Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man säljer SEO: En implementeringsguide för byråer

Hur man säljer SEO: En implementeringsguide för byråer

Varför ska du sälja SEO-tjänster?

Över två tredjedelar av digitala byråer säljer SEO-tjänster. Clutch.co listar antalet digitala byråer runt om i världen och delar upp dem efter flera attribut inklusive tjänster som erbjuds och land.

Enligt Clutch erbjuder 66 % av digitala byråer runt om i världen SEO-tjänster.

Innehållsförteckning

I mars 2022 säger Clutch.co att det finns 26 000 digitala byråer som erbjuder SEO-tjänster, av totalt 39 000 byråer globalt. Om vi ​​bara tittar på de fem bästa marknaderna med det högsta antalet digitala byråer kan vi se att deras genomsnitt är lite högre (68%):

   1. 67 % av amerikanska digitala byråer erbjuder SEO Services (10 650 byråer)
   2. 73 % av brittiska digitala byråer erbjuder SEO-tjänster (3 266 byråer)
   3. 64 % av indiska digitala byråer erbjuder SEO-tjänster (2 086 byråer)
   4. 64 % av kanadensiska digitala byråer erbjuder SEO-tjänster (942 byråer)
   5. 72 % av australiska digitala byråer erbjuder SEO Services (690 byråer)

Dessa siffror säger oss att SEO-tjänster är ett kärntjänsterbjudande för digitala byråer runt om i världen. Om du för närvarande inte erbjuder SEO-tjänster är det nu dags att ta del av denna snabbt växande industri, nu värd över 80 miljarder dollar.

Om du redan erbjuder SEO-tjänster kan det också vara värt att tänka om hur du säljer dessa tjänster och hur du kan växa denna del av din byrå. Bortsett från det faktum att organisk sökning är ett så grundläggande krav för de flesta kunder, växer SEO-branschen med över 17 % CAGR och uppskattas vara värd över 103 miljarder dollar år 2025!

Ekonomi och affärsvärde av SEO-tjänster

Så vi vet att SEO-branschen är stor och växer. Men låt oss titta på några anledningar till att lägga till eller förbättra SEO-tjänster till din digitala byrå kommer att göra dig väl rustad för framtiden.

1. SEO-prestanda korrelerar med affärsresultat

Det fina med SEO är att de flesta saker du gör har en direkt inverkan på en webbplatss förmåga att rankas i Googles sökresultat. Högre sökpositioner är lika med fler klick. Högre trafik innebär fler möjligheter till konvertering. Detta är det fantastiska med SEO.

De flesta kunder vill se ROI (Return on Investment) från sina marknadsföringsutgifter, vilket gör SEO-tjänster idealiska för att bevisa ROI för din kund. Att skapa affärsvärde för dina kunder hjälper dig också att övergå från en ren “tjänsteleverantör” till en betrodd rådgivare.

2. Högkvalitativa SEO-tjänster kan levereras med lägre kapacitet än andra digitala tjänster

Kapacitetsplanering (traditionellt jobbet som Traffic Manager på en reklambyrå) är processen att beräkna arbetstimmar som krävs av varje medlem över byråteam för att uppfylla kundprojektet till högsta kvalitetsstandard. Varje projekt har arbetsenheter/milstolpar, potentiellt uppdelade i uppgifter. När man tittar på digitala byråtjänster kräver olika discipliner olika timmar (dvs. kapacitet).

Ett exempel på projektuppgifter uppdelade i avdelningar som var och en kräver tidsuppskattningar

SEO-jobb är arbetsintensiva som alla digitala marknadsföringsdiscipliner, men en anständig del av förhandsrevision, dataanalys och forskning kan automatiseras, till exempel med gratis SEO-verktyg. Detta sänker avsevärt kraven på byråkapacitet på SEO-uppgifter så att färre arbetstimmar förbrukas. Detta gör projekt antingen mer överkomliga för kunder eller mer lönsamma för byråer, eller både och!

