Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur många bakåtlänkar behöver du verkligen?

Hur många bakåtlänkar behöver du verkligen?

More is more när det kommer till bakåtlänkar, eller hur?

Digitala marknadsförare öser på dessa valpar som vilda Pokémon som lurar i det höga gräset.

Men genom att använda varje lätt omvänd länk-möjlighet framför dig kan du bli fast med ett gäng Pidgeys (en ganska svag Pokémon för de som inte vet).

En väska full av ineffektiva fighters.

Det måste finnas en balans – för både Link Builders och Pokémon Masters.

Låt oss ta ett steg bort från de tecknade monstren och fokusera vår fulla uppmärksamhet på dem bakåtlänkar nu. Vi vet att bakåtlänkar spelar en viktig roll i kampen om SEO, men hur många bakåtlänkar behöver du för att nå storhet?

Tyvärr är svaret inte så klippt och torrt.

Och det kan vara svårt för marknadsförare att sätta sig fast vid det slutliga målet med bakåtlänkar. 200 bakåtlänkar? 2000? Mer?

Låt oss dyka in. Vi hjälper dig att få en uppfattning om hur du bäst fångar ett inverterat motiv som rör sig hela tiden.

Vanliga frågor om hur många bakåtlänkar du behöver

1. Hur mycket belopp spelar inverser någon roll?

Så först till kvarn – och förlåt om detta är SEO 101.

Kvantitet framför kvalitet när det kommer till allt SEO är milt sagt en hemsk idé.

Prioriteten är kvalitet.

Detta är ett övergripande tema som binder samman alla effektiva innehållsmarknadsföringsstrategier.

Google vet hur man sniffar bort skräpet från de goda grejerna, och därifrån sorterar det därefter. Så precis som sökordsstoppning och att använda billiga innehållsfabriker istället för riktiga professionella skribenter, är det säkert att säga att dåliga länkar är dåliga nyheter.

Det är bättre att ha 10 fantastiska, relevanta länkar till välrenommerade webbplatser än 100 från webbplatser med spam.

2. Kan du köpa fler bakåtlänkar?

När folk tänker på hur många bakåtlänkar de behöver känner de sig ofta tvungna att snabbt öka antalet bakåtlänkar. Ett säkert sätt att få bakåtlänkar är att betala folk.

Läsa:  Effektiv förhandling: hur man hanterar en förhandling framgångsrikt

Att köpa bakåtlänkar kan låta som lite jobbigt, men tro mig, det är fortfarande en grej.

Däremot kommer du inte att hitta många marknadsförare som är villiga att dela med sig av sin smutsiga lilla hemlighet. Att köpa länkar är tyst – något många gör men blankt förnekar.

Google definierar en betald länk som en länk som erhålls i utbyte mot varor och tjänster, såsom en betald recension eller a sponsrat gästinlägg. Ganska välvilligt för det mesta, men Google kan kanske bända lite om till exempel de flesta av dina inlägg är tydligt betalda.

I verkligheten är de flesta av de betalda länkarna du behöver oroa dig för betalda länkar som kommer från länkfarmar.

Så svaret är Ja, kan du betala för bakåtlänkar. Och alla dessa betalda bakåtlänkar kommer inte att skada din SEO. Du vill bara begränsa dig till ett visst rimligt antal betalda bakåtlänkar.

Att betala en länkfarm för att generera 1 000 betalda bakåtlänkar över en natt kommer att skada dig.

Om du betalar en fantastisk bloggare för att recensera din produkt eller tjänst (mest troligt för att skapa en bakåtlänk av hög kvalitet), är det bra.

3. Kan man straffas för att ha för många bakåtlänkar?

Google har en lång lista med länkkategorier som bryter mot dess riktlinjer.

Från skumma ömsesidiga länkar till spamkataloger till att skriva innehållstunna gästinlägg av låg kvalitet, allt som får dig att se mindre trovärdig ut är uppenbart för algoritmen.

Vi vet att det är frestande att köpa bakåtlänkar. Allt det där med att gästblogga och nå ut till webbansvariga tar mycket tid.

