Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur mycket kostar det att bygga en e-handelswebbplats?

Hur mycket kostar det att bygga en e-handelswebbplats?

Om du funderar på att bygga någon typ av webbplats är det ganska svårt att ta reda på det exakta priset. Och att försöka ta reda på hur mycket en e-handelssida kostar är ännu svårare eftersom vad du kan behöva beror mycket på sajtens skala.

För att inte tala om de produkter du måste köpa för att sälja till kunder. Därför kanske det inte går att få en exakt siffra. Men den goda nyheten är att vi kan komma ganska nära de faktiska kostnaderna.

Idag ska jag täcka kostnadsfördelningen för att bygga en e-handelswebbplats.

Vad behöver jag för att bygga en e-handelswebbplats?

Innan vi kan beräkna kostnaden för att bygga en e-handelswebbplats måste vi ta reda på vad det innebär. Oavsett vilken typ av webbplats du bygger delar de alla gemensamma element som:

Så den verkliga frågan är hur skiljer sig en e-handelssida från en vanlig?

Den första stora skillnaden är det stora antalet plugins du behöver för att skapa en e-handelswebbplats. Det krävs inte mycket för att bygga en blogg, men det gör en fullfjädrad e-handelssida, och att välja gratisalternativ är inte alltid ett alternativ.

Utan tvekan behöver du WooCommerce. Du kommer också med stor sannolikhet att köpa flera plugins som kan hjälpa ditt företag att växa. Du kan också behöva andra saker som livechattsupport, e-postprenumeration och andra plugins.

Den goda nyheten är att priset på teman förblir i stort sett detsamma, med både gratis- och premiumversioner på bordet.

Men att driva ett e-handelsföretag har några unika kostnader som vi måste ta itu med.

Först säljer du varor, vilket omedelbart lägger till två svåra att kvantifiera kostnader: transaktionsavgifter och frakt. Transaktionsavgiften beror på vilken betalningsgateway du använder (PayPal, Stripe, etc.).

Den goda nyheten är att detta kommer från köpet, men kan variera mellan 1% och 3% av det totala köpet.

Frakt är mycket mer komplicerat och beror på vad du säljer. Att skicka en madrass är till exempel väldigt annorlunda än att skicka en bok. Vi diskuterar detta mer i detalj nedan.

Den största kostnaden för att skapa en webbutik är att fylla den med produkter. Om du bestämmer dig för att sälja hårdvara måste du köpa den från en återförsäljare, lagra den och sedan sälja den på din webbplats.

Vi kommer att utforska allt detta innan vi tittar på priset, men scrolla gärna igenom diagrammet för att se kostnadsfördelningen.

Läsa:  Topp 15 Netreo-alternativ för IT-drift & Nätverksövervakning

Är gratisverktyg ett alternativ?

I många fall är gratisverktyg ett absolut måste, speciellt i en helt ny butik. Detta kan hjälpa till att minska kostnaderna för att bygga en e-handelswebbplats.

Till exempel vill du skicka kunderna veckovisa butiksuppdateringar i form av ett nyhetsbrev. Även om e-postmarknadsföring kan bli dyrt, är det också gratis att komma igång, åtminstone för det mesta.

Men ibland kan det skada dig att välja det kostnadsfria alternativet.

Till exempel, även om vi använder WordPress och WooCommerce, kan andra e-handelsplattformar ta ut en extra transaktionsavgift eller högre avgifter beroende på vilken plan du väljer. Det kan lätt skära i vinster.

Generellt gäller att ju billigare planen är, desto mer måste du betala i avgifter.

Jag försöker nämna tillgången på gratisalternativ när det är möjligt, men ibland kan det kosta dig mer i det långa loppet att spara några dollar.

Underhåll av webbplatsen

Webbhotell är en kostnad som varje webbplats delar, men detta har resulterat i att det är ganska överkomligt.

Ett webbhotell ansvarar för att hyra serverutrymme för din webbplats och underhålla servern. Webbplatser fungerar 24/7, så underhåll är viktigt. Kvaliteten på servern dikterar också prestandan på din webbplats.

