Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man väljer en slumpmässig vinnare för sociala medier-tävlingar

Hur man väljer en slumpmässig vinnare för sociala medier-tävlingar

Letar du efter roliga sätt att välja ut vinnare? Som ett företag med ett rykte att upprätthålla är det avgörande för din tävlings framgång att välja en vinnare rättvist och korrekt. Med hundratals och tusentals bidrag är det en utmaning att dra en giveaway-vinnare även för de mest förberedda varumärkena.

Den här artikeln visar dig hur du väljer en slumpmässig vinnare för din nästa sociala medietävling. Då kan du glädja vinnaren med de spännande nyheterna och skörda frukterna från en större och mer engagerad publik.

Här är en sammanfattning av vad vi kommer att ta upp idag:

Låt oss dyka in.

Att välja en vinnare manuellt vs. Automatiskt

När du ställer frågan, “hur väljer du en slumpmässig vinnare?” svaren du får kommer ofta att berätta för dig att lägga till dina tävlingsdeltagare i ett kalkylblad eller en av de många namnväljarwebbplatser som finns tillgängliga. Sedan kan du slumpmässigt välja en vinnare från listan.

Vi kallar detta det manuella sättet att dra en vinnare, och även om det är en populär lösning har det flera nackdelar.

Först och främst tar det lång tid att kvalificera varje användares bidrag. Du måste manuellt verifiera hur många personer som gått med i din e-postlista, följt dig, delat din tävling på sociala medier, etc, för att delta i din giveaway.

Läsa:  De 5 vanligaste problemen med onboarding och hur man undviker dem

Du måste sedan filtrera dessa deltagare från personerna som sa att de gick in men som inte vidtog de nödvändiga åtgärderna.

Efter allt detta måste du lämna din webbplats för att ange din slutliga lista med namn i den slumpmässiga vinnarväljaren.

Hela processen är ganska tidskrävande och lämnar mycket utrymme för fel.

Alternativet är att köra din giveaway med en tävlingsapp som RafflePress, den bästa WordPress giveaway-plugin. Sedan kan du dra nytta av dess inbyggda slumpmässiga vinnargenerator för att välja en vinnare rättvist och korrekt.

RafflePress gör det enkelt att verifiera tävlingsbidrag och ger dig möjlighet att hantera bidrag från en enda plats i din WordPress-instrumentpanel.

Det tar bort behovet av att manuellt räkna poster från webbplatser som Twitter, Facebook, Instagram, etc. Det ger dig också möjligheten att slumpmässigt välja en vinnare med ett enda klick, allt utan att lämna din WordPress-webbplats.

Ännu bättre, du kan filtrera bort skräppostposter med Google Recaptcha och Invisible Recaptcha.

Nu när du vet skillnaden mellan att välja en slumpmässig vinnare manuellt eller automatiskt, låt oss titta på stegen för varje metod.

Hur man väljer en slumpmässig vinnare automatiskt (det enkla sättet)

Som vi nyss nämnde är det mycket lättare att välja en vinnare automatiskt än manuellt.

När du skapar en onlinetävling med RafflePress får du omedelbar tillgång till en uppsättning funktioner som är utformade för att göra det enkelt att verifiera dina giveaway-bidrag.

Varje gång någon deltar i din tävling via en av de inbyggda 1-klicks bidragsåtgärderna på din tävlingswidget eller giveaway-målsida, registreras bidraget i RafflePress tävlingshanteringspanel i WordPress.

Läsa:  Googles experimentella funktion gör att webbsidor laddas snabbare än någonsin

Det betyder att du inte behöver jaga på sociala medier för varje inlägg eller själv lägga till dem i ett kalkylblad.

Istället visas de i en tydlig lista komplett med varje persons åtgärd, deras kontaktinformation och om åtgärden kvalificerar sig för prisdragningen.

Med det i åtanke, låt oss titta på hur man väljer en slumpmässig vinnare på det enkla sättet med RafflePress.

