Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur mycket kostar det egentligen att bygga en hemsida?

Hur mycket kostar det egentligen att bygga en hemsida?

Förmodligen den största frågan folk har när de skapar en webbplats är hur mycket kostar det? Kostnaden för en webbplats kan variera mycket beroende på ett antal faktorer som innehållshanteringssystem du väljer, webbhotell du väljer, om du använder premium- eller gratisverktyg med mera.

Idag ska jag visa dig den verkliga kostnaden för att bygga en WordPress-webbplats från grunden.

Låt oss implementera grundreglerna

Det finns många rörliga delar som kan kosta pengar när man bygger en hemsida, så vi måste börja med att klargöra exakt vad vi ska täcka.

Detta fokuserar på två olika scenarier med WordPress.org-webbplatser. Den första skapar en webbplats med alla tillgängliga gratisverktyg, medan den andra använder vanliga premiumverktyg för att skapa en webbplats.

WordPress.org är självvärd, vilket betyder att du behöver webbhotell. Kostnaden för webbhotell varierar dock mycket beroende på vilken typ av plan du väljer och vilken typ av värd du väljer. Vi täcker de vanligaste planerna till våra egna priser.

Ingen av metoderna överväger att anlita en webbutvecklare för att bygga den åt dig. Detta i sig skulle kosta flera tusen dollar. Och ärligt talat, det är helt onödigt i WordPress. Plattformen är lätt nog för ett barn att bygga en webbplats.

Med det ur vägen, låt oss komma igång.

Underhåll av webbplatsen

Den verkliga kostnaden för att bygga en webbplats är webbhotell.

Webbhotellet ansvarar för drift och underhåll av din webbserver. Närhelst en besökare ansluter till din webbplats ansluter de faktiskt till den servern, så det är viktigt att ha ett kompetent webbhotell.

GreenGeeks är ett av världens bästa webbhotell för WordPress-webbplatser. Och vi kan uppnå detta samtidigt som vi behåller vårt engagemang för miljön.

Webbhotell är dock en utmaning att sätta prislappar på en webbplats.

Webbvärdar erbjuder en mängd olika planer för att passa din webbplats behov. Var och en av dessa har olika mängd serverutrymme och olika miljöer. Till exempel är de billigaste planerna delade värdplaner och är ett utmärkt val för en ny webbplats på en budget.

Läsa:  Topp 6 SEO-trender för 2024: Några spelväxlare?

På månadsbasis är de billigare än ditt dagliga kaffe.

Å andra sidan kan du också ha en egen privat server med obegränsade resurser till ett högre pris. Detta är för större webbplatser med en etablerad intäktsström. Som sagt, i båda fallen är de ganska överkomliga.

Domän namn

Domännamnet är faktiskt en ganska knepig faktor att överväga.

Även om du definitivt behöver ett domännamn, behöver du förmodligen inte betala för det, åtminstone initialt. Här på GreenGeeks förser vi dig med en domän för det första året, så detta påverkar inte startkostnaden för att bygga webbplatsen.

Som sagt, inte alla webbhotell gör detta.

Att registrera din domän kan enkelt lägga till ytterligare $20 till dina årliga kostnader, men återigen, det är inte för dyrt. Eftersom vi erbjuder ett gratis domännamn påverkar detta inte det ursprungliga priset i något av scenarierna.

Plugins

Plugins är en stor del av användarvänligheten i WordPress, men de kan ha en enorm inverkan på priset, åtminstone om du använder premiumplugins. Sanningen är att nästan varje plugin har ett gratis alternativ som utvecklare kan använda. Så detta väcker frågan:

Vad är skillnaden mellan ett gratis- och ett premiumplugin?

Tja, det kokar verkligen ner till två faktorer: funktioner och support. De flesta gratis plugins har bara begränsat stöd genom FAQ-sektionen. Premiumversioner erbjuder vanligtvis någon form av e-post, livechatt eller telefonsupport. Återigen, det beror verkligen på verktyget och priset.

Nu är funktionerna en annan historia.

Den extra funktionen du får beror verkligen på själva pluginet. I vissa fall har du bara ett visst antal användningar i gratisversionen och obegränsat i premiumversionen. I andra fall kan några av dessa vara unika egenskaper.

Det är också viktigt att skilja plugins (tillägg) från premiumversioner. Dessa lägger till unika engångsfunktioner som kan hjälpa en specifik webbplatsarketyp eller företag. Dessa är inte heller exklusivt betalda, eftersom det finns många gratis tillägg.

