Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man odlar innehåll effektivt: Strategier för framgång

Hur man odlar innehåll effektivt: Strategier för framgång

Föreställ dig detta.

Du har bemästrat konsten att skapa innehåll.

Men du kämpar fortfarande med hur du kan växa innehåll effektivt och nå din målgrupp.

Frustrerande, eller hur?

Så, vad är problemet?

I dagens digitala landskap kan du inte förvänta dig att växa ditt innehåll och onlinenärvaro utan en strategi.

Här är några anledningar till varför det spelar roll:

 • 71 % av företagsbloggarna ökade sin synlighet online medan 56 % hjälpte till att etablera tankeledarskap med en bloggstrategi.
 • 69 % av företagen genererar framgångsrikt leads genom blogginnehåll.
 • Företag som bloggar genererar 97 % fler inkommande länkar och 434 % fler indexerade sidor.

I slutändan, om du vill ha resultat, behöver du en plan. Som tur är har vi några svar till dig!

Det här blogginlägget kommer att guida dig genom olika tekniker för hur du kan växa innehåll effektivt och öka din onlinenärvaro.

Vi kommer att utforska att förstå din målgrupp, skapa engagerande och diversifierat innehåll, utnyttja användargenererat innehåll och övergripande förbättra ditt innehållsmarknadsföringsspel. Låt oss lära oss hur man odlar innehåll effektivt.

Hur man odlar innehåll effektivt: 8 strategier att prova

1. Känner du verkligen din målgrupp?

Att växa ditt innehåll börjar med att verkligen förstå din målgrupp.

 • Skapa köparpersonligheter baserade på verklig data från befintliga kunder för att skräddarsy ditt innehåll för att ta itu med specifika problem eller intressen som är relevanta för varje grupp.
 • Analysera din marknadskategori för att skapa värdefull information som attraherar potentiella kunder samtidigt som du driver försäljningstillväxt genom effektivt reklaminnehåll.
 • Skapa innehåll som kommer att resonera med dem, som bloggar, videor, podcasts och sociala inlägg.
 • Inkludera sökordsforskning i processen att skapa en strategi för innehållstillväxt för att få ditt budskap till rätt personer.

Köpare persona mall från Shopify

2. Hur man skapar hållbart innehåll med ämneskluster

Ämneskluster är ditt hemliga vapen för en effektiv innehållsstrategi, och jag är här för att visa dig hur de fungerar.

 • Steg 1: Definiera kärnämnen relaterade till din affärsnisch som resonerar med din målgrupp.
 • Steg 2: Gör lite sökordsforskning för att generera underämnen baserat på populära sökfrågor i din bransch.
 • Steg 3: Organisera dessa underämnen runt huvudämnet, skapa ett kluster av sammanlänkade innehållsstycken som ger omfattande information om varje ämne.
Läsa:  Rapport om byråer för sociala medier

Detta tillvägagångssätt hjälper sökmotorer att förstå sambandet mellan olika sidor och ökar användarens engagemang eftersom de hittar all relevant information inom ett välstrukturerat nav.

Ett konsekvent publiceringsschema är avgörande för att upprätthålla momentum och för att få resultat från denna strategi.

 1. Skapa en innehållskalender som beskriver planerade artiklar eller blogginlägg centrerade kring specifika teman eller nyckelord.
 2. Bestäm optimal inläggsfrekvens baserat på faktorer som publikpreferenser och tillgängliga resurser – kom ihåg kvalitet framför kvantitet.
 3. Schemalägg marknadsföringsinsatser för sociala medier tillsammans med nya releaser för att maximera synlighet över olika plattformar.

Du kommer snart att se hur organisering av innehåll med hjälp av ämneskluster kan bidra till ökad webbplatstrafik och generering av potentiella kunder samtidigt som du håller allt prydligt organiserat under ett paraplytema.

Skärmdump från Ahrefs

3. Skapa engagerande skriftligt innehåll

Först till kvarn, hålla det kortfattat och tydligt – korta meningar och stycken är dina vänner när du skriver för webben.

Ingen vill läsa en vägg med text.

Dela upp innehållet i mindre bitar för att göra det mer lättsmält för läsarna.

Visuella bilder är viktiga för att hålla användarna engagerade i ditt innehåll. Verktyg som Canva och Adobe kan hjälpa dig att skapa iögonfallande design som kompletterar ditt skriftliga arbete.

