Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man namnger en blogg: Tips för att välja den perfekta domänen

Hur man namnger en blogg: Tips för att välja den perfekta domänen

Att välja rätt namn för din blogg är avgörande för dess framgång.

Dåliga namn är svåra att stava, svåra att komma ihåg och odelbara för din publik.

Enligt 77 % av B2B-marknadsföringsledarna, varumärkesbyggande – inklusive ditt bloggnamn – är avgörande för tillväxt. Dåliga namn kommer att göra tvärtom och göra det svårare att bygga en framgångsrik blogg för ditt företag.

I det här inlägget hjälper vi dig att förstå hur man namnger en blogg. Du lär dig hur du väljer det mest minnesvärda och relevanta namnet som tilltalar din målgrupp och uttrycker din varumärkesidentitet.

Låt oss börja.

Varför är mitt bloggnamn viktigt?3. Tillgänglighet för forskningsdomänSaker att undvika när du namnger din bloggBästa bloggnamnsgeneratorer för att hjälpa dig hitta bra bloggnamn

Varför är mitt bloggnamn viktigt?

Att välja ett effektivt bloggnamn är viktigt för att skapa en stark onlinenärvaro, eftersom det speglar din varumärkesidentitet och kan förbättra sökmotorernas ranking.

En genomtänkt bloggtitel gör det lättare för människor att hitta ditt innehåll så det är bara klokt att lägga lite mer kraft på att namnge din blogg.

Hur man namnger en blogg

Ditt bloggnamn är det första folk kommer att se när de hittar dig på sökmotorer, så det bör vara minnesvärt och återspegla din varumärkesidentitet.

Läsa:  SEO: Hur lång tid innan en kampanj ger resultat?

Att välja det perfekta bloggnamnet behöver inte vara svårt. Så här namnger du en blogg, inklusive fyra saker att tänka på när du söker efter ett bra bloggnamn som passar perfekt in i din företagskultur.

1. Förstå din varumärkesidentitet

Ditt bloggnamn är ett kraftfullt verktyg som kan forma ditt varumärkes identitet. Det är viktigt att du tar dig tid att förstå din varumärkesidentitet innan du väljer ett bloggnamn eftersom det kommer att spegla din verksamhet.

Bildkälla: Bevis

Innan du bestämmer dig för ett domännamn, fundera på vad som gör ditt varumärke unikt och hur du vill att publiken ska uppfatta det.

Ställ dig själv dessa frågor:

  • Vad erbjuder jag mina kunder?
  • Hur skiljer sig min produkt eller tjänst från andra?
  • Vem försöker jag nå med mitt meddelande?

Tänk på din målgrupp, uppdragsbeskrivning och värderingar så att du kan skapa ett unikt bloggnamn som verkligen speglar vem du är.

2. Brainstorma idéer

När du har en förståelse för din varumärkesidentitet, leta efter termer eller fraser som bäst kommunicerar ditt varumärke. Tänk på nyckelord som skiljer ditt företag åt – som “lyx” för exklusiva produkter eller “miljövänligt” för hållbara föremål. Du kanske också vill inkludera en plats (t.ex. stadsnamn) om det är relevant.

När du brainstormar idéer för potentiella titlar, tänk utanför boxen. Överväg att kombinera ord på ovanliga sätt för att skapa något catchy och minnesvärt samtidigt som du förblir trogen ditt företags ideal.

Få inspiration från ordlekar, alliterationer, ordlek, akronymer, populära idiom och vardagliga ord när du väljer den slutliga titeln för din blogg för att göra den mer intressant.

Se till att ditt bloggnamn är grammatiskt korrekt och inte har några stavfel. Avstå från att använda utropstecken och andra onödiga skiljetecken eller symboler.

3. Tillgänglighet för forskningsdomän

När du har begränsat din lista med bloggnamn är det dags att undersöka domänens tillgänglighet så att du kan börja bygga din webbplats.

Läsa:  Fraser att använda för att motivera laget

Det sista du vill ha är att någon annan redan äger rättigheterna över exakt samma bloggtitel, så se till att inga av dina namnidéer har tagits av en annan bloggare innan du bestämmer dig.

När du undersöker domäntillgänglighet för ditt bloggnamn är det viktigt att du väljer en som återspeglar din varumärkesidentitet. En lämplig domän bör vara minnesvärd, relevant för det budskap du försöker förmedla och optimerad för sökmotorsynlighet.

Korta, catchy domännamn är lättare för människor att komma ihåg än längre med flera ord eller fraser. När du har några idéer nedskrivna, använd en webbplats som GoDaddy eller NameCheap för att kontrollera om någon av dem är tillgängliga. Om de inte är tagna ännu, registrera dem direkt innan någon annan gör det.

Titta på alternativa tillägg som .net eller .org istället för att bara lita på det populära tillägget .com. Detta kan öka chanserna att hitta ett tillgängligt domännamn utan att ha för stor inverkan på rankingen.

En annan faktor när man överväger domännamn är deras inverkan på SEO-ranking. Att ha sökord i webbadressen kan hjälpa till att öka synligheten på sökmotorresultatsidor (SERP). Till exempel, att införliva termer som “resor” och “fotografi” i domännamnet kan potentiellt förbättra dess SERP-rankning på grund av ökad relevans.

