Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man optimerar för Googles kunskapsdiagram i 5 steg

Hur man optimerar för Googles kunskapsdiagram i 5 steg

Googles kunskapsdiagram samlar in och presenterar information från olika källor för att ge användarna omfattande, korrekta och snabba svar på deras frågor.

I den här artikeln kommer vi att förklara vad Googles kunskapsdiagram är och utforska praktiska steg du kan följa för att öka sannolikheten för att Google skapar ett kunskapsdiagram för ditt företag eller din webbplats.

Vad är Googles kunskapsdiagram?

Googles Knowledge Graph är ett innovativt system som ändrar hur användare hämtar information online. Det handlar inte bara om att hämta sökresultat längre; det handlar om att förstå avsikten bakom dessa sökningar och ge omfattande, meningsfulla svar.

The Knowledge Graph är en kolossal databas som samlar in och integrerar information från en mängd källor för att ge berikade sökresultat.

Det syftar till att förstå fakta om människor, platser och saker och hur dessa enheter kopplar samman. Detta kunskapsnätverk förbättrar Googles förmåga att förstå sökfrågor i förhållande till deras sammanhang, vilket i slutändan ger mer exakta och relevanta resultat.

För att illustrera, låt oss säga att du söker efter “Leonardo Da Vinci” på Google.

Istället för att bara lista webbplatser relaterade till Leonardo da Vinci, tillhandahåller kunskapsdiagrammet en ruta – ofta på höger sida av sökresultaten – som innehåller en kort sammanfattning om honom, hans födelse- och dödsdatum, kända verk och relaterade sökningar. Denna information hämtas från olika trovärdiga källor och presenteras i ett konsoliderat, lättsmält format.

Detta är kärnan i Knowledge Graph: inte bara tillhandahålla länkar, utan erbjuda kunskap. Det handlar om att koppla samman användare med den mest relevanta informationen på ett sätt som är effektivt, effektivt och användarcentrerat. Genom att förstå och utnyttja detta kraftfulla verktyg kan företag avsevärt förbättra sin SEO-prestanda och synlighet online.

Det är vanligt att människor använder termen “Kunskapspanel” och “Kunskapsdiagram” omväxlande, men det finns en liten skillnad mellan de två.

Läsa:  Microsoft Office 2016 produktnyckel 2024 uppdaterad

Knowledge Graph vs Knowledge Panel

Kunskapspanelen är en SERP-funktion som presenterar en visuell ögonblicksbild av information om ett ämne (som ditt företag eller ett varumärke) hämtad från Knowledge Graph-databasen med information.

Vi kommer att diskutera de olika typerna av kunskapspaneler senare i den här artikeln.

Googles kunskapsdiagram vs Rich Snippets

I en värld av sökmotoroptimering, både Googles kunskapsdiagram och Rich Snippets spela centrala roller. Även om de delar det gemensamma målet att förbättra användarupplevelsen genom att tillhandahålla mer detaljerade och relevanta sökresultat, fungerar de på olika sätt.

The Knowledge Graph, som vi har diskuterat, är en omfattande informationsbank som förstår och presenterar fakta om enheter och deras sammankopplingar. Det ger ett sammanfattat svar från olika källor, vilket ger användarna omfattande kunskap på ett ögonblick. Den här funktionen manifesteras som en ruta – ofta till höger på sökresultatsidan – med samlad information om sökfrågan.

Å andra sidan är Rich Snippets en typ av strukturerad datauppmärkning som läggs till i webbplatsens HTML. Denna uppmärkning ger sökmotorer mer detaljerad information om innehållet på din webbplats.

Om du till exempel har en receptblogg kan ett rikt utdrag visa en bild av rätten, betyg, tillagningstid och kaloriantal direkt i sökresultaten.

Medan båda verktygen syftar till att förbättra användarupplevelsen, skiljer sig deras applikation. Kunskapsdiagrammet ger bred kunskap om ett ämne, medan Rich Snippets erbjuder specifik information om innehållet på en viss webbsida.

I huvudsak kan Knowledge Graph Optimization förbättra ditt varumärkes övergripande synlighet och auktoritet online, medan Rich Snippets kan öka klickfrekvensen till dina specifika webbsidor genom att få dina listor att sticka ut i sökresultaten.

