Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man ställer in länkspårning i WordPress (det enkla sättet)

Hur man ställer in länkspårning i WordPress (det enkla sättet)

Vill du spåra länkar och knappklick i WordPress?

Att ställa in länkspårning för WordPress hjälper dig att lära dig hur människor använder din webbplats. Med den informationen kan du sedan planera en strategi för att förbättra webbplatsens användarupplevelse, klickfrekvenser och omvandlingar.

I den här handledningen visar vi dig hur du ställer in länkspårning i WordPress så att det är lätt att få den data du behöver för att växa ditt företag.

Knappar och länkar är två av de viktigaste sätten som människor interagerar med webbplatser och innehåll online. Dessutom är det de element som får användare att vidta åtgärder, som:

Att lära sig hur människor använder de olika elementen på din webbplats hjälper dig att veta vad som fungerar och inte fungerar. Om folk till exempel inte klickar på din prenumerationsknapp för ditt nyhetsbrev kan du ta reda på vad som hindrar dem från att göra det.

Du kan också använda länkspårning för dina affiliate-länkar. Du kan till exempel lära dig vilka affiliate-länkar folk klickar på mer än andra.

Med de insikter du samlar in från att spåra länkar i WordPress kan du fatta beslut om ditt företag baserat på verklig data för att driva framgången.

Nu när du vet varför det är viktigt att spåra länkar på din webbplats, låt oss lära oss hur du enkelt kan ställa in det i WordPress.

Ett av de bästa verktygen för att samla in data om din webbplatsaktivitet är Google Analytics. Ändå, även om det har förbättrats under åren för att vara mindre komplicerat, är det fortfarande ett skrämmande verktyg för nybörjare.

Det är därför vi kommer att använda den här artikeln MonsterInsights, det bästa Google Analytics-pluginet för WordPress. Det ger dig möjligheten att enkelt konfigurera Google Analytics och hjälper dig att få ut det mesta av det breda utbudet av data som samlas in.

Läsa:  Snapdragon 888 vs Snapdragon 865+ Hur långt har Qualcomm kommit?

Förutom att lägga till ett enkelt analytiskt spårningsskript i sidfoten på din webbplats, lägger MonsterInsights till rätt händelsespårning till alla länkar, knappar, varukorgsområden etc. på din webbplats. Dessutom visar den lättfattliga rapporter direkt i din WordPress-instrumentpanel.

Det finns en gratisversionen av MonsterInsights för webbplatsägare som vill prova det. Men du behöver åtminstone Pro version att använda alla dess kraftfulla spårningsfunktioner.

Att lägga till MonsterInsights till WordPress är också superenkelt.

Installera och aktivera först MonsterInsights plugin. Om du behöver hjälp med detta steg, följ dessa instruktioner på hur man installerar ett WordPress-plugin.

Efter att ha aktiverat plugin, gå till Insikter » Inställningar och ange din licensnyckel.

Scrolla sedan ner till botten av samma sida och klicka på Starta installationsguiden knapp.

Du kan sedan följa instruktionerna i startguiden för att koppla din webbplats till Google Analytics.

Om du behöver mer detaljerade instruktioner kan du följa vår steg-för-steg-guide om hur du lägger till Google Analytics till WordPress.

MonsterInsights installationsguide kommer automatiskt att installera alla rätt spårningsinställningar baserat på vilken typ av webbplats du äger.

Nu när du är klar, låt oss utforska de olika sätten du kan ställa in länkspårning i WordPress.

Många WordPress-webbplatser använder affiliate-marknadsföring för att tjäna pengar deras innehåll. Så det är ditt jobb som affiliate-marknadsförare att lära dig vad dina affiliate-länkar gör.

Även om det är möjligt att spåra dina intäkter från tredje parts webbplatser och resurser, kommer detta inte att ge dig en fullständig bild av hur folk använder dina affiliate-länkar.

För det ändamålet använder många affiliate-marknadsförare länkcloaking-plugins för att skapa kortare länkar som de kan hantera inuti WordPress. Vanligtvis ser länken ut ungefär så här:

https://youwebsite.com/refer/awesomeproduct/.

Men det bästa är att MonsterInsights gör det enkelt att spåra dessa affiliate-länkar direkt inuti WordPress.

Allt du behöver göra är att gå till Insikter » Inställningar från ditt WordPress-administratörsområde och klicka på Utgivare fliken högst upp på sidan.

Läsa:  Hur man återställer utrymme på Google One

Du kommer då att se ett område där du kan lägga till ditt affiliate-länkprefix.

Efter det klickar du på Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Det kan ta några timmar att samla in din data. När det är klart kan du se dina affiliate-länkinsikter i Utgivare rapportavsnittet, som du hittar genom att navigera till Insikter » Rapporter i WordPress.

Utgående länkar i WordPress är länkar som pekar till externa webbplatser. De kan också vara uncloaked affiliate-länkar, länkar till andra webbplatser du äger eller länkar till dina partners webbplatser.

MonsterInsights spårar automatiskt alla klick på dina utgående länkar. Det är lätt att se dem genom att navigera till Insikter » Rapporter och klicka på Utgivare fliken högst upp på sidan.

Om du märker många klick till externa webbplatser kan det vara en bra idé att kontakta dem. Du kan skapa ett ömsesidigt fördelaktigt partnerskap för båda webbplatserna, som sponsring eller affiliate-partnerskap.

