Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man väljer typografi och färg för din WordPress-webbplats

Hur man väljer typografi och färg för din WordPress-webbplats

Hur din webbplats ser ut kan påverka hur länge en person stannar där. Nu ger många människor det mesta av denna planeringsprocess. Typografi spelar dock en mycket viktig roll om du vill förbättra engagemanget och retentionen.

Detta beror på att svår text inte är särskilt attraktiv och att folk sannolikt lämnar ditt innehåll bakom sig. Men vad gör en attraktiv layout när det kommer till typografi?

Tja, det beror verkligen på din webbplats och vad du försöker uppnå. I detta webbseminarium går Marco Berrocal över grunderna i typografi och hur det kan göra stor skillnad för dina besökare.

Lär dig grunderna i typografi

Under århundradena har människor utvecklat typografi. Eftersom det i många fall kräver mer än att bara slänga ord på vilken produkt som helst samtidigt som man förväntar sig en enorm respons från din målgrupp eller målgrupp.

Tänk på det; hur ofta har du besökt en webbplats och inte kunnat läsa texten? Du kan ha lämnat webbplatser bara för att teckenstorleken eller färgen var för liten eller ljus.

Det här är sådana saker som kan förstöra ett anständigt blogginlägg. Även om du har den mest informativa artikeln på internet kan dålig typografi skada prestandan.

Användning av färger

Marco berättar hur du använder färger i texten på din webbplats och hur du får bästa möjliga resultat. För om färgen är avstängd eller kontrasterar för mycket mot bakgrunden kan det orsaka exceptionellt dålig läsbarhet.

Läsa:  Vad är skillnaden mellan försäljning och marknadsföringsinnehåll? Använd båda för att skapa magi

Att välja rätt färg kan framhäva innehållet och få artikeln att se sammanhållen ut. Rätt färg kan också betona estetiken i webbplatsdesignen.

Typer, typsnitt och layout

När du väljer typsnitt och storlek finns det många olika saker att tänka på om din webbplats. För det första kan ett för litet teckensnitt vara för svårt att läsa på en mobil enhet.

Teckensnitt kan också orsaka problem beroende på om din målgrupp kan läsa dem tillräckligt bra.

Hur man väljer den bästa typografin

Låt Marcon hjälpa dig att hitta de bästa textlayouterna för din webbplats. Du lär dig hur du väljer den bästa typografin för dina besökares behov och hur den kan påverka din webbplats övergripande prestanda.

Med så många tillgängliga alternativ kan du behöva prova och missa för att hitta den bästa färg- och teckensnittskombinationen. Men slutresultatet är värt ansträngningen eftersom det kan göra stor skillnad i den tid ditt innehåll spenderar på sidan.

Underskatta aldrig värdet av din text

Typografi spelar en mycket större roll i webbutveckling än vad många tror. Allt från färg till storlek kan påverka framgången för ditt innehåll.

Det sista du vill är att ett fantastiskt inlägg ska ignoreras helt enkelt för att folk kan läsa texten.

Välj den bästa typografin för din webbplats och gör det lättare för dina besökare att läsa.