Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man väljer en byrå för att skriva innehåll – faktorer att beakta

Hur man väljer en byrå för att skriva innehåll – faktorer att beakta

Outsourcing av innehållsskrivande har blivit en vanlig praxis bland företag, särskilt B2B-företag, de senaste åren.

Varför?

Det ger tillgång till expertskribenter, ökad effektivitet och kostnadsbesparingar.

I själva verket, enligt en rapport från Content Marketing Institute, 75 % av B2B-företagen lägger ut innehållsskrivande på entreprenad istället för att göra dem internt. Detta gör att företag kan fokusera på sina kärnkompetenser samtidigt som de överlåter skapande av innehåll till experterna.

Men det finns för många alternativ för detta på marknaden. Det gör det svårt att välja rätt innehållsskrivande byrå för dig. Det är därför det är viktigt att noggrant utvärdera varje byrå för att säkerställa att de kan uppfylla dina kvalitets- och budgetkrav.

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan välja rätt innehållsskrivande byrå för ditt företag – och vad det bästa alternativet till en innehållsskrivande byrå är.

Fördelar med att lägga ut på entreprenad till en professionell byrå för att skriva innehåll

Tjänster för att skriva innehåll är en stor resurs för företag som inte har ett internt innehållsteam. Outsourcing av innehållsskapande kan hjälpa varumärken att höja kvaliteten på sitt innehåll och frigöra tid för företagsägare.

Varför ska du överväga att lägga ut ditt innehåll på entreprenad till en professionell skrivtjänst?

1. Kvalitet

Om du arbetar med en professionell innehållsbyrå vet du att allt ditt innehåll kommer att skrivas till en viss standard. Professionella skribenter har den erfarenhet och kunskap som krävs för att skapa engagerande berättelser som fångar läsarnas uppmärksamhet och får dem att komma tillbaka för mer. De förstår också hur man optimerar artiklar för SEO-ändamål så att de rankas högre på sökresultatsidor (SERP).

2. Tidsbesparingar

Att anlita en skrivtjänst från tredje part frigör tid så att företagare kan fokusera på andra aspekter av att driva sina företag eller utöva nya möjligheter utan att behöva oroa sig för att skapa innehåll själva.

3. SEO-fördelar

SEO-innehållsskrivningstjänster kan hjälpa till att öka webbplatstrafiken genom att optimera artiklar för sökord relaterade till varumärkets nisch. Detta inkluderar att skapa övertygande titlar och metabeskrivningar som drar in användare från SERP:er.

Att arbeta med proffs innebär dessutom att alla tekniska problem som trasiga länkar eller dubbletter av sidrubriker åtgärdas snabbt innan de blir stora problem.

Läsa:  SEO för högre utbildning: Tips för högskolor och universitet

Typer av tjänster för att skriva innehåll

Professionella innehållsleverantörer erbjuder alla typer av skrivtjänster. Här är några av de populära formaten som du kan lägga ut på en innehållsbyrå.

Bloggar

Om du vill bygga upp varumärkesmedvetenhet och förbättra kundernas engagemang är det ett måste att skapa kvalitetsblogginlägg. En bra bloggtjänst kan hjälpa dig att producera välundersökta, engagerande artiklar som talar till din publik. De kan till och med översätta dessa artiklar till flera språk om det behövs.

E-böcker och vitböcker

E-böcker och vitböcker är utmärkta verktyg för att fånga e-postadresser eftersom de erbjuder läsarna värdefull information i utbyte mot deras kontaktuppgifter. En erfaren copywriter kommer att kunna skapa en informativ men ändå underhållande e-bok eller vitbok som uppmuntrar läsare att registrera sig eller göra ett köp.

SEO

Professionella SEO-skribenter förstår hur sökmotorer fungerar och vet vilka sökord som behöver användas för att uppnå bättre ranking på SERP.

