Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur många SEO-sökord ska du rikta in dig på per sida?

Hur många SEO-sökord ska du rikta in dig på per sida?

En vanlig fråga som dyker upp i alla SEO-företag är “hur många SEO-sökord ska du rikta in dig på per sida?” Ska du rikta in dig på bara ett SEO-sökord eller sikta på att använda flera sökord per sida?

En annan vanlig fråga angående detta ämne är, “ska du skapa helt nya webbsidor för varje enskild sökordsvariant?”

I den här artikeln kommer vi att besvara dessa vanliga frågor om bästa sökordsanvändning per sida, du kommer också att lära dig varför mindre är mer när det kommer till detta ämne.

Innan vi börjar, låt oss först tydligt definiera vad ett sökord för SEO är.

Ett sökord för SEO är ett ord eller en fras som folk skriver in i Google och andra sökmotorer för att hitta den information de letar efter.

Varför är nyckelord viktiga för SEO?

Att välja rätt sökord är avgörande för framgången för alla SEO-kampanjer. Faktum är att SEO utan nyckelord skulle vara omöjligt.

Anledningen till detta är att sökord talar om för sökmotorer vad din webbplats och webbsidor handlar om.

Utan nyckelord på din sida kommer sökmotorer inte att kunna förstå sammanhanget för din webbsida(r) och kommer därför inte att veta vilka sökfrågor de ska ranka din webbplats efter.

Läsa:  Har uppdateringen av din företags Facebook-sida sugit vind på sistone?

Nyckelord har bildat fundament av sökmotorernas rankningsalgoritmer sedan starten av den moderna sökmotorn och har använts sedan dess för att avgöra vilka webbsidor som ska rangordnas.

Nu när du har en bättre förståelse för varför sökord är så viktiga för SEO, låt oss diskutera hur många SEO-sökord du bör rikta in dig på per sida.

Hur många sökord ska du fokusera på per sida?

Sökmotormarknadsförare bör fokusera på ett huvudsökord eller nyckelfras och två till tre sökordsvarianter per enskild sida.

Men du kanske undrar vilket sökord du ska använda som ditt huvudsökord om det finns flera varianter av samma termer.

Till exempel söktermen “annonser på en bil” har flera varianter som “annonser på bil”, “annons på bil”, “reklam på bil“, etc.

För att bestämma huvudsökordet för en sida måste du göra en del sökordsforskning med hjälp av ett verktyg som SEOptimers sökordsverktyg eller Googles Sökordsplanerare.

Nyckeln är att hitta sökord som har hög sökvolym men låg konkurrens.

När du har hittat huvudämnet och sökordet som du vill rikta in dig på kan du hitta två till tre nära varianter av respektive sökord.

Kom ihåg att du inte vill rikta in dig på för många sökord på en sida eftersom det kommer att minska oddsen för din webbsidesrankning för ditt huvudsökord.

Dessutom, även om du bara riktar in dig på ett huvudsökord, kommer du naturligtvis att rankas för flera olika sökord. (mer om detta ämne senare)

Varför är det bättre att fokusera på färre sökord per sida

När det kommer till antalet sökord att rikta in sig på per sida, är mindre mer. Här är skälen till varför du bör rikta in dig på ett huvud SEO-sökord per sida.

Läsa:  Link Wheeling för SEO: Förbättrar det rankingen?

Mer riktad

Genom att bara fokusera på ett sökord per sida kan du bli laserfokuserad på ämnet till hands.

Föreställ dig att rikta in dig på 4 till 5 sökord per sida, hur ska du strukturera innehållet utan att förvirra dina läsare och sökmotorer? Dessutom, hur skriver du titeltaggar och metabeskrivningar om du försöker rikta in dig på mer än ett sökord per sida?

Genom att bara rikta in ett sökord per sida kan SEO:are skapa optimerade metabeskrivningar och titeltaggar för varje specifik sida.

Minska risken för utspädning av sökord

Att fokusera på ett sökord per sida minskar också risken för sökordsutspädning.

Genom att rikta in dig på mer än ett huvudsökord per sida minskar du kraften hos varje enskilt sökord.

