Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man väljer värd för din blogg: Experttips

Hur man väljer värd för din blogg: Experttips

Webbhotellbranschen är ryggraden i den digitala tidsåldern, kraftfull 1,13 miljarder webbplatser på internet. Utan ett webbhotell kommer din blogg inte att existera.

Att bestämma vilken webbhotell som ska användas för din blogg är ett viktigt steg för att nå framgång. Det ideala webbhotellet kan ha stor effekt på din bloggs presentation, säkerhet och kundupplevelse. Men med över 330 000 leverantörer av webbhotellkan det vara svårt att välja vilken som är bäst för dig.

I den här omfattande guiden hjälper vi dig att lära dig hur du väljer webbhotell för din blogg.

Du kommer att upptäcka:

  • De olika typerna av bloggvärdtjänster som finns tillgängliga.
  • Hur du utvärderar dina egna bloggbehov så att du kan hitta det perfekta webbhotellet.
  • Hur man jämför webbhotellsleverantörer baserat på prissättning, funktioner och skalbarhet.
  • Tips om var du kan hitta äkta feedback om värdföretag.

Låt oss komma igång med att hitta den perfekta webbhotelltjänsten för din blogg.

Vad är en bloggvärdtjänst?

A bloggvärdtjänst är en typ av webbhotellplattform speciellt utformad för att skapa och hantera bloggar. Att välja en dedikerad värdtjänst kan vara utmanande på grund av det breda utbudet av funktioner, prisnivåer, användbarhetsnivåer, skalbarhetsval och kundsupportalternativ som finns tillgängliga.

Typer av webbhotell

När det kommer till bloggar finns det flera olika typer av värdalternativ tillgängliga. Innan du kan lära dig hur du väljer webbhotell för din blogg måste du veta vilka alternativ som finns på bordet. Här är en sammanfattning av de bästa typerna.

Delad värd

Den första typen av bloggvärdtjänst är delad hosting, vilket innebär att flera webbplatser allokeras till en enda server med motsvarande bandbredd, lagringskapacitet och processorkraft. Den här typen av tjänster är vanligtvis billigare än andra alternativ men erbjuder kanske inte alla funktioner eller prestanda som mer avancerade bloggare behöver.

Bildkälla: Hostinger

Virtuell privat server

Den andra typen av bloggvärdtjänst är virtuella privata servrar (VPS). VPS-hosting tillåter användare att ha sin egen dedikerade del av en server med tillgång till root-nivå-privilegier utan att behöva betala för en hel fysisk maskin. VPS är ofta säkrare än delad hosting eftersom varje användare har sitt eget segmenterade område inom serverns minnesutrymme och diskutrymmesallokering – vilket gör det svårare för illvilliga aktörer att få åtkomst genom en annan användares kontoinformation eller filer lagrade på samma maskin.

Hanterade WordPress Hosting

Hanterade WordPress-värdar, som kan skryta med specialiserat stöd skräddarsytt för WordPress-webbplatser, kan vara en bra investering om din webbplats är byggd på WordPress CMS-plattformen eller i första hand använder den som sin backend-systemarkitektur.

Sådana värdtjänster kommer med högre prislappar på grund av deras mervärde, men är värda att överväga för webbplatser som kräver expert uppmärksamhet vid konfigurering av den eller de specifika versionerna av WP-mjukvarustacken. Med optimerade hårdvarukonfigurationer, automatiska säkerhetskopieringar och inbyggda cachningsmekanismer till ditt förfogande kan hanterad WordPress-värd visa sig vara ovärderlig.

Cloud Hosting

Molnbaserat värdskap erbjuder fördelen av att distribuera innehåll över flera servrar som finns på geografiskt spridda datacenter. Dessutom automatiserat failover-åtgärder säkerställ minimala avbrott om en server går ner – de återstående servrarna kan ta upp eventuell extra belastning tills reparationer eller byten har slutförts.