Copywriting på sociala medier

Textförfattare för sociala medier är experter på att skapa övertygande bildtexter, tweets och andra korta textstycken som utformats specifikt för sociala mediers unika publikbas – vilket säkerställer maximalt engagemang med följare. De har också erfarenhet av att arbeta med olika annonsformat som Instagram-berättelser eller Facebook-karuseller så att du också kan få ut det mesta av dina betalda kampanjer.

Om du är redo att lägga ut ditt innehåll på entreprenad, låt oss undersöka hur du väljer en tjänsteleverantör för innehållsskrivande.

Vad du ska leta efter i en byrå för att skriva innehåll

När du väljer en byrå för att skriva innehåll bör kvaliteten på deras skrivande vara din högsta prioritet. Högkvalitativt skrivande är avgörande för att generera övertygande innehåll som återkommer hos läsarna. Leta efter välrenommerade tjänster för att skriva innehåll med erfarenhet av att skapa välskrivna stycken i en auktoritativ ton och fri från stavnings- och grammatikfel.

Erfarenhet och expertis är också viktiga faktorer att tänka på när du väljer en leverantör av innehållsskrivande tjänster. Potentiella tjänsteleverantörer för innehållsskrivande bör ha en djup förståelse för din målmarknad, de senaste industritrenderna och SEO-taktik för att skriva material av hög kaliber.

Fråga innehållsskapande tjänster om deras tidigare projekt eller kunder så att du kan få en uppfattning om hur erfarna de är på området.

Slutligen är det viktigt att se till att det innehållsskrivande företaget förstår dina mål för varje del av innehållet innan du undertecknar några kontrakt eller avtal. En bra leverantör av innehållsmarknadsföring kommer att ta tid att studera vad du vill ha ut av varje projekt så att de kan skapa delar som passar dina mål.

Professionella innehållsskribenter kan också rekommendera strategier som kan öka den övergripande prestandan på din webbplats.

När du undersöker potentiella tjänsteleverantörer för innehållsskrivande är det viktigt att leta efter utskriftskvalitet, erfarenhet och förmågan att arbeta runt dina mål och mål. Med detta i åtanke kan du börja granska portföljer, läsa recensioner och vittnesmål och be om referenser i din bransch.

Läsa:  Här är varför du bör satsa på Storytelling Digital Marketing Solution för ditt företag - Eric Dalius
Källa: contentbacon.com

Undersöker innehållstjänster

När du undersöker innehållsskrivande byråer är det första du behöver kontrollera deras portfölj och vittnesmål. Undersök prover av deras produktion för att få en tydligare känsla av vilken typ av innehåll de kan producera åt dig.

Läs också igenom kundrecensioner och be om referenser från tidigare kunder som har använt deras tjänster.

En annan sak att tänka på när du anställer tjänster för att skriva bloggar är prisstrukturen. Jämför offerterna från många leverantörer och se om de når din budget. Vissa företag kan erbjuda rabatterade paket eller timpriser, beroende på vilken typ av innehåll som krävs. Tänk på extra kostnader som redigeringsavgifter eller extra avgifter för brådskande beställningar.

Slutligen, ta hänsyn till andra faktorer som handläggningstid, kundsupport, kommunikationsmetoder (e-post vs telefon) och tillgänglighet när du jämför olika tjänster för att skriva bloggar. Dessa detaljer kan tyckas triviala men kan vara avgörande när du bestämmer vilket innehållsskrivande företag som är rätt för dig.

Utvärdera arbetsprover

Innan du väljer en professionell innehållsskrivande byrå, titta på exempel på tidigare arbete de har gjort för andra kunder. Begär demonstrationsbitar för att få en exakt bild av deras skrivstil och om den stämmer överens med din. Titta noga på grammatik, interpunktion, stavning, läsbarhetspoäng och övergripande struktur när du bedömer kvaliteten på deras arbetsprover.