3. SEO-tjänster är mer meningsfulla som retainer-arbete

Byråer frodas på retainer-arbete (dvs: månatliga tjänster till fasta avgifter). Det har diskuterats mycket i branschen om nedgången av retainerarbete och att kunderna föredrar projektarbete. Trots detta sa byrårådgivaren Andy Brown i en opinionsbild att “byråhållare är definitivt inte döda”.

“Retainers har inte försvunnit, men de som inte fokuserar på retainer-baserade affärer har sett den här intäktsmodellen försvinna.”

Andys poäng är viktig. Att fokusera på kunder som kan stödja behållet arbete eller utvecklas till behållet arbete är nyckeln. SEO lämpar sig mycket väl för bibehållet arbete. Det ansluter till påtagligt affärsvärde som nämnts i punkt #1 men inte bara det, SEO kräver konstant ansträngning.

SEO är aldrig “klar”. Nytt innehåll måste publiceras kontinuerligt, sökord undersökas, konkurrenter granskas, bakåtlänkar byggas, optimeringar göras – arbetet pågår. Att locka kunder som förstår detta och värdesätter de resultat som dessa tjänster ger kommer att göra din byrå redo för snabb tillväxt.

4. SEO-tjänster tenderar att underlätta korsförsäljning till andra digitala marknadsföringstjänster

SEO omfattar faktiskt massor av olika undertjänster som webbplatsrevision/genomsökning, optimering på sidan, sökordsforskning, innehållsproduktion, länkbyggande och utgivare. Det finns inte bara goda möjligheter för en kund att utöka sitt SEO-konto utan alla dessa andra områden kan också utlösa andra icke-SEO-tjänster. Dessa är oftast:

 • Omdesign / ombyggnad av webbplatsen
 • Sökmotormarknadsföring (SEM) / Betala per klick (PPC)
 • Marknadsföring i sociala medier
 • Innehållsstrategi
 • Övergripande digital marknadsföringsstrategi

5. SEO-tjänster kan skalas

Byrå och skala kan låta som en oxymoron men SEO-tjänster har potential att skala. Som Roger Parent, grundare av Digital position framhåller vikten av processdefinition:

“Om jag skulle starta en byrå igen (och hade pengar och tid att göra det), skulle jag spendera tre månader på att bilda varje enskild process innan jag skaffade några kunder.”

Och Roger skulle veta. Han skalade Digital Position till en byrå på 100 000 USD per månad på drygt två år:

Rogert Parent skalade upp sin byrå till $100 000 per månadsintäkter på 25 månader!

Men hur skalas SEO-tjänster? Process, människor och teknik.

   1. Att dokumentera varje enskild process och definiera ditt arbetsflöde är Rogers första rekommendation
   2. Att anställa SEO-talanger så tidigt som möjligt, inte när du drunknar i arbete – det är en enkel resa till churnville
   3. Automatisera så många SEO-processer som möjligt som en SEO-revision och genomsökningar.

Positionera dina SEO-tjänster

Vad vi menar med positionering är hur din byrå skiljer sig på marknaden från alla andra byråer som tävlar om samma pool av kunder. Positionering hjälper potentiella kunder att förstå ditt erbjudande och avgöra om det är värt att prata med dig vidare. Under mycket av vår kommunikation med våra byråkunder har vi sett några typiska sätt som byråer positionerar sig på marknaden.

En av de mest framgångsrika strategierna vi har sett är att nischa ner till en viss bransch eller tjänst. Att göra det ger din byrå en orättvis fördel framför en “one-stop-shop”, särskilt för kunder som på liknande sätt letar efter ett specifikt erbjudande. Genom att nischa ner jämnar spelplanen mot de större byråerna och gör det möjligt för små byråer att frodas och växa.

1. Industrinisch

Att rikta in sig på kunder i en viss bransch hjälper dig att omedelbart sticka ut från konkurrenterna när du pitchar för kundarbete. Sätt dig själv i kundens skor. Om du är ett e-handelsvarumärke och du träffar en byrågrundare som enbart fokuserar på att arbeta med e-handelskunder, är det svårt att förneka hur mycket de skulle sticka ut från paketet direkt innan de ens pratade med dem. Specialisering spelar roll, även om det mesta av det underliggande arbetet i slutet av dagen är likartat.

