Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur många ord finns i en bok? Hitta din ideala räkning

 Hur många ord finns i en bok?  Hitta din ideala räkning

Föreställ dig det här: du skriver äntligen på boken som har funnits i ditt sinne. Menande hur många ord finns i en bok kan vara kompassen som vägleder din resa från en grov idé till ett polerat manuskript. Det handlar inte bara om att slå ett visst antal ord; det handlar om att skapa rätt mängd för din berättelse och publik.

Vi kommer att prata om varför ord räknas spelar roll, speciellt om du drömmer om att se ditt namn på ett omslag en dag. Vi kommer att packa upp hur olika genrer som science fiction eller romantik har sina söta fläckar när det kommer till längd, och vi kommer att utforska vad som får förläggare att bocka när de överväger manuskript – särskilt för förstagångsförfattare som tittar på den svårfångade publiceringsaffären.

Och eftersom skrivande är lika mycket konst som precision, låt oss prata verktyg – de här smarta programvarualternativen som är utformade för att hålla reda på varje kapitel och scen.

Häng kvar; i slutet av denna läsning kommer du att förstå varför varje enskilt ord räknas för att göra din bok till en framgång.

Ordräkningens roll i att skapa en bok

Har du någonsin undrat hur många ord som är undangömt mellan pärmarna på din favoritroman?

Du kanske blir förvånad över att få veta att den genomsnittliga romanen har cirka 80 000 ord.

Det är en hel hög.

Definiera det genomsnittliga antalet bokord

En boks ordräkning är mer än bara en siffra; det är ett oskrivet kontrakt med läsarna.

Plocka upp vilken Harry Potter-bok som helst och du förväntar dig ett episkt äventyr som spänner över tiotusentals ord.

Dyk in i The Great Gatsby och hitta färre sidor men lika uppslukande.

Faktum är att specifika genrer som science fiction eller historisk fiktion ofta svävar mellan 90 000 och 120 000 ord på grund av deras komplexa världsbyggande behov.

Och hur är det med självhjälpsböcker?

Läsa:  Hur återställer jag en Samsung soundbar?

De varierar stort eftersom deras innehåll måste skräddarsys direkt för att lösa specifika problem snarare än att underhålla.

Deras längder sträcker sig lika brett som deras ämnen gör — från smala volymer som erbjuder riktade råd (cirka 40K-50K) hela vägen upp till täta omfattande guider (potentiellt överstigande 100K).

Romantiska böcker eller ungdomsromaner tenderar att vara smalare på ordlängden – tänk att Nicholas Sparks innerliga berättelser ligger i genomsnitt närmare den nedre delen på cirka 60 000-80 000 ord.

Varför är ordräkningen viktig?

Att sikta på ett målordantal handlar inte bara om att fylla sidor – det signalerar att du behärskar genrekonventioner.

Uppskatta ditt sidantal baserat på dessa medelvärden, i vetskap om att de hjälper till att bestämma allt från ryggradens bredd för fysiska böcker till läsarnas förväntningar.

Särskilt i traditionell publicering behöver förstagångsförfattare att numren slås fast.

Böcker för långa kan vifta med röda flaggor – de antyder potentiella tempoproblem eller opolerade berättelser.

Kom ihåg: Förlagen ser manuskript efter lastbilen.

Så varför spelar det någon roll att ta reda på hur många ord som finns i en bok?

1. Säljbarhet: Attrahera litterära agenturer och förlag

Nya författare måste tänka på att litterära agenturer och traditionella förlag är mindre benägna att ta risker med större böcker från okända författare.

Enligt Writer’s Digest faller de mest säljbara skönlitterära böckerna för vuxna vanligtvis inom ett visst antal ord. Detta är särskilt avgörande för dem som siktar på traditionell publicering snarare än egenpublicering.

2. Kostnadseffektivitet: Utskriftskostnaderna är viktiga

En längre bok kräver fler sidor, vilket ökar både storleken och tryckkostnaderna avsevärt vilket gör dem till mer riskfyllda investeringar för förlagen. Att hålla din berättelse kortfattad kan därför göra den mer tilltalande ur ett ekonomiskt perspektiv.

3. Läsarens förväntningar: Tillgodose publikens preferenser

Förtrogenhet föder komfort; läsare har kommit att förvänta sig specifika berättelselängder baserade på genrenormer etablerade över tid av bästsäljande författare som Nicholas Sparks eller JK Rowling.

MasterClass föreslår att nya författare håller sig inom dessa intervall till en början tills de har byggt upp sin publikbas innan de experimenterar med romanlängder utanför normen.

