Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man spelar in ett makro i Excel

Hur man spelar in ett makro i Excel

I miljön Excel de makron låter dig spara dyrbar tid, automatiskt replikera en serie operationer registrerad av användaren.

Att göra aktiverar Excels makrofunktion vi måste ingripa display och säkerhetsinställningar av programmet. Sedan kan du börja spela in: vi börjar med val av namn och mapp makrots destination och gå sedan vidare tillinfoga ingångar som kommer att lagras och replikeras.

 • 1. Vad är Excel-makron

  Foto

  Inom datavetenskap Termen “makro” betyder “förfarande” och hänvisar till hela den serien av instruktioner du hatar kommandon som ges till en enhet för slutföra någon operation.

  Om du spelar in ett makro kan din enhet utföra proceduren automatiskt ovan. På så sätt behöver användaren bara ge input en gång, och undviker repetitiva åtgärder.

  Att spela in ett makro leder först och främst till två olika fördelar. Det första är det automatisering leder till tidsbesparingar avsevärd jämfört med manuell inmatning. Den andra fördelen är det där makronom den är korrekt inställd, minskar risken för fel.

  Även när man talar om Excel är makron sekvenser av automatiserade åtgärder. Användaren tillgriper makron i Excel,de makron i Google Kalkylarkoch liknande lösningar för behöver inte upprepa samma operation flera gånger: från att skapa ramar till att infoga fet text.

  Funktionen är aktiv Excel-makron den kan dock också användas för skapande av nya verktyg, funktioner eller kommandon. Till exempel de som är födda från fusionen eller kombinationen av förfaranden som i allmänhet är åtskilda från varandra.

  Läsa:  Innehållsförteckning i Word, hur man infogar den och hur man använder den

  För att ge några mer konkreta jämförelser tillåter ett Excel-makro användaren ger automatiskt valfri formatering till alla celler i en kolumn. Men också av kopiera eller klippa element från ett kalkylblad “X” och limma dem på ett annat kalkylblad “Y”.

  När man pratar om Excel och makron är det viktigt att tänka på konceptuella skillnader som uppstår mellan två olika typer av procedurer: på ena sidan funktionerna, å andra sidan rutinerna.

  A fungera det är ett makro som förutsäger infoga parametrar eller variablersom bearbetas av enheten för få något returvärde.

  där rutin istället är det ett program som inte sörjer för infogning av parametrar eller returnering av värden. Det är faktiskt ett makro som visar och bearbetar olika typer av datagår sedan till agera på det enda föremålet i Excel.

  Det är absolut väldigt viktigt Blanda inte ihop makron med funktioner. Det finns flera skillnader mellan makron och Excel-funktioneräven om båda låter dig automatisera operationer på kalkylblad.

  Ur teknisk och strukturell synvinkel ett makro är ett processordirektiv, medan funktionen är en förbättringsfunktion. dessutom makrot styrs av förprocessorn av enheten, medan funktionen styrs av kompilatorn.

 • 2. Förutsättningar nödvändiga för att skapa arbete i Excel med makron

  Excel-makroark

  Foto

  För att kunna använda funktionalitet aktiverar Excel-makron Du måste först justera vissa inställningar. Det första man ska göra är aktivera visningen av fliken Utveckling inom programbandet.

  För att göra detta, flytta helt enkelt muspekaren över band och gör Högerklicka. Härifrån måste du klicka på den namngivna posten Anpassning av band. Sedan måste du gå igenom namnområdet Huvudkort och välj namnfliken Utveckling.

  Läsa:  Hur ClickMedia sänker de årliga kostnaderna med 25 % genom att byta från Sprout Social till Buffer

  Den andra premissen nödvändig för använda makron i Excel Och ändra säkerhetsinställningar. För att göra detta måste du först klicka på fliken Utveckling inuti bandet.

  Sedan måste du välja gruppnamnet Koda och namnets röst Makrosäkerhet. Vid denna tidpunkt öppnas ett nytt fönster, med dedikerade inställningar som kan väljas. Här måste du klicka dig vidare post med namnet Aktivera makron.

  Alternativt kan du också klicka på post med namnet Inaktivera alla makron med avisering. På så sätt får användaren ett meddelande varje gång nya öppnas kalkylblad som involverar användning av makron.

 • 3. Hur man spelar in ett makro i Excel

  Makroinspelning i Excel

  Shutterstock

  För att börja använda Aktiv makrofunktion i Excel välj helt enkelt meny som heter Utveckling och sök efter den namngivna posten Spela in makron inuti bandet.

  Det första som frågas är ange makronamnet ifrågavarande, som måste respektera vissa regler. Till exempel måste det första tecknet i namnet nödvändigtvis vara en bokstav. Du kan inte heller använda mellanslag, skiljetecken eller specialtecken.

  Då måste du välja kortkommando för att köra makrot. Beroende på vilket operativsystem som används kan Excel föreslå att du lägger till ett valfritt tecken när du trycker på knappen CTRL (på Windows), eller genom att samtidigt trycka på tangenterna Alternativ och kommando (på macOS).

  Makrot kan lagras inuti en arbetsbok efter användarens valsom också kan lägga till en kort textbeskrivning. Ett utrymme som kan vara användbart för att inte glömma värdefulla detaljer om inspelade procedurer.

  Genom att aktivera makroinspelaren Excel börjar spela in alla kommandon som användaren anger. Vid fel är det alltså det är tillrådligt att upprepa operationssekvensen i sin helhet. Ett annat element att ta hänsyn till är urval av absoluta eller relativa referenser.

  Läsa:  VideoByte BD-DVD Ripper – Digitalisera Blu-Ray i HD-upplösningar med lätthet [Review]

  Vid det här laget är allt som återstår utför de åtgärder du vill spela in. Användaren kan helt enkelt fylla i celler som de vill skapa en graf eller ett bord.

  Sammanfattningsvis måste du välja post som heter Stoppa inspelning genom Excel-bandet. Eller alternativt genom att klicka på stoppknappsom finns i det nedre vänstra hörnet av skärmen.