Slutligen, se till att ditt domännamn är tillräckligt enkelt för att folk ska kunna skriva i sina webbläsare utan att göra misstag. Långa webbadresser med bindestreck mellan orden är inte idealiska eftersom de är svåra att tolka korrekt.

4. Tänk på SEO Impact

När du funderar på hur du ska namnge en blogg, tänk på hur det kan påverka dina SEO-insatser i framtiden. Genom att använda sökord kan du öka synligheten och få mer trafik till din webbplats.

Om du till exempel är specialiserad på veganska recept för idrottare, försök att inkludera “veganrecept” och “idrottare” någonstans i rubriken. Om du skriver om att laga hälsosamma måltider på en budget, kan ord som “budget” eller “hälsosamt” vara användbara i ditt domännamn. På så sätt, när någon söker efter dessa termer på Google, finns det en större chans att din sida visas högre än en annan konkurrent med liknande innehåll men mindre optimerade titlar/webbadresser.

Läsa:  Varför storytelling är viktigt för sociala medier

Saker att undvika när du namnger din blogg

Skrivfel

Medan vissa bloggare avsiktligt stavar sina bloggnamn fel för att se söta ut, kan felstavningar få din blogg att se oprofessionell ut. Dubbelkolla alltid stavningen av din titel och få en andra åsikt från någon annan innan du bestämmer dig för ett namn.

Klyschor

Klichénamn är ooriginal och tråkiga, vilket gör det svårt att skapa varumärke eller få uppmärksamhet för din blogg. Tänk utanför boxen när du kommer på idéer till din bloggs namn.

Komplexitet

Komplexa namn som är svåra att uttala eller läsa kommer inte att bli minnesvärda och kommer sannolikt att avvisa människor från din webbplats. Se till att läsa upp alla potentiella namn du kommer på samt fråga andra vad de tycker om dem innan du bestämmer dig för ett.

Duplicera

Innan du bestämmer dig för ett namn, gör en del efterforskningar för att se till att det inte redan finns – detta kan orsaka problem när du försöker skapa en unik varumärkesidentitet eller rankas högre på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Var kreativ men också uppmärksam på andra befintliga webbplatser när du väljer en titel till din.

Bästa bloggnamnsgeneratorer för att hjälpa dig hitta bra bloggnamn

När du kommer på hur du ska namnge en blogg, kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Om du har fastnat kan dessa verktyg hjälpa dig att komma på unika bloggnamnsidéer supersnabbt.

1. Wordoid

Wordoid är en fantastisk bloggnamnsgenerator som hjälper dig att hitta catchy och brandable namn för din blogg. Den använder intelligenta algoritmer för att skapa unika, uttalbara ord genom att kombinera stavelser från olika språk.

Du kan också anpassa längden på de genererade orden och lägga till prefix eller suffix för att göra dem ännu mer unika. Wordoid är perfekt om du vill ha ett kreativt och minnesvärt namn för din blogg.

Läsa:  Innehållsanpassning är nyckeln till att låsa upp kundlojalitet

2. Panabee

Panabee är en annan populär bloggnamnsgenerator som skapar korta, enkla och lätta att komma ihåg domännamn för bloggar. Verktyget föreslår tillgängliga domännamn baserat på nyckelord relaterade till ditt blogginnehåll samt befintliga webbplatsdomäner om du vill köpa en som redan är registrerad.

Panabee visar också alternativa stavningar för några av sina förslag så att du kan välja det bästa alternativet utan att behöva spendera för mycket tid på att söka igenom dussintals alternativ.

3. NameMesh

NameMesh erbjuder flera alternativ när det gäller att generera bra bloggnamnsidéer – från vanliga nyckelordskombinationer relaterade till din nisch hela vägen upp till mer sofistikerade med flera ordvarianter blandade på smarta sätt.

4. Domänhjul

Domain Wheel är ett utmärkt val om du letar specifikt efter tillgängliga domännamn snarare än bara allmänna idéer. Skriv helt enkelt in valfri kombination av ord och välj bland hundratals (om inte tusentals) möjliga matchningar.

5. Omöjlighetsgenerator

Impossibility Generator tar upp saker och ting genom att inte bara erbjuda förslag på engelska domännamn utan även spanska, vilket ökar dina chanser att hitta något riktigt speciellt.

6. Företagsnamnsgenerator från Shopify

Shopify ger entreprenörer tillgång till miljontals butikstitlar inom olika branscher. Och även om de kanske främst fokuserar på att hjälpa människor att komma på ett lämpligt skyltfönster, ger de också direkta förslag för att skapa ett minnesvärt bloggnamn.

7. Lean Domain Search

Lean Domain Search går den extra milen genom att använda en avancerad algoritm som letar efter dolda ädelstenar, vilket ger förstagångsbloggare möjligheten att upptäcka ett fantastiskt namn som passar deras specifika krav.

Hur man namnger en blogg på ett smart sätt

Din bloggs namn kan bli en långsiktig tillgång för ditt företag. Det ska reflektera innehållet du producerar, samtidigt som det är minnesvärt och lätt att hitta online. När du försöker ta reda på hur du ska namnge en blogg, brainstorma idéer som är unika men ändå relevanta, undersök domäntillgänglighet och överväg SEO-effekten innan du fattar några beslut.