Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man säljer videor online i WordPress (utan kodning)

Här är de bästa sätten att bli nästa virala sensation

Hur man säljer videor online i WordPress (utan kodning)

Vill du lära dig hur man säljer videor online?

Om du är en innehållsskapare är att sälja dina videor ett bra sätt att tjäna pengar på din webbplats. Oavsett om det är utbildningsvideor, bildmaterial eller gratis videokurser är videoinkomstgenerering ett idealiskt sätt att tjäna pengar på ditt innehåll. Dessutom är det enklare än du tror med rätt verktyg.

I den här guiden visar vi dig hur du säljer videor online från din WordPress-webbplats steg för steg.

Vilka är fördelarna med att sälja videor online?

Marknaden för onlinevideo kommer att växa sig stor och nå nästan 62 miljarder dollar år 2025. Med tanke på den blomstrande industrin finns det många fördelar med att sälja videor, inklusive:

 • Olika intäkter: Tjäna mer på din webbplats utan extra tid eller ansträngning. Detta gör att du kan utöka dina inkomstkällor och öka dina inkomster.
 • Ägande och kontroll: Gå förbi tredjeparts videoplattformar, behåll det fulla ägandet av ditt innehåll och kontrollera försäljningsprocessen. Det betyder att du inte litar på – eller ger bort intäkter till – plattformar för intäktsgenerering för video.
 • Global räckvidd: Digitala produkter som videor är inte begränsade av plats. Det betyder att du kan sälja dina videor till en global publik.
 • Inga lagerbekymmer: Eftersom videor är digitala produkter behöver du inte oroa dig för att lagra eller skicka fysiska föremål. Ditt lager är lika obegränsat som ditt serverutrymme.
 • Automatisera försäljning: Med rätt inställning kan försäljning av videor online ske automatiskt – vilket kräver minimal pågående hantering av dig.

Vilken plattform är bäst för att sälja videor online?

Att välja rätt plattform är avgörande för att öka dina intäkter. Här är några av de bästa plattformarna att överväga:

Plattform Bäst för Fördelar Nackdelar
WordPress + Enkla digitala nedladdningar De som är bekanta med WordPress eller vill ha anpassning Mycket anpassningsbart, stort plugin-ekosystem, fullständig kontroll Lätt inlärningskurva, separat värd behövs
Vimeo OTT Filmskapare fokuserade på kvalitet Högkvalitativ streaming, inbyggd analys, prenumerationsmodeller Högre kostnad, mindre anpassning
Uscreen Allt-i-ett-lösningssökande Inkluderar hosting, inbyggda marknadsföringsverktyg, olika alternativ för intäktsgenerering Mindre kontroll, månadsavgifter
Läraktig Leverantörer av utbildningsinnehåll Lätt att ställa in, inbyggda marknadsföringsfunktioner, bra för kurser Begränsad anpassning, transaktionsavgifter
Kajabi Omfattande affärsbehov Omfattande funktioner som e-postmarknadsföring, analys, etc. Dyrt, kan ha fler funktioner än vad som behövs
Podia Flera digitala produkttyper Lätt att använda, inga transaktionsavgifter, stöder flera produkttyper Begränsad designanpassning, månadsavgift

Vårt bästa val är WordPress eftersom det är lätt att använda, flexibelt och har omfattande anpassningsmöjligheter.

Med WordPress kan du sälja vilken typ av innehåll som helst. Den tillhandahåller anpassningsbara teman som passar ditt varumärke och ett intuitivt gränssnitt för enkel installation och videoförsäljning, utan kodning nödvändig.

Ännu bättre, du kan utöka dessa funktioner med plugins som Enkla digitala nedladdningar (EDD) för hantering av nedladdningsbara produkter och Elementor för att anpassa din butiks design.

Läsa:  Innehållsanpassning är nyckeln till att låsa upp kundlojalitet

Hur man säljer videor online i WordPress

Att lära sig att sälja videor online i WordPress kan verka skrämmande, men det är enklare än du tror. Följ bara dessa enkla steg så kommer du igång med din egen videowebbplats på nolltid.