Som ett resultat är webbhotell ett av de viktigaste valen du måste göra som ägare av nätbutiker.

Lyckligtvis är webbhotellbranschen mycket konkurrenskraftig och det finns gott om alternativ. Du måste dock se till att kvaliteten på ditt webbhotell stämmer överens med vad kunderna förväntar sig av en webbutik.

Här på GreenGeeks erbjuder vi kunder överkomliga priser, ett engagemang för miljön och viktigast av allt, de bästa värdtjänsterna i branschen.

Nu vet jag vad du tänker, vad kostar det egentligen?

I de flesta fall kostar webbhotell mindre än en kopp kaffe per månad. Problemet är att varje plan är olika eftersom de erbjuder olika mängder serverutrymme, support och andra faktorer.

Därför är det inte lätt att bestämma priset.

Se tabellen för prisurval på den nya webbutiken från billigast till dyrast.

Domän namn

Ett domännamn är namnet på din webbplats eller webbadressen till din webbplats.

Många kanske tar detta för givet, men ibland kan det vara dyrt att få rätt domän. Till exempel, om du äger en fysisk butik, vill du förmodligen att ditt domännamn ska vara “MyStoreName.com”, men vad händer om det har antagits?

Tja, du har några alternativ. Du kan ändra tillägget från “.com” till “.net” eller något annat. Försök att köpa domänen från en annan ägare. Eller välj ett nytt namn som är tillgängligt och relevant för din butik.

I de flesta fall rekommenderas det att välja något annat.

Detta beror på att köp av ett specifikt domännamn kan kosta tusentals dollar. Faktum är att många individer köper ut domäner i hopp om att de kan sälja dem för löjliga summor.

Läsa:  Hur man tacklar Instagrams största marknadsföringsutmaning och skapar en vinnande strategi

Att ändra onlinebutiken till “.net”-format rekommenderas inte. Ett “.com”-tillägg betyder att din webbplats är kommersiell, vilket är en e-handelssida. Även om vissa kan ha framgång på det här sättet, rekommenderar jag det inte.

Den goda nyheten är att om du väljer ett unikt domännamn är det faktiskt ganska billigt. Faktum är att det är gratis på GreenGeeks! Du får ett gratis domännamn det första året. Efter det behöver du bara betala en liten avgift varje år för att behålla den.

teman

Ett WordPress-tema är en samling stilmallar som dikterar utseendet och känslan på din webbplats.

Varje webbplats behöver ett tema, och för att vara tydlig, bara ett tema. Lyckligtvis finns det teman i både gratis- och premiumalternativ. Den största skillnaden är graden av support du kan förvänta dig att få och hur många alternativ som är tillgängliga för dig.

Så den verkliga frågan är om jag ska använda ett gratis eller premiumtema?

Tja, ärligt talat, det är upp till dig. Om du är ny på webbutveckling är det extra stödet ett premiumtema erbjuder väl värt priset. Premiumteman kommer vanligtvis med mallar som kan påskynda designprocessen dramatiskt.

I vissa fall behöver du kanske bara göra några mindre ändringar och lägga till ditt eget innehåll innan det är klart.

Gratis teman är ett bra alternativ och kan spara några dollar. Men du måste vanligtvis göra lite extra arbete för att få dem att se lika bra ut som premiumlayouter. Det är inte svårt, men för nybörjare kan det visa sig vara tidskrävande.

Den goda nyheten är att premiumteman inte är så dyra. Vanligtvis kostar detta bara cirka 50 USD. Vissa är dyrare och vissa är billigare, men de är ett engångsköp.

Detta har dock ingen stor inverkan på slutpriset.

Plugins

Plugins är små mjukvaror som lägger till vissa funktioner till din webbplats. De är i princip som appar på din smartphone.

De är den främsta anledningen till att du kan bygga en bra WordPress-webbplats utan att någonsin skriva en kodrad. Lyckligtvis, precis som teman, finns det gratis och premiumversioner tillgängliga.