Läsa:  Visuellt innehållsstrategi: Hur man hämtar iögonfallande bilder som berättar en historia

Bildkälla: Atlantic.net

Oavsett vilken typ av bloggvärdar du väljer – delad, VPS, hanterad WP eller moln – är det viktigt att utvärdera dina behov noggrant innan du förbinder dig till långsiktiga kontrakt och väga för- och nackdelar objektivt mot prisöverväganden.

Att förstå de olika typerna av bloggvärdtjänster är avgörande för att välja rätt värd för din blogg. Att utvärdera dina bloggbehov hjälper dig att begränsa det bästa alternativet som passar både din budget och önskade funktioner.

Hur man väljer värd för din blogg

Är du redo att lära dig hur du väljer webbhotell för din blogg? Börja med att utvärdera dina bloggbehov. Sedan kan du gå vidare till att jämföra leverantörer och kolla betyg/recensioner.

1. Utvärdera dina bloggbehov

När det gäller att utvärdera dina bloggbehov är det första steget att bestämma vilken typ av värdtjänst du behöver. Beroende på dina mål och budget kan du välja mellan en mängd olika värdtjänster.

Om du är ute efter en enkel blogg med minimala funktioner och på en budget, kan delad värd vara det optimala valet. Å andra sidan, om du vill ha mer kontroll över anpassning eller har en större webbplats med mer innehåll och trafik, kan dedikerad hosting vara nödvändig.

Tänk på vilken kapacitet du behöver för din blogg och eventuella extrafunktioner som kan göra den enklare att hantera, som databasintegration eller e-postkonton.

Ta dessutom hänsyn till hur ofta din webbplats kommer att uppdateras så att du kan välja en lämplig mängd bandbredd för högbelastningstider när besökare kommer i massor.

Om säkerhet är viktigt för dig, titta då på leverantörer som erbjuder SSL-certifikat eller andra åtgärder som brandväggar eller skyddstjänster för skadlig programvara som hjälper till att skydda mot skadliga attacker från hackare eller spammare.

Titta på vad andra bloggare säger om olika värdalternativ. Detta kan ge insikter om huruvida de är pålitliga och i linje med aktuella branschtrender.

Slutligen, överväg skalbarhet. Detta innebär att enkelt kunna öka serverresurserna vid behov utan att behöva flytta värdar helt. Detta är särskilt användbart om din webbplats växer snabbt i popularitet. Du vill att ett webbhotell ska tillhandahålla den här typen av uppgraderingar utan alltför mycket krångel så att de inte hindrar framtida tillväxt.

När du har bestämt dina bloggbehov är det dags att undersöka olika värdleverantörer och jämföra deras för- och nackdelar.

2. Jämför värdleverantörer

De viktigaste faktorerna när du väljer en bloggvärd är:

  • Pålitlighet.
  • Kosta.
  • Skalbarhet.
  • Kundsupport.
  • Säkerhetsfunktioner.
  • Lagringsutrymme.

Inget är värre än att din webbplats oväntat går ner på grund av serverproblem eller andra tekniska problem. Ett bra webbhotell kan garantera en drifttid på 99 % eller bättre.

Kostnaden bör också övervägas noggrant eftersom det finns många alternativ där ute, allt från gratis värdplaner hela vägen upp till dyra dedikerade servrar. När du letar efter en bra webbhotellplan, se till att den uppfyller både dina ekonomiska krav och resurskraven på din webbplats.

Skalbarhet är en annan faktor som du bör tänka på när du väljer en bloggvärdleverantör, särskilt om du förväntar dig snabb tillväxt i trafik eller har stora filer som videor och bilder som kräver mer bandbredd än vanligt. Många värdar erbjuder flexibla planer med tillgängliga uppgraderingar så att du snabbt kan skala upp utan driftstopp eller avbrott i tjänsten.