Låt oss dyka in!

Steg 1. Välj en modell för intäktsgenerering för video

Först vill du bestämma hur du ska tjäna pengar på dina videor. Det finns flera sätt att göra detta, som vi kommer att beskriva nedan:

AVOD (Advertising Video on Demand): AVOD-modellen är främst annonsbaserad, vilket innebär att tittarna kan titta på dina videor gratis. Som sagt, de måste stå igenom annonser som de skulle på videovärdplattformar som YouTube.

Denna modell är attraktiv på grund av sin fria åtkomst men kan kräva hög trafik för att generera tillräckligt med intäkter.

TVOD (Transactional Video on Demand): TVOD-modellen eller pay-per-view-modellen tillåter tittarna att betala ett engångsköp för de videor de vill titta på.

Det är ett bra alternativ om dina videor är exklusiva, högkvalitativa eller inte tillgängliga någon annanstans. Som sagt, det kan begränsa din publikräckvidd, eftersom pay-per-view-modellen kan avskräcka vissa tittare.

SVOD (prenumerationsvideo på begäran): SVOD-modellen erbjuder obegränsad tillgång till ett videobibliotek mot en återkommande avgift. Det liknar videoströmningsplattformar och streamingtjänster som Amazon Prime, Disney+, Apple TV och Netflix.

Den här modellen fungerar för webbserier, onlinekurser eller dokumentärer men kräver regelbundet innehåll för att prenumeranterna ska kunna betala.

Live streaming: Livestreaming är en annan populär videosäljande modell. Du kan tjäna pengar på livevideoströmmar genom reklam, donationer eller prenumerationsåtkomst.

Den här modellen är utmärkt för interaktion i realtid med din publik och kan skapa en känsla av exklusivitet. Kom ihåg att det kräver mer teknisk förberedelse och engagemang i realtid.

Vi kommer att hålla det enkelt för den här guiden och visar dig hur du säljer dina videor på begäran (VOD) med transaktionsmetoden.

Steg 2. Konfigurera din WordPress-webbplats

Därefter måste du skapa en webbplats för ditt videoföretag. För detta behöver du tre väsentligheter: webbhotell, ett domännamn och ett SSL-certifikat.

 • Ett domännamn är din webbplats unika adress, som myvideosite.com, som hjälper användare att hitta dig online.
 • Webbhotell är det digitala utrymmet där din webbplats data, som bilder, videor och text, lagras och nås när någon besöker din webbplats.
 • Ett SSL-certifikat förbättrar din webbplats säkerhet genom att kryptera anslutningen mellan din webbplats och besökare, vilket skyddar känslig information som kreditkortsinformation.

För nybörjare rekommenderar vi SiteGround, en av de bästa plattformarna för webbhotell. SiteGround erbjuder specialiserad WordPress-värd för Easy Digital Downloads (EDD), och deras planer inkluderar ett gratis SSL-certifikat.

Plus, SiteGround kommer med EDD förinstallerad och ytterligare funktioner för webbplatsoptimering, vilket säkerställer en snabb och smidig användarupplevelse.

Så här sätter du igång med SiteGround:

 1. Skapa ett Managed EDD Hosting-konto med SiteGround genom att besöka deras webbplats och välja en värdplan som passar dina behov.
 2. När du har slutfört ditt köp kommer du att få ett e-postmeddelande med inloggningsuppgifter för din värdkontrollpanel, där du kommer att hantera din nya webbplats.
 3. Logga in på SiteGround så hittar du WordPress och Easy Digital Downloads redan installerade. Klicka bara på WordPress Admin-knappen för att komma åt din nya WordPress-webbplats.

Som sagt, du kan använda en annan värdleverantör och det finns många populära alternativ som gör installationen av WordPress lika enkel som SiteGround. Kolla in vår lista över de bästa WordPress-värdleverantörerna.

Läsa:  Hur man får Instagram-gillar: tips och strategier

Du kan också följa den här guiden för att skapa en WordPress-webbplats för nybörjare.