Låt oss till exempel föreställa oss att du har en e-handelsbutik som säljer modeartiklar för kvinnor.

Om du skulle rikta in dig på två huvudsökord som “kvinno skor” och “kvinnors hattar” på en sida, då är oddsen för den sidrankningen för båda termerna väldigt små. Detta “späder ut” därför kraften hos de enskilda sökorden.

Trickle-Down-effekten

I SEO kan trickle-down-effekten definieras som när en sida rankas för sökord som den inte är optimerad för.

Här är ett exempel på trickle-down-effekten i SEO:

När en sida har en hög ranking i Google betyder det att Google tycker att sidan är den bästa resursen för sökordet som folk söker efter.

Så om sidan rankas för “solglasögon för män“, då är Google smart nog att veta att den här sidan också är den bästa resursen för sökordet “solglasögon för män”.

Läsa:  Hur man samlar in e-postadresser för e-postmarknadsföring

Även om båda sökorden är olika, betyder de i princip samma sak.

Hur många sökord kan en sida rankas för realistiskt?

Enkelt uttryckt kan en enda sida rankas för hundratals olika sökord. Med det sagt bör du inte avsiktligt försöka rangordna hundratals sökord.

Ta till exempel Ahrefs-artikeln om SEO-förslag, enligt Ahrefs är den för närvarande rankad för 44 sökord i USA.

Tror du nu att vi ursprungligen ville ranka den här sidan för 44 olika sökord?

Anledningen till att detta inträffar är att en enda sida kan rankas för flera long-tail-sökord och andra sökord som är nära relaterade till huvudämnet.

Detta fenomen uppstår naturligt när en sida har innehåll av hög kvalitet som bara fokuserar på ett specifikt ämne.

Kan jag ha för många sökord på en sida?

Svaret på denna fråga är ett absolut ja!

Processen att lägga till för många av samma sökord på en sida med hopp om att manipulera en webbplats ranking kallas sökordsfyllning och Google gillar inte Det.

När sökmotorer inte var så sofistikerade som de är idag användes sökordsfyllning i stor utsträckning för att förbättra en sidas rankningspotential.

Men nuförtiden kan sökmotorer lätt känna igen nyckelordsfyllning och straffa en webbplats för att de praktiserar det.

Föreställ dig att du stöter på en sida som använder sökordsfyllning:

Köp herrsolglasögon i vår solglasögonbutik för män. Vi säljer de bästa solglasögonen för män för alla män. Alla våra solglasögon för män är importerade från Italien – världens modehuvudstad. Du kan köpa herrsolglasögon genom att kontakta oss idag!

Detta kan inte bara skada din webbplats ranking, utan sökordsfyllning resulterar också i en hemsk användarupplevelse och gör ditt innehåll svårt att läsa.

Läsa:  Hur snart kommer ditt inlägg att rankas – 5 avgörande faktorer

Hur många sökord ska du rikta in dig på på hemsidan?

Om du är ägare eller marknadsförare av ett företag som säljer flera produkter inom ett brett spektrum av kategorier kanske du undrar “Hur många sökord ska jag rikta in mig på på hemsidan?”

Visst vill du försöka rikta in alla sökord som är relaterade till dina produkter eller tjänster på hemsidan?

Tja inte riktigt, du bör tänka på din hemsida som vilken annan sida som helst på din webbplats.

Det betyder att du inte ska försöka rikta in dig på sökord för var och en av dina 10 olika produkter eller tjänster.

Istället bör du tänka på kärnprodukten eller tjänsten som ditt företag erbjuder och optimera din hemsida för att rikta in dig på dessa sökord.

Till exempel är SEOptimers hemsida främst inriktad på att rikta in sökordet “SEO audit” även om vi har flera verktyg som vårt sökordsverktyg och inbäddningsbara SEO-revisionsverktyg.

Slutsats

Efter att ha läst den här artikeln hoppas vi att du nu har en bättre förståelse för hur många SEO-sökord du bör rikta in dig på per sida.

Huvudmålet är att rikta in ett specifikt sökord med 2 till 3 relaterade sökordsvarianter.