Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man uppdaterar gamla blogginlägg och återupplivar dem

Hur man uppdaterar gamla blogginlägg och återupplivar dem

Har du någonsin lagt ditt hjärta och själ i ett blogginlägg, bara för att se det blekna bort i det stora havet av onlineinnehåll? Kanske har du gått igenom varje mening och skapat en engagerande berättelse fylld med värdefulla insikter. Men när veckor förvandlas till månader, tappar det minutiöst utformade verket sin glans. Vyerna minskar, kommentarerna torkar och snart ligger det begravt under högar av nyare inlägg.

Detta kanske får dig att undra – finns det något sätt att blåsa nytt liv i dessa gamla pärlor?

Svaret är ja!

Du behöver inte uppfinna hjulet på nytt varje gång. Istället damma av de inaktuella blogginläggen i ditt arkiv och ge dem en ordentlig skrubbning.

Snarare än att ständigt skapa nytt material från grunden, kunniga bloggare uppdatera gamla blogginlägg som en del av deras SEO-taktik på sidan. Ett litet napp här, lite tuck där … och voila! Ditt förnyade blogginnehåll är redo för rampljuset igen.

I det här blogginlägget får du lära dig hur du uppdaterar gamla blogginlägg, blåser nytt liv i dem och får dem att glänsa igen.

Låt oss börja.

Varför du behöver uppdatera blogginlägg ständigt

Tänk på din blogg som en trädgård. Dina inlägg är som växter som du kärleksfullt har vårdat från frön till fullvuxna skönheter. Men precis som i vilken trädgård som helst förändras saker med tiden.

Vissa växter tappar sin lyster eller hamnar i skuggan av nyare tillskott. Det är här uppfriskande gamla blogginlägg kommer in i bilden – det är som att beskära och gödsla de äldre växterna så att de kan blomstra igen.

När du uppdaterar gamla blogginlägg ersätter du inte bara föråldrad information utan uppdaterar också nyckelord för att förbättra SEO – vilket ökar sökmotorernas ranking och drar mer organisk söktrafik.

Vill du ha bevis? Ahrefs fördubblade sin trafik över natten efter att ha skrivit om och publicerat det igen “Vad är SEO” artikel ett år efter den ursprungliga publiceringen. Ahrefs har nu gjort återpublicering av inlägg till en del av sin innehållsmarknadsföringsstrategi, och uppdaterat 75 av sina 200+ blogginlägg för mer trafik.

Detta är goda nyheter för alla innehållsmarknadsförare som letar efter sätt att driva webbplatstrafik utan att hela tiden skapa nytt innehåll.

Värdet av vintergröna inlägg

Om det fanns perenner i bloggvärlden skulle vintergröna inlägg vara dem. Dessa pärlor ger tidlöst värde och fortsätter att locka läsare långt efter publiceringsdatumet – därav namnet “evergreen”.

Läsa:  Förstå grunderna för oberoende försäkring

Ständigt grönt innehåll fungerar eftersom det inriktar sig på sökord som är relevanta oavsett aktuella trender eller säsonger – en nyckelstrategi bakom att öka organisk trafik. När du uppdaterar gamla blogginlägg som innehåller vintergrönt innehåll tillför du mer värde till dina läsare.

Källa: Orbit Media

Identifiera rätt blogginlägg att uppdatera

För att öka bloggvisningen är det viktigt att inte bara generera nytt material utan också se till att dina tidigare inlägg förblir aktuella. Hur avgör du vilka inlägg som är värda att återuppliva?

Ditt första stopp borde vara Google Search Console. Den tillhandahåller data om genomsnittliga rankingpositioner och kan hjälpa till att identifiera underpresterande sidor som kan behöva en uppdatering. För mer exakt rankningsdata kan du prova ett betalverktyg som Ahrefs Site Explorer.

Börja med att analysera din sökkonsoldata. Leta efter inlägg med höga visningar men låga klickfrekvenser (CTR). Dessa är potentiella guldgruvor. De har redan uppmärksammats av Google men behöver lite putsning för att locka in dessa klick.