Optimera innehåll för SEO: Grunderna

När du skapar innehåll, ha din målgrupp och marknadsföringsmål i åtanke.

 • Gör sökordsundersökningar för att hitta relevanta termer att inkludera i ditt innehåll.
 • Använd dessa nyckelord i ditt innehålls titel, rubriker och text.
 • Inkludera interna och externa länkar till trovärdiga källor för att säkerhetskopiera anspråk och öka målgruppsräckvidden.

Följ dessa tips för att producera högkvalitativt innehåll som fängslar din publik och stödjer din strategi för innehållstillväxt.

4. Diversifiera dina digitala innehållsformat

Har du en innehållsmarknadsföringsstrategi på plats? Låt oss ta det upp ett snäpp med diversifierade digitala innehållsformat.

 • Steg 1: Utforska olika typer av digitala medier som artiklar, poddsändningar och videor för att tillgodose olika publikpreferenser.
 • Steg 2: Bestäm vilket format som fungerar bäst för din målgrupp genom att analysera deras engagemangsstatistik på varje plattform med hjälp av verktyg som Google Analytics.
 • Steg 3: Skapa högkvalitativt innehåll i alla utvalda format som passar ditt varumärkes röst och meddelanden, utan att offra kvalitet eller kreativitet.

5. Återanvänd befintligt innehåll för maximal ROI

Förvandla ditt framgångsrika innehåll till olika format för att nå en bredare publik och maximera avkastningen på investeringen.

Förvandla till exempel dina populära blogginlägg till engagerande poddsändningar eller videor för auditiva och visuella elever.

Skapa iögonfallande infografik från datarika artiklar för att förenkla komplex information för snabb konsumtion.

Bonustips: Håll ditt vintergröna innehåll fräscht genom att uppdatera det med nya insikter eller branschutvecklingar. Detta tillvägagångssätt sparar tid och resurser samtidigt som det upprätthåller konsekventa meddelanden över olika kanaler.

Här är några praktiska steg för att komma igång:

 1. Analysera ditt befintliga innehåll för att avgöra vilka stycken som har presterat bra när det gäller engagemang, trafik eller omvandlingar.
 2. Bestäm det eller de mest lämpliga formaten för återanvändning baserat på din målgrupps preferenser och vanor.
 3. Redigera och anpassa originalmaterialet samtidigt som det behålls relevant och värdefullt för läsarna. Kom ihåg att följa SEO bästa praxis.
Läsa:  Att rikta in sig på investerare på ett effektivt sätt kräver rätt tillvägagångssätt

Återanvändning av innehåll har blivit en allt mer populär teknik för att skapa material av högsta kvalitet utan att kompromissa med excellens eller originalitet.

6. Utnyttja användargenererat innehåll (UGC) för maximal effekt

Att utnyttja användargenererat innehåll (UGC) kan vara en kraftfull strategi för innehållstillväxt. UGC hjälper dig inte bara att generera mer innehåll utan att investera betydande resurser utan främjar också engagemang och bygger en känsla av gemenskap kring ditt varumärke.

Här är några steg för att effektivt utnyttja användargenererat innehåll:

Uppmuntra och inspirera UGC

Skapa en kultur där din publik känner sig motiverad att skapa och dela innehåll relaterat till ditt varumärke. Uppmuntra dem att dela med sig av sina erfarenheter, berättelser, foton, videor, recensioner och vittnesmål. Använd sociala medier, e-postmarknadsföring och din webbplats för att främja idén om UGC.

Definiera tydliga riktlinjer och incitament

Ge riktlinjer för att skapa och dela UGC som är i linje med ditt varumärkes värderingar och mål. Gör det enkelt för användare att förstå vad du letar efter och hur de kan bidra.

Dessutom kan du överväga att erbjuda incitament som giveaways, rabatter eller att visa deras innehåll på dina plattformar för att motivera deltagande.

Engagera dig med din målgrupp

Engagera dig aktivt med din publiks UGC genom att svara på deras inlägg, kommentarer och meddelanden. Visa uppskattning för deras bidrag och få dem att känna sig värdefulla. Denna interaktion uppmuntrar till ytterligare engagemang och motiverar andra att delta också.

Kurera och presentera UGC

Identifiera det bästa användargenererade innehållet som stämmer överens med ditt varumärke och dina mål. Kurera och presentera detta innehåll på din webbplats, blogg, sociala mediekanaler eller i dina nyhetsbrev via e-post. Genom att visa upp användarinnehåll ger du inte bara värdefull exponering för skaparna utan inspirerar också andra att bidra.

