Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man minskar avvisningsfrekvensen för e-post och får fram ditt budskap

Hur man minskar avvisningsfrekvensen för e-post och får fram ditt budskap

Alla dina marknadsföringsmeddelanden når inte alla på din lista.

Cirka 2 % av dina e-postmeddelanden kommer att studsaoch det är bra.

Men om din e-postavvisningsfrekvens ligger över den tröskeln kan din e-postkampanj ha ett allvarligt problem.

Hur minskar du din avvisningsfrekvens för e-post för att se till att dina nyhetsbrev och annat reklammaterial når sina avsedda mottagare?

Den genomsnittliga avvisningsfrekvensen är 2 %, vilket innebär att för varje 100 e-postmeddelande du skickar kommer två att returnera oöppnade. Det är värt att notera det varje bransch har sin egen acceptabla avvisningsfrekvens eftersom olika målgrupper har olika beteendemönster.

För att få en bättre förståelse för hur man minskar avvisningsfrekvensen för e-post kommer vi att utforska följande ämnen:

  • Skillnaden mellan en mjuk studs och en hård studs.
  • Vikten av att hålla en ren e-postlista.
  • Bästa metoder för att förbättra ditt avsändarrykte och autentisering.
  • Hur man undviker spamfilter.

Genom att implementera beprövade strategier i din nästa e-postmarknadsföringskampanj kan du avsevärt sänka dina avvisningsfrekvenser samtidigt som du ökar öppet- och klickfrekvensen när användare ser dina e-postmeddelanden i sina inkorgar.

2. Dålig domänautentisering1. Skapa övertygande innehåll

Vad är en e-postavvisningsfrekvens?

E-postavvisningsfrekvens är ett viktigt mått för alla e-postmarknadsförare. Det är ett mått på hur många e-postmeddelanden som skickas från dina kampanjer som inte levereras till den avsedda mottagaren.

En hög avvisningsfrekvens kan indikera problem med kvaliteten på din e-postlista, eller så kanske du har skickat för mycket skräppost och blivit blockerad av e-postservrar.

E-poststudsar finns i två former: hårda studsar och mjuka studsar.

  • Hårda studsar uppstår när en e-postadress inte finns eller inte längre är aktiv. Dessa är permanenta fel som inte kommer att lösas förrän mottagaren uppdaterar sin kontaktinformation.
  • Mjuka studsar inträffar när det finns ett tillfälligt problem med att leverera e-post, till exempel en full inkorg eller serverfel. Dessa kan ofta lösas om du försöker igen senare.
Läsa:  6 extremt kreativa och innovativa webblayoutdesigner

Allt under den genomsnittliga avvisningsfrekvensen på 2 % är en bra avvisningsfrekvens för e-post. E-postavvisningar på 2 % till 5 % är inte en bra e-postavvisningsfrekvens, och 5 % till 10 % betyder att du måste titta noga på varför majoriteten av dina e-postmeddelanden studsar.

Vet du inte din e-postavvisningsfrekvens? Här är en snabb formel på hur man beräknar avvisningsfrekvens.

Vad får e-post att studsa?

Höga avvisningsfrekvenser är ett vanligt problem för e-postmarknadsförare.

Om för många e-postmeddelanden studsar i din lista kan det skada ditt rykte och påverka leveransbarheten av framtida meddelanden. För att säkerställa framgångsrika e-postkampanjer är det viktigt att identifiera orsakerna till höga avvisningsfrekvenser och vidta åtgärder för att minska dem.

1. Inaktuella eller ogiltiga e-postadresser

Den vanligaste orsaken till en hög avvisningsfrekvens är en inaktuell eller ogiltig e-postadress på din e-postlista. Det kan bero på att kontakter har bytt jobb, flyttat hem eller helt enkelt glömt bort sitt konto.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera och uppdatera dina listor så att alla adresser är giltiga och uppdaterade. Du bör också använda dubbla opt-in-processer när du lägger till nya prenumeranter för att förhindra att detta problem uppstår i första hand.

2. Dålig domänautentisering

En annan potentiell orsak till en hög avvisningsfrekvens är dålig domänautentiseringspraxis av både avsändar- och mottagardomäner, vilket kan leda till att falska positiva meddelanden eller spamfilter blockerar legitima e-postmeddelanden.

