Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man skapar en medlemssida för att skjuta i höjden för försäljningen

Hur man skapar en medlemssida för att skjuta i höjden för försäljningen

Vill du veta hur man skapar en medlemssida i WordPress?

Medlemswebbplatser låter dig debitera användare för premiuminnehåll för att öka din webbplats intäkter. I den här handledningen visar vi hur enkelt det är att skapa en medlemswebbplats i WordPress.

Innan vi börjar…

Vad är en WordPress-medlemswebbplats?

En medlemssida är en webbplats där medlemmar måste betala för att få tillgång till visst innehåll eller webbplatsområden. Det låter dig begränsa åtkomsten till en del av din webbplats innehåll, onlinekurser, nedladdningar och mer.

Det finns flera anledningar till varför du kanske vill ha ett medlemsområde på din webbplats. Här är några av fördelarna med att bygga en medlemssida:

  • Ökad inkomst. Medlemskapssajter innehåller ofta återkommande prenumerationer. Det betyder att du kan generera en regelbunden inkomstström som stadigt växer när fler registrerar sig som medlemmar.
  • Minska arbetsbelastningen. Många ägare av medlemskapssajter skapar premiuminnehåll en gång och lägger till det med tiden. Det betyder att det behövs mindre arbete för att fortsätta att växa din webbplats. Istället gör ditt innehåll jobbet åt dig.
  • Erbjudande värde. Framgångsrika medlemssidor handlar om värdeutbyte. Med andra ord, få betalda medlemmar att känna att du har gått utöver vad som krävs för dem. Om du skapar värde för dina medlemmar, behandlar dem väl och ger mer än de förväntar sig, skapar du lojala följare som kommer att sprida budskapet om din sida.
  • Byggmyndigheten. Genom att begränsa innehållet till endast medlemmar visar du besökarna att du är expert på ämnet, så det är värt att betala för din expertis.
  • Utöka din e-postlista. När du lägger till registrerade medlemmar till din e-postlista är de redan bekanta med din webbplats. Det betyder att de är mer benägna att öppna och klicka på dina e-postmeddelanden, vilket förbättrar din marknadsföring via e-post.
Läsa:  Ultimate Black Friday-rapporteringschecklista

Nu när du vet vad en WordPress-medlemssida är och fördelarna med att bygga en, vilket WordPress-plugin är det bästa verktyget för jobbet?

Vad är det bästa medlemskapsplugin för WordPress?

Det finns många utmärkta medlemsplugins för WordPress med många olika funktioner. Om du behöver ett omfattande WordPress-medlemskapsplugin är MemberPress det bästa valet.

MemberPress är superenkelt att använda, fungerar sömlöst med andra WordPress-plugins och är det mest populära medlemsplugin på marknaden.

Hur man skapar en medlemssida med WordPress

Vid det här laget undrar du säkert, hur skapar jag en medlemssida?

Låt oss hoppa in och titta på hur man skapar en WordPress-medlemskapssajt med MemberPress.

1. Ställ in MemberPress Plugin

Det första steget är att installera och aktivera MemberPress-plugin på din WordPress-webbplats. Här är en steg-för-steg-guide om hur man installerar ett WordPress-plugin om du behöver hjälp.

När du har installerat och aktiverat MemberPress kommer du att se ett meddelande på instrumentpanelen. Klicka på alternativsida länk för att börja konfigurera plugin-programmet.

På skärmen Alternativ ser du olika inställningar för din:

Konfigurera alla dessa inställningar på vilket sätt du vill. Om du inte redan har de reserverade sidorna på din webbplats kommer MemberPress att skapa dem automatiskt åt dig.

Klicka på Uppdateringsalternativ för att lagra dina inställningar.

2. Lägg till dina betalningsmetoder

Klicka sedan på Betalningar fliken på samma sida för att ställa in de olika betalningsgateways du vill använda på din medlemssida.