Eftersom du bygger en onlinebutik behöver du ett WooCommerce-plugin som inte kostar dig något. Det låter dig bygga en onlinebutik på nolltid. Även om det är gratis, köper de flesta seriösa utvecklare några av tilläggen den erbjuder.

Till exempel finns det ett premiumtillägg som förbättrar kundvagnsfunktionen för att visa rekommenderade produkter. Detta kan öka försäljningen dramatiskt. Och det finns massor av andra användbara tillägg från $30 till $100.

Läsa:  Förbättra din SEO – Hur samtalsspårning kan hjälpa

Vanligtvis finns premium-plugins runt denna prispunkt. Du kommer förmodligen att vilja hålla fast vid gratisversionerna av plugins och sakta uppgradera till premiumversionen när din webbplats växer.

Detta hjälper till att sänka den ursprungliga kostnaden, men ibland är gratis inte ett hållbart alternativ.

Transaktionsavgifter

En transaktionsavgift är en avgift som tas ut varje gång ett köp görs via en betalningsgateway.

Till skillnad från allt annat på den här listan är transaktionsavgiften inte en förskottskostnad, men det är något att tänka på eftersom du måste betala den för varje köp. Avgiften beror på vilken betalningsgateway du använder och kan komma att ändras.

Detta kan i hög grad påverka priserna på produkter i din butik. Särskilt om vinstmarginalerna är mycket små. Till exempel, om du bara tjänar 2% vinst, kommer du att förlora pengar på grund av transaktionsavgiften.

Jag inkluderar inte transaktionsavgifter i summan eftersom du inte behöver betala något förrän transaktionen är klar. Dessutom är varje betalningssystem olika, så avgifterna varierar ganska mycket i vissa fall.

Detta är dock något som påverkar din verksamhet och du måste ha dem i åtanke.

Köpa aktier

Utan tvekan är den verkliga kostnaden för att öppna en onlinebutik att köpa de produkter du säljer.

Problemet här är att varje butik säljer olika produkter. En butik kan sälja T-shirts, medan en annan kan fokusera på tv-spel. Priserna blir annorlunda.

Det är också här många nya onlinebutiker misslyckas. De köper helt enkelt för många produkter för en butik utan kunder. Det rekommenderas starkt att köpa konservativt för att minska initialkostnaderna.

Det värsta som kan hända är att lagret tar slut.

Nu är det också värt att nämna att denna klausul kan vara ogiltig av flera skäl. Till exempel om du har ett litet företag med en fysisk plats. Du äger förmodligen redan en aktie och vill tjäna pengar på onlineförsäljning.

Du kan också använda en dropshipping affärsmodell. Här köper butiken produkter från återförsäljaren efter rean. Distributören ansvarar för förvaring och frakt av produkten. Du är mannen i mitten i detta scenario.

Det är omöjligt att uppskatta kostnader utan mer information om en viss verksamhet.

Lagring

Lagring är en annan problematisk faktor att överväga, med många variabler.

Låt oss inse det, om du köper produkter för att sälja på din e-handelssida måste du verkligen lagra dessa produkter tills de säljs. Ganska grundläggande grejer, men det här kan bli riktigt dyrt om du har en stor webbutik.

I vissa fall kan du behöva ett lager för att hantera det. I andra fall kanske du bara behöver ett extra rum i huset eller lägenheten.

Och på samma sätt som att köpa en aktie kunde detta redan göras.

Läsa:  Hur man laddar ner videor från Vimeo

Om du äger en fysisk plats för ditt företag finns ditt lager där. Det är fortfarande ett pris, men inte specifikt för din webbutik. Det är för företag i allmänhet.

Dropshipping-företag möter inte heller detta problem. Istället ansvarar distributören för att förvara produkten.

frakt

Huvudkomponenten i onlineshopping är leveransen av produkten till kunden efter försäljningen.

Det betyder att du behöver lådor, tejp, skyddsmaterial (bubbelplast etc.) och viktigast av allt, du betalar portot. Frakt är en verklig kostnad och en stor minskning av vinsten, vilket är anledningen till att mindre företag inte kan erbjuda gratis frakt.

