Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man tillhandahåller kvalitetssäkring på din webbplats

Hur man tillhandahåller kvalitetssäkring på din webbplats

När du lanserar en ny webbplats finns det olika steg du måste ta och saker du bör kontrollera för att säkerställa att den håller god kvalitet. Att släppa en felaktig webbplats som negativt påverkar användarupplevelsen kommer att skada ditt rykte online och avskräcka nuvarande och potentiella kunder.

Det är därför webbplatsens kvalitetssäkring (QA) måste implementeras innan en webbplats lanseras.

QA är processen att testa en webbplats för att hitta misstag, fel och förbiseenden, där varje test uttryckligen fokuserar på ett specifikt område av webbplatsen, såsom dess säkerhet eller dess funktionalitet.

När du gör en kvalitetskontroll finns det olika vanliga problem som du måste hålla utkik efter och verktyg för webbplatskvalitetskontroll som du kan använda som den här artikeln kommer att täcka. Först är det viktigt att förstå skillnaden mellan QA och andra typer av webbplatstestning.

Vad kvalitetssäkring inte är

Det är viktigt att skilja på att QA inte är detsamma som användartestning. Trots att de har samma slutmål att förbättra användarupplevelsen (UX), skiljer sig hur dessa tester utförs drastiskt.

Användartestning görs när webbplatsen är live och utförs genom att observera hur användare interagerar med webbplatsen, analysera vad de gör och sedan kartlägga deras åsikter om upplevelsen. Syftet är att hitta aspekter av resan som är otydliga och förvirrande för användaren.

QA skiljer sig från detta eftersom det görs innan webbplatsen är live av en enda in-house testare eller interna team och inte användare. Här härmar testarna olika användaråtgärder för att se om allt fungerar som det är tänkt.

Läsa:  Viktiga uppgraderingar för ditt företag under de kommande månaderna

En annan sak att notera är att QA inte bara är funktionstestning. Även om en stor del av det är att kontrollera om element som länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. och konverteringEn konvertering är ett önskvärt resultat på en webbplats som leder till en åtgärd som att slutföra en beställning, fylla i ett formulär eller helt enkelt klicka på en länk. händelsemakron fungerar , QA är också intresserad av att bedöma webbplatsens kvalitet mot designkraven, testa webbplatsens prestanda och kontrollera dess säkerhetsförmåga bland annat.

Viktigaste saker att kontrollera

Ett oändligt antal processer och funktioner kan implementeras på en webbplats, vilket innebär att du behöver kontrollera nästan en oändlig mängd saker. Men för att maximera potentialen att dina användare får en bra upplevelse av att använda webbplatsen, vill du åtminstone kontrollera följande saker för att se till att din webbplats är i god hälsa.

Betrakta dessa som de avgörande komponenterna som du inte får missa. Beroende på syftet med din webbplats kommer det att finnas fler saker du behöver kontrollera, eftersom den här listan inte är uttömmande, men att göra dessa kommer att säkerställa att du inte missar några uppenbara problem.

1. Innehållsproblem

Med en stor webbplats kan det vara svårt att hålla reda på allt ditt innehåll, och du kan troligen ha en del föråldrad information på några av dina sidor som skadar kvaliteten på din webbplats.

När du genomför QA måste du gå igenom allt ditt innehåll för att säkerställa att innehållet du har är korrekt. Detta innebär inte bara att du uppdaterar all information på dina sidor, utan det inkluderar också sökning efter stavfel och stavfel.

Att förbättra och utöka befintligt innehåll är också avgörande för detta skede. Vanligtvis fungerar långformsinnehåll ofta bättre i SERP:erna eftersom detta svarar på Googles EAT-signaler. I genomsnitt kommer ett innehåll som rankas på sida 1 på Google att ha 1 447 ord. Men det primära syftet är alltid att se till att du ger användaren värde, kvalitet slår kvantitet.

Läsa:  Hur man anställer en social mediachef som bryr sig om skala: Lärdomar från GoPro, Nike och Taco Bell

2. Trasiga länkar

Trasiga länkar är en av de värsta sakerna som kan påverka kvaliteten på din webbplats. Länkar som inte leder till någonstans skadar UX, vilket gör dig mindre trovärdig för användarna, som ett resultat kan detta också påverka din SEOvilket leder till dålig ranking i sökresultaten.

Det är bra att kontrollera dina länkar regelbundet och fixa dem så snart som möjligt. Tack och lov finns det verktyg för webbkvalitetskontroll som kan hjälpa till med detta.

3. Webbplatshastighet

Om din sida har svårt att laddas snabbt kan det räcka för att användare ska lämna din webbplats och söka någon annanstans. Det är en bra branschstandard för att säkerställa att alla dina sidor laddas inom 2 sekunder. Varje sekund efter den tröskeln bidrar till att fler lämnar.