Läsa:  Bryta barriärer: Hur innovativa tjänster överbryggar klyftor i samhället

Kundtjänst är en del av webbhotell som inte bör underskattas, särskilt i händelse av problem med en webbplats. Leta efter webbhotellleverantörer med 24/7 livechattsupport tillsammans med detaljerad dokumentation om felsökning av eventuella problem innan du kontaktar för hjälp.

Säkerhetsfunktioner som SSL-certifikat (Secure Sockets Layer) är viktiga i dessa dagar eftersom de krypterar data som överförs mellan användarnas webbläsare och webbplatser – och skyddar dem från hackare som försöker stjäla känslig information som kreditkortsnummer.

Slutligen kommer ett bra webbhotell att erbjuda tillräckligt med lagringsutrymme för aktuellt innehåll plus utrymme för att växa in i framtida projekt utan att komma in i gränser för tidigt efter att du registrerat dig.

Att jämföra värdleverantörer är ett viktigt steg för att välja den bästa för din blogg. Att kontrollera recensioner och betyg kan också hjälpa dig att få ytterligare insikt om vilka värdsajter som är mest lämpade för dina behov.

3. Kontrollera recensioner och betyg

Innan du bestämmer dig för vilka webbhotellwebbplatser du ska använda, fråga andra bloggare om insikter i deras erfarenheter med olika värdföretag, inklusive potentiella problem som långsamma laddningstider eller serverstopp.

Utforska forum där människor diskuterar webbhotellämnen för att få en fullständig bild av varje företags prestanda, tillförlitlighet och kundservice.

Slutligen, glöm inte att kolla online recensionssajter som Trustpilot eller G2 Crowd där riktiga kunder lämnar ärliga åsikter om sina upplevelser med olika webbhotell. Läs recensioner från nuvarande kunder såväl som oberoende recensionssajter som CNET eller PCMag.

Bästa webbhotellföretagen för din blogg

Bluehost

Bluehost är ett av de mest populära och prisvärda webbhotellföretagen för WordPress-bloggar. Det erbjuder en mängd olika planer, allt från delad hosting till dedikerade servrar. Fördelar inkluderar gratis domänregistrering, obegränsad lagring och bandbredd, en lättanvänd kontrollpanel och pålitlig kundsupport.

Dessutom gör Bluehosts “ett-klicksinstallation”-funktion det enkelt att snabbt ställa in din blogg. Nackdelarna inkluderar högre förnyelseavgifter och begränsade anpassningsalternativ jämfört med andra på den här listan.

HostGator

HostGator erbjuder pålitlig prestanda med en drifttid på 99,97 % under de senaste 6 månaderna och en laddningstid på 479 ms i genomsnitt. Detta gör dem till en av de mest pålitliga webbhotelltjänsterna som finns på marknaden idag. Deras infrastruktur är utformad för att hantera alla typer av trafik som kommer i väg så att du kan vara säker på att din webbplats alltid kommer att fungera smidigt oavsett hur mycket trafik den får.

En av de bästa funktionerna som erbjuds av HostGator är deras 1-klicks WordPress-installation som gör det otroligt enkelt att konfigurera din webbplats. Det är särskilt sant för nybörjare som inte har mycket erfarenhet av kodnings- eller programmeringsspråk som HTML eller PHP. De erbjuder också obegränsad bandbredd och lagring vilket ger dig gott om utrymme att växa när din webbplats expanderar.

När det kommer till kundsupport skiner HostGator verkligen då de tillhandahåller teknisk assistans dygnet runt via telefonsamtal eller livechatt så att du snabbt kan få hjälp om något går fel. De har också omfattande dokumentation online som ger steg-för-steg-instruktioner för nästan alla tänkbara uppgifter relaterade till webbhotell.

När det kommer till säkerhet inkluderar HostGator ett gratis SSL-certifikat med varje paket för att skydda data från potentiella hackare som försöker få åtkomst genom skadliga metoder som nätfiskeattacker, vilket gör dem till ett av de bästa valen när man letar efter en säker men prisvärd webbhotellleverantör .

