Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man mäter SaaS Content Marketing-framgång exakt

Hur man mäter SaaS Content Marketing-framgång exakt

Har du någonsin gjutit ditt hjärta i något som känns som att det försvann ut i tomma intet? Det är kallduschögonblicket när du inser att skapa bländande SaaS-innehåll är en sak, men att mäta dess effekt är en annan best. Hur man mäter SaaS content marketingi alla fall?

Du har gjort allt arbete: identifierat smärtpunkter, skapat kvalitetsinnehåll och serverat det på varje digital tallrik från blogginlägg till sociala medier. Men hur vet du om din publik tycker att det är så gott som du tänkt dig? Återkommer de i sekunder eller trycker de undan tallrikarna?

Det här handlar inte om magkänsla; det är här vetenskapen valsar in med siffror och diagram. Det är att veta om de där sena redigeringssessionerna översätts till leads eller bara koffein-inducerade hallucinationer.

Håll dig kvar eftersom vi skär igenom bruset för att avslöja praktiska steg för hur man mäter SaaS content marketing framgång.

Upprätta dina SaaS Content Marketing-mål

Att fastställa mål för innehållsmarknadsföring för ett SaaS-företag är avgörande för att driva tillväxt och engagemang. Så här kan du sätta dessa mål effektivt:

Definiera dina affärsmål

Börja med att förstå vad dina övergripande affärsmål är. Vill du öka varumärkesmedvetenheten, driva mer webbplatstrafik eller öka konverteringar? Att anpassa dina insatser för innehållsmarknadsföring med bredare företagsmål sätter en tydlig riktning.

Förstå din målgrupp

Få veta vilka dina kunder är, deras smärtpunkter och vilka lösningar de söker. Denna insikt låter dig skapa skräddarsytt innehåll som ger resonans och tillför värde.

Bedöm köparens resa

Kartlägg de steg som potentiella kunder tar från att upptäcka din produkt till att fatta ett köpbeslut. Varje steg kan behöva olika typer av innehåll – oavsett om det är pedagogiska blogginlägg eller produktdemonstrationer.

Sätt SMARTA mål

Se till att varje mål är specifikt, mätbart, uppnåbart, relevant och tidsbestämt (SMART).

Till exempel: “Öka antalet testregistreringar med 20 % inom sex månader genom riktade e-böcker.”

Välj Key Performance Indicators (KPI:er)

Välj mätvärden som indikerar framgång med att nå dessa mål; saker som konverteringsfrekvenser eller antalet kvalificerade leads som genereras genom nedladdade whitepapers kan vara lämpliga nyckeltal.

Läsa:  Hur man använder mockups för att öka din kunds försäljning

Skapa en redaktionell kalender

När du skapar en strategi för innehållsmarknadsföring, planera när och var du ska publicera olika delar av innehåll över kanaler över tiden. En innehållskalender hjälper till att upprätthålla konsekvens.

Genomför konkurrensanalys

Titta på dina konkurrenters innehållsmarknadsföringsstrategi men sikta högre med innovativa idéer. De kan hjälpa till att differentiera ditt varumärke i ett trångt marknadsutrymme.

Investera i sökordsforskning

Använd sökordsforskningsverktyg för att överträffa dina konkurrenter på sökmotorer – ett viktigt inslag för de flesta SaaS-företags tillväxtstrategier.

Prioritera kvalitet framför kvantitet

Istället för att ta fram massor av ordrika, repetitiva delar, kommer en bra innehållsstrategi att fokusera på att skapa färre värdefulla resurser som verkligen gynnar användarna samtidigt som du visar upp din expertis inom din branschvertikal.

Övervaka och anpassa regelbundet

Mät kontinuerligt prestanda mot fastställda KPI:er så att du kan göra justeringar snabbt om vissa taktiker inte fungerar som planerat.

Spåra mätvärden för innehållsmarknadsföring i SaaS

När det kommer till mjukvaru-som-en-tjänst-sektorn handlar innehållsmarknadsföring inte bara om att skapa förstklassigt material; det handlar också om att bedöma dess inverkan på dina mål.

