Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man ställer in WooCommerce-konverteringsspårning för din butik

Hur man ställer in WooCommerce-konverteringsspårning för din butik

Vill du öka konverteringarna för din webbutik? Att ställa in WooCommerce konverteringsspårning i Google Analytics ger de insikter du behöver för att göra ändringar som förbättrar dina konverteringsfrekvenser.

Men hur gör man?

Den här handledningen visar dig hur du ställer in WooCommerce-konverteringsspårning i Google Analytics med ett kraftfullt WordPress-plugin.

Nu, innan vi börjar, låt oss svara på följande frågor.

Varför ställa in WooCommerce-konverteringsspårning?

Att spåra WooCommerce-konverteringar för din webbutik ger dig insikter i dina kunders beteende. På så sätt kan du analysera deras inköp, transaktioner och betalningsmetoder och fatta bättre beslut förbättra din butiks konverteringsfrekvens.

När du aktiverar konverteringsspårning i WooCommerce har du tillgång till följande data:

  • Key Performance Indicators (KPI:er) – Viktiga butiksmått som berättar var din framgång kommer ifrån och vilka förändringar som behövs för att öka försäljningen. KPI:erna du kan spåra med Google Analytics inkluderar genomsnittligt ordervärdeövergiven kundvagn, konverteringsfrekvens för e-handel, attribution och mer.
  • Shoppingbeteende – Kundernas shoppingvanor, inklusive dina mest populära produkter, hur de navigerar i din butik, framgångsrika köp och hur många användare som överger sina varukorgar.
  • Kassabeteende – Håll koll på fakturering och frakt, betalningar, köpevenemang, produktrecensioner och mer.
  • Produktprestanda – Spåra prestandadetaljer på enskilda produkter och lägg till kategori- och varumärkesegenskaper för att hålla reda på också.
  • Försäljningsutveckling – Försäljningsdetaljer, såsom intäkter, skatt, frakt och återbetalningar.
  • Produktlista prestanda – Skapa webbplatsgrupper för merförsäljning, korsförsäljning, remarketing och retargeting, produktutveckling och mer. Spåra sedan intäkterna för varje lista.
Läsa:  Korta eller långa videor: Vilket är bättre för ditt företag?

Du kan också spåra marknadsföringsinsatser som kupongkoder, Google Adwords-annonskampanjer, Facebook-annonser och affiliate-spårning så att du kan mäta deras effektivitet.

Som du kan se ger WooCommerce konverteringsspårning och händelsespårning dig allt du behöver för att förbättra din e-handelsbutik så att du kan öka dina intäkter med den perfekta publiken.

Så hur ställer du in konverteringsspårning på din WordPress-webbplats? Låt oss dyka in!

Hur man ställer in WooCommerce-konverteringsspårning (steg för steg)

Det finns gott om WooCommerce-plugins för konverteringsspårning att välja mellan. Ändå är de flesta utmanande att ställa in och har begränsade inställningar. Det är inte användbart om du är en ny butiksägare och inte har erfarenhet av analys.

Men oroa dig inte. Vi har hittat en mycket enklare lösning.

Det bästa och enklaste sättet att ställa in konverteringsspårning för din WooCommerce-butik är att använda MonsterInsights plugin för WordPress.

MonsterInsights är ett komplett Google Analytics-plugin för WordPress. Men med e-handelstilläggkan du aktivera inställningen Förbättrad e-handel i Google Analytics med några få klick utan anpassad kodning.

För dig betyder det inga spårningskoder eller Javascript-spårningsskript att kopiera och inga komplicerade konfigurationer för att optimera din butik.

Med det i åtanke, fortsätt och följ stegen nedan för att ställa in konverteringsspårning för din WooCommerce-webbplats och e-handelsverksamhet.

Steg 1: Installera MonsterInsights Plugin

Det första steget är att klicka på knappen Lägg till ny från din WordPress-instrumentpanel och installera MonsterInsights pluginkoppla MonsterInsights till Google Analytics. Det säkerställer att din webbplats och Google Analytics kommunicerar med varandra.

Obs: Det finns en gratisversion av MonsterInsights; dockkommer vi att använda premiumversionen för de avancerade funktionerna.