3. Spårning av e-handel i WordPress

Om ditt är ett e-handelsföretag som använder WooCommerce kan du dra nytta av MonsterInsights detaljerade e-handelsspårningsfunktioner. För att göra detta måste du installera e-handelstillägget för din webbplats.

För att göra det, navigera till Insikter » Tillägg från din WordPress-instrumentpanel och scrolla ner tills du hittar e-handelstillägg. Klicka på Installera knappen för att installera tillägget och aktivera det på din webbplats.

MonsterInsights kommer automatiskt att upptäcka all e-handelsprogramvara som är installerad på din webbplats och kommer att möjliggöra spårning för den.

För att se dina e-handelsspårningsrapporter, gå till Insikter » Rapporter och klicka på fliken e-handel högst upp på skärmen.

Överst finns en översikt över alla dina e-handelskonverteringar. Nedan visas de bästa hänvisningskällorna och omvandlingarna och intäkterna för varje källa.

Genom att analysera dessa data kan du upptäcka vilka hänvisningskällor du bör dra nytta av och de som inte går så bra.

4. Spåra klick på filnedladdningsknapp i WordPress

Om du driver en medlemswebbplats som säljer digitala produkter och nedladdningsbart innehåll, kommer spårning av dina filnedladdningsknappar att hjälpa dig att lära dig hur användare interagerar med dina filer.

Läsa:  11 hemliga strategier för att förbättra Shopify SEO

MonsterInsights spårar filnedladdningar automatiskt för populära filtyper som:

  • PDF-filer
  • Kalkylblad
  • Dokument
  • Presentationer
  • Zip-filer

Men om det finns andra filtyper du vill spåra kan du enkelt ställa in det.

För att göra det, gå till Insikter » Inställningar och klicka på Engagemang flik. Scrolla sedan ner till botten av sidan till Filnedladdningar sektion.

I det här området kan du lägga till filtilläggen du vill spåra. Kom ihåg att klicka på Spara ändringar knappen när du är klar.

Det är lika enkelt att se din filnedladdningsstatistik. Klicka bara Insikter » Rapporter och klicka på Utgivare flik.

5. Spårningsformulär Skicka knappklick i WordPress

Formulär är en viktig del av alla webbplatser. De används för nyhetsbrevsregistreringar, produktköp, beställningar och kontaktformulär.

Du måste lära dig hur människor interagerar med dina formulär för att se vad som fungerar och inte fungerar. Dessutom kan du genom att titta på dina formulärdata se vilka formulär som konverterar bäst och vilka som behöver mer arbete.

För att spåra klick på formulärskickaknappar i WordPress med MonsterInsights, gå till Insikter » Tillägg. Installera och aktivera sedan Blanketter tillägg.

Efter installation av tillägget hittar MonsterInsights automatiskt alla formulär på din webbplats och börjar samla in interaktionsdata.

Tillägget fungerar med alla populära WordPress-formplugins som WPFormsFormidabla former osv.

När MonsterInsights har samlat in tillräckligt med data kan du se dina formulärrapporter genom att gå till Insikter » Rapporter och klicka på Blanketter flik.

Även om spårning av dina formuläromvandlingar är ett bra sätt att lära sig hur människor interagerar med dem, använder inte alla ett formulär för att komma i kontakt med ditt företag.

Det är därför det också är viktigt att spåra länkar till ditt telefonnummer och din e-postadress.

På de flesta webbplatser börjar alla klickbara länkar till ditt telefonnummer med tel: och de ser normalt ut ungefär så här:

Klicka här för att ringa oss

Klickbara länkar till e-postadresser börjar med mailto: och kan se ut ungefär så här:

Klicka här för att skicka e-post till oss

Läsa:  11 Bästa FAQ-sidor: Exempel och idéer du kan kopiera

Det fantastiska är att MonsterInsights spårar klick för tel- och mailto-länkar automatiskt.

Du kan se alla detaljer i Händelsekategori visa i Google Analytics.

Om du klickar på någon länk i den vyn kan du se länkarnas innehåll. Detta ger dig ett enkelt sätt att spåra tel- och mailto-länkar för olika telefonnummer och e-postadresser på din WordPress-webbplats.

Vid det här laget har du lärt dig hur du ställer in länkspårning och spårar länkar och knappklick i WordPress. Men vad händer om du har en specifik anpassad länk som du vill spåra och skapa anpassade rapporter för?

MonsterInsights kan också hjälpa dig med det, med tillskrivningsfunktionen.

För att ställa in detta för en länk på din webbplats, byt bara till HTML-vyn i WordPress-blockredigeraren och lägg till din länk i detta format:

Min anpassade länk

Som du kan se har länken ovan 3 nya länkattribut, inklusive:

  1. data-vars-ga-category: för att skapa en kategori för din länk
  2. data-vars-ga-action: för att beskriva den åtgärd som länken utför
  3. data-vars-ga-label: En etikett som hjälper dig att identifiera länken

Du hittar rapporterna för anpassad länkspårning i Beteende » Händelser Avsnitt av Google Analytics.

Det är allt!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ställer in länkspårning i WordPress. Nu kan du spåra allt från affiliate och utgående länkar till knappklick, formulärnedladdningar och e-handelsaktivitet.

Eftersom vi handlar om spårning kanske du också vill lära dig hur du spårar inloggade användares aktivitet i WordPress.

Och glöm inte att följa oss vidare Facebook och Twitter för mer användbara tips och handledning.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.