Låt oss titta på några nyckelprestandamått som avgör hur bra ditt SaaS-innehåll presterar.

Trafikstatistik

Sidvisningar: Antalet gånger ett innehåll har visats

Unika besökare: Antalet enskilda användare som besöker ditt innehåll

SEO-prestanda

Sökordsrankningar: Visar var ditt innehåll rankas för riktade sökord

Organisk trafik: Spårar besökare som kommer från sökmotorer utan betald marknadsföring

En ökning av organisk trafik innebär att du spikar dessa sökord och dina SEO-ansträngningar lönar sig.

Engagemangsstatistik

Avvisningsfrekvens: Procentandelen besökare som lämnar efter att bara ha tittat på en sida

Genomsnittlig tid på sidan: Indikerar hur länge människor engagerar sig i ditt innehåll

Sidor per session: Återspeglar användarens intresse genom att visa hur många sidor de tittar på under ett enda besök

Avvisningsfrekvens och sessionslängd ger oss de saftiga detaljerna om användarengagemang. En hög avvisningsfrekvens kan betyda att de tog en titt på ditt blogginlägg och sa “Nej.”

Inte vad vi vill, eller hur?

En längre genomsnittlig tid som spenderas säger oss att människor inte bara besöker; de stannar kvar för att de hittar något värdefullt – ett säkert tecken på effektivt SaaS-innehåll.

Konverteringsstatistik

Generering av potentiella kunder: Antal nya potentiella kunder som erhållits via innehållet (t.ex. formulärinlämningar)

Omvandlingsfrekvens: Andel av besökare som gör en önskad åtgärd som att registrera sig eller begära en demo

Innehållsdelning och distribution

Antal baklänkar: Ett mått som återspeglar hur många webbplatser som länkar till din, vilket ökar SEO

Sociala delningar: Antalet gånger människor delar ditt innehåll på sociala plattformar, vilket indikerar dess tilltalande och räckvidd

Om användare återvänder för en ny läsning eller delar den biten över plattformar, är det applåder i realtid från din publik.

Inflytande på intäkter

Cost Per Lead: Mäter hur kostnadseffektiva dina marknadsföringskampanjer är när det gäller att generera nya leads för din SaaS-verksamhet. Det beräknas genom att dividera det totala beloppet som spenderats på en specifik kampanj eller under en viss period med antalet potentiella kunder som genererats under den tiden.

Läsa:  Nyckelord kannibalisering: Vad är det & hur undviker man det?

Customer Acquisition Cost (CAC): Total kostnad för att skaffa en ny kund. Det inkluderar alla marknadsförings- och försäljningskostnader dividerat med antalet kunder som förvärvats under en viss period.

Churn Rate: Även känd som attrition rate, churn rates mäter andelen kunder som slutar använda din tjänst eller produkt inom en viss tidsram. Det är särskilt viktigt för SaaS-företag där konsekvent kundbehållning är avgörande för tillväxt.

En lägre churn rate indikerar bättre kundbehållning vilket ofta korrelerar med högre lönsamhet i långsiktiga scenarier. Att hålla ett öga på detta nummer hjälper företag att tidigt identifiera potentiella problem med sina produkter eller tjänster så att de kan vidta åtgärder för att förbättra kundnöjdheten och lojalitet.

Myndighets anseendeindikatorer

Kommentarer/feedbacksektionsaktivitet: Mäter engagemangsnivåer och ditt potentiella inflytande i tankeledarskapsområdet

Engagemang för e-postmarknadsföring

Öppningsfrekvens: Detta mäter andelen mottagare som öppnade ett e-postmeddelande som du skickade till dem. Det är en bra inledande indikator på hur väl din ämnesrad presterade eftersom den påverkar om folk väljer att öppna ett e-postmeddelande eller inte.

Click-Through Rate (CTR): Detta spårar hur många mottagare som klickade på en eller flera länkar i ett e-postmeddelande av de som fick det. Det här mätvärdet ger insikter om hur engagerande och övertygande ditt innehåll och din uppmaning (CTA) är för läsarna.