Steg 3. Skapa en onlinebutik med EDD:s installationsguide

Om du har följt de föregående stegen för att skapa din videowebbplats, är du redo att bygga din onlinebutik med EDD:s e-handelsplattform förinstallerad åt dig.

Om du väljer en annan värdleverantör måste du installera och aktivera EDD-pluginen manuellt.

För att göra detta, navigera till Plugins » Lägg till ny från din WordPress-administratör och skriv “Easy Digital Downloads” i sökrutan.

Klicka på när plugin-programmet visas InstalleraAktivera.

Ange din företagsinformation

Efter att ha aktiverat EDD, gå till Nedladdningar » Inställningar från din instrumentpanel för att starta installationsguiden.

Först kommer det att be dig ange ditt företagsnamn och plats. EDD använder denna information för att automatiskt fylla i fält under kassan och beräkna moms.

Välj ditt land och din stat eller provins från rullgardinsmenyerna.

Som standard kommer dina priser att vara i amerikanska dollar. För att ändra detta, välj önskad valuta från rullgardinsmenyn.

Notera: Alla betalningsgateways stöder inte alla valutor, så dubbelkolla kompatibiliteten.

Klick Spara och fortsätt för att gå vidare till att ställa in dina betalningsmetoder.

Konfigurera betalningsmetoder

För att behandla betalningar rekommenderar vi att du använder Stripe, en ledande onlinebetalningslösning. Klicka bara på “Anslut med Stripe” och en installationsguide guidar dig genom att länka din webbplats.

Om du vill ha fler betalningsalternativ senare, erbjuder EDD tillägg för PayPal, Braintree och Authorize.net.

När du är klar klickar du på ‘Spara och fortsätt.’

Anpassa inköpskvitton

Nu låter installationsguiden dig anpassa inköpskvitton som användare får efter att ha köpt en av dina produkter. Det kommer att innehålla information om köpet och en länk för att ladda ner filen.

Du kan ändra e-postadressen för köpkvittot genom att lägga till din logotyp och information.

Det är en bra idé att se till att “Från namn” är igenkännbar, som din webbplats namn. Du kan också ställa in en “Från e-post” som du kontrollerar regelbundet så att kunderna kan svara på dem.

Lyckligtvis fungerar standarde-postinnehållet för de flesta, men du kan justera det om du vill. Klicka på när du är redo att gå vidare Spara och fortsätt.

Optimera din butik

Installationsguiden kommer nu att föreslå gratis verktyg för att optimera din butik:

Vi rekommenderar att du installerar alla dessa verktyg. Du kan dock avmarkera alla som du inte vill installera. Det finns också ett alternativ att dela användningsdata anonymt med EDD för att förbättra systemet.

Klick Spara och fortsätt Att slutföra.

Lägg till din första produkt

Du har nått det sista steget i guiden. Nu är det dags att lägga till din första digitala produkt.

Fyll i uppgifterna och klicka Spara och fortsätt. Om du inte är redo klickar du på “Hoppa över det här steget”.

Grattis, din webbutik är nu igång!

Steg 4. Lägg till nedladdningsbara videoprodukter

När du har konfigurerat din butik kan du lägga till ditt videoinnehåll. I EDD är dessa kända som “nedladdningar”.

För att lägga till en ny video, gå till din WordPress adminmeny, välj Nedladdningaroch klicka på Lägg till ny knapp.

Lägga till dina videodetaljer

Du kommer till en sida där du kan fylla i videons titel, beskrivning, pris och andra viktiga detaljer. Att använda WordPress innehållsredigerare för att skapa en ny videoprodukt är lika enkelt som att skriva ett blogginlägg.

Kom ihåg att inkludera viktig information som videolängd, filstorlek och licensvillkor för att hjälpa kunderna att avgöra vilken produkt som är rätt.

Läsa:  Hur platsbaserade appar kan revolutionera ditt företag

Under detta kan du lägga till din prisinformation. För ett fast pris anger du bara beloppet i det avsedda fältet. Om du erbjuder videon gratis, lämna beloppet som “0,00”.

