Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man skapar ett formulär i typform på WordPress (steg för steg)

Hur man skapar ett formulär i typform på WordPress (steg för steg)

Vill du veta hur man skapar en Typeform-stil i WordPress?

Typeform är ett populärt onlineverktyg som låter dig skapa konversationsformulär. Och du kan bädda in dessa formulär på vilken webbplats som helst på ett sätt som smälter in i ditt varumärke. Men Typeform erbjuder inte ett sätt att lägga till formulär till WordPress utan att behöva kopiera och klistra in kodavsnitt.

Det är därför vi i den här artikeln visar dig hur du skapar ett Typform-stilformulär på WordPress med hjälp av ett plugin. Ingen kod behövs!

Vilket är det bästa WordPress-alternativet för typform?

Det bästa alternativet till Typeform för WordPress är WPForms. WPForms är ett plugin för formulärbyggare med kraftfulla funktioner som gör det superenkelt att skapa formulär för WordPress. Det är en av de mest användarvänliga formplugins som finns och perfekt för nybörjare att använda.

Ännu bättre, WPForms låter dig bygga formulär direkt i WordPress så att du kan publicera dem utan att lämna din webbplats. Och de färdiga formulärmallarna hjälper dig att skapa alla typer av formulär med bara några klick.

Utöver detta innehåller WPForms en dra-och-släpp-byggare, villkorlig logik och konversationsformulär. Så du kan skapa ditt eget Typeform-alternativ direkt i WordPress.

För den här guiden kommer vi att använda WPForms Pro-plan, som innehåller alla avancerade funktioner du behöver för att skapa ett formulär som Typeform. Gratisversionen erbjuder inte de konversationsformalternativ vi behöver.

Läsa:  De bästa tilläggen för Google Chrome gratis

Varför inte kolla in denna djupgående WPForms-recension för alla detaljer?

Skapa webbformulär i typformstil i WordPress

Att bygga ett formulär som liknar Typeform är användbart när du vill ha en mer vänlig ton i dina undersökningar. Att fylla i ett formulär som detta är nästan som att ha en konversation med en vän. Detta gör att användaren mer sannolikt fortsätter att svara på dina frågor.

Dessutom minskar samtalsformulär längden på din webbsida genom att visa frågor en i taget. Detta håller användarna engagerade och glada att fortsätta.

De är också praktiska när du vill bygga längre formulär som ofta tråkar användare, som:

Och eftersom du kan lägga till lite kreativ stil till konversationsliknande former, kan det hjälpa dig att minska bilda övergivande.

Låt oss lära oss hur man skapar ett Typeform WordPress-formulär.

Steg 1: Installera ett plugin för konversationsformulär för WordPress

För att börja, ta en kopia av WPForms och installera och aktivera plugin. För hjälp med hur du installerar ett WordPress-plugin, kolla in den här steg-för-steg-guiden.

När du har aktiverat insticksprogrammet, gå till WPForms » Inställningar och lägg till din licensnyckel.

Du hittar din licensnyckel i din WForms kontoområde när du loggar in.

Lägg till din licens och klicka på Verifiera nyckel knapp.

Steg 2: Aktivera WPForms Conversational Forms Addon

När du har verifierat din licensnyckel måste du aktivera Addon för konversationsformulär för WPForms.

För att göra detta, gå till WPForms » Tillägg och leta upp alternativet för samtalsformulär. Klicka sedan Installera Addon.

Du kommer då att märka att statusen ändras till Aktiva i en grön färg istället för röd för inaktiv.

Läsa:  Webbplatsdesigntrender 2024: Framtidssäkra ditt företag

Med detta tillägg kan du bygga WordPress Typeform-stilformulär från grunden, samt förvandla befintliga formulär till konversationsformer.

Och eftersom vi skapar ett enkätformulär i den här handledningen, måste du också följa samma process för att installera och aktivera Enkäter och omröstningar Addon att använda de avancerade undersökningsfunktionerna.