Att förstå och utnyttja båda dessa funktioner kan vara en förändring av din SEO-strategi. I nästa avsnitt kommer vi att fördjupa oss i praktiska sätt att optimera kunskapsdiagrammet för förbättrad SEO-prestanda.

Varför optimera för kunskapsdiagrammet?

När du optimerar för kunskapsdiagrammet påverkar du direkt informationen som visas i Googles kunskapspanel. Detta ökar din synlighet online men ger också potentiella kunder ytterligare information om ditt företag eller varumärke.

Kunskapspanelen förbättrar också användarupplevelsen avsevärt. Det fungerar som en one-stop-shop för viktig information om ditt företag, vilket sparar användarnas tid och gör deras sökresa smidigare.

En välbefolkad och korrekt kunskapspanel ger din verksamhet trovärdighet. Det skickar en signal till potentiella kunder om att ditt företag känns igen av Google, vilket skapar förtroende och förtroende för dina erbjudanden.

Läsa:  kodi 17 fungerar inte på Windows 10 – Hur du kan fixa vanliga Kodi

Typer och exempel på kunskapsdiagram

Kunskapsdiagram finns i olika typer, som var och en har ett unikt syfte och förbättrar användarupplevelsen på sitt eget sätt.

Att förstå dessa typer kan hjälpa företag att bättre optimera sin onlinenärvaro. Låt oss fördjupa oss i de primära typerna av kunskapsdiagram och utforska verkliga exempel på var och en.

  • Enhetspanel: Den här typen av kunskapsdiagram är förmodligen den mest igenkännliga. Den visas till höger på sökresultatsidan när du söker efter kända enheter som personer, platser, organisationer eller saker. Om du till exempel söker efter “Apple Inc.,” en panel visas med en sammanfattning om företaget, inklusive dess grundande datum, grundare, nuvarande VD, kontaktinformation, aktiekurs och mer.

  • Märkespanel: Varumärkespaneler liknar enhetspaneler men är specifikt för varumärken. När du söker efter ett varumärke visas en panel som innehåller information som varumärkets logotyp, beskrivning, officiella webbplats, profiler på sociala medier och mer. Söker till exempel efter “Huckberry” kommer att dra upp en kunskapspanel med all denna information.

  • Ämneslager: Introducerades 2018 som en förbättring av Knowledge Graph Ämneslager förstår ett ämnes djup och bredd och kan visa upp mer relevant innehåll när en användare dyker djupare in i ett visst ämne. Om du till exempel söker efter “klimatförändring,” Ämnesskiktet kan visa relaterade begrepp som global uppvärmning, effekterna av klimatförändringar, orsaker etc., så att användare kan utforska ämnet på djupet.

Hur man optimerar för Googles kunskapsdiagram

Gör anspråk på din kunskapspanel

Genom att göra anspråk på din panel får du kontroll över informationen som visas om ditt varumärke. Du kan se till att den är uppdaterad och korrekt representerar din verksamhet, och därigenom förbättra din trovärdighet och påverka potentiella kunders beslut till din fördel.

Så här kan du göra anspråk på din kunskapspanel:

  • Sök efter ditt företag: Börja med att söka efter ditt varumärke på Google. Om en kunskapspanel visas, gå vidare till nästa steg.
  • Kontrollera efter “Gör anspråk på denna kunskapspanel”: Titta längst ner på panelen och klicka på frasen 'Gör anspråk på den här kunskapspanelen.'
  • Bli verifierad: Du kommer att tas till Googles verifieringssida där du måste klicka på 'Kontrollera.' Du måste också logga in på en av profilerna som är länkade till din kunskapspanel. Detta kan vara ett Facebook-, Google-, YouTube-, etc.-konto.
Läsa:  5 bästa LMS för anställda för småföretag

Skaffa din egen Wikipedia-sida

Googles kunskapspanel hämtar information från olika välrenommerade källor för att ge en heltäckande ögonblicksbild av ditt företag.

En viktig källa till denna information är Wikipedia.

Men att skaffa en egen Wikipedia-sida eller till och med bara en bakåtlänk från Wikipedia är ingen liten bedrift och kräver ett etablerat rykte, som kanske inte är omedelbart tillgängligt för alla företag.

