Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man skapar en delad kalender med Google Kalender

Hur man skapar en delad kalender med Google Kalender

Google Kalender är den berömda tjänsten skapad av det stora G designad för att utföra alla funktioner i en klassisk kalender men i en smartare version.

Den finns för PC, smartphone och surfplatta och är perfekt integrerad med hela Google-sviten, agerar på vissa sätt som en länk mellan de olika applikationerna.

En av särdragen med denna elektroniska dagbok 2.0 är möjligheten att skapa en kalender som delas med andra användare har ett Google -konto. Ett snabbt och enkelt sätt att schemalägga arbete och icke-arbetsåtaganden, så att alla kan hantera och organisera ett teams uppgifter.

 • 1. Dela en befintlig Google-kalender

  Google

  Innan vi pratar i detalj om ämnet bör det understrykas att för skapa en delad kalender du måste nödvändigtvis använda webbläsaren för att surfa på webbenbättre om Google Chrome.

  Just nu funktionen verkar ännu inte användas av den officiella applikationen tillgänglig för surfplattor och smartphones.

  Med detta sagt kan vi börja med skapandet av en delad Google -kalender.

  Först till kvarn logga in på ditt Google-konto och klicka på ikonen som visas bredvid ditt användarnamn.

  Här måste vi leta efter kalendern som redan har upprättats i avsnittet Mina kalendrar Och Klicka på de tre punkterna som visas bredvid namnet av det du vill dela.

  Vid denna tidpunkt öppnas ett nytt fönster där du behöver klicka på Inställningar och delning, Välj inställningen Dela med specifika personer Och lägga till nya medarbetare manuellt genom att ange e-postadress eller namn på de olika användarna.

  Läsa:  Vad gör Speechlo? Den bästa Ai-drivna programvaran

  När alla deltagare valts ut återstår bara att skicka inbjudan och vänta på att “samarbetsförslaget” ska accepteras.

  Så snart kontakterna har bekräftat kommer det att vara möjligt Justera delningsinställningar Reglera de olika åtkomst- och hanteringsbehörigheterna i kalendern som just skickats.

  För offentliggöra en kalender och låta vem som helst se schemalagda händelser via Google -sökning, klicka helt enkelt på avsnittet Åtkomstbehörigheter Och sedan upp Synliggöra.

 • 2. Hur man skapar och delar en ny Google-kalender

   dela en ny Google-kalender

  Google

  För att dela en ny Google -kalender måste du först skapa en från grunden.

  Först och främst är det nödvändigt Logga in på ditt konto och gå till kalendersidan, tillgänglig genom att klicka på ikonen bredvid användarnamnet.

  När du är inuti flyttar du helt enkelt musen till vänster, leta efter avsnittet Mina kalendrar, Klicka på + -knappen Och sedan upp Skapa ny kalender.

  I den nya fliken behöver du ange namnet som ska tilldelas skapelsenmöjligen ange beskrivningen och tidszonen som används. Vid denna tidpunkt, genom att klicka på Create, kommer den nya kalendern att vara redo att användas och delas.

  För att fortsätta med delning återstår bara klicka på namnet på kalendern du just skapade Och från inställningarna går du till Lägg till personer.

  Även i detta fall kommer det att vara möjligt att ange e -postmeddelandet eller namnet på användaren med vilken man ska dela projektet och skicka inbjudan.

 • 3. Hur man inte skjuter

  Ta bort delning av din Google Kalender

  Google

  Uppenbarligen, efter att ha delat en Google -kalender med andra användare du kan avbryta delning när som helst.

  För att göra det räcker det logga in på ditt Google-konto och gå sedan till applikationen i fråga. En gång inuti Du måste hitta kalendern för att avbryta delningen, Klicka på de tre punkterna efter namnet och gå till inställningar och dela.

  Läsa:  Förbättra WordPress-webbplatsens hastighet och prestanda med avancerade cachetekniker

  För att ta bort enskilda användare måste du gå till avsnittet Dela med personerspecifikationer Och Klicka på X bredvid namnet på användaren som ska tas bort.

  Men om det är en offentlig kalender är den tillräcklig gå till sidan Åtkomstbehörigheter Och Avmarkera alternativet Gör allmänt tillgängligt.

 • 4. Fördelar med att använda en kalender delad med Google

  Google

  Tero Vesalainen / Shutterstock.com

  Det finns otaliga fördelar med att använda en kalender delad med Google.

  Först och främst representerar det en enkel och effektiv lösning för Planera ditt professionella och icke-professionella liv med andra användareinfoga tidsfrister, påminnelser och allt du anser vara viktiga.

  Då kommer det till en enkel och omedelbar applikation Den där, Genom att använda någon webbläsare låter det dig bättre hantera och organisera all information som finns där och synkronisera dem när som helst.

  Att använda en delad kalender är också En bra lösning för att skicka påminnelser och aviseringar om kommande evenemang så att ingen lagmedlem glömmer.

  Om du använder hela Googles produktivitetssvit är det möjligt synkronisera de olika aktiviteterna och tidsfristerna med kalendern, Så du kan använda det som om det var en slags uppgiftschef.

  I slutändan handlar det om ett brett programmerbart verktyg så att det är så nära användarnas individuella behov. Det är möjligt Planera att skicka trosor för att sammanfatta de olika åtagandenainformera resten av teamet om helgdagar, evenemang och helgdagar, skicka plats och trafikinformation vid åtaganden som kräver resor och mycket mer.

  Kort sagt, Google Kalender har blivit Ett oumbärligt verktyg både för arbete och för att hantera vardagliga evenemang. Vi kan föreställa oss det som Den direkta utvecklingen av den klassiska elektroniska agendan, Med oändliga möjligheter för anpassning för att göra applikationen så omedelbar som möjligt och förenkla livet för användare som använder det.

  Läsa:  Hur man integrerar Ahrefs med HubSpot (via Zapier)