Steg 3: Skapa ett nytt WordPress-formulär

Även om konversationsformulär är bra för längre webbformulär, kommer vi att hålla det enkelt genom att visa dig hur du skapar ett enkätformulär i typform-stil.

För att skapa ett nytt enkätformulär, gå till WPForms » Lägg till ny. Följande sida visar ett brett utbud av formulärmallar som du kan använda för att snabbt starta en ny formulärtyp.

Sedan med den praktiska dra-och-släpp-formulärbyggaren kan du ordna om formulärfält och andra element efter eget tycke.

När du har skapat ditt formulär, gå över till inställningssidan för att konfigurera formulärinställningarna.

Steg 4: Konfigurera inställningarna för konversationsformuläret

För att aktivera funktionen för samtalsformulär, besök Inställningar » Konversationsformulär. Markera sedan kryssrutan med titeln Aktivera läge för konversationsformulär.

Efter detta kommer du att se en rad inställningar som låter dig lägga till en titel, meddelande, logotyp och till och med ett färgschema på din formulärsida.

Men det är inte allt. Du kan till och med förvandla ett normalt formulär till en målsida som innehåller ett samtalsformulär.

Ge först ditt formulär en titel. Håll det kort och beskrivande för att hålla användarens uppmärksamhet.

Lägg sedan till ett anpassat meddelande som användarna kommer att se innan de börjar. Använd detta utrymme för att stimulera läsarna och ge dem en anledning att fortsätta.

Läsa:  10 SEO-experter värda att följa på Twitter

Efter detta kommer du att se inställningen för Permalänk. Som standard genererar Conversational Forms Addon automatiskt en permalänk baserat på namnet du gav din undersökning i början. Men du kan enkelt ändra detta genom att ange ditt eget.

Håll din permalänk kort för att göra den lättare att komma ihåg.

Nästa steg är att ladda upp din logotyp. Detta håller din form konsekvent med ditt varumärke.

Klicka på för att starta uppladdningen av logotypfilen Ladda upp bild och leta reda på logotypen på din dator eller mediebibliotek.

Du kan också välja Dölj WPForms Branding kryssruta för att dölja omnämnanden av WPForms på liveformulärsidan.

Och om du vill hålla varumärket konsekvent, använd avsnittet Färgschema för att välja färger för din sida. Dropperverktyget är praktiskt för att välja den exakta färgen som används på din webbplats.

Den slutliga Framstegsindikator inställningen låter dig välja om förloppsindikatorn ska visas som en procentandel eller proportion för ifyllandet av formuläret.

Steg 5: Spara och publicera ditt onlineformulär

När du har konfigurerat dina inställningar, bläddra till toppen av formulärredigeraren och klicka Förhandsgranska konversationsformulär. Och om du är nöjd med hur allt ser ut, klicka Spara.

Ditt formulär är nu redo att fyllas i. Det är bara att hänvisa människor till permalänk du skapade tidigare, och de kan börja.

Du kan till och med dela permalänken på sociala medier för att nå en bredare publik. Bara kopiera och klistra in din permalänk i ett inlägg på ditt önskade sociala nätverk.

Och det är allt!

Du vet nu hur du skapar ett Typeform-stilformulär på WordPress, allt utan att behöva skapa ett Typeform-konto eller kopiera och klistra in några kodavsnitt. Allt du behöver är en av de bästa WordPress-plugins som finns. Och om du är intresserad av fler enkätplugins för WordPress, kolla in vår showcase.

Läsa:  Webbplatsavvisningsfrekvens: Vad de betyder och gör för din webbplats

Vi hoppas att du tyckte att den här guiden var användbar, och för att lära dig hur du bygger andra formulärtyper, kolla in den här handledningen för att skapa ett onlinebeställningsformulär för WordPress. Eller, om du vill lära dig hur du skapar ett WordPress-evenemangsregistreringsformulär, ta en titt på den här guiden.

Och för mer användbart innehåll som detta, följ oss vidare Twitter och Facebook.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.