Kunder arbetar med byråer som förstår deras verksamhet och deras bredare bransch. De Agency Management Institute tillfrågade CMOs och frågade vad de ville ha från sina byråpartners och svaret nummer ett var detta: “branschkunskap”. AMI-grundaren Drew McLellan säger:

“Kunder förväntar sig att deras byråer antingen kommer till dem med en djup nivå av expertis inom kundens verksamhet/bransch eller också kommer igång i en hast. Det är ganska svårt att ta fram proaktiva idéer och lösningar på bordet om man inte gör det. känner till spelet som spelas.”

2. Serviceerbjudande nisch

En annan populär nischpositioneringsstrategi är att erbjuda tjänster. På ytan är det ett rimligt antagande att en SEO-byrå är mer skicklig på SEO än en fullservicebyrå som erbjuder tio tjänster varav SEO är en. Även om det är en orättvis jämförelse, i kundens ögon, tenderar det att vara vettigt. Liksom branschnisching kan uppfattningen att byrån är specialiserad på ett enda tjänsteerbjudande resultera i en upplevd högre kvalitet på tjänsten.

Ironin är inte förlorad för oss att den här artikeln predikar fördelarna med att lägga till en ytterligare tjänsteutbud av SEO. Servicenisching är inte för varje byrå och introducerar sina egna utmaningar, särskilt kring rekrytering (dvs. att arbeta inom en potentiellt mindre talangpool). Men många byrågrundare vi har pratat med minskar tjänsteutbudet och fördubblar SEO eftersom det är där de ser den största efterfrågan från kunder.

3. Platsnisch

Detta är en populär nischstrategi för lokala SEO- eller lokala marknadsföringsbyråer som riktar sig till kunder i en specifik stad. Man kan nästan säga att det är så de flesta byråer startar. Personliga anslutningar och lokala nätverk är källan till många första klienter, vanligtvis lokala. Sedan utvecklas byrån därifrån.

4. Affärsmål Nisch

Denna typ av nischning är mindre vanlig men byråer som fokuserar på ett affärsmål – till exempel Lead Generation Agencies eller CRO (Conversion Rate Optimization)-byråer. Dessa byråer kan arbeta inom flera branscher och använda strategier för flera kanaler, men deras specialisering är vanligtvis ett enda mått som antalet potentiella kunder eller omvandlingsfrekvens.

Implementera processer för att sälja SEO-tjänster

Din förmåga att effektivt prospektera efter nya leads och konvertera dessa nya leads kommer i slutändan att diktera din framgång som byrå. Merförsäljning eller utökad arbete med befintliga kunder är uppenbarligen en annan tillväxttaktik och i själva verket borde båda drivas parallellt.

Att skapa och dokumentera en säljprocess för SEO-tjänster är något värt att investera tid och eftertanke på eftersom det är nyckelingrediensen för att skala det du gör. Tydliga processer hjälper nyanställda eller andra personer du arbetar med att snabbt komma igång och replikera de saker du gör som fungerar bäst.

Följande är en lista över nödvändiga processer för att din byrå ska bli framgångsrik:

SEO säljprocessdokumentation

Detta är lite meta, men din första uppgift är att bestämma var/hur du dokumenterar din process. Detta kan vara så enkelt som en Google Dokument men du kanske vill överväga ett specialverktyg som t.ex SweetProcess som är byggd speciellt för detta ändamål:

Vi kan inte överskatta vikten av tydligt definierade processer i en byrå. Utan detta kommer du att slösa bort så mycket tid på att komma ombord på nya medarbetare och få dem utbildade i hur man säljer SEO-tjänster. Investera tiden i förväg och skörda effektivitetsvinsterna när du växer.

Generering av inkommande leads

Alla byråer som redan erbjuder SEO-tjänster känner till kraften i organisk sökning för sina kunder. Den naturliga förlängningen för en digital byrå är att bygga upp prestanda för sina inkommande marknadsföringsaktiviteter. Att publicera högkvalitativt, sökordsoptimerat, värdefullt innehåll på byråns webbplats och sociala medier är fortfarande en mycket effektiv inbound marketing-taktik.

