Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man spårar WordPress-användaraktivitet med Google Analytics

Twitter har stängt av ditt konto Vad betyder det

Hur man spårar WordPress-användaraktivitet med Google Analytics

Vill du lära dig hur du spårar aktiviteten för inloggade användare på din WordPress-webbplats? Med korrekt spårning av WordPress-användaraktivitet kan du enkelt se vad inloggade användare gör och vilken enhet de använder för att komma åt din webbplats.

Även om det kan verka svårt att spåra användaraktivitet, är det med plugin-programmet WordPress aktivitetslogg. I den här artikeln visar vi dig hur du spårar WordPress-användaraktivitet i Google Analytics med den bästa spårningsplugin för jobbet.

Innan vi börjar, låt oss gå till botten med vad WordPress-användaraktivitet faktiskt är.

Vad är WordPress-användaraktivitet?

När vi pratar om WordPress-användaraktivitet syftar vi på de olika saker som användare gör när de interagerar med en WordPress-webbplats. Detta kan inkludera saker som användarinloggningar, misslyckade inloggningsförsök, skapa eller redigera innehåll, lämna kommentarer, uppdatera användarprofiler och så vidare.

WordPress core har ett inbyggt system som låter administratörer hålla reda på denna användaraktivitet. Så varje gång en användare gör något på webbplatsen, registreras den åtgärden i wp-aktivitetsloggen. Loggen kommer att innehålla saker som datum och tid då åtgärden vidtogs, användarens IP-adress och vilken specifik åtgärd de vidtog.

Dessa användaraktivitetsloggar är användbara för webbplatsadministratörer att spåra vad som händer med deras webbplats. Om en användare till exempel gör ändringar i innehållet kan administratören använda loggen för att kontrollera att de följer webbplatsens riktlinjer och policyer.

Det finns även plugins tillgängliga som kan utöka funktionaliteten för dessa loggar, vilket ger administratörer ännu mer detaljerad information och analyser om användarbeteende på webbplatsen.

Om du till exempel driver en WordPress-gemenskapswebbplats där användare kan registrera ett konto, till exempel en e-handelssida, medlemskapssida eller forumsajt, kan du använda Google Analytics för att spåra enskilda användare.

Läsa:  The White Label Success Series: SEO

Du kan göra detta genom att aktivera spårning av individuella användar-ID i Google Analytics, vilket vi kommer att fokusera på i den här guiden.

Men innan vi dyker in i stegen, låt oss utforska hur WordPress-användaraktivitetsspårning kan hjälpa dig lite mer i detalj.

WordPress-användaraktivitet hjälper till att spåra data exakt

Med WordPress-användaraktivitetsspårning aktiverad kan du hålla koll på enskilda användare, oavsett vilken enhet de använder för att logga in.

Istället för att använda Klient IDkommer Google Analytics att använda WordPress användar-ID för att identifiera registrerade användare.

De Klient ID beskriver den unika enhet som människor använder för att interagera med ditt innehåll. Så om en enskild person använder två olika enheter för att surfa på din webbplats, registreras det som två olika användare istället för en.

Å andra sidan WordPress användar-ID representerar bara en användare, även om de använder flera enheter.

Om någon till exempel kommer till din webbplats via en social mediakampanj på sin telefon och sedan slutför en konvertering som att köpa en produkt från sitt skrivbord, kan du länka tillbaka den konverteringen till den ursprungliga kampanjen som en enskild användare för att förstå deras resa bättre.

WordPress-användaraktivitet hjälper till att skräddarsy användarupplevelsen

Du kan också använda spårning av WordPress-användaraktivitet för att lära dig vad varje användare gör på din webbplats. Sedan kan du använda den informationen för att erbjuda varje person en mer personlig upplevelse.

Låt oss säga att en specifik användare lade till flera produkter i sin kundvagn men övergav den innan han slutförde köpet. Senare kan du hitta deras kontaktuppgifter från din WordPress adminpanel och skicka dem ett e-postmeddelande med en speciell rabatt för att checka ut.

Det är också möjligt att använda spårning av inloggad användaraktivitet för att erbjuda innehåll som är anpassat efter individuella användares intressen för att öka dina omvandlingar. Till exempel produktförslag baserade på tidigare köp osv.

Läsa:  Största företag till salu: lukrativa investeringsmöjligheter

Nu när du känner till fördelarna med spårning av WordPress-användaraktivitet, låt oss utforska hur man implementerar det i Google Analytics.

Hur man enkelt spårar WordPress-användaraktivitet

Det enklaste sättet att spåra inloggad WordPress-användaraktivitet är med MonsterInsights WordPress-plugin. MonsterInsights är det bästa Google Analytics-pluginet för WordPress, och det låter dig ersätta det anonyma klient-ID:t med WordPress User ID med några få klick.

Dessutom integreras den med populära medlemskapsplugin som MemberPress för att bättre spåra och hantera dina registrerade användare.

Notera: MonserInsights erbjuder en gratisversion. För den här guiden kommer vi att använda premiumversionen, som har mer avancerade funktioner än gratispluginen.