Men om du inte har märkt, den allestädes närvarande Googles webbansvariga är för dig. De kallar detta för “länkplanen”.

Om det är en högt flöde av bakåtlänkar Om du plötsligt pekar på din webbplats inom några dagar, kommer du förmodligen att bli straffad.

Länkbyggande kan vara en långsam process, och 2 000 nya länkar som köps i bulk från andra länder eller skumma sajter anses bryta mot reglerna.

Om du åker fast får du en manuell påföljd. Vi kommer att bespara dig de blodiga detaljerna, men detta betyder i princip att din organiska trafik är rostat bröd. Begravd djupt i Googles oändliga rad av “delar”, är det svårt att komma tillbaka.

Läsa:  Hur man skapar en webbsida för digital marknadsföring av hög kvalitet

Som marknadsförare försöker vi alltid göra allt på en gång. Men grejen är att vi också tenderar att fastna i att jaga många olika mål. Vissa av oss fokuserar enbart på bloggande eller sociala medier och glömmer helheten.

Bakåtlänkar kan ha förbisetts helt av dig.

Andra av oss spenderar vår tid på att leta efter bakåtlänkar som om det inte finns någon morgondag.

Det finns ett enormt spektrum av länkbyggande metoder som sträcker sig från “vem bryr sig?” “backlink master”.

Men oavsett vad du siktar på – för att förbättra din ranking, få trovärdighet, konvertera dolda kunder – behöver du bakåtlänkar för att hjälpa dig uppnå detta.

Och oavsett vilka dina marknadsföringsmål är, måste du definiera några riktmärken för bakåtlänkar och sedan implementera rätt länkbyggande metod.

Först, hur många bakåtlänkar har du redan egen?

Bästa vägen blockera ett specifikt nummer måste börja med en bakåtlänkskontroll. Du kan inte veta hur många bakåtlänkar du fortfarande behöver förrän du vet hur många bakåtlänkar du redan har.

Det betyder att du måste titta på hela din länkprofil.

När du tittar på dessa bakåtlänkar, fråga dig själv:

  • Hur många bakåtlänkar har du för närvarande?
  • Hur många kvalitet har du bakåtlänkar?
  • Finns det negativa bakåtlänkar som hindrar din SEO?
  • Hur många kvalitetsbakåtlänkar har dina konkurrenter?

För få länkar betyder att du kanske inte tävlar på Googles förstasida, oavsett hur bra ditt innehåll läser. Och bara för referens, om din konkurrent har 20 fantastiska bakåtlänkar som matar in ett av dina viktigaste sökord i det översta inlägget och du har 10, är ​​du för få och du bör överväga att öka det antalet.

För många– Det finns verkligen inte för många bakåtlänkar i allmänhet. Men du kan definitivt ha för många av en typ av bakåtlänk: negativa bakåtlänkar.

Baserat på denna kontroll kommer du åtminstone att ha en uppfattning om vad du ska göra härnäst. Låter bra? Läs detta fullständigt guide för bakåtlänkkontroll här!

Och eftersom mycket av den omvända processen sker bakom kulisserna, bör du kolla regelbundet – varannan månad rekommenderas. Ofta kommer du att få nya bakåtlänkar (eller förlora bakåtlänkar) och inte ens inse det.

Hur många negativ har du bakåtlänkar?

Det här är de mest negativa bakåtlänkarna du kan ha för många av:

  • för många bakåtlänkar med samma optimerade ankartext
  • för många bakåtlänkar från en webbsida
  • för många bakåtlänkar som Google markerar som skadliga
Läsa:  Vem behöver Android-utveckling? Fördelar med utveckling av mobilappar

Hur många kvalitet har du bakåtlänkar?

Den konventionella visdomen om bakåtlänkar är att du måste ha kvalitetsinnehåll för att få bakåtlänkar av hög kvalitet.

De New York Times eller till och med den mest populära bloggen inom hobby-mekanikerområdet kommer inte att länka till en blogg som inte är optimerad eller har stavfel och grammatiska fel.

En annan del av kvalitetsbedömningen är om du håller dig till kontraktet eller inte.