MemberPress låter dig acceptera betalningar med Stripe, PayPal, Authorize.net och offlinebetalningar. Du kan ställa in flera betalningsgateways eller bara hålla dig till ett betalningsalternativ.

3. Lägg till olika medlemsnivåer

När du har konfigurerat dina MemberPress-inställningar kan du skapa medlemsalternativ för webbplatsbesökare att köpa.

Du kan skapa så många medlemsnivåer du vill, med olika priser, innehåll och funktioner. Dessutom kan du skapa obegränsade medlemsnivåer med MemberPress.

För att ställa in medlemsnivåer, navigera till MemberPress » Medlemskap från WordPress admin-menyn till vänster. Klicka sedan på Lägg till ny knapp.

Därefter kommer du att se den traditionella WordPress-redigeraren, där du kan lägga till en titel och beskrivning för din medlemsnivå. Du kan också ställa in ett pris, faktureringstyp och åtkomsttid i Medlemsvillkor panel på höger sida.

Efter, scrolla ner till Medlemskapsalternativ sektionen och anpassa den för att passa dina betalda medlemsbehov. Se till att du klickar på flikarna Behörigheter, Prisruta och Avancerat för att konfigurera dessa inställningar också.

Läsa:  Hur Google Search fungerar Avslöjat i en fantastisk film

När du är nöjd med dina inställningar, klicka på Publicera knapp.

4. Ställ in åtkomstregler för medlemskapsplaner

Med vilken medlemsplattform som helst är det avgörande att definiera var du vill begränsa åtkomsten till din medlemswebbplats och vem som kan komma åt den. Det betyder att du måste skapa åtkomstregler för ditt gated innehåll.

För att göra detta, gå till MemberPress » Regler från din WordPress adminpanel och klicka Lägg till ny.

På nästa skärm skapar du en ny regel som länkar ditt innehåll till de medlemsnivåer du just skapade.

Du kan till exempel välja allt innehåll under en specifik tagg och tillåta åtkomst till endast användare med den dyraste medlemskapsplanen. I det här exemplet valde vi taggen Advanced Email Marketing Guide.

När du har gjort det, scrolla ner till Drip/Expiration panel.

Här kan du aktivera Dropp alternativet, som låter dig släppa innehåll till dina medlemmar gradvis. Du kan också aktivera Utgång och välj när innehållet inte längre är tillgängligt.

När allt ser ut som du vill, klicka på Spara regel knapp. Du kan sedan upprepa detta steg för att lägga till fler regler på din medlemssida.

5. Skapa innehåll endast för medlemmar

Nästa steg innebär att skapa medlemmar onlineinnehåll, så det finns premiuminnehåll som erbjuds till dina webbplatsmedlemmar när de registrerar sig. Det enklaste alternativet är att lägga till innehåll som antingen ett WordPress-inlägg eller sida.

I det här exemplet kommer vi att skapa innehåll som länkar till åtkomstregeln som vi ställt in tidigare.

Så fortsätt och skapa ett nytt WordPress-inlägg och lägg till ditt premiuminnehåll. Lägg sedan till lämplig tagg i den högra panelen.

För att till exempel länka innehållet till vår regel för avancerad e-postmarknadsföring måste vi ange den taggen.

Scrolla sedan ner till MemberPress obehörig åtkomst panelen längst ner på skärmen. I det här området väljer du vad icke-registrerade användare ser när de försöker se detta innehåll.

Efter att ha konfigurerat inställningarna, fortsätt och publicera ditt innehåll.

Nu när du går till Inlägg » Alla inläggkan du se vilket innehåll som är begränsat till betalande medlemmar.

Läsa:  Blogga för företag: Öka trafiken och engagera kunder

Förutom standardinnehåll kan du också skapa onlinekurser med MemberPress inbyggda kurstillägg. Du kan använda en visuell byggare för att skapa din kursplan. Och det bästa är att det är byggt på WordPress-blockredigeraren, så processen liknar stegen ovan.