Att driva trafik till din byråwebbplats med högkvalitativa bakåtlänkar hjälper till att bygga din domänauktoritet. Det bästa sättet att konvertera trafik till en lead är på din webbplats själv. Med hjälp av ett inbäddningsbart granskningsverktyg kan du fånga information om potentiella kunder (t.ex.: namn, e-post, telefon, webbplats) samtidigt som du ger omedelbart värde för potentiella kunder med en gratis webbplatsrevision.

(se fler fantastiska exempel på inbäddade formulär på byråwebbplatser)

Utgående reklam

En annan uppenbar taktik för att driva trafik till din byråwebbplats är betald reklam – till exempel Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn Ads, etc.

De flesta annonsörer ser ett stort värde i att använda taktisk betald annonsering för att marknadsföra till webbplatsbesökare som inte konverterar. Ända sedan iOS 14.5 – detta har blivit svårare när man riktar om iOS-telefoner, men det finns fortfarande stora möjligheter att nå relevanta målgrupper. Här på Ahrefs driver vi remarketingkampanjer på Facebook & Instagram. Du kan se i exemplet nedan att annonstexten “skynda tillbaka och gör anspråk…” är ett utmärkt sätt att tala direkt till senaste webbplatsbesökare:

Försäljning Pipeline Management

Att hålla reda på leads och var de befinner sig i säljprocessen är omöjligt eftersom du skalar utan något slags system/CRM för att hantera pipeline. Återigen, detta kan vara enkelt i början, till exempel med en Trello bräda men du kommer snabbt att växa ur detta eftersom dina SEO-försäljningsleads accelererar. Kom ihåg att detta är ett bra problem att ha!

När tiden väl är inne är det standardinställningen att flytta till ett dedikerat CRM-verktyg och det hjälper dig att sälja SEO-tjänster mer effektivt. De främsta fördelarna med ett CRM är:

 • Högre effektivitet i din SEO-försäljningsprocess och pipeline
 • Vårda leads och öka benägenheten att konvertera
 • Förmåga att samarbeta med ditt team om framtidsutsikter och åtgärder
 • Förmåga att visualisera din försäljningspipeline och göra prognoser
 • Centralisera all din försäljningsdata
 • Effektivisera försäljningsrelaterade uppgifter och åtgärder

Digital Agency Network lista några av de mer populära CRM-alternativen som används av byråer.

Marketing Automation

Verktyg för marknadsföringsautomatisering kan hjälpa dig att vårda dina potentiella kunder och föra potentiella kunder närmare konvertering. Precis som de andra exemplen är att börja enkelt ett bra sätt att bevisa värdet av detta innan du investerar i dedikerade verktyg. Zapier hjälper dig att koppla ihop många processer med automatiserade arbetsflöden.

Som ett exempel, om du har bäddat in ett granskningsformulär på din byråwebbplats – kan du överföra leaddetaljer automatiskt till ett CRM som HubSpot, din e-nyhetsbrevlista eller ett enkelt Google Sheet – eller faktiskt var som helst!

Denna typ av enkel automatisering kommer att spara tid på repetitiva uppgifter och hålla din byrå uppmärksam på dina potentiella kunder.

Hur man säljer SEO-tjänster till lokala företag

De flesta byråer som säljer till lokala företag i sin stad förlitar sig nästan alltid på personlig försäljning. Det gamla ordspråket “folk köper av människor” är mycket relevant när man riktar sig till lokala företag. Följande är våra rekommendationer om hur man prospekterar och säljer till lokala företag:

   1. Delta i lokala evenemang / konferenser / möten
   2. Erbjud gratis utbildning eller workshops i lokala samarbetsutrymmen/institutioner
   3. Hitta lokala företagswebbplatser som helt klart behöver hjälp med SEO (dvs: rankas dåligt för måltermer)
   4. Hitta kostnadsfria byråer eller organisationer som du kan samarbeta med
   5. Skapa innehåll av hög kvalitet för att attrahera lokala potentiella kunder
   6. Erbjud gratis webbplatsrevisioner till potentiella kunder

Vi har också tidigare skrivit om detta ämne och täckt de 10 bästa idéerna för den digitala byråns lead gen – kolla in det!