Du bör också bedöma relevansen av varje inlägg för din målgrupp. Har deras sökavsikt förändrats över tiden? Finns det något nyare eller trendigt som du kan inkludera i uppdateringen?

Analysera rankingpositioner och trafik

Gräv djupare in i resultatet för varje inlägg genom att titta på dess historiska rankningspositioner och organiska trafikmönster över tid – båda avgörande mätvärden när du bestämmer vad som behöver uppdateras.

Google Search Console och Ahrefs Site Explorer ger värdefulla insikter om bakåtlänksprofiler, sökordsrankningar och konkurrenters aktivitet bland annat som kan hjälpa dig att uppdatera gamla blogginlägg mer effektivt.

Hitta trasiga länkar eller inaktuell information

En vanlig orsak till låg CTR är inaktuell information eller trasiga länkar. Ingenting stänger av läsare snabbare än att klicka på en länk bara för att hitta den leder ingenstans. Så se till att alla länkar fungerar.

Leta efter föråldrad information i ditt blogginnehåll och uppdatera dem. Om du skriver för tekniknischen i synnerhet vet du hur snabbt saker och ting förändras i teknikvärlden så se till att ditt blogginnehåll alltid är färskt.

Dina äldre bloggartiklar kan fortfarande ha ett värde om de svarar på frågor som är relevanta för dagens läsare eller stämmer överens med aktuella trender för sökavsikter – de kanske bara behöver piffas upp. Men alla föråldrade artiklar behöver inte uppdateras. Ibland kan det vara bättre SEO-mässigt att ta bort eller omdirigera vissa sidor än att försöka uppdatera.

Skärmdump från Sökmotortidning

Hur man uppdaterar gamla blogginlägg: Steg-för-steg-guide

Att ge dina gamla blogginlägg en makeover är som att förvandla en föråldrad outfit till en trendig ensemble. Här är några steg för att blåsa nytt liv i ditt gamla blogginnehåll.

Upptäck nya sökord för att matcha sökavsikten

En nyckelstrategi för att uppdatera innehåll är sökordsoptimering.

I den digitala världen är målsökord specifika ord eller fraser som folk skriver in i sökmotorer när de letar efter information. Sökordsoptimering är konsten att strategiskt använda dessa ord genom hela ditt webbplatsinnehåll, så sökmotorer känner igen din webbplats som relevant när någon skriver in dessa magiska ord.

Läsa:  Omfattande guide för att använda bloggande som ett marknadsföringsverktyg

Om det finns nya sökord eller trender i din nisch, införliva dem naturligt i ditt innehåll. Detta kan ge ditt inlägg en bättre chans att bli upptäckt via sökmotorer.

Det handlar inte bara om att fylla ditt innehåll med sökord. Det handlar om genomtänkt integration som gör ditt innehåll genuint användbart och värdefullt. Sökmotorer älskar innehåll som tillgodoser det användarna söker efter, så tänk på sökordsoptimering som ditt sätt att tala samma språk som din publik och sökmotorerna.

Kom ihåg att även om det är avgörande att optimera för sökmotorer, bör förbättring av läsbarheten och användarupplevelsen inte hamna i baksätet. När allt kommer omkring gillar ingen att läsa klumpiga meningar fyllda med nyckelord som inte ger något värde.

Gör gamla inlägg mer engagerande med multimediainnehåll

Uppdatera eventuella föråldrade bilder eller lägg till nya. Visuellt tilltal är viktigt, och fräsch, relevant bild kan göra ditt innehåll mer engagerande.

Att integrera multimediaelement i dina uppdaterade bloggar gör dem inte bara visuellt tilltalande utan hjälper också till att enkelt förklara komplexa ämnen.

Visste du att att lägga till Pinterest-nålar i gamla blogginlägg kan leda till betydande ökningar av bloggtrafik? Det är som att ge människor en visuell karta tillsammans med skriftliga vägbeskrivningar – det gör bara saker enklare.