Öppningsfrekvenser och klickfrekvenser är två avgörande mått inom e-postmarknadsföring som hjälper till att mäta effektiviteten av dina kampanjer. De kan avslöja vad som fungerar bäst för att få kontakt med kunder så att du kan optimera framtida e-postmeddelanden för bättre prestanda.

SaaS-mätvärden för innehållsmarknadsföring ger ledtrådar om huruvida varje del träffar ett hem eller slår ut. De hjälper till att säkerställa att varje krona du lägger på kundförvärv ger tio gånger tillbaka.

Kom ihåg: bra data leder till stora beslut. Det viktigaste är inte bara att spåra dessa mätvärden utan att förstå dem kontextuellt. Att veta varför vissa siffror ändras hjälper till att finjustera framtida strategier, vilket säkerställer att varje del du publicerar bidrar till att uppnå dina affärsmål.

Verktyg för att mäta SaaS Content Marketing-framgång

Nu när du vet vilka nyckeltal du ska spåra är nästa steg i hur du mäter SaaS innehållsmarknadsföringsprestanda att hitta rätt verktyg.

Visst, maginstinkter är fantastiska men inget slår kalla, hårda data.

Det är här analysverktygen lyser. Här är några appar som du kanske vill överväga att lägga till i din verktygslåda.

Google Analytics

Övervakar webbplatstrafik, användarbeteende och konverteringsfrekvens.

Semrush eller Ahrefs

Tillhandahåller SEO-data som sökordsrankningar och bakåtlänksanalys.

Läsa:  Utmaningar och bästa praxis inom dagligvarulagerhantering

HubSpot

En allt-i-ett plattform för inkommande marknadsföring för att spåra potentiella kunder, konverteringar och kundinteraktioner.

Moz

Erbjuder SEO-verktyg för webbplatsrevisioner, rankningsspårning och mer för att optimera innehållets synlighet.

Hotjar eller Crazy Egg

Visualiserar användaraktivitet på din webbplats genom värmekartor och klickspårning.

Mailchimp eller konstant kontakt

Hanterar e-postkampanjer med insikter i öppna priser och CTR.

Hootsuite eller Sprout Social

Dessa marknadsföringsverktyg för sociala medier hjälper till att analysera prestandan för ditt innehåll på sociala plattformar med engagemangsstatistik som gilla-markeringar, kommentarer, delningar etc.

BuzzSumo

Det här verktyget identifierar det mest delade innehållet på webben, vilket kan hjälpa dig att spåra din konkurrents strategier.

Blymatare

Visar vilka företag som besöker din webbplats, vilket gör att du kan skräddarsy uppföljningskommunikationen därefter.

Kissmetrics eller Mixpanel

Fokuserar på en djup förståelse av kundernas beteenden, tillhandahåller bland annat rapporter om kohortbevarande.

Genom att använda dessa verktyg på ett effektivt sätt kan du inte bara övervaka framsteg i realtid utan också fatta välgrundade beslut om framtida strategier.

Optimera din strategi för innehållsmarknadsföring baserat på datadrivna insikter

Data ljuger inte, särskilt när det gäller att finjustera ditt SaaS-innehållsmarknadsföringsspel.

Din strategis framgång beror på att du förstår historien bakom siffror och trender.

Du har en uppsjö av data tillgänglig; låt oss använda det till din fördel.

Utveckla framtida innehåll med Analytics

Visst, det där blogginlägget ökade i trafik i tisdags — men varför?

Att gräva i analyser hjälper dig att fånga vilka ämnen som träffar hem så att du kan replikera den vinsten.

Verktyg som Google Analytics blir din kristallkula för att förutsäga vilken typ av framtida innehåll som kommer att lysa.

Mät vad som resonerar med din publik

Du slänger inte bara ord i tomrummet – du vill ha ögon på dem.

Sociala aktier är guldkorn som talar om för dig om folk tycker att dina saker är värda att dela. De ger också ledtrådar om vilka plattformar som älskar din röst mer än andra gör.