Följ stegen nedan för att aktivera spårning av användaraktivitet för WordPress med MonsterInsights.

1. Installera och anslut MonsterInsights

Klicka först här för att komma igång med MonsterInsights. Ladda sedan upp och aktivera plugin på din webbplats. Om du behöver hjälp kan du följa detta steg-för-steg-guide för att installera ett WordPress-plugin.

När plugin-programmet är installerat måste du ansluta MonsterInsights till ditt Google Analytics-konto. Processen är ganska enkel och kräver ingen kodkunskap.

För att komma igång, klicka på Insikter » Inställningar från din WordPress-instrumentpanelmeny. Under rubriken Google Authentication klickar du på Anslut MonsterInsights knapp.

På nästa skärm väljer du det Google-konto du vill ansluta.

Klicka sedan på Tillåta för att ge MonsterInsights åtkomst till dina Google Analytics-data.

Därefter väljer du den webbplatsprofil du vill autentisera och klickar på Komplett anslutning knapp.

Nu när du har kopplat MonsterInsights ordentligt med Google Analytics kan du gå vidare till att aktivera användarspårning.

2. Aktivera användarspårning i MonsterInsights

För detta steg måste du säkerställa e-handelstillägg är installerat och aktiverat i MonsterInsights.

För att göra det, navigera till Insikter » Tillägg och hitta e-handelstillägg. Klicka sedan Installera och Aktivera.

Därefter, för att aktivera användarspårning i MonsterInsights, navigera till Insikter » Inställningar från din WordPress-instrumentpanel och klicka på e-handel fliken högst upp på skärmen.

Läsa:  Hur man väljer ett WordPress-tema

Bläddra sedan till avsnittet Spårning av användar-ID och vrid på Aktivera spårning av användar-ID växla till på-läget.

Efter det klickar du på Spara ändringar knappen högst upp på sidan.

3. Aktivera användarspårning i Google Analytics

När du har aktiverat användarspårning i MonsterInsights måste du också aktivera samma funktion i Google Analytics och skapa en ny User ID-vy.

För att göra det, logga in på din Google Analytics konto och klicka på webbplatsen där du vill aktivera användarspårning.

Klicka sedan på Administration knappen längst ner till vänster på sidan.

Klicka nu på Spårningsinformation länken i mittenkolumnen och klicka på användar ID länk nedan.

Nu expanderar ett nytt område och avslöjar användar-ID-policyn. För att acceptera policyn, vrid strömbrytaren från läget AV till och klicka på Nästa steg knapp.

På nästa sida behöver du bara klicka på Nästa steg knapp.

För följande skärm, klicka på Skapa för att skapa användar-ID-vyn.

Nästa skärm ber dig att ange en Namn på rapporteringsvy. Det är bra att lägga till “Användar-ID” någonstans i namnet, så att du vet vilken vy som har aktiverat användarspårning.

Du måste också vrida på Visa användar-ID-rapporter knappen till läget ON.

Efter det kan du klicka på Skapa vy knapp.

I Google Analytics ser du ett snabbt framgångsmeddelande, sedan återgår det till administratörsskärmen.

Hitta WordPress-användaraktivitetsrapporter i Google Analytics

Det är viktigt att notera att du inte kommer att se någon data i User ID-vyn direkt. Det kan ta upp till 24 timmar att samla in data, och det kommer inte att inkludera någon data från det förflutna. Google Analytics kommer dock att börja samla in information nu så att du kan se den i framtiden.

När du vill se WordPress-användaraktivitetsdata i Google Analytics kan du se det i rapporterna för användaraktivitetsspårning.

För att hitta rapporterna klickar du på Google Analytics-logotypen högst upp på skärmen.

Läsa:  Blogga för nybörjare: Guide för att starta en ny blogg

Klicka sedan på användar-ID-vyn som du skapade tidigare.

Som du kan se nedan listas varje användare med sitt WordPress-användar-ID.

Efter det klickar du Målgrupp » Användarutforskare för att se dina användardata.

Genom att klicka på varje användar-ID visas mer information om varje person.

Om du vill matcha ett visst användar-ID med rätt WordPress-användare, gå helt enkelt till din WordPress-instrumentpanel och navigera till Användare » Alla användare.

Håll sedan musen över användaren vars ID du vill hitta. Om du gör det avslöjas en URL längst ned i din webbläsare.

Nära mitten av webbadressen ser du denna fras: “user_id=.” Numret efter frasen är användarens ID-nummer.

Du kan också klicka på Redigera på en användare för att visa samma URL i webbläsarens adressfält, som visas nedan.

Det är allt!

Du vet nu hur du spårar och hittar inloggad WordPress-användaraktivitet framgångsrikt. Detta kommer inte bara att göra det enklare för dig att korrekt spåra hur människor använder din webbplats utan också skräddarsy deras upplevelse för att få fler konverteringar för ditt företag.

Om du är intresserad av fler sätt att förbättra användarupplevelsen och få fler potentiella kunder och försäljningar, kolla in den här guiden om hur du anpassar WordPress-inloggningssidan.

Och glöm inte att följa oss vidare Facebook och Twitter för mer användbara tips och handledning.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.