Lokala företag, särskilt småföretag, är alltid hyperfokuserade på intäkter eller generering av potentiella kunder (beroende på deras verksamhet). Detta innebär att det upplevda värdet av dina tjänster måste vara meningsfullt för dem genom denna affärsvärdeslins. Om de kan se (eller om du kan visa) hur dina tjänster kommer att förbättra sina intäkter eller öka sina egna potentiella kunder – kommer de att vara mer benägna att arbeta med dig.

Lokala företag är också vanligtvis prismedvetna så se till att strukturera ditt förslag med prisvärda, mindre alternativ så att de kan växa med dig över tiden. Det skulle också vara värt att mysterieshoppa hos konkurrenter och ta reda på hur de strukturerar sina priser och alternativ också.

Hur man säljer SEO-tjänster till franchiseföretag

Franchiseägare är precis som lokala företagare ovan men vissa franchisetagare har flera franchiseplatser så att de kan ha ett särskilt intresse av grupp-/sammanlagda tjänster. Företagsägare som hanterar flera platser är ännu mer tidsfattiga så allt du presenterar dina tjänster för att både öka försäljningen/leads och spara tid kommer att tas emot väl.

Vissa företag på flera platser drar också nytta av centraliserad administration eller “delade tjänster” som marknadsföring, löner, HR, redovisning etc. Att sälja SEO-tjänster till dessa företagsägare handlar lika mycket om kostnads- och effektivitetsfördelarna när man tar hänsyn till alla platser (dvs. : skalfördelar).

Många av rekommendationerna ovan gäller även franchiseföretag men överväg även dessa ytterligare taktiker:

   1. Delta i specifika franchiseevenemang eller konferenser
   2. Kör konkurrentanalysrevisioner på andra franchiseföretag (antingen närliggande företag inom samma varumärkesgrupp eller konkurrenskraftiga mot andra varumärken utanför gruppen)
   3. Placera kostnaden för din tjänst som en centraliserad besparing som även deras andra platser kan dra nytta av

Ultimate SEO Sales Pitch Script

Vi pratade med Daniel Bisett, ägare av Austintativ design baserad i Wimberley, Texas om sin SEO-försäljningsprocess och hur han positionerar sin byrå:

“Jag är vanligtvis väldigt… oskriven när jag pratar med leads om deras specifika behov.”

Nyckeln till effektiv säljpitching är att lyssna först. Det är viktigt att förstå var klienten kommer ifrån och vad de vill uppnå.

“Även om det helt klart finns många SEO-tjänster som passar 85 % av alla företag, gör jag fortfarande mitt bästa för att närma mig konversationen (och gratis vägledning vid det här laget) mot verkligt fördelaktiga metoder som är specifika för DEM. När jag gör det är det min firma tro att jag bygger det viktiga FÖRTROENDE som är hörnstenen i varje solid relation (affär eller annat).”

Daniels tillvägagångssätt för att bygga förtroende och ge värde i förväg är ett så effektivt sätt att fostra nya potentiella kunder. Det som verkligen är bra med hans process är hur han kopplar samman potentiella kunders upplevelse med deras önskade resultat:

Jag brukar fråga huvudmannen varför de valde att ha ME för en första konsultation. Nästan undantagslöst kommer det att finnas en STARK koppling mellan de råd jag just gav DEM och hur de hittade MIG.

Jag vet att det är en klyscha men, och även om jag verkligen HATAR dessa skyltar, är det nästan som skyltarna där det står “Fungerar affischtavlor? This One Did”.

Jag påpekar det direkta sambandet med hur MIN SEO förde dem till mig och säger, var inte den strategin en i samma sak med vad jag just tipsade DIG om?

Om de till exempel kom till mig via en länk i den här artikeln, och jag också presenterade dem en stark Content Marketing-strategi som deras primära SEO-push, när jag väl påpekade det, är det lätt att se beviset i den ökända SEO-puddingen!

Så med det i åtanke, låt oss titta på ett SEO Sales Pitch-skript som tar hänsyn till dessa punkter om att förstå kunden och leverera värde i förväg.