Vikten av bildoptimering kan inte överskattas – se till att sökmotorerna förstår vad dina bilder representerar samtidigt som du gör dina uppdaterade bloggar mer attraktiva och professionella på samma gång.

Denna strategi handlar dock inte om att bara ersätta bilder; varje uppdaterad bild bör ge ett mervärde genom att förstärka nyckelpunkter i det skrivna innehållet.

Uppdatera inlägg med färsk, värdefull information

Färsk information gör underverk när man uppdaterar gammalt innehåll också. Tänk på hur mycket vi har lärt oss sedan förra året eller till och med förra månaden – låt inte dina bloggar gå miste om tillväxtresan.

Kolla efter föråldrad information och statistik. Om det finns ny utveckling inom din bransch eller ditt ämne, se till att ditt innehåll återspeglar det.

Och kom ihåg att hålla din ton vänlig och konverserande. Folk är mer benägna att engagera sig när de känner att du pratar med dem snarare än dem.

Läs igenom ditt inlägg och se om det finns ett sätt att förbättra skrivstilen, tonen eller klarheten. Lägg till nya insikter, exempel eller upplevelser som ökar innehållets övergripande värde.

Återbesök länkningsstrukturen

En robust intern länkstrategi guidar dina läsare genom relaterat innehåll utan ansträngning, vilket ökar deras tid på din webbplats.

Förutom att förbättra navigeringen hjälper interna länkar sökmotorer att förstå strukturen på din webbplats bättre. Detta leder till förbättrad genomsökningsbarhet och indexering – nyckelfaktorer som påverkar hur högt du rankas i Googles sökresultat.

Läsa:  7 bästa länkar i bio Instagram-verktyg (toppval)

Se till att alla länkar i ditt inlägg fortfarande är aktiva. Om du har refererat till externa källor, se till att de fortfarande är trovärdiga och relevanta.

Förbättra SEO

Granska dina metataggar, titlar och beskrivningar. Gör dem lockande och rika på sökord. Detta kan hjälpa till att förbättra ditt inläggs synlighet i sökmotorn.

Återanvänd innehåll

Olika människor föredrar att konsumera innehåll i olika format. Återanvändning gör att du kan tillgodose olika preferenser – vissa kanske älskar att läsa ett blogginlägg, medan andra föredrar att titta på en video eller lyssna på en podcast. Detta breddar din publikräckvidd.

Överväg att återanvända dina blogginlägg till infografik, listinlägg, videor eller poddsändningar. Eller gör det tvärtom: förvandla dina YouTube-videor och poddavsnitt till långa blogginlägg. Proffstips: WriteSonic låter dig göra detta med bara ett klick!

Om du har vintergrönt innehåll som står sig genom tiderna, håller omplacering det i rampljuset. Istället för att låta det tona in i arkiven kan du återinföra det för din publik med jämna mellanrum.

Lägg till en “Senast uppdaterad”-anteckning

Inkludera en anteckning i början eller slutet av ditt inlägg som anger när det senast uppdaterades. Detta håller inte bara din publik informerad utan signalerar också till sökmotorer att innehållet är aktuellt.

Uppmuntra engagemang

Bjud in läsarna att lämna kommentarer, dela sina tankar eller ställa frågor. Att engagera sig med din publik kan hålla konversationen vid liv och kan till och med väcka idéer för framtida uppdateringar.

Marknadsför igen

När du har gjort allt arbete med att uppdatera och publicera inlägg igen, är det dags att marknadsföra dem igen för att få tillbaka trafiken.

Dela ditt uppdaterade inlägg på dina sociala mediekanaler och i nyhetsbrev. Låt din publik veta att det finns nytt och förbättrat innehåll som väntar på dem.

Uppdatera inlägg regelbundet

För att hålla saker fräscha utan att hela tiden skapa nya inlägg från grunden är det viktigt att hålla ett regelbundet schema för uppdatering av bloggar och återpublicering av inlägg.

