Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man tar bort vattenstämpeln från en PDF

Hur man tar bort vattenstämpeln från en PDF

Det kan finnas i vissa dokument i PDF-format en vattenstämpel som kan vara irriterande vid läsning. Dessa är bilder eller skrifter som finns under huvudtexten i filen, i transparens. De innehåller ofta namnet eller logotypen för den person som skrev dokumentet.

Ta i de flesta fall bort a vattenstämpel från en PDF för att få en klarare bild är inte svårt. De kan göra det använda lättillgängliga verktyg eller mjukvara på webben eller som du redan har till ditt förfogande.

 • 1. När du enkelt kan ta bort en vattenstämpel från ett PDF-dokument

  Shutterstock

  Vattenstämpel kan lätt att ta bort från dokument Digitala PDF-filer. Du kan använda program som är lättillgängliga och som vanligtvis används av alla som Google Docs, Microsoft Word och gratis onlineverktyg.

  I andra fall, operationen kan vara mycket komplicerad. Om det är en PDF som skapats genom att skanna ett dokument som innehåller vattenstämpeln från en skanner, måste du använda mer komplexa bildredigeringsverktyg, som Photoshop, för att ta bort det irriterande innehållet.

  Detta händer eftersom datorer Intekan urskilja vattenstämpeln från andra delar av ett skannat dokument. Det tar tid och tålamod för manuell borttagning, vilket kanske inte är perfekt.

 • 2. Ta bort vattenstämpel från en digital PDF, preliminär information

  PDF-dokument

  Shutterstock

  Läsa:  Vad är Tinder, hur det fungerar och hur man chattar

  Innan du fortsätter att ta bort vattenstämpeln är det bra att vara medveten om lite information. Om PDF-filen använder komplex formatering, detta det kan ändras automatiskt av de verktyg som används under insatsens gång.

  Det är lämpligt att använda programvara som Microsoft Word eller Google Doc när du redigerar PDF-filer som innehåller konfidentiell information och känsliga uppgifter. Dessa är extremt säkra program som skyddar användarnas integritet. Du kan inte ha samma säkerhet med de verktyg som finns på webben. Alternativt är det en bra idé att radera all data som bedöms vara viktig innan du laddar upp dokumentet online.

  Vattenstämpeln används när du vill skydda äganderätten till ett dokument. För att undvika juridiska problem och respektera kreativiteten och arbetet hos dem som skapade PDF-filen, är det bäst att undvika att ta bort den Intedela dokumentet med andra.

 • 3. Ta bort vattenstämpeln från en PDF-fil med Google Dokument

  Ta bort vattenstämpel från en PDF med Google Dokument

  Fastweb Plus skärmdump

  Google Dokument är en textredigerare online, som du kan använda via ditt Google Drive-konto. Det är gratis och låter dig skapa och redigera dokument. Det ger användarna många och värdefulla verktyg att utnyttja för att skapa utarbetat innehåll med uppmärksamhet på varje detalj.

  För använda sig av Google Dokument för att ta bort en vattenstämpel logga in på Google Drive med dina Google-uppgifter eller skapa ett nytt Google-konto med några få steg genom att följa guiden.

  När du är inloggad på Drive klickar du på knappen Ny finns i den vänstra sidofältet. Klicka på Laddar upp filer. I fönstret som öppnas väljer du önskad fil som finns på din enhet och trycker på Du öppnar.

  Läsa:  Hur man svarar på meddelanden på Instagram

  Leta upp PDF-filen laddas in på Drive-skärmen, högerklicka med musen eller pekplattan, välj Du öppnar med och välj Google Dokument.

  Vid det här laget öppnas en ny flik i din webbläsare. PDF-filen öppnas med Google Dokument utan vattenstämpel. Det är möjligt att utföra alla insatser som bedöms lämpliga.

  Klicka på för att spara dokumentet utan vattenstämpel på enheten Fildärefter på Ladda ner och välj PDF-dokument. Nedladdningen sker omedelbart.

 • 4. Ta bort vattenstämpeln från en PDF-fil med Microsoft Word

  Ta bort vattenstämpel från en PDF-fil med Microsoft Word

  Fastweb Plus skärmdump

  Microsoft Word är en ordbehandlare som ägs av Microsoft, som möjliggör skapande och redigering av dokument på professionell nivå. Det är en produkt som endast kan användas om du köper den nödvändiga licensen eller om du registrerar dig för ett abonnemang som gör att den kan laddas ner och användas. Det är en del av Microsoft Office-paketet.

  Microsoft Word kan användas för att snabbt ta bort vattenstämpeln i ett PDF-dokument. För att utföra operationen, efter att ha installerat programmet på din dator, starta det. Klicka på i det vänstra sidofältet Du öppnar.

  Klicka på Bläddraleta reda på PDF-dokumentet på din enhet, välj det och klicka Du öppnar. Innan filen öppnas kommer Word att visa en varning som informerar användaren om att dokumentet kommer att konverteras till ett redigerbart format och att det kan komma att ändras. Fortsätt genom att klicka Okej.

  PDF-dokumentet öppnas i Word. För att ta bort vattenstämpeln, välj den och tryck på på tangentbordet backstegstangent om du använder en Windows-enhet eller Del på Mac.

  Vattenstämpeln tas bort. Klicka på för att spara dokumentet i PDF-format Fil i menyn längst upp på skärmen. Klicka på i fältet till vänster på skärmen Spara med namn och därefter uppåt Bläddra.

  Läsa:  Hur man tar reda på vem som tittar på din WhatsApp-status i hemlighet

  Välj platsen för filen på din dator, ange namnet och välj PDF inom området Spara som. Klicka på Spara.

 • 5. Ta bort vattenstämpel från PDF-dokument online

  PDF Borttagning av vattenstämpel Soda

  Fastweb Plus skärmdump

  Om du inte är nöjd med lösningar som Google Docs eller Microsoft Word kan du prova ett onlineverktyg. De är lätta att hitta på webben. Dessa inkluderar PDF Soda, PDFdu, PDFFiller och många andra. Det är de nästan alltid gratis och enkel att använda: ladda bara upp filen till plattformen, ta bort vattenstämpeln och ladda ner dokumentet till din enhet.