Har du dubbelt, tredubblat, fyrdubblat, kollat ​​efter misstag? Länkar du själv till kvalitetspublikationer?

Eller fyller du uppenbart i obekväma sökord och missar något?

Enkelt uttryckt: Är du en användbar resurs i din nisch? Eller genom att lägga till det ständigt ökande bruset?

Hur många relevant har du bakåtlänkar?

En annan del av utvärdering av bakåtlänkar är att se till att alla länkar till din webbplats faktiskt har något med ditt företag att göra.

Med en snabbskanning med ett verktyg som Ahrefs kan du skanna webbplatsen och avvisa länkar som kommer från till exempel en bloggkommentarsektion eller länkar som kommer från en webbplats som använder misstänkt optimerad ankartext.

Som sagt, avfärda inte för snabbt. Denna process ger Google mycket information om vilka länkar som är bra och vilka som inte är det… och det är verkligen subjektivt.

Mer konkret kan du bli straffad för att du använder applikationen avvisa verktyget felaktigt. Det är inte bara mer meningsfullt att be webmastern att ta bort en länk som du inte vill länka till, det kan hjälpa dig att undvika påföljder.

För mer information om när du ska använda avvisningsverktyget och hur du gör det rätt, har vi ett helt blogginlägg dedikerat till konsten att avvisa.

Hur många naturlig har du bakåtlänkar?

Samtidigt som att bygga en enorm eftersläpning är ett mål för många marknadsförare, måste du också fråga dig själv, är dessa länkar en naturlig passform?

Om du har ett litet grafisk designföretag i Kalifornien ser det lite konstigt ut om du får bakåtlänkar från Ryssland, Kina eller Sydamerika. De flesta länkar bör vara i USA och relaterade till designbranschen.

Några avvikelser är förstås bra – om du skrev en utmärkt artikel om hur man sätter ihop en estetiskt tilltalande webbplats kan den få internationella aktier.

Läsa:  SEO SOP: Nyckeln till att skala din organiska trafik & Bloggranking

Om du har 100 bakåtlänkar från ryskspråkiga webbplatser och det inte verkar finnas någon naturlig koppling till deras innehåll (eller åtminstone vad du kan säga utan att kunna ryska), kanske du vill minska antalet dessa bakåtlänkar.

Hur många bakåtlänkar gör konkurrens egen?

Konkurrens kan vara en av de mest kritiska faktorerna för att hjälpa dig räkna ut exakt hur många bakåtlänkar din webbplats behöver.

Förutsatt att du känner till ditt företag och dess landskap, vet du om du gör affärer i ett överbelastat utrymme eller ett med lite mer utrymme. Om det är det förra kan du behöva fler bakåtlänkar för att komma till toppen av Google-högen.

Det är också en situation som dikteras av andra operatörer i utrymmet. Om en konkurrent bygger 10 högkvalitativa länkar per dag, behöver du 15 eller 20 länkar för att göra anspråk på din status.

Slutligt svar: Hur många bakåtlänkar behöver du?

Det finns trots allt ingen lösning som passar alla. Bakåtlänkar är en integrerad del av alla SEO-strategier. Men sanningen är att de inte är det enda sättet att få ögonglober på din webbplats.

Utan bakåtlänkar är det svårt att rangordna efter lönsamma sökord. Detta gäller särskilt när examen blir stel.

Men kvalitet slår kvantitet alla dagar i veckan. Undvik att köpa länkar – fokusera istället på att skapa högkvalitativt innehåll som etablerar ditt företag som platsen att vara.

Samla fler bakåtlänkar genom att besöka, informera och tillhandahålla innehåll av hög kvalitet. Det finns också en lång lista med underutnyttjade länkbyggande tekniker här som du kan leta efter för inspiration om du översvämmas av gästinlägg.

“Antal” har mer att göra med antalet andra webbplatser som söker efter samma position med samma sökord.

För att svara på frågan – det är säkert att säga att det inte finns något riktigt svar. Kör regelbundna granskningar, avvisa spamlänkar och sprid ditt innehåll ut i världen för alla att se.