Säljkontext: Kall lead, första kontakt

Detta försäljningsmanus är inom ramen för ett kallt telefonsamtal till ett lokalt företag som inte känner dig. Du har besökt deras webbplats och efter att ha gjort en snabb granskning av webbplatsen kan du se att det finns flera snabbfixar du kan implementera för att förbättra deras webbplats. Du kan också se att de inte visas på första sidan på Google när du söker efter deras produkter/tjänster.

Hej ,

Jag heter och ringer från . Jag gjorde precis en Google-sökning efter “ ” och märkte att ditt företag inte visades på första sidan på Google. Förlitar du dig för närvarande på andra sätt att sälja / generera potentiella kunder för ?

Åh är det rätt?! Vi arbetar faktiskt med lokala företag för att få dem att rankas på sida 1 på Google så att de får mer trafik till sin webbplats och fler försäljningar/leads.

Jag är bara på din webbplats just nu och ser att det finns några strategier som kan användas för att optimera innehållet och strukturen på din webbplats för att hjälpa dig att rankas högre för dina målsökord. Skulle du vara intresserad om jag skickade dig en kostnadsfri webbgranskning som visar dessa insikter?

Bra! Vad är din epostadress?

Jag skickar igenom det idag och följer upp dig under de närmaste dagarna eftersom jag verkligen skulle vara intresserad av att höra dina tankar!

Ha en bra dag!

Försäljningskontext: Varm lead, efter att ha skickat webbplatsrevision

Det här säljmanuset är perfekt för att återinföra en initialt kall lead. Efter att du har haft det första samtalet med dem och mailat deras kostnadsfria webbplatsrevision, är detta samtal för att följa upp dem och motivera potentiella kunder att vidta åtgärder.

Hej ,

Det är här från , hur mår du idag?

Toppen!

När vi körde den webbplatsrevisionen blev jag ganska upphetsad av alla möjligheter vi såg för att förbättra din rankingposition på Google. Vad tyckte du?

Tja, det finns några kortsiktiga korrigeringar som vi kan göra för att göra några omedelbara förbättringar, sedan finns det några objekt på medellång sikt jag kan se samt några långsiktiga initiativ som alla skulle göra en enorm skillnad för din ranking.

Jag tycker alltid att det är fantastiskt att börja smått och se några positiva förändringar och sedan ta det därifrån.

Jag skulle mer än gärna beskriva alla detaljer om hur vi skulle kunna komma igång – finns det någon dag eller tidpunkt som skulle passa dig?

Typiska försäljningsinvändningar

Invändning 1: Vi har inte råd

Kostnaden är en affär. Men gräv lite längre, för även om vissa potentiella kunder verkligen har lite pengar, kan den sanna underliggande orsaken vara att de helt enkelt inte är övertygade om att din tjänst kommer att hjälpa deras verksamhet. Om kostnaden verkligen är orsaken måste du lyfta fram värdet av din tjänst och den potentiella nya trafik/försäljning/leads som din kund sannolikt förväntar sig.

En annan strategi är att jämföra din kostnad med andra saker de kan göra. Om de till exempel spenderar tusentals dollar på lokala tryckta annonser eller sponsrar evenemang – ibland kan det verkligen hjälpa dem att se hur kostnadseffektiv SEO verkligen kan vara att sätta kostnaderna i perspektiv.

Invändning 2: Det är vi inte redo för denna tjänst

Detta är en variant av invändning #1. Faktum är att invändningen du får kanske inte är den verklig invändning. Av ett antal anledningar kring mänsklig psykologi som vi inte kommer att gå in på i den här artikeln, var uppmärksam på att den underliggande invändningen kan vara kostnadsrelaterad men att den potentiella kunden kanske formulerar det på ett annat sätt.

Du kan testa detta genom att rekommendera ditt lägsta kostnadspaket/tjänst. Alternativt kan det vara så att de helt enkelt inte litar på dig (ännu). Om så är fallet måste du tydligt kommunicera hur SEO hjälper deras konkurrenter att få synlighet i sökningar. Låt uppgifterna tala för dig.