När du väljer en professionell innehållsskribent är det också viktigt att bedöma deras arbetsmoral – kan de hålla deadlines? Fråga om alla metoder eller tekniker de använder, till exempel projektledningsverktyg eller program för tidsspårning som hjälper till att hålla projekten i tid.

Genom att utvärdera kvaliteten på innehållsskrivande tjänster som erbjuds kan du säkerställa att ditt projekt slutförs med högkvalitativa resultat och levereras i tid.

Nyckel takeaway: Ta dig tid att granska potentiella innehållsskrivande tjänsteleverantörers arbetsprover och processer för noggrannhet, kvalitetskontroll, att hålla deadlines och hålla sig inom budget.

Testa dina leverantörer av innehållsskrivande

Det bästa sättet att välja en tjänsteleverantör för innehållsskrivande är genom att ge dem ett test.

Det kan vara så enkelt som att be dem om ämnesidéer eller låta dem skriva en exempelartikel om ett av dina ämnen.

När du skapar ett test för potentiella leverantörer, se till att det är tillräckligt specifikt så att de förstår vilken typ av arbete du letar efter. Om du till exempel vill ha blogginlägg om produktlanseringar, be dem ge tre idéer om hur de skulle ta sig an en sådan artikel när det gäller struktur och ton. Om de inte har någon erfarenhet av SEO-copywriting, be dem att undersöka några grunder innan de försöker uppdraget så att de kan visa sin förståelse för sökordsoptimeringstekniker.

En annan viktig faktor när man testar skribenter är att se till att deras stil stämmer överens med din och stämmer överens med ditt varumärkes röst och värderingar. Ställ frågor om deras process för att undersöka ämnen och utveckla berättelser som resonerar hos läsarna.

Läsa:  Hur du mäter dina sociala mediers prestanda som ett proffs

Slutligen, fundera på om de har erfarenhet av andra områden som hantering av sociala medier eller e-postkampanjer. Dessa färdigheter blir allt viktigare i dagens digitala landskap så det lönar sig att anställa någon som vet hur alla dessa bitar passar ihop till en sammanhållen innehållsmarknadsföringsstrategi snarare än att bara fokusera på ett område enbart.

Att testa potentiella innehållsskribenter ger dig värdefull insikt om huruvida de är rätt för jobbet eller inte. Du kan också bekräfta om deras skrivstil följer dina standarder och uppfyller de regler som ställts upp av sökmotorer som Google angående läsbarhet och sökordstäthet.

Gör en Vibe Check

Processen för hur man väljer en leverantör av innehållsskrivande är mer än att bara leta efter de bästa skrivfärdigheterna. För att partnerskapet ska bli framgångsrikt bör din outsourcingleverantör dela samma övertygelser och mål som din.

Innan du bestämmer dig för att lägga ut innehållsskapande, se till att du gör en “vibe”-kontroll med byrån. Se till att de förstår ditt företags värderingar och kultur innan du ingår ett avtal med dem.

Det är också viktigt att ta reda på vilken typ av värderingar innehållsskrivarbyrån har. Värderar de människor mer än vinster? Är de fokuserade på att skapa kvalitetsarbete framför kvantitet?

Svaret på dessa frågor avgör om de är synkroniserade med ditt företag.

Content Writing Services vs. AI

Så vi har gett dig en omfattande guide om hur du väljer en tjänsteleverantör för innehållsskrivande. Men du vet vad som är bättre än att lägga ut ditt innehåll på skrivtjänster? Producerar högkvalitativt innehåll i stor skala med hjälp av AI!

Innehållsskrivande byråer använder vanligtvis en pool av skribenter som behöver ungefär en vecka för att undersöka och skriva en artikel på 2 500 ord. De har också redaktörer som korrekturläser och justerar dessa artiklar för att se till att originalskribenten inte missade något.

Tänk om det fanns ett sätt att förvandla den veckolånga handläggningstiden till bara timmar?

Det är löftet om artificiell intelligens.