Hostinger

Hostinger är en pålitlig webbhotelltjänst som erbjuder 99,95 % drifttidsgaranti, så att du kan vara säker på att din webbplats kommer att vara igång hela tiden. Deras servrar övervakas också 24/7 för att säkerställa maximal prestanda och säkerhet för sina kunder. Dessutom erbjuder de gratis SSL-certifikat med varje plan för att se till att din data är säker från hackare eller skadlig programvara.

Läsa:  Hur innehåll driver relationer

Hostinger erbjuder ett imponerande utbud av funktioner för den prisnivå de erbjuder. Du får en gratis domän när du registrerar dig, plus obegränsad bandbredd och lagringsutrymme samt cachetjänster för att snabba upp sidladdningstider. De har också en WordPress-installation med ett klick, så att konfigurera din webbplats är snabbt och enkelt. Plus, Hostinger har kundsupport tillgänglig 24/7 om du någonsin behöver hjälp med din värdplan.

Hostingers prissättning börjar på endast $1,59 per månad om du betalar för 48 månader i förväg – vilket gör det till en av de mest prisvärda webbhotelltjänsterna på marknaden idag. Och om det inte var nog, inkluderar de till och med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd med deras tjänst.

DreamHost

DreamHost är ett annat bra alternativ för bloggare som vill ha ett all-inclusive-paket som innehåller funktioner som e-postkonton, ett innehållshanteringssystem (CMS), obegränsat diskutrymme, teknisk support dygnet runt, SSL-säkerhetscertifikat och mer – allt till ett överkomligt pris. prisläge.

Fördelar inkluderar bra valuta för pengarna när det gäller funktioner samt utmärkt driftsäkerhetsrekord med mycket få avbrott som rapporterats av kunder. Nackdelarna är främst relaterade till deras kundtjänst som kan vara långsam eller inte svara ibland när man försöker kontakta dem via telefon- eller chattsupportkanaler under rusningstid.

SiteGround

SiteGround är en av de bästa webbhotellleverantörerna för WordPress-bloggar på grund av dess prisvärdhet och snabba hastigheter som backas upp av kraftfull teknik.

Fördelen inkluderar gratis dagliga säkerhetskopior med varje plan så att du aldrig behöver oroa dig för att förlora data igen, plus att de erbjuder flera ytterligare tjänster som skanning av skadlig programvara och borttagningsverktyg. Nackdelarna är främst relaterade till deras prisstruktur där de tar extra betalt om du överskrider vissa gränser men totalt sett förblir de fortfarande konkurrenskraftiga priser jämfört med andra liknande tjänster.

Molnvägar

Cloudways är ett pålitligt val när det kommer till hanterad WordPress-värd. Deras servrar är optimerade för WordPress, vilket innebär att din webbplats laddas snabbt. Dessutom erbjuder de 24/7 kundsupport så att du kan få hjälp när du behöver det. Och med deras gratis provperiod utan kreditkort kan du prova dem utan risk.

När det kommer till säkerhet har Cloudways dig täckt. De använder den senaste tekniken och bästa praxis för att skydda din webbplats från hackare och andra skadliga attacker. Dessutom har de regelbundna säkerhetskopior av all din data så om något händer kommer du att kunna återställa din webbplats snabbt och enkelt.

Cloudways erbjuder supersnabba laddningstider för WordPress-webbplatser, tack vare deras optimerade servrar som är speciellt designade för plattformen. Detta innebär att besökarna inte behöver vänta länge innan de kan komma åt ditt innehåll eller göra köp på e-handelssajter – vilket resulterar i en bättre användarupplevelse totalt sett.

Kör pappa

GoDaddy Hosting är ett utmärkt alternativ för bloggare som vill få igång sina webbplatser snabbt. GoDaddy erbjuder ett brett utbud av funktioner, såsom gratis domänregistrering, dagliga säkerhetskopieringar, automatiska uppdateringar och mer. Den genomsnittliga drifttiden på 99,97 % gör den tillförlitlig nog att hålla din blogg online utan avbrott medan laddningstiden på 500 ms gör att saker och ting går snabbt så att besökare inte behöver vänta på att sidor ska laddas.