Invändning 3: Det vi gör just nu fungerar bra

Påminn den presumtiva kunden om vad deras konkurrenter vinner på att nå höga rankningar i sökningar. Eller om det inte finns några bra konkurrentjämförelser, se till andra städer eller liknande företag. Det handlar om att visa upp hur SEO fungerar för andra företag – kör några webbplatsrevisioner och hitta några bra exempel.

Invändning 4: Vi väntar med att anställa en marknadsföringsperson snart

Små företag planerar alltid i förväg för sin nästa anställning och väntar vanligtvis på intäkter eller tillväxtmilstolpar som signal. Men samma företag kan vänta månader, till och med år för att ta steget. Påminn dessa potentiella kunder om att du kan börja leverera omedelbara resultat för en bråkdel av kostnaden för att anställa en anställd. Vilket är ett bra steg inför nästa försäljningsinvändning…

Invändning 5: SEO tar för lång tid att generera resultat

Detta är en myt och det är upp till dig att slå det!

Naturligtvis finns det många faktorer som spelar in som nyckelord, konkurrensnivå och sökvolym, men det är mycket möjligt att se påtagliga ökningar av organisk trafik inom några veckor.

Generera SEO-försäljningsleads

Vi har tidigare publicerat en dedikerad artikel om leadsgenerering som är värd att kolla in. För de över 2 000 digitala byråer som förlitar sig på Ahrefs för white label-rapportering använder en stor del vårt inbäddningsbara revisionsverktyg som genererar SEO-leads direkt på byråns webbplats.

Introduktion av nya SEO-kunder – de första 30 dagarna

Att vinna en ny kund är fantastiskt och du bör ta dig tid att fira vinsten med ditt team!

Därefter är de första dagarna, den första veckan och de första 30 dagarna tre riktigt avgörande tidsperioder för att ge ett positivt första arbetsintryck med din nya kund och leverera värde tidigt för att förstärka och bekräfta i deras sinnen att de har gjort rätt beslut att arbeta med dig.

Första dagarna – leverera en liten storlek / snabb vinst:

Kör ditt onboardingmöte så snart som det är mänskligt möjligt, tryck verkligen på för att detta möte ska ske ASAP efter att de har skrivit på kontraktet – helst samma dag! Under detta möte får du alla inloggningar och åtkomst du behöver till deras webbplats, Google Analytics, Google Search Console, etc så att du kan vända några snabba vinster inom de första dagarna.

Något riktigt effektivt här är att fixa alla problem på sidan. Om du inte redan gjorde detta i förväg som en del av din pitchprocess, kör en fullständig webbplatsgenomsökning av kundens webbplats och identifiera lätta att åtgärda problem och fixa dem. Så problem som saknade titlar, beskrivningar, trasiga länkar, icke-optimerade sökord, stavfel, saknade OG-taggar – fixa i princip alla enkla saker och rapportera tillbaka till dem om alla förbättringar som gjorts bokstavligen under de första dagarna.

Första veckan – leverera en medelstor vinst:

Håll farten uppe och rapportera tillbaka till kunden 1 vecka efter ditt onboardingmöte med ytterligare en vinst. Allt detta positiva momentum inom loppet av bara 7 dagar bekräftar ytterligare att de tog rätt beslut att anlita dina tjänster. Några idéer här kan vara en bakåtlänk från en webbplats med hög domänauktoritet eller fixa särskilt knepiga konfigurationer som GA-mål, händelsespårning eller Search Console.

Första 30 dagarna – leverera en stor vinst:

Leverera en stor vinst och se till att lyfta fram betydelsen av detta för kunden. Efter 30 dagar letar du efter att denna vinst ska vara något som att publicera ett högvärdigt innehåll eller öka rankningen för en viktig målsida eller kanske öka deras domänauktoritetspoäng.

Sammanfattningsvis

Som du kan se kan det vara ett mycket lukrativt tjänsteerbjudande att lägga till SEO-tjänster till din digitala byrå baserat på branschens tillväxt och den accelererade rörelsen mot e-handel och onlinetjänster.

Vad tror du? Låt oss veta på Twitter @seoptimer – Vi skulle älska att höra från dig.

Läsa:  Varför blir elcyklar mer populära för varje dag?