För att undvika detta problem, se till att du använder rätt SPF-rekordDKIM-signeringsnycklar och DMARC-policyer för alla sändande domäner som används i dina kampanjer – särskilt om du använder tredjepartstjänster som e-postleverantörer.

Mottagande domäner bör ha korrekt konfigurerade SPF-poster så att de inte avvisar inkommande e-post från betrodda avsändare – även känd som falska positiva avvisningar.

För att minska höga avvisningsfrekvenser för e-post, granska allt utgående innehåll för att säkerställa att inga förbjudna föremål ingår.

Det är också klokt att ständigt övervaka öppnings-/klickfrekvenser per internetleverantör för att tidigt identifiera potentiella problem och knäppa dem i sin linda innan de blir dagliga eller veckovisa problem när du börjar leverera stora e-postvolymer.

Läsa:  Vi introducerar hotspots, prislistor + mer för bättre webbdesign

Hur man minskar e-postavvisningsfrekvensen

En hög avvisningsfrekvens kan påverka dina e-postkampanjer negativt, eftersom det betyder att du inte når det maximala antalet personer med ditt budskap. För att optimera dina e-postkampanjer, här är några steg för hur du minskar avvisningsfrekvensen för e-post.

1. Kontrollera kvaliteten på din e-postlista

Se till att alla adresser på din lista är giltiga och uppdaterade innan du skickar ut några kampanjer.

För att säkerställa att du har en korrekt lista bör du prova dubbelregistrering, verifiera varje adress med en automatisk bekräftelse via e-post och ta bort alla dubbletter från din databas.

Använd en e-postleverantör (ESP) som Mailchimp eller Constant Contact för att verifiera varje adress när de läggs till, vilket kommer att hjälpa till att rensa bort dåliga adresser som kan orsaka avvisningar när du skickar e-post samtidigt.

När du skickar ut kampanjer är det viktigt att alla dina meddelanden når sina avsedda mottagare – inte bara de med giltiga e-postadresser utan även de som använder gratisdomäner som Gmail eller Yahoo. Om vissa kontakter inte får sina meddelanden på grund av filtreringsproblem på deras mottagande server, kan detta resultera i låga engagemangsstatistik för alla andra på listan.

För att hålla avvisningsfrekvensen låg, se till att du segmenterar dessa användare i separata listor så att de kan ta emot riktade meddelanden som är skräddarsydda specifikt för dem istället för generiskt innehåll som skickas ut i massor.

2. Använd autentiseringsprotokoll

Verifiera avsändarens identitet med autentiseringsprotokoll som SPF och DKIM kan hjälpa till att omintetgöra illvilliga aktörer och på så sätt förhindra att e-postmeddelanden blockeras av ISP-filter och minska avvisningsfrekvensen.

Håll koll på avsändarens ryktepoäng så att du vet om du stöter på problem med vissa internetleverantörer som blockerar meddelanden på grund av dålig prestandastatistik som låga öppningsfrekvenser eller klickfrekvenser vid tidigare sändningar.

För storskaliga e-postkampanjer är det lämpligt att anlita tjänster från en ansedd e-postleverantör som Amazon SES. På så sätt kan alla problem med leveransprestanda, såsom IP-ryktehantering och begäranden om borttagning av svartlista, hanteras på ett effektivt sätt samtidigt som ett gott avsändarrykte bibehålls.

3. Övervaka din e-postprestanda

Spåra regelbundet hur din kampanj presterar genom att analysera statistik som öppningsfrekvens, klickfrekvens och placering av skräppostmapp. Om du ser ovanligt låga öppningspriser kan det vara en indikation på dålig leveransbarhet.

Spåra både hårda och mjuka studsar så att du kan identifiera mönster i leveransfel mellan olika leverantörer/ISP:er/länder så att du kan vidta korrigerande åtgärder innan du skickar ut en annan kampanj igen. Det kan handla om att segmentera listor baserat på geografisk plats eller att ta bort inaktiva kontakter från framtida sändningar – beroende på vad som fungerar bäst för just din situation.

Läsa:  Lean metodik: vad det är och vad det är till för

4. Spam inte

Begränsa hur ofta du skickar ut e-postmeddelanden inom vissa perioder för att minska risken för att bli flaggad som spambeteende. Detta kan resultera i högre avvisningsfrekvens eftersom internetleverantörer tenderar att blockera eller filtrera inkommande meddelanden från kända spammare automatiskt.

