Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man skriver ett ifyllbart formulär i Word

Hur man skriver ett ifyllbart formulär i Word

Skapa en formulär som kan fyllas i med Microsoft Word det är ett snabbt och enkelt sätt att samla in all information vi behöver från de personer vi tänker skicka in den till.

Fördelen är dubbel: å ena sidan låter den dig ha en enhetlig formatering av dokument och därför jämföra dem snabbare. Å andra sidan tillåter det mottagaren av formuläret att enkelt fylla i det genom att använda urvalsrutor eller rullgardinslistor.

För skapa en Word-form du måste använda kommandona som hör till gruppen Kontroller i menyfliksområdet Utvecklare. Låt oss se hur man gör det.

 • 1. Hur man gör en ifyllbar blankett i Word

  Microsoft Word

  Låt oss börja med att öppna ett tomt dokument och aktivera fliken Utveckling som inte visas som standard, men du kan lägga till i menyfliksområdet. Klicka på rullgardinsmenyn Fil och sedan på rösten alternativ placerad längst ner på listan.

  Öppna fliken Anpassa band och i avsnittet Huvudkort markera kryssrutan Utveckling. Bekräfta nu ditt val genom att trycka på knappen OK.

  När detta är gjort kommer en ny meny att läggas till högst upp på skärmen med flera nya utvecklaralternativ.

  Läsa:  Högt fläktljud: främsta skäl och lösningar
 • 2. Fyll i Word-formuläret

  Fyll i Word-formuläret

  Microsoft Word

  Nu när vi har ett tomt dokument, låt oss skriva informationen som ska samlas in om personerna som ska fylla i formuläret. Inom parentes anger vi typen av svar för att identifiera kontrollen som ska läggas till i korrespondens.

  Klicka på fliken Utveckling lagt till tidigare och i avsnittet Kontrollervälj Designläge för att börja ange kontrollalternativ.

 • 3. Infoga en vanlig textkontroll

  Infoga en vanlig textkontroll

  Microsoft Word

  För alla frågor som kräver ett textbaserat svar (1, 5, 6 och 10) kan vi lägga till textkontroller.

  Placera markören där du vill lägga till kontrollen och gå sedan till menyn Utvecklingi gruppen Kontrolleroch klicka på ikonen Kontroll av ren textinnehåll som gör att du bara kan infoga text utan formatering.

  Kom ihåg att du kan ändra texten i innehållskryssrutorna genom att klicka på dem och skriva uppmaningen med tangentbordet.

 • 4. Infoga en RTF-kontroll

  Rich text kontroll

  Microsoft Word

  För att användarna ska kunna svara genom att formatera texten måste vi lägga till RTF-innehållskontroll. Vi kommer att göra detta i fråga om fråga 9. Så placera markören där du vill lägga till kontrollen och gå sedan till menyn Utvecklingi gruppen Kontrolleroch klicka på ikonen RTF-innehållskontroll.

 • 5. Lägg till ett datumväljaralternativ

  Lägg till ett datumväljaralternativ

  Microsoft Word

  Om du behöver lägga till datum, som i fråga 3, placera markören där du vill lägga till kontrollen och gå sedan till menyn Utvecklingi gruppen Kontrolleroch klicka på ikonen Innehållskontroll för val av datum.

  För att konfigurera det, klicka på det givna valet. Gå tillbaka till menyn Utveckla och tryck på i gruppen Kontroller Fast egendom.

 • 6. Definiera egenskaperna för datumvalet

  Definiera egenskaperna för datumval

  Microsoft Word

  Läsa:  Den kompletta guiden till spampoäng (plus 3 värdefulla sätt att använda den)

  Word öppnar fönstret Innehållskontrollegenskaper.

  Här kan vi välja en titel som kommer att visas i en etikett placerad omedelbart ovanför svaret på fråga 3.

  Word fyller automatiskt i fältet Taggar att matcha fältet Titelså du behöver inte ställa in den.

  Använd alternativet Färg för att välja ett färgschema för det givna urvalet.

  Om du vill förhindra att andra ändrar kontrollen, aktivera alternativet Det gick inte att ta bort innehållskontrollen. Men om du inte låser dokumentet kommer vem som helst att kunna inaktivera det här alternativet.

  I avsnittet Egenskaper för datumvalvi kan välja datumvisningsformat som dd/MM/åååå.

  När detta är gjort, tryck på knappen OK.

 • 7. Visa datumvalet

  Se datumval

  Microsoft Word

  För att se hur det ser ut i aktion, avmarkera alternativet Designläge. När du klickar på den lilla pilen bredvid rutan öppnas en kalender med vilken du kan välja ditt födelsedatum.