EDD stöder även variabel prissättning, vilket gör att du kan ta betalt mer för premiumfunktioner som högre upplösning.

För att aktivera detta, markera kryssrutan ‘Aktivera variabel prissättning’. Sedan kan du lägga till olika prissättningsalternativ genom att ange ett namn och pris. För att lägga till fler varianter, klicka på knappen “Lägg till nytt pris”.

När du har gjort det, ställ in standardvarianten, vilket är det första alternativet som kunderna kommer att se på produktsidan. För att ställa in detta, klicka på alternativknappen “Standard” bredvid din valda variant.

Överväg att organisera ditt innehåll med kategorier och taggar för att hjälpa kunderna att enkelt hitta de videor de är intresserade av.

Att lägga till dessa är enkelt. Gå till Ladda ner kategorier och Ladda ner taggar sektioner och lägg till relevant information.

En miniatyrbild kan ge köpare en snabb förhandsgranskning av ditt videoinnehåll. Att lägga till en är enkel.

Scrolla ner till Ladda ner bild avsnittet till höger på skärmen och klicka Ställ in Ladda ner bild.

Detta öppnar ditt WordPress-mediebibliotek, där du kan välja en befintlig bild eller ladda upp en ny direkt från din dator.

Ladda upp dina videofiler

Nästa steg är att ladda upp de faktiska videorna. Innan du gör det, tänk på att komprimera dem till .zip-filer. Detta sparar lagringsutrymme och snabbar upp nedladdningsprocessen för kunderna. Dessutom är det ett praktiskt sätt att erbjuda paketerade videor.

För att tillåta din WordPress-webbplats att hantera .zip-filer kan du följa den här guiden på hur man lägger till ytterligare filtyper som ska laddas upp i WordPress.

När du är klar, navigera till Ladda ner filer avsnittet i produktredigeraren. För videor med enstaka, fast pris laddar du upp .zip-filen via fältet Filadress i WordPress Media Library.

Du kan till och med anpassa den automatiskt genererade nedladdningslänken till något mer engagerande, som “Ladda ner HD-versionen.”

Efter ett lyckat köp får kunderna en tidsbegränsad, säker nedladdningslänk på sin bekräftelsesida och via e-post. Detta minimerar risken för obehörig delning.

När det är gjort kan du klicka på Publicera knappen och visa din produkt för att se hur den ser ut.

Steg 5. Välj och anpassa ditt WordPress-tema

Om du vill finjustera din webbutiks utseende och funktionalitet kan du ändra ditt WordPress-tema. WordPress-teman låter dig anpassa allt från textstilar till den övergripande layouten på din webbplats.

De Vendd tema är ett utmärkt val för att sälja digitala varor. Det fungerar sömlöst med EDD och erbjuder många anpassningsalternativ.

Du kan också kolla in dessa bästa WordPress-teman för alternativ.

Om du föredrar ett anpassat tema kan du alltid skapa ett WordPress-tema från början.

För detta rekommenderar vi att du använder Elementor, det bästa WordPress-webbplatsbyggarpluginet. Pålitlig av över en miljon webbplatser låter den dig skapa unika layouter optimerade för försäljning och omvandlingar.

Elementor erbjuder en rad fördesignade mallar, idealiska för att sälja digitala produkter som videor eller e-böcker men anpassningen slutar inte där.

Med SeedProds EDD-block kan du anpassa varje aspekt av din onlinebutik, från produktinformationssidan till kundvagnen och kassasidorna.

Du kan också lägga till ikoner för sociala medieplattformar, opt-in-formulär, pristabeller och mycket mer. För mer information, se vår guide om hur du anpassar din EDD-butik med Elementor.

Läsa:  Google Garanterat: Vad är det och hur fungerar det?

Steg 6. Marknadsför dina onlinevideonedladdningar

När du har skapat din butik och anpassat din design är du redo att marknadsföra dina videor. På så sätt kan rätt personer hitta dina videor och köpa dem.