Om du inte har en Wikipedia-sida ännu eller om du saknar rykte att skaffa en Wikipedia-sida, lämnar Google dig inte ute i kylan.

Den får också information från andra välrenommerade webbplatser som Crunchbase, LinkedIn, CBinsights, Yahoo och många fler.

Enligt KalicubeLinkedIn och Crunchbase är de två plattformar som Google använder mest (efter Wikipedia) för att fylla kunskapspanelen.

Som ett resultat, om du inte kan skapa en Wikipedia-sida för ditt företag, skulle jag föreslå att du verkligen fokuserar på optimera din LinkedIn-profil och Crunchbase-listning, vilket säkerställer att du lägger till så mycket information på dessa sidor som möjligt.

Dessa webbplatser fungerar som pålitliga proxyservrar och ger Google trovärdig information om ditt företag i avsaknad av en Wikipedia-sida.

Därför är det avgörande att se till att din företagsinformation är uppdaterad och heltäckande på dessa webbplatser.

Genom att fylla dessa webbplatser med din företagsinformation ökar du inte bara dina chanser att synas på Googles kunskapspanel utan stärker också din onlinenärvaro och skapar flera kontaktpunkter för potentiella kunder att upptäcka och engagera dig i ditt varumärke.

Lägg till Schema Markup till din webbplats

Schema Markup, specifikt Organisations typ, ger Google strukturerad information om ditt företag. Med denna uppmärkning kan du tagga olika typer av information, inklusive:

  • namn
  • Logotyp
  • Plats
  • Äganderätt
  • Grundare

Genom att införliva denna data på din webbplats hjälper du Googles bots att effektivt extrahera viktig information om ditt företag. Viktigt är att Google kan använda denna information för att fylla i din kunskapspanel.

Så här implementerar du organisationsschemamarkering på din webbplats:

  • Identifiera nyckelinformation: Bestäm vilken information du vill att Google ska prioritera. Detta kan bland annat inkludera ditt företagsnamn, logotyp, kontaktuppgifter och plats.
  • Generera Schema Markup: Använda en Schema Markup generator för att producera organisationsuppmärkningen. Det finns många onlineverktyg tillgängliga som kan hjälpa dig i denna process.
Läsa:  5 tips för att förbättra Cloud Computing-säkerheten

  • Inkludera uppmärkningen på din webbplats: När du har skapat markeringen lägger du till den i koden för din webbplats, vanligtvis i huvudsektionen på din startsida.
  • Testa uppmärkningen: Använd Googles testverktyg för strukturerade data för att verifiera korrekt implementering av uppmärkningen.

Även om att lägga till Schema Markup inte garanterar inkludering i kunskapspanelen, ökar det dina chanser avsevärt. Dessutom optimerar det din webbplats för sökmotorer, vilket potentiellt förbättrar din övergripande SEO-prestanda.

Verifiera sociala mediekonton för ditt företag

Visste du att Google kan använda informationen på dina verifierade sociala mediesidor för att fylla din kunskapspanel?

Se till att din företagsinformation är enhetlig på alla sociala plattformar för att ge en sammanhållen varumärkesimage. Genom att länka dina sociala mediekonton till din webbplats förstärker du inte bara din onlinenärvaro utan ger även Google ännu mer information som det kan lägga till i ditt företags kunskapsdiagram.

Optimera Google Business

Om ditt företag har ett fysiskt skyltfönster är ett viktigt steg för att stärka din onlinenärvaro att skapa och optimera en Google Företagsprofil.

Den här annonsen förbättrar din synlighet på Google Sök och Maps och ger potentiella kunder viktig information som din plats, öppettider och kundrecensioner på ett ögonblick.

Även om en Google Business Profile inte garanterar att Google kommer att skapa en kunskapspanel för ditt företag, fungerar den som en ytterligare informationskälla för Google.

Det stärker ditt företags onlineidentitet och kan hjälpa till att öka din synlighet på sökmotorresultat. Därför är det ett fördelaktigt steg att ta i din övergripande digitala strategi.

Slutsats

Olika strategier kan användas för att optimera för Googles kunskapsdiagram och öka ditt företags synlighet online.

Det är viktigt att komma ihåg att även om implementeringen av dessa strategier inte garanterar omedelbara resultat, banar det väg för hållbar digital tillväxt och framgång.