 • 8. Infoga en rullgardinslista med alternativ

  Dropdown-lista med alternativ

  Microsoft Word

  För frågor som tillåter ett fördefinierat svar som ålder (fråga 2) är en rullgardinslista användbar. Vi placerar markören där vi vill lägga till kontrollen och sedan i menyn Utvecklingi gruppen Kontrollerklicka på ikonen Innehållskontroll i rullgardinsmenyn.

  För att ställa in rullgardinsmenyn och lägga till objekt till den, klicka på rullgardinsmenyn för att välja den. Gå tillbaka till menyn Utveckla och tryck på i gruppen Kontroller Fast egendom.

 • 9. Definiera listegenskaperna och lägg till objekt

  Lägg till objekt i rullgardinsmenyn i Word

  Microsoft Word

  I fönstret som öppnas, som vi såg ovan, kan vi ange en titel för listan och välja en färg, men även aktivera alternativet för att förhindra att innehållskontrollen tas bort.

  För att lägga till objekt i rullgardinsmenyn, fortfarande i det aktuella fönstret, gå till avsnittet Egenskaper i rullgardinsmenynoch klicka på knappen Lägg till.

  Läsa:  Hur man lägger till en administratör på en Facebook-sida

  I fönstret Lägg till postskriv namnet på ett nytt objekt i fältet Visualiserat namn. I vårt fall blir det en åldersgrupp.

  Fältet Värde den fylls automatiskt med data från det första fältet, så vi behöver inte oroa oss för det.

  Klicka på OK för att lägga till det första objektet och upprepa denna process för varje objekt som du vill lägga till i rullgardinsmenyn.

 • 10. Ändra ordningen på objekten i listrutan

  Ändra ordningen på objekten i rullgardinsmenyn

  Microsoft Word

  Efter att ha lagt till några element kan vi ändra deras ordning. För att ändra positionen för ett objekt i listan, välj det objektet och klicka sedan Flytta upp eller Flytta ner till höger. Slutligen, tryck OK för att spara dina ändringar.

  Rullgardinslistan visar nu de tillagda objekten. Avmarkera alternativet Designläge att prova själv.

 • 11. Sätt i kombinationsrutans innehållskontroll

  Innehållskontroll i kombinationsrutan

  Microsoft Word

  I fråga 7 behöver vi en kombinationsruta så att användare kan välja en färg bland de angivna och skriva varför de föredrar den färgen.

  Placera markören där du vill lägga till kontrollen och i menyn Utvecklingi gruppen Kontrollerklicka på ikonen Innehållskontroll i kombinationsrutan.

 • 12. Definiera egenskaper för kombinationsruta

  Definiera egenskaper för kombinationsruta

  Microsoft Word

  Vid det här laget klickar du på knappen Fast egendom i avsnittet Kontroller av menyn Utveckling.

  I fönstret som öppnas kan vi lägga till de alternativ vi vill att användaren ska välja mellan.

  Gå bara till avsnittet Egenskaper i rullgardinsmenynoch klicka på knappen Lägg till.

  I fönstret Lägg till postskriv namnet på ett nytt objekt i fältet Visualiserat namn. I vårt fall kommer det att vara en primärfärg.

  Klicka på OK för att lägga till det första objektet och upprepa denna process för varje objekt som du vill lägga till i rullgardinsmenyn.

  Läsa:  WhatsApp, hur man skapar och skickar videomeddelanden
 • 13. Visa kombinationsrutan och lägg till kryssrutor

  Kryssrutor på Word

  Microsoft Word

  För att se hur det ser ut i aktion, avmarkera alternativet Designläge.

  För fråga 4 om sex kommer vi att lägga till kryssrutan. Först anger vi alternativen (man och kvinna), sedan lägger vi till Innehållskontroll av kryssrutatyp efter varje alternativ. Placera bara markören i den aktuella punkten och i menyn Utvecklingi gruppen Kontrollerklicka på den relevanta ikonen.

 • 14. Kryssrutan i aktion

  Kryssrutan i aktion

  Microsoft Word

  För att se hur det kommer att se ut, avmarkera alternativet Designläge.

 • 15. Word-formuläret är klart

  Word-formuläret är klart

  Shutterstock

  Vi upprepar proceduren för alla andra frågor som kräver ett eller flera alternativ. Vi kommer att lägga till kryssrutor i fråga 8 också.

  Äntligen kan vi justera färgerna och dimensionerna på texten lite för att grafiskt “försköna” den ifyllbara formen i Word och äntligen är resultatet klart.