Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur många blogginlägg per månad ska du publicera?

Hur många blogginlägg per månad ska du publicera?

Inom content marketing är konsekvens nyckeln till framgång.

De flesta organisationer använder sin blogg som hörnstenen i den konsekvensen. Bloggar hjälper dig att locka nya kunder genom att dela innehåll som löser deras problem, svarar på deras frågor eller underhåller dem.

För att innehållsmarknadsföring ska fungera bör du hålla dig till ett bloggschema. Men hur många blogginlägg per månad ska du publicera?

  • Enligt den senaste forskningen är den idealiska blogginläggsfrekvensen för småföretag 2-4 gånger i veckan.
  • Större företag gör det nästan dagligen.

Detta schema ger de bästa resultaten för innehållsmarknadsföring både vad gäller bloggtrafik och konverteringar.

I det här blogginlägget tar vi upp hur ofta du bör publicera innehåll till din bloggen och varför det är viktigt att ha en konsekvent inläggsfrekvens.

Blogginlägg är det mest kraftfulla verktyget för att bygga upp din onlinenärvaro och öka organisk trafik till din webbplats eller blogg. När du skapar innehåll hjälper det dig att etablera dig som en auktoritet inom din nisch och ger även potentiella kunder en bättre uppfattning om vilka tjänster eller produkter du erbjuder.

Dessutom är varje inlägg som publiceras på din webbplats en möjlighet att ge ditt varumärke mer exponering när det delas på sociala medieplattformar, vilket ger dig mer synlighet och erkännande från nya målgrupper.

Så hur ofta ska du blogga?

Hur många blogginlägg per månad ska du publicera?

Att blogga är ett av de mest effektiva sätten att få kontakt med din publik, men att ta reda på hur ofta du ska göra inlägg är inte så självklart.

Det är viktigt att upprätta ett rimligt inläggsschema som passar dina mål och resurser. Att inlägga för ofta kan överväldiga dina läsare medan inlägg mindre ofta kan få dem att glömma dig.

Läsa:  Vad är Bitcoins, hur de fungerar och var de ska spenderas

När du skapar en innehållskalender, tänk på vilken typ av material du skapar och hur mycket tid det tar att skapa varje inlägg. Om du inte har tid, pengar och mänskliga resurser kan du börja med ett eller två välskrivna inlägg varje vecka istället för många underordnade.

Du bör också överväga hur ofta din målgrupp vill ha ny information från dig. Att undersöka branschtrender kan hjälpa till här – gör de flesta bloggar i ditt rymd ett inlägg varje vecka? Dagligen? En gång i månaden?

Att veta vad andra framgångsrika bloggare i din nisch gör kan ge dig en uppfattning om vad som fungerar bäst för läsarna när det gäller frekvens och format.

Du kanske också vill fråga aktuella följare på sociala medier om deras preferenser angående blogginläggsfrekvens och längd så att du vet exakt vad de gillar (och inte gillar).

Maximera din bloggfrekvens för maximala resultat

Regelbundet bloggande är viktigt för att nå dina onlinemarknadsföringsmål. Det är ett effektivt sätt att driva organisk trafik, öka sökmotorernas ranking och bygga relationer med kunder. Att upprätta ett rimligt inläggsschema hjälper till att säkerställa att du konsekvent skapar innehåll som driver engagemang och ger värde till läsarna.

Kvalitet ska alltid komma först när det kommer till bloggande – oavsett hur ofta du gör det. Ett enda välskrivet blogginlägg har mer effekt än fem dåligt skrivna. Se till att varje inlägg är informativt, engagerande och innehåller värdefull information för dina läsare.

För att mäta prestandan för dina blogginlägg bör du ständigt övervaka dina mätvärden som sidvisningar, avvisningsfrekvens och tid på sidan. Läs kommentarerna som lämnats av läsarna och svara när det behövs. Genom att engagera din publik kan du få en bättre förståelse för vilka ämnen som resonerar mest med dem och anpassa din innehållsstrategi därefter.

