Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man skapar innehållspelare för att bygga aktuell auktoritet

Hur man skapar innehållspelare för att bygga aktuell auktoritet

Föreställ dig att du bygger ett hus. Innan väggarna går upp eller taket tar form lägger man en rejäl grund. Inom digital marknadsföring, innehållets pelare är de delar som lägger den avgörande grunden när du bygger ditt varumärkes onlinenärvaro.

Innehållspelare är i huvudsak de kärnteman eller ämnen som förankrar ditt innehåll. Oavsett om du är en erfaren innehållsskapare eller precis har börjat, är det avgörande att lära dig hur man skapar innehållspelare. Det kan tyckas som att lägga ihop ett pussel vid första anblicken – att ta reda på vilka bitar som går vart – men när du väl får kläm på det börjar allt flyta på sömlöst.

I dagens blogginlägg kommer vi att dyka ner i några praktiska steg för hur du skapar innehållspelare som inte bara resonerar med din publik utan också ger ditt varumärkes berättelse djup och riktning.

Gör dig redo; Innehållspelare kan bara vara det som lyfter ditt digitala marknadsföringsspel.

Vad är innehållspelare?

Innehållspelare är nyckelteman eller ämnen kring vilka ett varumärke eller innehållsskapare organiserar sin innehållsstrategi. De fungerar som grunden för att skapa konsekvent, relevant och värdefullt innehåll för en målgrupp.

Innehållspelare hjälper till att behålla fokus, etablera expertis och stärka varumärkesidentitet över olika plattformar och format.

I huvudsak är de kärnämnena eller kategorierna som representerar de huvudsakliga intresseområdena eller expertis för ett varumärke eller en individ. Genom att konsekvent producera innehåll kring dessa pelare kan organisationer bygga en starkare koppling till sin publik och etablera sig som auktoriteter inom sina respektive områden.

Varför de är viktiga

Föreställ dig att du besöker ett skönhetsmärkes Instagram-sida och letar efter hudvårdstips bara för att hitta orelaterade memes. Förvirrande, eller hur? Det är därför det är viktigt att hålla sig till tydliga teman.

Pelare säkerställer fokus på kärnmål

Kärnan i att ha väldefinierade pelare för innehåll kan inte överskattas. De säkerställer att varje del av innehåll du skapar stämmer överens med dina övergripande mål och engagerar konsumenterna i varje steg av deras resa.

Läsa:  Hur du gör fjärrarbete effektivt för ditt företag: En guide för företagare

Genom att fokusera på specifika ämnen som är relevanta för din publik genom dessa pelare, bibehåller du konsistens när det gäller att leverera värde – förvandlar tillfälliga läsare till lojala följare.

Undviker kaos genom organisation

Utan förutbestämda teman eller ämnen för dina innehållspelare kan brainstormingssessioner leda ingenstans snabbt och sprida ansträngningar för tunna över orelaterade områden.

Resultatet? En kaotisk blandning snarare än en sammanhållen samling värdefulla insikter för läsarna.

Tvärtom, strukturerade pelare för innehåll effektiviserar inte bara idéprocessen utan ökar också effektiviteten – se till att varje inlägg på ett meningsfullt sätt bidrar till att bygga auktoritet och driva konverteringar.

Catering specifikt till din målgrupp

Alla kommer inte att behöva det du erbjuder, och tack vare innehållspelarna kommer du inte att slösa någon tid på att tilltala en bred publik. Istället riktas resurser mot prospekt som med största sannolikhet kommer att konvertera.

Förenkla processen för att skapa innehåll

Med specifika kategorier som styr din pelarinnehållsstrategi, behöver du inte spendera timmar på att brainstorma vad som behöver täckning härnäst – vilket minskar tröttheten bland marknadsförare när du planerar blogginlägg eller uppdateringar på sociala medier.

Sammanfattningsvis: Genomtänkta innehållspelare banar väg för mer riktade och effektiva marknadsföringsinsatser som har djup resonans hos publiken, samtidigt som de ökar synlighet online och aktuell auktoritet.

4 typer av innehållspelare

Det finns ingen strikt regel om antalet innehållspelare, men generellt finns det fyra vanliga typer av innehållspelare:

Pedagogiskt/informativt: Innehåll som syftar till att undervisa eller informera publiken om specifika ämnen, ge värdefulla insikter, tips, handledningar, guider eller instruktionsartiklar. Denna typ av innehåll etablerar varumärket eller individen som en auktoritet i sin bransch eller nisch genom att dela kunskap och expertis.