Skrivprogramvaruverktyg kommer väl till pass här. Program som Scrivener hjälpa skribenter att hålla koll på manuskriptets spirande midja samtidigt som de tillhandahåller användbara funktioner för att organisera innehåll effektivt.

Takeawayen?

Oavsett om det är JK Rowling som väver sin trolldom med hundratusentals ord eller Hemingway som säger mycket med mindre, ligger nyckeln inte bara i att skapa övertygande prosa utan också i att respektera varje genres riktmärken när man överväger hur många ord som finns i en bok.

Läsa:  Vad du ska göra om du får en skissartad transaktion på din e-handelssida

Dissekera bokgenrer efter ordräkning

Vad är det rekommenderade antalet ord för varje bokgenre?

Låt oss ta reda på.

Fiktiva berättelser

Romanska romaner och thrillers spelar ofta i bollplanet på 70 000 till 90 000 ord.

Den här söta platsen fångar läsarna utan att överdriva dess välkomnande.

Du hittar också JK Rowlings “Harry Potter”-serie som viftar med sin trollstav närmare denna serie.

Episka fantasyberättelser? De är ett helt annat odjur.

Tolkienliknande världar som Sagan om ringen kräver utrymme – ibland upp till 150 000 ord eller mer – för att bygga sina rike och legender.

Om vi ​​kliver in på unga vuxnas territorium som “Hunger Games”, kanske du märker en liten nedgång i antalet – förvänta dig dessa äventyr runt 60 000-80 000.

I ett historiskt fiktionsland där fakta möts av fantasi, svarar författare på våra tidsresorsönskningar med verk som vanligtvis sträcker sig mellan uppslukande 80 000 till över 100 00 ord.

Facklitteratur böcker

Rättvisa självhjälpsböcker föredrar korthet – de vet att du behöver hjälp nu.

Sikta på ett skarpt manuskript som hamnar någonstans mellan kortfattade råd på cirka 40 000 ord hela vägen upp till detaljerad vägledning på i genomsnitt cirka 90 000 ord.

Affärsböcker följer liknande regler men sträcker sig ibland uppåt mot sexsiffriga ord, beroende på komplexitet – en egenskap som delas med vissa affärsplaner.

Nyckel takeaway: Fiktionsgenrer har ett unikt antal ord – romantik och thrillers i genomsnitt 70-90 000, medan episka fantasier kan sväva till 150 000+. Facklitteratur varierar också; självhjälpsböcker tenderar att vara runt 40-90 000 ord, med affärsböcker som potentiellt når den högre änden.

Sidantalet vs. Word Count Dynamics

Om du någonsin har försökt gissa längden på en bok utifrån dess ryggrad, vet du att det är knepigt.

Samspelet mellan sidantal och ordantal påverkas av mer än bara orden i sig.

Formateringsval och textstorlek spelar också en stor roll.

Beräkna sidor från ditt manuskript

En standardmanuskriptsida med ett 12-punkts teckensnitt som Times New Roman rymmer vanligtvis cirka 500 ord om den är dubbelt spridd med 1-tums marginaler runt om.

Detta nummer är inte hugget i sten eftersom faktorer som dialogmellanrum eller kapitelavbrott kan orsaka variationer.

För att få tag på en korrekt uppskattning av ditt arbete, verktyg som Läslängd kan vara ovärderliga eftersom de hjälper skribenter att räkna ut bokens potentiella sidantal med hjälp av aktuella ordstämningar – vilket tar bort mycket av gissningarna som är involverade i att formatera sidor.

Påverkar teckenstorleken ordräkningen?

Det gör det verkligen.

När större teckensnitt används kommer färre ord att få plats på varje rad vilket ökar antalet sidor.

Läsa:  12 gratis sätt att kontrollera konkurrensen för ett sökord

Omvänt tillåter mindre teckensnitt mer utrymmesekonomi men kan utmana läsbarheten.

Det väcker frågan: Påverkar teckenstorleken den övergripande kvaliteten på läsupplevelsen?

Säkert. Det påverkar läsarens engagemang, tydlighet och förståelse för materialet. Detta är särskilt viktigt i facklitteratur där förmedling av komplexa idéer är avgörande för framgången för boken.

Hur är det med formateringsstilar?

Ah, nu ligger det en annan variabel i ekvationen.

Ta science fiction till exempel. Författare kan välja ett tätare världsbyggande, vilket potentiellt ökar både volymen och intrikata språket som används, vilket resulterar i högre ordantal i förhållande till andra kategorier av litteratur.