Här är några idéer om videoreklam som kan hjälpa dig:

 • Utnyttja sociala medier: Plattformar som Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube Channel är utmärkta för att öka medvetenheten om dina videoprodukter.
 • Engagera dig i e-postmarknadsföring: Börja bygga en e-postlista och interagera med prenumeranter genom att dela nya produkter, uppdateringar och specialerbjudanden.
 • Fokus på SEO: Förbättra din webbplats SEO för att förbättra dess sökmotorrankning och därigenom öka din videoförsäljning.
 • Utöka ditt nätverk: Att samarbeta med bloggare eller influencers i din nisch kan vara en spelomvandlare. De har redan lojala följare som litar på deras rekommendationer, vilket ger en mogen möjlighet att öka försäljningen.
 • Använd innehållsmarknadsföring: Skapa värdefulla blogginlägg, tutorials eller webbseminarier relaterade till ditt videoinnehåll för att driva organisk trafik till din webbplats.
 • Kör kampanjer och rabatter: Tidsbegränsade erbjudanden och rabatter kan skapa en känsla av brådska och locka fler kunder.
 • Utnyttja affiliate-marknadsföring: Skapa ett affiliateprogram för att uppmuntra andra att marknadsföra dina videor.
 • Kör en giveaway: En onlinetävling är ett bra sätt att bli viral och öka varumärkesmedvetenheten.
 • Övervaka och analysera: Använd analysverktyg för att spåra resultatet av dina ansträngningar.

Genom att lägga till dessa ytterligare strategier till din marknadsföringsmix kommer du att bättre kunna maximera din videoförsäljning.

Vanliga frågor om hur man säljer videor online

Vilka typer av videor kan jag sälja online?

Du kan sälja många typer av videor på din egen webbplats. Du kan sälja innehåll av hög kvalitet, inklusive:

Pedagogisk: Handledningar och instruktionsguider för studenter och yrkesverksamma.
Kondition: Träningsrutiner och friskvårdstips.
Underhållning: Kortfilmer och komedisketcher.
Dokumentärer: Undersökande eller historiska videor.
Arkivfilmer: Generiska klipp för filmskapare.
Webbseminarier: Expertsamtal och frågestunder.
Musik: Konstnärsuppträdanden och konserter.
Hantverk: DIY och konst tutorials.
Matlagning: Recept och matlagningsguider.
Resa: Resevloggar och äventyrstips.
Nyheter: Kommentar och analyser.
Recensioner: Produktrecensioner och uppackningar.

Kan jag erbjuda prenumerationer eller medlemskap för att sälja videor?

Prenumerations- eller medlemskapsmodeller är utmärkta sätt att sälja videor online. Att använda ett plugin som Easy Digital Downloads gör det enkelt att konfigurera dessa alternativ.

Prenumerationer främjar inte bara kundlojalitet utan erbjuder också en stadig intäktsström. Se bara till att lägga till nya videor för att hålla dina medlemmar engagerade konsekvent.

Vilka är de rekommenderade videoformaten för onlineförsäljning?

De bästa videoformaten för onlineförsäljning är MP4, AVI och MOV. MP4 är särskilt populärt på grund av dess breda kompatibilitet och höga komprimeringshastighet, vilket håller videokvaliteten hög samtidigt som filstorleken minskar.

AVI och MOV används också ofta för sina högkvalitativa utdata. För bästa användarupplevelse, överväg att erbjuda din video i flera format för att säkerställa att den är tillgänglig för alla.

Hur kan jag skapa en engagerande försäljningssida för mina videor?

Med SeedProds dra-och-släpp-byggarplugin går det snabbt och problemfritt att skapa en engagerande försäljningssida. Plugin-programmet erbjuder hundratals mallar och designverktyg som inte kräver någon kodning, vilket gör att du kan skapa en försäljningssida på ett kick.

Börja sälja videor online idag

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att lära dig hur du säljer videor online. Genom att följa vår enkla guide får du en framgångsrik videobutik på nolltid.

Du kan också hitta dessa ytterligare resurser till hjälp med din videowebbplats:

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.