Låt oss gå igenom de två största plugins som de flesta webbplatser har.

Läsa:  10 dolda Google-spel att prova nu

Yoast SEO

Yoast SEO är ett bra plugin som varje webbplatsägare bör använda. Den är specialiserad på att förbättra din webbplats SEO och erbjuder både gratis och premiumalternativ för utvecklare. Den innehåller också flera tillägg som ger flexibilitet.

Gratisversionen är mycket robust och för att vara ärlig, det är allt många webbplatsägare behöver. med gratisversionen kan de spåra flera SEO-variabler på sina webbplatser, och viktigast av allt, de kan se SEO- och läsbarhetsrekommendationer medan de skriver.

Det bidrar alltså inte bara till att förbättra sökmotorn utan även besökarupplevelsen.

Premiumversionen förbättrar alla funktioner som erbjuds av gratisversionen samtidigt som den erbjuder en mängd nya funktioner som interna länkförslag, omdirigeringshantering och tillgång till 24/7 support. Ett år kostar dig bara 89 USD.

Vissa plugins är specialiserade på lokal SEO, video SEO och WooCommerce SEO. Var och en kostar $69 extra och kräver att du har premium Yoast SEO.

WooCommerce

Om du bygger en e-handelssajt finns det inget bättre plugin än WooCommerce. Faktum är att många människor kallar det WordPress hemliga vapen. Den fungerar för närvarande i över 5 miljoner butiker och erbjuder en mängd gratis- och premiumfunktioner.

Den kostnadsfria versionen kan hjälpa dig att skapa ett fullt fungerande skyltfönster där du kan visa upp produkter, acceptera betalningar och mer. Och viktigast av allt, den kan skalas med din butik när den växer.

Istället för att erbjuda en premiumversion använder den till fullo premiumtillägg. Faktum är att det kan ha flest plugins av alla WordPress-plugin.

Var och en av dessa plugins lägger till en specifik funktion eller uppsättning funktioner till Woocommerce. Du kan lägga till t.ex WooCommerce produktsökning som ett fantastiskt tillägg som lägger till full sökfunktion till din butik. Detta hjälper besökarna att hitta produkter.

Det börjar på $49, som många andra premiumtillägg.

teman

Teman gör webbdesign enkel i WordPress. Kärnan i temat är en samling mallar och stilmallar som låter dig anpassa olika aspekter av din webbplats. Och precis som med plugins har du några som är gratis och andra som inte är det.

Så vad skiljer dessa teman från varandra?

Läsa:  Hur man ändrar videokvalitet på Netflix

En av de största skillnaderna mellan gratis- och premiumnivåerna är att premiumteman ofta paketeras med premiumplugins. Och det här är inte bara engångsplugins heller. Vissa av dessa är fantastiska och kan därför kosta lika mycket som själva temat.

Många av dessa exempel är dock en del av planstrukturer.

Gratis teman är ofta enkla och kräver mer justering och anpassning för att få ut det mesta av dem. Premiumteman har ofta mallar som hjälper dig att komma igång. I vissa fall kan bara redigera mallen resultera i en färdig att använda mall.

Det finns också en stödsida till saker och ting. Gratis teman ger bara användarna enkla vanliga frågor i många fall. Premium-temastödet är fantastiskt, varför många nybörjare väljer att börja med ett premiumtema.

Den extra hjälpen är värd ökningen av den slutliga designkostnaden för webbplatsen.

Till skillnad från plugins, hittar du vanligtvis inte tillägg för teman. Vanligtvis är de hela paketet från början.

Kostnad för att bygga en WordPress-sajt med gratisverktyg

I det här avsnittet använder vi bara gratisverktyg när det är möjligt. Och när det gäller WordPress är det nästan alltid ett alternativ. Faktum är att den enda kostnaden för att bygga en webbplats på WordPress är din värdplan.

Låt oss utan vidare ta en titt på priserna:

En WordPress-funktion Nödvändig? Pris Detalj
WordPress programvara ✔️ $0 WordPress-mjukvaran är helt gratis att använda på egen hand.
webb Värdskap ✔️ $2,49 till $8,95 per månad
eller
$106,20 till $322,20 för tre år
Webbhotell är en viktig del av alla WordPress.org-webbplatser. Medan de flesta erbjuder en månatlig uppdelning av kostnaderna, är det få som faktiskt accepterar månatliga betalningar. Därför vill du betala ett till fem år i förväg.

När det gäller GreenGeek betalar du 3 år av webbhotell.

