

 • Få din gymnasieexamen.
 • Spela tv-spel.
 • Träna på kodning.
 • Bygg en mördarportfölj.
 • Publicera din text.
 • Etablera din trovärdighet.
 • Sök jobb.

Spelutvecklare jobb är ett utmärkt ställe att hitta listor för spelskrivarjobb. Du kan också överväga att skapa en egen blogg där du recenserar spel eller skriver strategiguider för att bygga upp din portfölj innan du ansöker om formella anställningsmöjligheter.

Är spelskribenter efterfrågade?

Med efterfrågan på narrativa spel på uppgång, har det aldrig funnits en bättre tid att bli tv-spelsförfattare!

Vad heter spelförfattare?

En narrativ designer är en hybridroll av videospelsdesign och skrivande som skapar inte bara berättelsen utan också hur spelmekaniken fungerar för att förstärka den berättelsen.

Slutsats

Om du gillar spel och vill ha ett coolt jobb, överväg att bli spelskribent. De är hjärnorna bakom uppslukande berättelser och mördande dialog.

Med spelskrivarjobb kan du tjäna seriösa pengar på att göra det du älskar mest – att spela och diskutera dina favoritspel!

För att lyckas med att skriva tv-spel behöver du fantastiska berättande färdigheter, kreativitet och förmågan att samarbeta med utvecklingsteamet. Bonuspoäng om du kan ett och annat om speldesign!