Underhållande: Innehåll som underhåller publiken som humor, memes, berättelser, frågesporter eller underhållande videor. Den här typen av innehåll är utformad för att fånga uppmärksamhet, engagera publiken och skapa en känslomässig kontakt med dem.

Inspirerande/motiverande: Innehåll som inspirerar eller motiverar publiken, med framgångsberättelser, personliga anekdoter, citat eller inspirerande meddelanden. Den här typen av innehåll syftar till att lyfta publiken, öka moralen och uppmuntra dem att vidta åtgärder eller nå sina mål.

Kampanj/försäljning: Innehåll som marknadsför produkter, tjänster, evenemang eller specialerbjudanden för att driva försäljning eller konverteringar. Denna typ av innehåll kan inkludera produktdemonstrationer, kundrekommendationer, reklamkampanjer eller meddelanden om kommande evenemang eller lanseringar.

Läsa:  Hur får man följare på Tiktok? Hur får man likes på Tiktok?

Dessa innehållspelare kan anpassas och anpassas utifrån de specifika målen, målgruppen och branschen för varumärket eller individen. De ger ett ramverk för att utveckla en väl avrundad innehållsstrategi som möter publikens behov och intressen samtidigt som de stödjer organisationens övergripande mål.

Hur man skapar en innehållsstrategi

Att skapa en innehållsstrategi är som att bygga ryggraden i ditt varumärkes onlinenärvaro. Genom att strukturera ditt arbete säkerställer det att varje del av innehåll som skapas stämmer överens med ett specifikt mål.

1. Identifiera din målgrupp

För att komma igång är det viktigt att lära känna din målgrupp utan och innan. Det handlar om att fördjupa dig i deras gillande, ogillar, utmaningar och motivationer. Genom att känna din publik kan du skriva pelarinnehåll som verkligen ansluter.

Analysverktyg och undersökningar för sociala medier kan hjälpa dig att avslöja din publiks preferenser och önskemål, i huvudsak att höra det direkt från dem.

2. Välj Kärnämnen och hinkar

Efter att ha studerat din publiks behov innebär nästa steg att identifiera nyckelteman som intresserar dem och samtidigt stödja ditt företags mål. Se dessa som breda teman som allt annat innehåll kommer att falla under.

Buckets hjälper till att organisera relaterade idéer ytterligare under varje kärnämne – tänk på underämnen som ger mer specifika vinklar på det bredare temat.

Till exempel, om “hållbart liv” är ett kärnämne för ett miljövänligt skönhetsmärke som riktar sig till millennials på Instagram, kan hinkar innehålla “gör-det-själv-skönhetsprodukter”, “miljövänliga förpackningar” och “varumärkets hållbarhetsinitiativ.”

3. Granska innehållet på din webbplats

Genom att genomföra en innehållsrevision av din webbplats kan du bedöma om befintligt innehåll kan förfinas, förbättras och återanvändas för pelarens innehållssida.

Denna process erbjuder två primära fördelar.

För det första, genom att förfina och uppdatera befintligt innehåll, kan du förhindra kannibalisering eller dubblering av innehåll på din webbplats.

För det andra tillåter det en omvärdering av den interna länkningsstrukturen.

Men om du behöver ytterligare befintligt innehåll för att stärka en innehållspelare, måste du omvända processen. Specifika innehållsstrategier kan börja med att skapa pelarsidan och sedan utveckla stödjande klusterartiklar.

4. Analysera din konkurrens

När du väl har hittat ett ämne att etablera expertis på kommer du sannolikt att stöta på konkurrens. Att genomföra en grundlig analys av deras innehållsmarknadsföringsstrategi är viktigt för att upptäcka luckor, möjligheter och andra potentiella områden för din webbplatss kärninnehåll.

Läsa:  Hur man väljer en byrå för att skriva innehåll – faktorer att beakta

Att studera dina konkurrenter ger dig också möjlighet att förbättra befintligt innehåll och skapa ännu mer värdefulla resurser för din publik.

Genom att granska de underämnen som konkurrenterna tar upp kan du upptäcka innehållshåligheter och bygga en starkare och mer expansiv innehållsgrund.

5. Skapa din innehållspelare

Det sista steget är att skapa ditt pelarinnehåll. Till att börja med, beskriv strukturen på pelarsidan genom att ta upp alla potentiella frågor. Använd rubriker och underrubriker för optimal prestanda.

