Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man skapar ett Google-konto

Hur man skapar ett Google-konto

A Google-konton låter dig komma åt de olika programmen skapad av Mountain View-jätten: från Google Kalender till Google Meet, från Google Maps till YouTube. Men också molnlagring av Drive, denkontorsautomation av Kalkylark och Dokument och Keep-anteckningar.

Förfarandet för skapa en Google-konton det är väldigt enkelt: fyll bara i de obligatoriska formulären och följ alla steg. Det viktiga är att förstå om man ska välja en privat konto eller för en Google Workspace-konto.

Ditt Google Workspace-konto ger dig åtkomst till svit av programvara och produktivitetsverktyg av Google, dra nytta av villkor och förmåner detaljer.

 • 1. Vad är ett Google-konto och vilka tjänster det erbjuder

  A konto representeras av en serie data som identifierar en användare och som ger dem tillgång till alla typer av telematiktjänster. Den används till exempel för att komma åt en e-posttjänst.

  A Google-konton är nödvändigt för att dra fördel av multipeln Googles produkter och tjänster: från epost Gmail till multimediainnehållsplattformen Youtube.

  Med ett Google-konto kan du också använda onlinelagrings- och synkroniseringstjänsten Google Drive. Du kan skapa en eller flera kalendrar på Google Kalenderprecis som du kan se en karta eller resplan på Google kartor.

  Google-kontot ger dig tillgång till många olika appar och tjänster: från Gmail till YouTube, från Drive till Kalender och Maps.

  Det finns så många Google-tjänster tillgängliga via konto att det är svårt att sammanfatta dem på några rader. Vi går från moln som Foto tillkontorsautomation Av Dokument. Från byråer och artiklar av Google Nyheter till telematikmöten Google Meetpasserar genom i Lakan Excel-stil och anteckningar eller listor Ha kvar.

  Läsa:  Hur man skriver ett blogginlägg som folk vill läsa

  För att inte tala om mer “sektoriella” produkter som t.ex Google Classroom: ett verktyg utformat för att förenkla både skapande av kurser och klasserbåde fördelning av material och tilldelning av uppgifter.

  Det är fortfarande Google Stadiaett spelplattform som låter dig spela spel i streaming utan att behöva en dedikerad PC eller konsol. Faktiskt med Google Stadia du spelar i streaming och du kan använda vilken kompatibel skärm eller smartphone som helst.

 • 2. Skapa ett privat Google-konto

  Skapa ett privat Google-konto

  Det första du ska göra när du vill skapa ett Google-konto består av välj typ som du är intresserad av, bland annat privat eller så att driva ett företag.

  Om du väljer det privata kontot måste du först fylla i ett formulär: ange din egen förnamnens efternamn och din egen Användarnamn. Användarnamnet är också känt som användarnamn (eller i vissa fall smeknamn) och är helt enkelt namnet som föregår snigeln och domänen tillhandahålls av e-postadressen.

  Du kan välja att skapa en ny Email Adresseller koppla till ditt Google-konto en redan existerande e-postadress. I det här fallet måste dock användaren bekräfta att de faktiskt är ägaren till e-postkontot.

  Google kommer att skicka en kod till den redan angivna e-postadressen och användaren måste kopiera och klistra in den. Efter det får det räcka klicka på knappen “Kontrollera”. för att kunna gå vidare med registreringsförfarandet.

  Det sista steget för att skapa ett Google-konto är att Välj ditt lösenord: en kombination av bokstäver, siffror och symboler som måste bestå av en minst åtta tecken. Lösenordet måste anges två gånger för bekräftelse. Som standard är teckeninmatning dold, men du kan se vad du skriver genom att markera fältet “Visa lösenord”.

  Läsa:  Hur man lägger in låtar i Instagram Stories
 • 3. Skydda ditt Google-konto

  Skydda ditt Google-konto

  Google har tänkt på olika operationer som gör att du kan förbättra säkerhetsnivån av ditt konto. En av dessa är att lägga till ett återställningstelefonnummer.

  De telefonnummer för återställning låter användaren ta emot meddelanden i fall aovanlig aktivitet relaterad till ditt konto Google: till exempel åtkomst från en ny enhet, eller åtkomst från ett nytt geografiskt område.

  Om du identifierar eller känner igen aktiviteten i fråga bör du inte interagera med aviseringen. Annars kan det följ Googles anvisningar att undersöka misstänkta aktiviteter och vidta lämpliga åtgärder.

  Ett annat skyddssystem för Google-konton äråterställningsmail. Principen för denna tjänst är densamma som återställningstelefonnumret: den enda skillnaden är att i det här fallet skickas meddelanden till en annan e-postadress. I båda fallen har användaren alltid möjlighet att uppdatera eller ersätta både telefonnumret och återställnings-e-postadressen.

  Slutligen kan en användare ytterligare öka säkerheten för ett Google-konto tack vare den sk tvåstegsverifieringockså känd som tvåfaktorsautentisering. Den här tjänsten kan begäras från den personliga navigeringspanelen genom att välja objektet “Säkerhet”. Härifrån måste du klicka dig vidare “Loggar in på Google” och sedan på “Tvåstegsverifiering”.

  Tvåstegsverifiering är en autentiseringsteknik som använder två olika kanaler. Till exempel, å ena sidan tillgriper det en användarnamn och lösenordmedan han på den andra tillgriper en engångslösenord att skicka till en smartphone eller kanske till en token.

 • 4. Skapa ett Google Workspace-konto

  Skapa ett Google Workspace-konto

  Alternativet till det privata Google-kontot ärGoogle Workspace-kontodesignad för organisationer och företag. Google Workspace det är också namnet på en svit av program allt från moln tillkontorsautomation.

  Vissa av Google Workspace-applikationerna är också tillgängliga gratis. Sviten erbjuder dock flera specifika fördelar: till exempel möjligheten att skapa en eller flera personliga e-postadresser (@lamiacompany.com).

  Läsa:  Varför är Mac-användare så stolta över sina enheter?

  Med Google Workspace är det också möjligt att dra nytta av ett minimum av 30 GB för lagring av filer och dokument, samt enhjälplinje tillgänglig tjugofyra timmar om dygnet.