Bildkälla: HubSpot

Kvalitet över kvantitet

När det kommer till innehållsmarknadsföring så trumfar kvalitet alltid kvantitet. Väl undersökta och välskrivna informativa inlägg är mer effektfulla än en ström av omhaschat eller duplicerat innehåll.

Istället för att lägga upp fler bloggartiklar, fokusera på att skapa artiklar av hög kvalitet som är både användbara och engagerande. Detta innebär att du tar dig tid att undersöka ämnen grundligt, kontrollera fakta och skriva på din läsares språk.

Det betyder också att man undviker ludd eller fyllnadsord som inte tillför ett värde till inlägget. Istället för att försöka skriva långa meningar eller stora ord, fokusera på att förmedla ditt budskap på ett tydligt och kortfattat sätt.

Optimera dina inlägg

Förutom att skapa kvalitetsinlägg, se till att du optimerar dem för SEO-ändamål också. Detta inkluderar att inkludera relevanta nyckelord i hela inlägget så att de lätt kan hittas av sökmotorer när någon söker efter relaterade termer online.

Läsa:  Bästa metoder för e-postmarknadsföringskampanjer

Interna länkar bidrar också till mervärde eftersom de leder läsarna till andra relaterade artiklar utan att behöva lämna sidan. Detta hjälper till att hålla människor engagerade i din webbplats längre, vilket kan leda till högre konverteringsfrekvens.

Att engagera sig i konversationer ger fler möjligheter till länkbygge när det görs på rätt sätt. Kommentera på andra bloggar för att dra tillbaka uppmärksamheten mot din och delta i sociala mediegrupper där potentiella kunder kan diskutera liknande ämnen.

Övervaka dina framsteg

Att mäta framgången för dina blogginlägg är nyckeln till att avgöra vilket material som tilltalar läsarna och vilket som faller platt. Genom att övervaka prestandan för ditt innehåll kan du förfina din innehållsstrategi, justera taktik efter behov och hålla koll på förändringar i sökmotorernas algoritmer.

Börja med att skapa ett spårningssystem för varje inlägg så att du kan se dess sidvisningar, tid på sidan, kommentarer och delningar. De flesta bloggvärdplattformar erbjuder en rad verktyg som låter dig få djupgående insikter om hur läsare interagerar med varje inlägg.

När ditt spårningssystem är på plats, observera eventuella mönster som dyker upp under en viss period. Om vissa ämnen konsekvent lockar mer intresse än andra, överväg att skapa mer innehåll kring dessa idéer. Å andra sidan kan ämnen som inte verkar klicka med läsarna skrivas om med nya infallsvinklar eller tillvägagångssätt.

Att utföra regelbundna innehållsrevisioner och se till att nyligen publicerat innehåll är optimerat från början är högsta prioritet för alla SEO-experter. Detta inkluderar att optimera både on-page och off-page-element för att få dina blogginlägg att rankas högt i sökresultaten.

Spåra alla ändringar och fortsätt att ändra din strategi för att skapa innehåll tills du når önskat resultat.

Anpassa efter behov

Titta på data från varje inlägg och analysera vad som fungerade bra och vad som inte gjorde det. Analysera sidvisningar, klickningar, avvisningsfrekvens och omvandlingar och notera eventuella mönster som dyker upp. Dessa insikter hjälper dig att informera om hur du justerar ditt inläggsschema framöver.

Det är värt att notera att en viss nivå av experiment bör förväntas när man bestämmer rätt blogginläggsfrekvens. Inte varje del kommer att få resonans hos alla – inte ens vad som verkar vara “ständigt gröna” ämnen. Bli därför inte avskräckt om några av dina inlägg inte fungerar bra. Använd istället den här möjligheten som ytterligare en datapunkt för att förstå vem som utgör din kärnläsarbas.

Prova olika scheman och se vilka som ger bättre resultat. Om du vanligtvis gör ett inlägg en gång i veckan men känner att det inte får tillräckligt med grepp, försök att posta två gånger i veckan och jämför hur de presterar mot varandra. Du kanske också vill experimentera med olika tider och dagar när du publicerar nya inlägg. Vissa åhörare kanske föredrar att läsa på vardagsmorgnar medan andra svarar bättre sent på kvällen eller på helgerna.