Om ditt underämne till exempel är “hemavskärmningar” kan du samla värdefulla insikter från populära rubriker och vanliga frågor online. Den här informationen kan hjälpa dig att skapa en översikt över frågor att ta itu med, inklusive:

  • Vad händer med mitt hem under en utmätning?
  • Vilka är husägares lagliga rättigheter och skydd?
  • Vad är effekten av avskärmning på kreditpoäng?
  • Hur man förhandlar med långivare under avskärmning

Med hjälp av avancerade AI-verktyg som WriteSonic kan du generera SEO-vänliga innehållsunderlag för att hjälpa dig strukturera ditt pelarinnehåll i vilket ämne som helst.

Innehållspelare för sociala medier

Att skapa starka pelare för innehåll i sociala medier är inte bara fördelaktigt – det är viktigt. Dessa pelare fungerar som grunden för ditt varumärkes närvaro online, och vägleder varje inlägg, tweet och delning för att uppnå dina övergripande affärsmål.

Innehållspelare för sociala medier tvingar dig att granska varje del av innehållet mot dina bredare mål, för att säkerställa att du inte bara härmar konkurrenter eller jagar trender utan syfte.

För varumärken som hanteras av flera team eller byråer erbjuder dessa pelare en enhetlig riktning som främjar samarbete och konsekvens över olika kanaler.

När du ritar ut din kalender för sociala medier kan dessa pelare effektivisera processen, vilket möjliggör mer strategisk planering månad till månad.

Förutom att fungera som en intern vägledning för att skapa innehåll på varumärket, fungerar pelarna också som en kreativ språngbräda. Om du har fastnat kan dina etablerade innehållspelare kickstarta inspiration eller förfina befintliga koncept.

Integrera pelarinnehåll i din sociala mediestrategi

Olika sociala mediekanaler tillgodoser olika målgruppers demografi och preferenser.

Till exempel kan Instagram-innehållspelare fokusera mer på visuellt tilltalande inlägg som berättar en historia eller visar upp produkter i aktion eftersom 81 % av användarna letar upp produkter och tjänster där. Den här figuren belyser nödvändigheten av att skräddarsy ditt tillvägagångssätt för att anpassa sig till de distinkta vanorna som är vanliga på varje plattform.

Läsa:  De bästa digitala verktygen för att bygga en mördande webbplats

För att börja skapa relevant innehåll på sociala medieplattformar, fundera över vad som gör varje kanal unik. Twitter trivs med aktuella uppdateringar; LinkedIn gynnar professionella insikter; medan TikTok kämpar för kreativa kortformade videor.

Forma dina primära ämnen så att de passar perfekt med preferenser och förväntningar hos olika användare av sociala medieplattformar.

Vanliga frågor – Hur man skapar innehållspelare

Vilka är de 5 innehållspelarna?

De fem pelarna inkluderar varumärkeserbjudande, utbildnings- eller värdeposter, produkterbjudande, företagskultur och kundfeedback.

Vad är exempel på pelarinnehåll?

Exempel på pelarinnehåll sträcker sig från djupgående guider om ett specifikt ämne till omfattande handledningar som förankrar relaterade inlägg runt dem.

Vilka är de fyra pelarna för innehållsmarknadsföring?

  1. Att sätta upp och förstå tydliga mål
  2. Förstå nyanserna hos din publik
  3. Omfamna användbart innehåll på alla nivåer
  4. Håll konvertering i centrum för din strategi

Slutsats

Att lära sig att skapa innehållspelare är som att lägga grunden för ett robust hus. Du vet nu att det handlar om mer än bara inlägg; det är att skapa en strategi som står högt.

Att skapa innehållspelare är avgörande för att etablera en stark och hållbar innehållsstrategi. Genom att identifiera nyckelteman eller ämnen som är relevanta för ditt varumärke eller nisch kan du bygga ett sammanhållet ramverk som resonerar med din publik och förstärker din expertis.

Genom djupgående forskning och strategisk planering kan du utveckla pelarsidor och stödja klusterinnehåll som inte bara engagerar din publik utan också förbättrar din synlighet i sökmotorer.

Kom ihåg att fokusera på att tillhandahålla värde, möta publikens behov och upprätthålla konsistens mellan dina innehållspelare. Med engagemang och kreativitet kan innehållspelarna fungera som grunden för långsiktig framgång i ditt innehållsmarknadsföringsarbete.

Är du redo att börja bygga (eller förbättra) din aktuella auktoritet med innehållspelare? Med WriteSonic behöver du inte alltid börja om från början! Mata bara in ditt sökord i AI och det kommer att skapa ett pelarinnehåll som täcker alla underämnen i ditt kluster. Prova det idag!