Att driva på att generera potentiella kunder genom riktat innehåll

Vi vill alla ha potentiella kunder – helst heta som är redo att konvertera.

Analysera hur många nya potentiella kunder varje del ger genom att spåra mätvärden för leadskvalitet precis vid sidan av dessa saftiga omvandlingsfrekvenser. Det handlar om att se till att varje ord drar sin tyngd mot att växa din SaaS-verksamhet.

Spika anskaffningskostnader utan att bryta banken

Om vi ​​pratar seriös ROI, är kundanskaffningskostnaden där den blir verklig. Du måste veta om det lönar sig att spendera på innehållsskapande eller om det är dags att vända strategier.

Gå igenom dessa siffror och balansera ut utgifter kontra att få kunder eftersom ingen gillar en sned skala.

Koppla ihop allt med SEO

Vi jagar inte bara siffror här. Att väva SEO-sökord sömlöst genom ditt innehåll innebär att sökmotorer – och därmed användare – hittar värde i det du lägger ut där. Så tänk längre än att räkna klick; överväga hur väl varje sökord spelar med Googles algoritmer.

Läsa:  För- och nackdelar med att arbeta från ett samarbetsutrymme på Malta

Ett högt antal organisk trafik signalerar att våra ansträngningar blommar, men genom att vara vaksamma säkerställer vi att de inte vissnar bort i hård konkurrens från andra SaaS-företag som kämpar om uppmärksamhet online. När det görs rätt blir sökmotoroptimering en ledstjärna som leder potentiella kunder direkt till dig.

Vanliga frågor – Hur man mäter Saas Content Marketing

Vilka är de tre viktigaste SaaS-marknadsföringsmåtten att spåra?

Håll koll på kundförvärvskostnad, churn rate och livstidsvärde – de är din gyllene trio för SaaS-framgång.

Hur mäter du content marketing?

Gräv i engagemangsstatistik som delningar och kommentarer, spåra omvandlingar från uppmaningar och se trafikökningen för en tydlig bild.

Hur ställer du in KPI:er för innehållsmarknadsföring?

Välj KPI:er anpassade till dina affärsmål; Tänk på konverteringsfrekvenser för försäljning eller sidvisningar när du tittar på varumärkesmedvetenhet.

Hur mäter du framgången för en SaaS-produkt?

Mät det genom användningsfrekvenser för användare, återkommande intäktsökningar och kundfeedbacksslingor. Dessa mätvärden talar om om din mjukvara är på hemmaplan.

Slutsats

Så du har dykt djupt in i vetenskapen om hur man mäter SaaS innehållsmarknadsföring. Du har satt upp mål och spårat nyckeltal. Du har utnyttjat analysverktyg och navigerat genom sociala medier.

Samla in insikter som brödsmulor på din väg till framgång. Kom ihåg att organisk trafiktillväxt signalerar starka SEO-rötter, medan engagemang berättar om innehållets sanna grepp.

Pivotera med syfte med hjälp av datadrivna strategier. Inse att antalet potentiella kunder inte bara är siffror – de är framtida kunder som knackar på din dörr.

Krympa siffrorna på förvärvskostnader eftersom varje krona räknas för att måla upp en bild av ROI – avgörande för långsiktiga triumfer på den konkurrensutsatta SaaS-marknaden.

Skräddarsy dessa takeaways till handlingsplaner: Mål definierar riktning; mätvärden markerar framsteg; verktyg skärper noggrannhet; sociala medier ökar räckvidden; leder förhandstillväxt – och fortsätt alltid att optimera för morgondagens vinst!

Nu när du har lärt dig hur man mäter SaaS content marketing framgång, är det dags att börja skapa innehåll som ger resultat. WriteSonic kan hjälpa dig att göra det – med bara några klick! Med WriteSonic som kärnan i din innehållsmarknadsföringsstrategi kan du skapa långa blogginlägg, annonstexter, marknadsföringsmeddelanden, inlägg på sociala medier, YouTube-videoskript och andra typer av innehåll inom några minuter!