Plugins ✔️ $0 Plugins är som appar på din smartphone, de lägger till funktioner till WordPress. Även om det finns både gratis och premiumalternativ, kommer vi bara att använda de gratis.
teman ✔️ $0 Teman dikterar utseendet och känslan på din webbplats, och återigen kan du välja mellan gratis och premiumalternativ. Det här avsnittet tittar bara på de gratis.
Allt totalt $106,20 till $322,20 Egentligen beror priset bara på vilken webbhotellplan du väljer. Och i det här fallet täcker det kostnaden i tre år.

Som du kan se kan du faktiskt bygga en WordPress-webbplats för kostnaden för webbhotell. I de flesta fall är detta det föredragna tillvägagångssättet eftersom det kan ta lite tid för webbplatser att börja se konsekventa intäkter.

Läsa:  Genomsökning & Indexering: Hur ser och lagrar Google dina sidor?

Kostnaden för att bygga en WordPress-webbplats med premiumverktyg

I det här avsnittet introducerar vi nu premiumverktyg. Det enda problemet här är antalet verktyg du använder eller deras kostnad. Vi antar att en webbplats köper ett premiumtema och tre premiumplugins.

Kom bara ihåg att priset kan öka exponentiellt med fler verktyg.

Här är en uppdelning av priset:

En WordPress-funktion Nödvändig? Pris Detalj
WordPress programvara ✔️ $0 WordPress-programvaran är fortfarande gratis att använda.
webb Värdskap ✔️ $2,49 till $8,95 per månad
eller
$106,20 till $322,20 för tre år
Priset på högkvalitativa webbhotell är oförändrat.
Plugins ✔️ 100-300 dollar Priserna för premiumplugins kan variera kraftigt, men många börjar mellan $49 och $79. Förutsatt att du köper tre av dem, är du förmodligen i den här prisklassen. För mer detaljerad information, lägg ihop priserna på de plugins du är intresserad av att använda.
teman ✔️ 57,54 USD De det genomsnittliga priset för ett premiumtema är $57,54, men du kan lätt spendera mer eller mindre. Medan de flesta premiumteman varar för evigt, är vissa en del av en årlig plan.
Allt totalt $263,74 till $679,74 Detta är ett mer realistiskt pris för att bygga en webbplats med premium plugins och teman. Visst, det kan vara billigare, men det kan också bli dyrare. De flesta webbplatsägare börjar inte med premiumplugins. Det är dock vanligt att använda ett premiumtema från början.

Som du kan se kan priset för att bygga en webbplats med premiumverktyg lätt fördubbla kostnaden. Detta är dock inte det normala sättet. De flesta webbplatsägare börjar enkelt och lägger till premiumverktyg när de växer. Detta hjälper till att balansera byggkostnaderna.

Men många börjar med ett premiumtema för att lägga till fler anpassningsalternativ för sin design.

Tid är också värt att tänka på

En sak som jag inte tog upp är hur mycket tid du lägger ner på att bygga din webbplats.

Vissa kanske inte ser det som en kostnad, men att designa en webbplats från början till slut kan ta mycket tid. Åtminstone för vissa. Och det är tekniskt sett tid som du kan använda för andra projekt.

I många fall kan webbplatser byggas på mindre än tio timmar, förutsatt att det är väldigt enkelt, som en blogg. Mer komplexa webbplatser, särskilt e-handel, kan ta betydligt längre tid att sätta ihop.

Så du bör också överväga tidsinvesteringen.

Avkastningen kan bli enorm

Det kan vara lätt att skriva av kostnaden för en webbplats som en kostnad, vilket du bör göra under skattesäsongen. Men för många är det en barriär. Men som du kan se är det ganska billigt att skapa en webbplats som konsekvent kan generera intäkter i många år framöver.

Och om du spelar dina kort rätt kan avkastningen bli tusenfaldig.

Även om du säkert kan spendera mycket pengar för att få det att se ut eller fungera på ett visst sätt, är de flesta webbplatser byggda med en liten prislapp. Den enda gången det kostar tusentals dollar att göra webbplatser är när du anlitar någon annan att göra det eller investerar i att lägga ut innehållet på entreprenad.

Och lyckligtvis har webbdesign förbättrat prismodellen avsevärt. Konkurrensen mellan CMS är hård. Som ett resultat måste deras tjänster förbättras, annars kommer de att bli omkörda av konkurrenterna.

Hur mycket spenderade du för att bygga webbplatsen? Tycker du att det är värt att anlita en utvecklare för att göra det åt dig?