Läsa:  Hur du hanterar ditt outsourcade marknadsföringsteam perfekt

Dokumentera eventuella ändringar du gör för framtida referens. Genom att upprätthålla dessa register kan du mäta effekten av de ändringar du gör och hjälpa dig att fatta bättre beslut för kommande inlägg.

Omfamna automatisering

Har du svårt att komma med idéer till nya inlägg? Inte tillräckligt med tid för att skriva ut alla men vill du inte minska din frekvens heller?

Du behöver inte offra det ena för det andra. Automatisering av bloggar gör det möjligt att hålla sig till ett fullständigt innehållsschema samtidigt som du bibehåller den kvalitetsstandard som din blogg har varit känd för.

Oavsett om du tänker publicera 10 inlägg om dagen eller 100 inlägg i veckan kan du få det att hända genom att anpassa dig till en AIO-modell (en blandning av att använda ett AI-verktyg + en mänsklig redaktör) med ett pålitligt verktyg som WriteSonic.

Så här kan du få det att fungera för dig.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen. Du kan också ladda ner våra kostnadsfria resurser på AIO – en term vi myntade för att optimera innehåll som genereras av AI. Vår president, Julia McCoy, skrev en fullständig guide om utbildningsbyråägare om AIO, inklusive en jobbbeskrivningsmall för att anställa en AIO-skribent.

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Gratis guide

Först skrev jag en fullständig guide – en skribents verk, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och till och med en mall för jobbbeskrivning om du vill hitta en AIO-skribent.

Vill du ha denna otroliga resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO CRAFT-författarutbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT. Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet. Njut av!

Läsa:  10 tips för marknadsföring till högskolestudenter

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO. Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.

Vanliga frågor – Hur många blogginlägg per månad?

Hur många inlägg ska jag skriva på min blogg?

Det ideala blogginläggsschemat för småföretag är 2-4 gånger i veckan. Det här är den optimala blogginläggsfrekvensen för att bibehålla synlighet och relevans i sökmotorernas ranking, samt främja relationer med läsare.

I slutändan kommer frekvensen av inlägg att bero på just din bransch. Men oavsett vilket schema du väljer, håll dig till det.

Hur många artiklar har framgångsrika bloggar?

Framgångsrika bloggar har vanligtvis flera artiklar som uppdateras regelbundet. Att upprätthålla regelbundna uppdateringar av flera inlägg är nödvändigt för att hålla bloggen aktuell och locka läsare, samt förbättra dess sökmotorrankning.

Vikten av att producera kvalitetsmaterial överträffar kvantiteten, därför är det viktigt att fokusera på att skapa intressanta och informativa bitar snarare än att uppfylla din kvot.

Vilken är den idealiska storleken på bloggartikeln?

Den ideala storleken på bloggartikeln varierar beroende på syftet och målen med inlägget. I allmänhet är bloggartiklar 500 till 1 500 ord långa.

Längre inlägg i intervallet 2 000 ord är bättre för SEO-ändamål eftersom de ger fler möjligheter att inkludera relevanta sökord och fraser. Kortare inlägg kan användas när man försöker förmedla ett enda budskap – som utdrag.

Hur många blogginlägg per månad ska du ladda upp? Det finns inget svar som passar alla

Det finns ingen lösning som passar alla när det kommer till hur många artiklar du ska ladda upp på din blogg. Allt beror på vad du vill åstadkomma med din blogg. Du kan behöva experimentera för att ta reda på vilken inläggsfrekvens som fungerar bäst för just din situation.

Med noggrann planering kommer du att kunna räkna ut ett optimalt publiceringsschema som maximerar dina blogginsatser.

Är du redo att skala ditt innehåll? Med en kraftfull AI-skribent som WriteSonic kan du publicera hundratals blogginlägg varje månad till lägre kostnad och med minimal mänsklig inblandning!