Steg 1: Visa verifierade poster

När din giveaway har tagit slut, navigera till ditt WordPress-administratörsområde och klicka på RafflePress-ikonen i adminpanelen till vänster. Detta tar dig till en lista över alla dina aktuella RafflePress-presenter.

På den här sidan letar du efter din nyligen avslutade tävling och klickar på Behöver vinnare länk till höger.

När du klickar på länken ser du en lista över alla som deltagit i din giveaway.

Detta är instrumentpanelen för posthantering och den visar följande information för varje användare:

  • E-postadress
  • namn
  • Om deras e-post är verifierad
  • Totalt antal tävlingsbidrag
  • Datum för inträde

Med dessa detaljer kan du nu gå vidare till att välja en vinnare.

Steg 2: Välj en slumpmässig vinnare

Du kommer att se Vinnare urval verktygstips i det övre vänstra hörnet av skärmen på samma sida. Du kan välja hur många vinnare du vill välja i den här rutan och om vinnarna ska ha verifierade eller overifierade e-postadresser.

När du har angett dina alternativ klickar du på Välj Vinnare nu knapp.

RafflePress kommer sedan att slumpmässigt välja en vinnare med hjälp av den inbyggda generatorn för slumpmässiga vinnare och markera det vinnande bidraget högst upp på din dashboard för hantering av bidrag.

Läsa:  Hur man laddar ner TikTok-videor utan att publicera (2024 guide)

Du kan sedan klicka på Mejla vinnare länk för att berätta de fantastiska nyheterna för vinnaren.

Var inte det lätt?

Hur man väljer en slumpmässig vinnare manuellt

Om du vill välja en vinnare från en lista med namn manuellt måste du först skapa en lista över de personer som angett din giveaway korrekt.

Steg 1: Verifiera dina tävlingsbidrag

Att verifiera vem som har kvalificerat sig för din prisdragning beror på vilka deltagandemetoder du valde.

Om användare till exempel var tvungna att gå med i din e-postlista för att delta i din tävling, måste du räkna antalet nya prenumeranter du fick under tävlingen.

Om inträdeskravet var att följa dig på Twitter, skulle du behöva räkna hur många nya Twitter-följare du fick under den perioden. Och om du bad folk att tagga en vän i kommentarerna på Instagram måste du göra detsamma.

Steg 2: Lägg till verifierade poster i ett dokument

När du har verifierat dina giveaway-poster måste du lägga till deltagarnas namn i ett dokument för att skapa en lista.

Det enklaste sättet är att skapa ett kalkylblad med 1 kolumn för namn, 1 kolumn för inmatningsmetoder och 1 kolumn för kontaktuppgifter som deras Twitter- eller Instagram-handtag eller e-postadress.

Steg 3: Lägg till namn i ett slumpmässigt namnväljarverktyg

Med din lista över poster i handen kan du gå till ett slumpmässigt namnväljarverktyg som Kommentarväljare hemsida.

Markera namnkolumnen i ditt kalkylark och kopiera dem till ditt urklipp. Klistra sedan in namnen i kommentarsväljaren med ett namn på varje rad eller avgränsade med kommatecken.

Om du föredrar det kan du ladda upp din namnlista som en .txt-fil genom att klicka på Välj FIL knapp.

Läsa:  Hur fixar jag att autofyll snabbt inte fungerar i Excel?

Scrolla sedan ner på sidan och klicka på Start knapp.

Efter några sekunder kommer verktyget att slumpmässigt välja en vinnare från listan över namn och visa den med det totala antalet namn och datum.

Nu kan du gå vidare och ge vinnaren de goda nyheterna med hjälp av kontaktuppgifterna från ditt kalkylblad.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du enkelt väljer en slumpmässig vinnare för sociala medier-tävlingar. När du skapar en onlinetävling med RafflePress är det inte bara superlätt att välja en vinnare, det är också det bästa sättet att säkerställa att din giveaway är rättvis och korrekt.

Vad väntar du på?

Kom igång med RafflePress idag.

Och om du gillade den här artikeln, följ oss vidare Twitter och Facebook för användbara WordPress-tips.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.