6. Skapa en prissida

För att besökare ska se dina olika medlemskapsplaner och prenumerera måste du skapa en prissida. Du kan enkelt göra detta i MemberPress gruppinställningar.

Klicka bara MemberPress » Grupper från din WordPress adminpanel och välj Lägg till ny knapp.

På nästa skärm, ge din grupp ett namn som “Prisplaner” så att besökarna vet vad sidan handlar om. Scrolla sedan ner till Gruppalternativ panel för att välja de medlemskap du vill lägga till på din prissida.

Du kan också ändra prissidans tema på samma sida. Välj bara ett tema från rullgardinsmenyn.

Klick Publicera när du är nöjd med din prissida. För att förhandsgranska sidan, klicka på Visa grupp länk.

När någon försöker komma åt ditt premiuminnehåll och inte är medlem är det viktigt att skicka dem till din prissida. På så sätt kan du uppmuntra dem att registrera sig.

För att göra detta, gå tillbaka till MemberPress » Grupper och kopiera gruppens URL.

Navigera sedan till MemberPress » Alternativ och scrolla ner till Obehörig åtkomst sektion. I det här området markerar du rutan bredvid “Omdirigera obehöriga besökare till en specifik URL” och klistra in webbadressen i rutan under den.

Klicka nu på Uppdateringsalternativ knapp.

7. Lägg till registrerings- och inloggningsformulär

Det sista steget är att lägga till registrerings- och inloggningsformulär på din medlemssida så att användare kan komma åt sina medlemsprofiler.

För att göra detta med en WordPress-widget, navigera till Utseende » Widgets från den vänstra adminpanelen och lägg till MemberPress-inloggningswidgeten till ett widget-färdigt område eller sidofält.

När du har gjort det måste du lägga till din prissida i din navigeringsmeny, så att det är lätt för användarna att komma åt. För att göra detta, gå till Utseende » Menyer och skapa en ny meny eller välj en befintlig meny.

Välj sedan prisplaner från panelen Grupper och klicka på Lägg till i menyn knapp. När din sida visas i menyn kan du dra och släppa den för att organisera den och klicka Spara.

Det är allt! Du har framgångsrikt skapat en medlemssida i WordPress!

Läsa:  Utforska Headless WordPress: Frikoppling av frontend och backend för modern webbutveckling

Hur man får medlemsanalys

Nu när du har en medlemswebbplats har du en blomstrande och växande gemenskap att vårda och ta hand om.

Med det i åtanke är det en bra idé att optimera din medlemssida för att få mer trafik och fler registreringar. Du kan använda MonsterInsights för att ta en titt på statistiken för din medlemssida.

MonsterInsights är det bästa WordPress Google Analytics plugin på marknaden. Du kan använda den för att få detaljerad information om vad registrerade användare gör på din webbplats, dina transaktioner och mer.

Hur man ökar registreringarna för din medlemssida

Det är också viktigt att fokusera på att utöka antalet medlemsregistreringar på din webbplats. Med OptinMonster det är superlätt. OptinMonster är den bästa programvaran för att utöka din e-postlista och berätta allt om din medlemssida.

Ta en titt på denna fallstudie där ett företag använde OptinMonster för att utöka sin onlinegemenskap med 30 000 medlemmar per månad!

Ett annat alternativ är att köra en WordPress giveaway och belöna vinnaren med ett gratis grundläggande medlemskap eller gratis provperiod för att locka mer trafik till din medlemssida från sociala medier. Dessutom kan du skapa en målsida för medlemskap för att marknadsföra ditt program.

Där har du det! Du vet nu hur du skapar en medlemssida i WordPress med den enklaste medlemskapsplugin på marknaden.

Vill du göra saker ännu enklare för potentiella medlemmar? Varför inte kolla in dessa bästa livechattplugins för WordPress så att du kan svara på frågor direkt och förbättra användarupplevelsen?

Om du tyckte att den här artikeln var användbar, följ oss vidare Facebook och Twitter för mer användbara tips och handledning.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.