Eller överväg romantikböcker, där flödet av berättande är nyckeln till att fängsla läsare. En bra romansk roman håller dig fast med välutvecklade karaktärer och en handling som känns lika verklig som våra egna liv. Det är det som gör det så oemotståndligt att vända varje sida.

Nyckel takeaway: Teckenstorleken spelar roll – ett större teckensnitt betyder färre ord per sida men kan förbättra läsbarheten. Varje genre ger också sin egen stil till bordet; till exempel kan sci-fi ha ett tätare språk jämfört med romanska romaner som fokuserar på smidigt berättarflöde.

Du har en historia i huvudet, och det är dags att väcka den till liv på sidan.

Men att hålla reda på var du är kan vara lika viktigt som plottvisterna i kapitel fem.

Lyckligtvis finns skrivprogram som Scrivener för att hålla koll på varje vändning och vändning – och ordräkning också.

Fördelar med att använda specialiserad skrivprogramvara

Sluta fundera på om ditt manuskript slår igenom; med specialiserade verktyg blir det enkelt att spåra det mål för antalet ord.

Tiderna när penna och papper eller grundläggande textredigerare räckte är förbi – nu kan AI-chatbotar som AIMEE of WriteSonic hjälpa till att effektivisera bokskrivprocessen från brainstorming-idéer till att beskriva kapitel.

Denna förändring innebär mer tid att skapa världar och mindre krångel över att hantera dem.

Dynamiken i ordräkningshantering

Om JK Rowling hade oroat sig för att räkna varje ord medan han skapade Harry Potter, kanske vi fortfarande väntar på The Sorcerer’s Stone.

Ett verktyg som erbjuder realtidsstatistik ger skribenter möjlighet att ge omedelbar feedback om längd – avgörande information oavsett om du arbetar med en episk fantasi eller en kortfattad självhjälpsbok.

Tänk bara: inga överraskningar när du siktar på 80 000 ord men slutar med dubbelt eftersom Stephen King inspirerade dig att gå stort.

Förenkla strukturell komplexitet

Episka fantasier är inte bara långa; de har komplexa strukturer — med flera POVs och subplots i överflöd (hej George RR Martin), inte att förglömma de släktträd som sträcker sig generationer tillbaka.

Läsa:  Hur man minskar avvisningsfrekvensen för e-post och får fram ditt budskap

Och Philip Pullman skapade inte His Dark Materials utan att tänka på struktur heller. Specialiserad programvara håller allt detta rakt så att läsarna inte behöver sin egen aletiometer för att följa med.

Ett verktyg som Scrivener handlar inte bara om att undvika röda flaggor på grund av överdriven längd; det handlar också om att organisera lager på lager av berättande till något lättsmält.

Vanliga frågor – Hur många ord finns det i en bok?

Hur många ord är en 150-sidig bok?

En 100-sidig bok skulle vara ungefär 25 000 ord. En 150-sidig bok skulle vara ungefär 37 500 ord.

Hur många ord ska en bok på 300 sidor vara?

Den genomsnittliga pocketboken sträcker sig från 200 till 300 sidor, i genomsnitt cirka 275 ord per sida.

En bok på 300 sidor kommer att innehålla cirka 82 500 ord.

Med konsekvens är det möjligt att nå det ordantalet genom att skriva 500 ord per dag, sju dagar i veckan, i cirka fem och en halv månad.

Hur många ord är en 200-sidig bok?

En 200-sidig bok är ungefär 60 000 ord i traditionell publicering, förutsatt att du får plats med 300 ord på en sida.

Hur många ord är en 400-sidig bok?

En bok på 400 sidor har cirka 100 000 ord.

Slutsats

Att veta hur många ord som finns i en bok sätter scenen för din skrivarresa. Den formar din berättelse, finjusterar dess takt och ser till att den passar in i genrenormer.

Kom ihåg: antalet ord varierar beroende på genre; romantik kan ta 90 000 ord medan episk fantasy kan klättra till 150 000 eller mer.

Debutromaner har snävare gränser så håll mellan 60 000 och 100 000 ord för att fånga en förläggares blick.

Antalet sidor hänger nära samman med antalet ord – faktorer som teckenstorlek och formatering spelar sin roll.

Spika fast dessa detaljer och det kommer att ge dig ett försprång när du skapar ett utrymme för dig själv i förlagsvärlden.

Har du ett målord i åtanke? Innehåll i skala kan hjälpa dig att hålla fast vid dessa parametrar när du skriver din bok. Prova det idag!