Naturligtvis sänker vissa butiker bara fraktpriset och annonserar gratis frakt.

Även om du dropshipping, är du fortfarande vanligtvis ansvarig för att betala fraktkostnaderna. Detta kan vara i form av en betalning. I vissa fall inkluderar priset redan fraktkostnader.

Det värsta är att fraktpriserna kan ändras. För granskning har de ökat stadigt under hela pandemin.

Marknadsföring

Även om du har allt annat på plats och din webbplats är online och redo att börja, behöver du fortfarande kunder.

Välkommen till marknadsföring.

Det finns tusentals olika sätt att marknadsföra, och de flesta av dem är faktiskt gratis. Detta inkluderar saker som marknadsföring i sociala medier, användning av Google My Business (kräver fysisk plats), gratis annonskrediter (Facebook, Google Ads, etc.) och mer.

Du kan också gå den betalda vägen och köpa annonsutrymme. Marknadsföring är mycket viktigt när du börjar eftersom du behöver få en kundbas annars kommer din butik inte att göra någonting.

Kostnaden för att bygga en e-handelswebbplats

Lagerkomponent Nödvändig? Pris Detalj
WordPress programvara ✔️ $0 WordPress-mjukvaran är helt gratis att använda på egen hand.
webb Värdskap ✔️ $2,49 till $8,95 per månad
eller
$106,20 till $322,20 för tre år
Webbhotell är en viktig del av alla WordPress.org-webbplatser. Medan de flesta erbjuder en månatlig uppdelning av kostnaderna, är det få som faktiskt accepterar månatliga betalningar. Därför vill du betala ett till fem år i förväg.

När det gäller GreenGeek betalar du 3 år av webbhotell.

Plugins ✔️ $0-$300 I de flesta fall börjar webbplatser med gratisversioner av plugins. Det kan dock sluta med att du köper några premiumplugins för att lägga till några förväntade funktioner från början.
teman ✔️ $0-$50 Det finns gratis och premiumalternativ för teman. Ett snyggt premiumtema kan räcka långt och inte bryta budgeten.
Stock ✔️ $0 – $1000+ Om du är ett dropshipping-företag betalar du inte för produkterna förrän försäljningen är gjord, så du spenderar faktiskt $0. Om inte kan priset vara nästan vad som helst, men vanligtvis över 1 000 dollar.
Lagring ✔️ $0 – $1000+ Dropshipping-företag har inga lagringskostnader. Istället är detta upp till distributören. Det kan dock vara dyrt att hyra ett utrymme för förvaring av produkter. Utrymmet kan också redan vara klart.
frakt ✔️ $100-$300+ Detta beror verkligen på hur många försäljningar du gör. Små onlinebutiker kan lätt spendera över 300 USD per månad, medan stora kan spendera tusentals.
Marknadsföring ✔️ $0–$500+ Det är fullt möjligt att endast använda gratis marknadsföringsverktyg och du kan nå mycket framgång genom att göra det. Men ett typiskt företag spenderar någonstans däremellan 5-15 % för marknadsföring.
Allt totalt 206,20 till $3 472,2 Att bygga en webbutik är inte så svårt, men det finns många variabler i priset. Detta prisintervall bör dock återspegla den genomsnittliga kostnaden för att bygga en e-handelswebbplats.

Att starta en webbutik är ett stort projekt, varför det är en utmaning att ta reda på de verkliga kostnaderna för att bygga en webbutik.

Enligt vissa allmänna uppskattningar kommer du förmodligen att spendera mindre än tusen dollar om du använder en dropshipping-affärsmodell.

Returen kan vara över många gånger

Det är onekligen riskabelt att starta en webbutik. Du konkurrerar med väletablerade varumärken, och om du inte har en dedikerad följare är misslyckandefrekvensen hög. Men om det fungerar, tittar du på verkliga vinster.

Även om det i vissa fall kan kosta mer att lansera din e-handelswebbplats, är det ofta värt priset.

Missade vi faktorer? Vill du dela med dig av hur mycket det kostade att bygga din e-handelswebbplats?