Ett AI-skrivverktyg som WriteSonic låter dig skapa upp till 10 långa blogginlägg på en dag – det är som att lägga din process för att skapa innehåll på steroider!

Denna process är nu vad vi kallar AIO där AI:n skriver en originalartikel baserad på de nyckelord du vill rikta in dig på, och sedan går en mänsklig redaktör över den för att göra den bättre.

Läsa:  SEO Reporting Dashboard: Nyckelmått för SEO-framgång (+ gratis mall)

Vad som verkligen är häpnadsväckande: du betalar bara en krona per ord!

Hundratals kunder utnyttjar redan dessa kostnadsbesparingar, och ett sådant företag är expertmarknadsföringsbyrån Journey Engine.

Här är vad Journey Engine brukade betala för sin gamla process:

Och här är vad Journey Engine får från WriteSonic:

Den nya AIO-modellen låter dig sänka dina kostnader för att skapa innehåll med upp till 75 % samtidigt som du går från forskning till skrivning till publicering 5 gånger snabbare!

Kolla in hela Journey Engines historia i den här videon:

Vanliga frågor – Hur man väljer en byrå för att skriva innehåll

Vilka är de mest välrenommerade tjänsterna för att skriva innehåll?

 • Pepparinnehåll.
 • Content Whale.
 • Sprida ut.
 • Kursiv.
 • Skriv rätt.
 • Sms:a Mercato.
 • Godot Media.
 • Bara ord.

Hur väljer jag en frilansande innehållsskribent?

 • Titta på skicklighetsnivå.
 • Titta på innehållsförfattarens tidigare erfarenhet.
 • Var uppmärksam på entusiasm.
 • Diskutera deadlines och scheman.
 • Kontrollera hänvisningar och feedback från tidigare kunder.
 • Notera likheter mellan författare och din publik.
 • Se till att de passar in i din budget.

Hur mycket tar de för att skriva innehåll?

På UpWork kan priserna för frilansskrivning variera kraftigt, från 15 USD till 80 USD per timme, där de flesta faller i prisklassen 30 USD till 50 USD. Priserna kan variera beroende på författarens erfarenhet, geografiska läge och marknadsförhållanden.

Hur startar jag en tjänst för att skriva innehåll?

 • Steg 1: Skapa en portfölj.
 • Steg 2: Skapa sociala bevis.
 • Steg 3: Skapa auktoritet genom att blogga.
 • Steg 4: Utveckla en Pitch.
 • Steg 5: Börja på webbplatser för frilansare.
 • Steg 6: Skapa din Linkedin-profil.
 • Steg 7: Ansök till företag som har öppningar.

Slutsats

Hur väljer man en leverantör av innehållsskrivande? Det finns flera faktorer som spelar in när man fattar ett anställningsbeslut, inklusive erfarenhetsnivå, arbetsprover, prisstruktur och handläggningstider. Titta igenom portföljer från olika företag för att få en uppfattning om vilken typ av skrivstil de erbjuder och jämför sedan priser mellan olika leverantörer tills du hittar en som passar dina behov av kvalitet, tidslinje och budget.

När du lägger ut tjänster för att skriva innehåll på entreprenad är det viktigt att i förväg ställa upp tydliga förväntningar på deadlines, ordantal och skrivstil. Du bör också ge detaljerade instruktioner om ämnen eller nyckelord så att skribenter har all information de behöver när de skapar innehåll för din webbplats.

Se till att båda parter håller sig uppdaterade under hela processen för att säkerställa att alla är på samma sida hela tiden.

Vi hoppas att dessa tips om hur du väljer en tjänsteleverantör för innehållsskrivande kan hjälpa dig att välja rätt outsourcingpartner för dina behov. Genom att utföra grundlig forskning och ta dig tid att utvärdera kvaliteten på tjänsterna de tillhandahåller kan du vara säker på att din valda leverantör av innehållsskrivande kommer att leverera enastående resultat.