Skapa dedikerade UGC-kampanjer

Starta specifika UGC-kampanjer för att uppmuntra deltagande i ett visst tema eller ämne. Du kan till exempel köra tävlingar, utmaningar eller hashtag-kampanjer för att skapa buzz och motivera användare att dela innehåll relaterat till en specifik kampanj. Detta tillvägagångssätt hjälper till att skapa en fokuserad innehållsström som du kan utnyttja för tillväxt.

Begär tillstånd och ge korrekt kredit

När du delar användargenererat innehåll ska du alltid söka tillstånd från skaparna och ge dem rätt kredit. Detta bygger förtroende och upprätthåller en positiv relation med din publik. Det uppmuntrar också andra att bidra när de ser att du respekterar och erkänner deras ansträngningar.

Övervaka och moderera innehåll

Implementera ett system för att övervaka och moderera användargenererat innehåll för att säkerställa att det överensstämmer med dina riktlinjer och communitystandarder. Detta hjälper till att upprätthålla kvaliteten och integriteten hos innehållet som delas.

Analysera och iterera

Spåra resultatet av UGC-kampanjer och innehåll för att förstå vad som fungerar bäst för din målgrupp. Analysera mätvärden som engagemang, räckvidd, konverteringar och feedback. Använd dessa data för att förfina din UGC-strategi och göra förbättringar för framtida innehållstillväxt.

Läsa:  Affärsutmaningar och bästa virtuella telefonnummer för småföretag

Kom ihåg att alltid vara autentisk och transparent när du använder användargenererat innehåll. Bygg en genuin relation med din publik och främja en känsla av gemenskap, så kommer du att se hur ditt innehåll växer i höjden.

Skärmdump från Walls.io

7. Ställ in nyckeltal och spåra dina framsteg

Att mäta innehållstillväxt genom Key Performance Indicators (KPI:er) hjälper dig att spåra effektiviteten i din innehållsstrategi och fatta datadrivna beslut.

Här är några vanliga nyckeltal att tänka på när du mäter innehållstillväxt:

Webbplatstrafik

Övervaka det totala antalet besökare på din webbplats och spåra tillväxten över tid. Detta kan mätas med hjälp av verktyg som Google Analytics. En ökning av webbplatstrafiken indikerar att ditt innehåll lockar fler besökare.

unika besökare

Mät antalet unika individer som besöker din webbplats inom en viss tidsperiod. Det här mätvärdet hjälper dig att förstå räckvidden för ditt innehåll och hur många olika personer som engagerar sig i det.

Sidvisningar

Håll koll på det totala antalet sidvisningar på din webbplats. Detta mätvärde hjälper dig att förstå vilka sidor eller innehållsdelar som väcker mest uppmärksamhet och driver engagemang.

Tid på sidan

Mät den genomsnittliga tid som besökare spenderar på varje sida. Detta mått indikerar hur engagerande och värdefullt ditt innehåll är för publiken. Längre tid på sidan tyder på högre engagemang och intresse.

Avvisningsfrekvens

Avvisningsfrekvensen mäter andelen besökare som lämnar din webbplats efter att bara ha tittat på en sida. En hög avvisningsfrekvens kan indikera att ditt innehåll inte uppfyller besökarnas förväntningar eller att det finns problem med användarupplevelsen.

Omvandlingsfrekvens

Spåra andelen besökare som slutför en önskad åtgärd, som att göra ett köp, prenumerera på ett nyhetsbrev eller fylla i ett formulär. Detta mätvärde hjälper dig att förstå effektiviteten av ditt innehåll när det gäller att driva konverteringar och uppnå dina affärsmål.

Engagemang i sociala medier

Mät antalet gilla-markeringar, kommentarer, delningar och följare på dina sociala mediekanaler. Engagemang i sociala medier indikerar hur väl ditt innehåll resonerar med din publik och hur effektivt det delas.

Bakåtlänkar

Övervaka antalet och kvaliteten på externa webbplatser som länkar tillbaka till ditt innehåll. Bakåtlänkar är viktiga för sökmotoroptimering och indikerar att ditt innehåll är värdefullt och relevant för andra.