Läsa:  TikTok Marketing: Dina största frågor besvarade!

Gränssnittet som erbjuds av GoDaddy är användarvänligt och lätt att navigera, vilket gör det enkelt att sätta upp din webbplats även om du är ny på webbhotell eller inte har så mycket teknisk kunskap inom detta område. Du kan välja mellan flera olika paket beroende på dina behov – var och en har sin egen uppsättning funktioner som gör det enkelt att skapa en effektiv webbplats oavsett vilken typ av innehåll du försöker publicera.

En fantastisk funktion hos GoDaddy är dess supportteam som består av kunniga proffs som kan hjälpa dig med alla problem eller frågor som kan uppstå under installationsprocessen eller efter att du har startat din webbplats. De tillhandahåller också 24/7 kundservice via e-post, telefon eller chatt så när något går fel kommer de att vara redo att hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår.

A2 Hosting

A2 Hosting är den snabbaste webbhotelltjänsten i den här listan. Den klockar in på 392ms, vilket är mycket högre än industristandarderna. De har optimerat sin server för WordPress, vilket gör det otroligt enkelt att installera och köra din webbplats på deras servrar. Detta innebär att laddningstiderna är blixtsnabba, vilket gör att du kan hänga med i konkurrenterna och se till att besökarna inte blir frustrerade när de väntar på att sidor ska laddas.

A2 Hosting tillhandahåller obegränsad lagring så att du kan lagra så många filer du behöver utan att behöva oroa dig för att ta slut på utrymme eller betala extra avgifter för mer lagringskapacitet. Dessutom tillhandahåller de gratis webbplatsmigreringstjänster om du vill flytta din webbplats från en annan värdleverantör – ett utmärkt sätt att se till att allt ditt innehåll förblir intakt under övergångsprocessen.

A2 Hosting inkluderar också ett gratis SSL-certifikat med varje plan de erbjuder – vilket ger ett extra lager av säkerhet och skydd mot cyberhot som skadliga attacker och dataintrång. Dessutom, eftersom deras servrar ständigt övervakas 24/7 av erfarna proffs, kommer eventuella problem snabbt att identifieras innan de orsakar större skada eller störningar i din affärsverksamhet.

Slutligen erbjuder A2 Hosting enastående kundsupport genom livechatt, e-posttelefon och biljettsystem tillgängliga 24/7. Och om du någon gång bestämmer dig för att A2 inte är rätt för dig får du pengarna tillbaka.

GreenGeeks

GreenGeeks erbjuder utmärkt drifttid och prestanda med en genomsnittlig laddningstid på 515ms. De garanterar en drifttid på 99,94 % vilket är tillförlitligt för alla webbplatser, stora som små. Servrarna är också optimerade för hastighet så att din webbplats snabbt kan nås från var som helst i världen.

Om du någonsin behöver hjälp, har GreenGeeks dig täckt. Deras supportteam är tillgängligt 24/7 via livechatt, e-post och telefon för att svara på alla frågor du kan ha om deras tjänster eller produkter. Dessutom erbjuder de gratis webbplatsmigrering om det behövs – utan extra kostnad.

Prisplanen börjar på $2,95 per månad som inkluderar funktioner som gratis dataöverföring, domänregistrering och webbplatsmigreringstjänst – allt ingår i paketet. Det är en oslagbar affär med tanke på hur mycket andra webbhotell tar enbart för dessa funktioner.

Slutsats

När du väljer det bästa webbhotellet för din blogg, se till att utvärdera dina bloggbehov och granska kundfeedback innan du fattar ett beslut. Jämför olika värdleverantörer för att fatta ett välgrundat beslut. Genom att göra din due diligence kan du hitta en värdtjänst som klarar uppgiften att möta alla dina bloggbehov.