För att hålla avvisningsfrekvensen låg, se till att din kontaktlista är fräsch och ren. Och genom att implementera automatiserade processer kan du se till att dina kampanjer löper smidigt och enligt schema.

Optimera ditt e-postinnehåll

Optimering av e-postinnehåll kan också hjälpa till att minska avvisningsfrekvensen. Att skapa innehåll som är skräddarsytt för din målgrupps intressen och behov hjälper till att maximera effektiviteten av alla e-post marknadsföring kampanj.

1. Skapa övertygande innehåll

Identifiera din målgrupp och skapa innehåll som är anpassat efter deras intressen. Använd språket de förstår och skriv om ämnen som intresserar dem. Detta kommer att bidra till att säkerställa högre öppningsfrekvens och minska antalet mottagare som markerar dina e-postmeddelanden som skräppost eller raderar dem automatiskt utan att ens läsa innehållet.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

2. Håll det kort och gott

Människor har ofta inte tid att läsa långa e-postmeddelanden så gå direkt till saken. Se till att du också inkluderar en stark och djärv CTA i slutet av varje meddelande så att de vet vilken åtgärd du vill att de ska vidta härnäst.

3. Fånga uppmärksamhet med bilder

De främsta varumärkena skriver inte längre textbaserade e-postmeddelanden. De skapar affischer, banners och videor för att förmedla sitt budskap eftersom det är det som resonerar med dagens publik.

Visuella bilder kan användas både i kroppstexten och CTA för att dra uppmärksamhet och hålla läsarna fokuserade på att vidta åtgärder.

4. Anpassa ditt meddelande

Anpassa dina meddelanden genom att lägga till prenumeranters namn eller nämna deras intressen baserat på tidigare interaktioner med ditt varumärke. Detta kommer att hjälpa till att odla en känsla av koppling mellan dig och dina individuella mottagare.

Läsa:  Google Trender, hur det fungerar och hur man söker efter nyckelord

Tala deras språk, undvik jargong, kontrollera grammatik och stavning och överbelasta inte ditt meddelande med utropstecken.

Genom att optimera ditt e-postinnehåll kan du se till att dina mottagare klickar och öppnar dina e-postmeddelanden istället för att skicka dem till skräppostmappen.

Vanliga frågor – Hur man minskar e-postavvisningsfrekvensen

Vad kan en marknadsförare göra för att förbättra antalet hårda avvisningar i kampanjer?

För att minska antalet hårda avvisningar i kampanjer bör marknadsförare se till att deras kontaktlistor är uppdaterade. De kan göra detta genom att regelbundet verifiera och rensa e-postadresser med ett automatiserat verktyg eller manuell process.

Dessutom bör de vara uppmärksamma på avvisade e-postmeddelanden och vidta lämpliga åtgärder som att ta bort dessa kontakter från framtida utskick eller korrigera eventuella stavfel som kan ha orsakat avvisningen.

Slutligen bör de övervaka sitt IP-rykte för att säkerställa att det förblir högt, vilket kommer att hjälpa till att undvika leveransproblem på grund av svartlistning.

Vad är det bästa sättet för ett B2B-företag att förbättra sin e-postavvisningsfrekvens?

Det bästa sättet för ett B2B-företag att förbättra sin e-postavvisningsfrekvens är att regelbundet övervaka riktigheten i kontaktlistorna. Att hålla reda på förändringar i jobbtitlar, avdelningar och företag kan hjälpa till att säkerställa att e-postmeddelanden skickas till rätt mottagare.

Dessutom kan användning av en e-postverifieringstjänst hjälpa till att upptäcka ogiltiga eller inaktuella adresser innan de används.

Slutligen, genom att se till att meddelanden följer reglerna mot skräppost kan du undvika att blockeras.

Slutsats

Genom att förstå vad en avvisningsfrekvens är och identifiera orsaker till att dina priser kan vara höga, kan du minska avvisningsfrekvensen för e-post och säkerställa framgångsrik leverans av meddelanden till kunder.

Att ta proaktiva åtgärder nu kommer att hjälpa dig att förbättra leveransbarheten och öka engagemanget med potentiella kunder i framtiden.