Läsa:  Sociala medieverktyg som experter använder för att effektivisera sin marknadsföring

Steg 2. Installera MonsterInsights eCommerce Addon

Installera sedan MonsterInsights e-handelstilläggsom låter dig aktivera e-handelsspårning för din butik och visa rapporter i din WordPress-administratör.

Med både MonsterInsights-plugin och e-handelstillägg installerade på din webbplats, och Google Analytics 4 ansluten, är det allt! Du spårar nu aktivt köphändelser i WordPress.

Steg 3 (valfritt): Ställ in konverteringsspårning för PPC-annonser

Om du har ett Google Ads-konto-ID och kör annonskampanjer på dess annonsplattformar kan du ställa in PPC-konverteringsspårning i MonsterInsights.

För att göra det, navigera till Insikter » Inställningar » Konverteringaraktivera PPC-annonser och lägg till ditt konverterings-ID och din konverteringsetikett:

Men hur ser du på data du spårar med MonsterInisghts? Låt oss ta reda på.

Steg 4: Visa konverteringsdatarapporter i WordPress

För att se din butiks konverteringsspårningsdata i din WordPress-instrumentpanel, gå till Insikter » Rapporter » WooCommerce.

Därifrån ser du en översikt över dina bästa produkter med försäljningsprocent och totala intäkter.

Om du sedan rullar längre ner på sidan ser du dina främsta konverteringshändelsekällor och ditt shopparbeteende.

Med MonsterInsights kraftfulla rapporter har du en utmärkt överblick över din webbutiks hälsa utan att behöva lämna din WordPress-instrumentpanel.

Men om du hellre vill spåra omvandlingar och se data i Google Analytics, följ nästa steg.

Steg 5: Visa WooCommerce-konverteringsspårningsdata i Google Analytics 4

För att hitta din konverteringsspårningsdata för WooCommerce i Google Analytics behöver du bara gå till din analysprofil och navigera till Intäktsgenerering » Översikt.

För en mer detaljerad titt på köpta varor, navigera till Intäktsgenerering » E-handelsköp.

För att se din Google Analytics e-handelsförsäljning (köp) och intäktsdata organiserade efter kanal, gå till Förvärv » Trafikförvärv:

Därifrån scrollar du ned till höger för att hitta omvandlingar och totala intäkter. Klicka nu på Alla evenemang rullgardinsmenyn under Konverteringar och välj Köp:

Läsa:  Ska du välja en registrerad agent för ditt företag

Tabellen visar nu dina totala inköp och intäkter per trafikkanal.

Hur du ökar dina WooCommerce-konverteringar

Nu när du har den data du behöver för att spåra dina WooCommerce-konverteringar, låt oss titta på hur du förbättrar dina konverteringsfrekvenser och gör mer försäljning.

  1. Förbättra hastighet och prestanda – Även en fördröjning på 1 sekund i sidladdningstiden kan orsaka en förlust på 7 % i konverteringar, färre sidvisningar och minskad kundnöjdhet. Arbeta med din butiks hastighet och prestanda för bättre konverteringsfrekvens.
  2. Återställ försäljning från övergivna vagnar – I genomsnitt 60-80 % av shoppare som lägger varor i sina kundvagnar slutar inte med att köpa, vilket gör att du tappar försäljning. Se dessa tips för att återställa övergivna vagnar för att få tillbaka försäljningen.
  3. Ge ett alternativ – Om kunder lämnar din webbplats utan att köpa, är chansen stor att du aldrig kommer att se dem igen. För att bekämpa det, tillhandahåll ett sätt att hålla kontakten även om de inte är redo att köpa från dig. Att skapa ett nyhetsbrev via e-post är en av de bästa lösningarna.

Och där har du det!

Du har lärt dig hur du ställer in WooCommerce konverteringsspårning för din webbutik.

Om du vill snabba upp din WooCommerce-butik har vi satt ihop en praktisk steg-för-steg-guide som du kan kolla in.

Och om du gillade den här artikeln, glöm inte att gilla oss på Facebook och följ vår Twitter redo för mer användbara WordPress-guider.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.

Läsa:  För- och nackdelar med att vara ensam ägare till ett företag

Avslöjande: Vårt innehåll är läsarstödt. Det betyder att om du klickar på några av våra länkar kan vi tjäna en provision. Vi rekommenderar endast produkter som vi tror kommer att ge värde till våra läsare.