Det finns två sätt att gå tillväga:

Båda metoderna är lätta att göra om du bara har ett fåtal inlägg publicerade. Men vad händer om din blogg har hundratals artiklar? Och efter att ha kört analyser upptäcker du att hälften av dem minskar i trafik?

Det bästa sättet att uppdatera gamla blogginlägg en masse är att använda en AI-skribent som WriteSonic.

Kör först ditt huvudsökord genom sökordsforskningsverktyget i appen för att hitta nya fraser och underämnen som du kan lägga till i ditt gamla inlägg.

Om din artikel skrevs med WriteSonic, skriv bara rubriken i sökrutan och uppdatera den i textredigeraren. Om du vill ha en fullständig omskrivning, öppna artikeln i editorn och klicka på knappen “Rewrite Options” på fliken Research.

Här kan du lägga till fler källor för din blogg och anpassa rubriker som du vill. Klicka på “Skriv om inlägg” och din gamla, lågpresterande artikel kommer att få ett nytt liv inom några minuter.

Men vad händer om din artikel skrevs för hand eller något annat skrivverktyg?

Läsa:  Hur OptinMonster sänkte kostnaden per förvärv med 47 % med Elementor

Ta bara webbadressen till din artikel och kör den genom WriteSonic! Du kan också förvandla din YouTube-video, podcast, anpassade ljudfil eller Word/PowerPoint/Doc-fil till ett nytt blogginlägg på 3 000 ord med bara ett klick.

Dessa är inte bara uppstötningar av ditt befintliga innehåll. Baserat på vad du redan har skrivit kommer AI:n att genomsöka internet efter högt uppsatta artiklar och producera en ny version av ämnet så att du nu har innehåll som är redo att klättra uppför SERP:erna igen.

Även om uppdatering av blogginlägg kan ge din webbplatstrafik ett oväntat hopp, betyder det inte att du ska sluta skapa nytt innehåll helt och hållet. Hitta istället en balans mellan de två genom att hålla reda på vilka vintergröna inlägg som är värda att uppdatera och planera din innehållsuppdateringsstrategi därefter

Vanliga frågor – Uppdatera gamla blogginlägg

Hur återpublicerar man gamla bloggar?

För att göra en innehållsuppdatering, ersätt föråldrade avsnitt med uppdaterad information, fixa trasiga länkar och optimera SEO. Ändra sedan publiceringsdatumet till dagens datum och tryck på “publicera” igen.

Hur ofta ska du uppdatera gamla bloggar?

Hur ofta gamla bloggar uppdateras beror på deras prestanda men som en tumregel, sikta på var 6-12:e månad. Högpresterande inlägg kan dra nytta av tätare uppdateringar.

Hur återupplivar jag min blogg?

Du kan återuppliva ett publicerat inlägg genom att uppdatera dess innehåll, optimera SEO-element eller lägga till nya multimediaelement. Att regelbundet publicera färskt innehåll hjälper också till att hålla saker livliga.

Kan jag lägga upp en gammal blogg igen?

Absolut. Men innan du lägger upp ett gammalt blogginlägg igen, se till att det är uppdaterat med relevant information för att ge värde till läsarna samtidigt som du förbättrar sökmotorernas rankning.

Slutsats

I den dynamiska världen av onlineinnehåll slutar resan inte med publiceringen av ett blogginlägg. Det är snarare en kontinuerlig utveckling.

Uppfriskande av gamla blogginlägg handlar inte bara om att damma av spindelväv – det är ett strategiskt drag som ökar SEO och är i linje med sökavsikten.

Genom att blåsa nytt liv i ditt befintliga innehåll uppdaterar du inte bara orden på en sida; du vitaliserar ditt varumärke, stärker din auktoritet och ger en inbjudan till din publik att återupptäcka värdet du erbjuder. Det är ett bevis på ditt engagemang för att leverera korrekt, relevant och tidlös information.

Gör den här övningen till en del av din vanliga innehållsstrategi – blås nytt liv i bortglömda pärlor och se dem glänsa igen!

Registrera dig för WriteSonic idag för att hålla din blogg fräsch, relevant och värdefull.