Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man ställer in Gmail på Outlook

Hur man ställer in Gmail på Outlook

1. Använd ditt Gmail-konto i Outlook: preliminära konfigurationer

Gmail till Outlook

Fastweb Plus skärmdump

Som nyss sagt, för att konfigurera Gmail på Outlook behöver du några preliminära inställningar som gör att e-postleverantören kan ladda ner meddelanden till ett externt program.

Att utföra denna operation är extremt enkel och inkluderar några snabba steg: först till kvarn logga in Gmail från den officiella webbplatsen.

Väl inne på sidan måste du flytta musen till kugghjulsikonen och välj objektet Visa alla inställningar.

Vid denna tidpunkt måste du klicka på Fliken Vidarebefordran och POP/IMAPflytta till avsnittet Ladda ner via POP och kryssa i rutan Aktivera endast POP för meddelanden som kommer från och med nu.

Ett tips är att kontrollera att en kopia av dina meddelanden också finns på Gmail-servern. Därför är det nödvändigt att tillsammans med POP-inställningarna finns aktivera alternativet Behåll Gmail-kopia i inkorgen.

Nu måste vi gå till avsnittet Gmail IMAP-åtkomst och kryssa för objektet Aktivera IMAP. Vid det här laget behöver du bara klicka på Spara ändringar för att behålla de nya inställningarna.

Denna sista operation är tillrådlig för alla eftersom IMAP-protokollet det är modernare än POP e säkerställer bättre synkronisering mellan olika enheter.

2. Hur man ställer in en Gmail-adress i Outlook

Outlook konfigurera Gmail

Fastweb Plus skärmdump

När du har följt instruktionerna ovan kan du fortsätta med att konfigurera ditt Gmail-konto i Outlook.

Om det var första gången du loggar in i applikationen, användaren kommer att ha möjlighet att använda en guide förenklat, designat för snabb konfiguration av ditt e-postkonto.

Läsa:  Senast sett WhatsApp, hur man ser det även när det är dolt

Men om det inte är första gången du startar Outlook måste du göra det klicka på Arkiv-knappen, scrolla till Kontoinställningar och i det nya fönstret klickar du på alternativet Nytt.

Vid denna tidpunkt kommer det att vara nödvändigt skriv den Gmail-adress som ska användas och klicka på knappen Anslut. Om adressen är korrekt, Googles inloggningsskärm öppnas automatiskt där du kan bekräfta din e-post och ange ditt inloggningslösenord. Genom att klicka på tillåt-knappen kommer användaren att ge sin åsikt godkännande för att konfigurera Gmail på Outlook.

Vid denna tidpunkt finns det två möjliga scenarier: det första är efter att ha angett alla nödvändiga uppgifter där konfigurationen lyckades och Microsoft Outlook har lyckats integrera sina funktioner med Googles. I det här fallet räcker det att fortsätta och i slutet av proceduren ta bort bocken från alternativet Konfigurera Outlook Mobile på min telefon också.

3. Hur man ställer in en Gmail-adress i Outlook manuellt

Konfigurera Gmail-adress i Outlook

Fastweb Plus skärmdump

Men om något inte gick bra du måste fortsätta med manuell Outlook-konfiguration.

Det kan hända att i vissa fall Microsoft-klienten kan inte integreras korrekt med Gmail eller med andra leverantörer. För att mata in data manuellt måste du börja om på nytt.

Först måste du klicka på Arkiv, Kontoinställningar och sedan Nytt. På fliken inloggning, där du måste ange e-postadressen, klicka på Avancerade alternativ och kryssa i rutan Tillåt manuell kontoinställning.

Vid det här laget kan användaren bestämma hur han eller hon ska komma åt sitt konto genom att manuellt välja inställningarna. Här återkommer diskussionen om protokollet att använda: IMAP är modernare och skulle därför vara att föredra, men om POP-protokollet av “särskilda” skäl behövdes är operationerna som ska utföras mer eller mindre desamma.

Läsa:  Facebook-annonser 2024: deras kostnader och hur du förfinar dina annonsutgifter

När de nödvändiga inställningarna har valts kommer systemet automatiskt att uppdatera all information. Om ytterligare manuella inställningar krävs kan följande data användas.

Konfigurera ett Gmail-konto på Microsoft Outlook via IMAP-protokoll:

IMAP

Server för inkommande e-post (IMAP): imap.gmail.com

Tar med: 993

Kräver SSL: Ja

Kräver autentisering: Ja

Server för utgående e-post (SMTP): smtp.gmail.com

Tar med: 465 eller 587

Kräver SSL: Ja

Kräver autentisering: Ja

Konfigurera ett Gmail-konto på Microsoft Outlook via POP-protokoll:

POP3

Server för inkommande e-post (POP3): pop.gmail.com

Tar med: 995

Kräver SSL: Ja

Kräver autentisering: Ja

Server för utgående e-post (SMTP): smtp.gmail.com

Tar med: 465 eller 587

Kräver SSL: Ja

Kräver autentisering: Ja

Med några enkla klick bör proceduren vara framgångsrik och du kommer då att kunna använda ditt Gmail-konto på Microsoft Outlook.

Det första steget för att kontrollera att allt fungerar som det ska är kontrollera avsnittet Inkorg, kontrollera att alla meddelanden i rutan finns. Alternativt kan du också skicka ett nytt mail till din adress och kontrollera att det tas emot.

Som nämnts kan Outlook integreras helt med Googles protokoll och inställningar, så det borde inte vara några som helst problem med att använda din inkorg.