Du kan kontrollera din webbplatshastighet med olika webbplatsprestandaverktyg, och när du hittar några som inte uppfyller standarden kan du vidta åtgärder som att komprimera bilder och effektivisera kod för att hjälpa den att laddas snabbare.

4. Kontaktinformation

Det uppskattas att 60 % av alla småföretag misslyckas med att ha sina kontaktuppgifter på alla sidor på sin webbplats. Detta är en enorm översida eftersom det gör det svårare för kunder att kontakta ditt företag och fortsätta sin process längs försäljningstratten.

När du genomför QA, se till att varje sida har din adress, e-post, telefonnummer och sociala länkar någonstans på den för att göra det lättare för kunden att kontakta dig. Dessutom bör detta också hjälpa dig lokal SEO ranking också.

5. Metadata Enkelt uttryckt är metadata data som beskriver data. Det är ett märkningssystem utformat för att hjälpa maskiner och människor att förstå vad som finns i ett datapaket. & Titeltaggar

Trots att metadata och titeltaggar förknippas med Teknisk SEO praxis, är QA en bra period för att säkerställa att dessa finns med på dina webbsidor och är upp till noll. Även om dessa inte påverkar webbplatsen så mycket, hjälper de till att ge en bättre upplevelse för användare som söker på sökmotorer.

Läsa:  Tips för att hålla hotell- och restaurangverksamheten vid liv i dessa osäkra tider

Eftersom titeltaggar och metabeskrivningar visas i dessa sökresultat och på sociala medier, indikerar de för användarna att innehållet matchar deras sökavsikt, vilket försäkrar dem om att sidan är relevant.

Toppverktyg att använda

Att genomföra QA utan lämpliga verktyg för kvalitetskontroll av webbplatsen är nästan omöjligt. Här är några av de bästa verktygen du bör bekanta dig med för att hjälpa dig under denna process.

Monsido

Monsido tillhandahåller några olika verktyg som kan hjälpa till i olika aspekter av QA. Det som dock sticker ut mest är deras verktyg som hjälper till med dina metadata och titeltaggar. Detta verktyg kommer snabbt att skanna hela din webbplats och varna dig om några sidor saknar metabeskrivningar, H1-taggar eller titeltaggar. Detta gör att du kan se till att varje sida är bättre optimerad för sökresultat.

Förutom detta låter Monsido dig kontrollera ditt innehåll för vissa ord eller fraser, vilket kan vara användbart när du letar efter föråldrat innehåll. Dess webbplats kvalitetssäkringsverktyg kommer också att skanna din webbplats varje vecka för att leta efter trasiga länkar. Detta gör Monsido till ett utmärkt allroundverktyg för kvalitetssäkring av webbplatser.

CrossBrowserTesting

När du testar QA på din webbplats kan du inte försumma att testa båda versionerna av din webbplats, både stationära och mobila versioner. Med fler människor som söker på webben via sina telefoner än någon annan enhet, är det viktigt att du ser till att din mobilwebbplats är uppdaterad.

CrossBrowserTesting är ett utmärkt verktyg för webbplatskvalitetskontroll eftersom det låter dig kontrollera hur din webbplats körs i flera webbläsare, oavsett om det är Safari, Firefox, Chrome, Explorer och 2040+ mer.

SEOptimer

Att testa alla aspekter av din webbplats som bidrar till SEO, inklusive din länkbyggnad. Länkbyggnad är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar., webbplatshastighet, metadata och mer, SEOptimer är ett utmärkt verktyg som används av både erfarna och nybörjare SEO:er.

Läsa:  Vad är en subwoofer? Hur skiljer det sig från bashögtalare och högtalare?

Det här verktyget ger dig en lättförståelig rapport om din webbplatss prestanda, vilket ger dig nyckeldata så att du vet vad som behöver förbättras och ändras innan webbplatsen går live.

TestRail

TestRail är en annan bra allrounder som kan genomföra QA på din webbplats och hantera din testprocess när du går igenom den. Det är ett fantastiskt verktyg för att hålla dig organiserad hela tiden eftersom du kan hålla reda på resultat och mätvärden, och den integreras också med många olika tillägg och widgets. En annan bonus är att programvaran kan laddas ner till din enhet eller användas helt i molnet, vilket ger stor flexibilitet.

Slutsats

Vikten av QA kan inte överskattas när du bygger en ny webbplats eller optimerar din nuvarande.

Den gyllene regeln när du genomför QA är att du kör tester som säkerställer att webbplatsen är funktionell, fungerar bra, har bra säkerhet och matchar de krav som ställs under planeringsskedet. Om alla dessa följs är det troligt att du kommer att ha en bra webbplats.

Använd de diskuterade verktygen till din fördel för att automatisera processen och göra problem lättare att upptäcka, och åtgärda sedan eventuella problem som dykt upp. Det är också värt att notera att kvalitetssäkring av webbplatser är en pågående strävan och bör göras regelbundet för att se till att din webbplatsstandard inte glider.