E-postengagemang

Spåra mätvärden som öppningsfrekvens, klickfrekvens och avregistreringsfrekvens för dina e-postkampanjer. Dessa mätvärden ger insikter om hur väl ditt innehåll resonerar med dina e-postprenumeranter och driver engagemang.

Varumärkesomnämnanden och sentiment

Övervaka omnämnanden av ditt varumärke eller innehåll på olika onlineplattformar. Bedöm känslan i samband med dessa omnämnanden för att bedöma den övergripande uppfattningen av ditt innehåll och varumärke.

Kom ihåg att valet av nyckeltal beror på dina specifika mål och mål. Välj de mätvärden som passar din innehållsstrategi och fokusera på de som ger de mest meningsfulla insikterna om din innehållstillväxt. Analysera och jämför regelbundet dessa mätvärden för att identifiera trender, mönster och förbättringsområden.

Läsa:  Hur avaktiverar jag Facebook Messenger? Komplett guide

8. Skala smart för att odla innehåll effektivt

Att skala dina innehållsmarknadsföringsinsatser utan att bryta dina resurser kräver ett smart och strategiskt tillvägagångssätt.

Här är några tips som hjälper dig att skala din innehållsmarknadsföring smart:

 • Sätt tydliga mål: Definiera tydligt dina mål och mål för innehållsmarknadsföring. Identifiera nyckelmåtten du vill förbättra och den målgrupp du vill nå. Denna tydlighet kommer att vägleda ditt innehållsskapande och distributionsarbete.
 • Effektivisera processer för att skapa innehåll: Utveckla strömlinjeformade processer för att skapa innehåll, inklusive tydliga riktlinjer, mallar och arbetsflöden. Detta säkerställer effektivitet och minimerar den tid och ansträngning som krävs för att producera innehåll av hög kvalitet.
 • Outsourca eller delegera: Överväg att lägga ut vissa aspekter av innehållsskapande på entreprenad eller delegera uppgifter till interna teammedlemmar eller frilansare. Detta gör att du kan skala din innehållsmarknadsföring utan att överväldiga dina interna resurser.
 • Samarbeta med influencers och branschexperter: Samarbeta med influencers eller branschexperter för att samskapa innehåll eller få dem att bidra till dina plattformar. Det här samarbetet hjälper dig att utnyttja deras publik och expertis samtidigt som de ger nya innehållsperspektiv.
 • Automatisera: Investera i verktyg för innehållsmarknadsföring som automatiserar repetitiva uppgifter som schemaläggning för sociala medier, e-postmarknadsföring eller innehållsdistribution.
  • Du kan också låta AI hantera innehållsskapande vilket är den mest tidskrävande uppgiften för innehållsmarknadsföring. Ett AI-drivet skrivverktyg som WriteSonic hjälper dig att spara tid, öka effektiviteten och frigöra resurser för andra viktiga affärsaktiviteter.
 • Prioritera kvalitet framför kvantitet: Med WriteSonic kan du se till att du behåller kvaliteten på ditt innehåll även när du publicerar hundratals blogginlägg varje månad. Detta end-to-end-publiceringsverktyg fokuserar på att skapa värdefullt, väl undersökt och engagerande långformsinnehåll som resonerar med din publik.
  • Kom ihåg: Kvalitetsinnehåll har en bättre chans att generera meningsfulla resultat och bygga en lojal publik.

Kom ihåg att skalning av innehållsmarknadsföring kräver en balans mellan effektivitet, resursallokering och upprätthållande av kvalitet. Utvärdera kontinuerligt dina processer, optimera din strategi och anpassa dig till förändrade marknadstrender för att skala smart utan att överväldiga dina resurser.

Slutsats

Att utveckla ditt innehåll effektivt kräver ett genomtänkt och strategiskt tillvägagångssätt. Genom att sätta tydliga mål, utveckla en innehållsstrategi och använda smarta taktiker kan du maximera effekten av dina ansträngningar.

Kom ihåg att engagera din publik, uppmuntra användargenererat innehåll och optimera ditt innehåll genom datadrivna insikter.

Att skala smart innebär att hitta effektivitet, återanvända innehåll och omfamna automatisering, allt samtidigt som du bibehåller kvaliteten som resonerar med din publik.

Genom att ständigt förfina din strategi, experimentera med nya idéer och prioritera kvalitet, kommer du att vara väl positionerad för att utveckla ditt innehåll effektivt och uppnå dina marknadsföringsmål.