Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur mycket trafik bör en ny blogg få?

Hur mycket trafik bör en ny blogg få?

Som nybörjarbloggare kanske du undrar hur det går för din blogg.

Får du mer trafik den här veckan än den förra? Hur mycket trafik bör en ny blogg få för att äntligen tjäna pengar?

För att förbättra prestandan för dina bloggar måste du först veta var trafiken kommer ifrån. Här är vad tal ser ut som från en pre-pandemirapport:

  • Små bloggar får 48 % av sin trafik från organiska sökningar.
  • Små bloggar har i genomsnitt 3 764 sidvisningar per månad.
  • Andra trafikkällor är direkt trafik (18,51 %), hänvisningstrafik (12,71 %), e-posttrafik (3,48 %) och social trafik (1,96 %).
  • Det tar i genomsnitt 9 år att nå 1 miljon sidvisningar per år.
  • 1 Million Club får 87 % av trafiken från organisk sökning.

I den här artikeln kommer vi att utforska hur man ställer in realistiska trafikmål för nybörjarbloggar och strategier för hur man börjar generera konsekvent månatlig trafik till din webbplats.

Vad är ditt mål med din blogg?5 faktorer som driver bloggtrafikHur mycket trafik bör en ny blogg få?Sätt realistiska trafikmål för en ny bloggPlanera en blogglanseringsstrategiVanliga frågor – Hur mycket trafik bör en ny blogg få

Vad är ditt mål med din blogg?

När det kommer till bloggande bör ditt mål alltid vara tydligt. Oavsett om du är företagare eller ny bloggare är det nyckeln till framgång att sätta upp specifika mål och mål.

Trafik

Om ditt primära fokus ligger på att öka trafiken till din blogg finns det flera strategier som kan hjälpa. Börja med att optimera ditt innehåll för läsare och sökmotorer för att öka din läsekrets och göra det lättare för sökmotorer att hitta och indexera dina inlägg.

Marknadsför ditt arbete på sociala medieplattformar som Twitter och Facebook för att engagera dig med potentiella läsare.

Slutligen, titta på möjligheter för gästinlägg på andra bloggar för att nå en ännu bredare publik.

Försäljning

Om att tjäna pengar på din blogg är det ultimata målet, behöver du en solid intäktsgenereringsstrategi på plats innan du lanserar några kampanjer eller kampanjer.

Fundera på vilka typer av produkter eller tjänster som passar bäst med temat för din blogg. Detta kan inkludera allt från digitala nedladdningar som e-böcker eller musikfiler, fysiska produkter som t-shirts eller muggar, prenumerationsbaserade tjänster som webbhotellpaket eller månatliga medlemsavgifter.

När du har några idéer i åtanke, fundera på hur du kan marknadsföra dem genom e-postmarknadsföringskampanjer och sociala mediekanaler. Enbart dessa två metoder kan ofta leda till ökad försäljning om de används på rätt sätt.

Akta dig för Google Sandbox

Vad är Google Sandbox?

Google Sandbox är en virtuell karantän för nyskapade webbplatser. Den är utformad för att förhindra skadlig missbruk och hålla sökresultaten rena genom att förhindra spammare från att använda utgångna domäner för att skapa nya webbplatser med stulet innehåll eller skadlig kod.

Läsa:  Fallstudier av innehållsmarknadsföring för e-handel: 7 bevisade framgångar

När en webbplats läggs i sandlådan begränsar den dess förmåga att rankas i sökmotorresultat tills den kan bevisa att den är pålitlig.

Varför använder Google sandlådan?

Google använder sandlådan som ett extra lager av säkerhet mot skadliga webbplatser som potentiellt kan skada användare om de släpptes in i sökmotorrankningar utan några kontroller eller begränsningar. Sandlådan gör det också möjligt för Google att övervaka och granska nya webbplatser mer noggrant, så att de förebyggande kan straffa alla webbplatser som ägnar sig åt oetiska SEO-taktik som stoppning av sökord, osynlig text och länkköpsscheman.

Hur kan jag undvika sandlådan?

Det finns flera steg du kan vidta för att säkerställa att din webbplats inte placeras i Googles sandlåda.

  1. Se till att allt ditt innehåll är original – undvik plagiat till varje pris.
  2. Använd inte automatiserade verktyg eller skript när du skapar länkar. Bygg istället relationer med andra bloggare på ett naturligt sätt genom gästinlägg och kommentarer på deras bloggar.
  3. Sikta inte bara på massor av bakåtlänkar utan se till att dessa länkar kommer från auktoritativa källor som är relaterade till din nisch.
  4. Producera högkvalitativt innehåll som ger värde för läsarna istället för att enbart förlita sig på nyckelord. Detta hjälper dig att bli uppmärksammad av potentiella kunder som kan vara intresserade av vad du erbjuder.
  5. Följ alltid bästa praxis när det kommer till SEO – genvägar blir ofta kontraproduktiva.

5 faktorer som driver bloggtrafik

Hur mycket trafik bör en ny blogg få? Helst mycket! Men hur får du mer trafik till din nybörjarblogg?

1. Integrera din blogg med din webbplats

Webbplatsintegration är en av faktorerna som driver trafik till en blogg. Det är viktigt att integrera din blogg med din webbplats från början om du vill uppnå optimala SEO-resultat. Det innebär att du är värd för den på en underdomän eller inom samma plattform som din huvudsajt – inte någon annanstans som Medium.

Detta kommer att göra det enklare för sökmotorernas sökrobotar att koppla ihop dina blogginlägg med annat webbinnehåll, vilket kan hjälpa till att öka rankingen i SERP.

2. Ge värde

Om du vill att folk ska läsa (och dela) dina blogginlägg måste de ge värde – oavsett om det är genom utbildning, information eller underhållning. Undvik att publicera korta utfyllnadsbitar bara för att ha mer innehåll. Fokusera istället på att skapa kvalitetsinnehåll som läsarna kommer att tycka är användbart och engagerande.

3. Kvalitet framför kvantitet

Som nämnts ovan är det bättre att publicera färre välskrivna artiklar än flera av låg kvalitet. Se till att alla bilder du bäddar in i ditt blogginlägg är högupplösta och relevanta så att läsarna inte tappar intresset.

4. Använd nyckelord strategiskt

Nyckelord spelar en viktig roll för att driva trafik men bör inte användas överdrivet i hela texten. Använd dem sparsamt men effektivt genom att inkludera naturliga varianter av dina nyckelfraser.

5. Inlägg ofta

Frekvensen av dina inlägg är en annan faktor som driver bloggtrafik. Hur ofta ska du lägga upp nytt innehåll?

Vissa bloggare publicerar dagligen när de väl har etablerat sig och har tillräckligt med resurser för att skala sitt innehåll. Men de flesta nybörjare publicerar bara en gång i veckan, eller ännu mindre, helt enkelt för att det kan vara för tidskrävande att göra mer.

Börja med att skriva en till tre gånger i veckan tills du känner dig bekväm med att öka denna frekvens. Kontrollera din analysdata och läsarfeedback om du behöver göra inlägg oftare.

Hur många publik har du redan?

Om du inte har någon befintlig publik kan det vara svårt att få igång din blogg. Du kanske bara har ett fåtal vänner och familjemedlemmar som kommer att besöka din blogg, dela länkar och följa sociala medieprofiler. Detta räcker inte för att generera organiska träffar eller locka människor utanför din närmaste krets.

Läsa:  Hur man ökar produktiviteten i ditt sociala medieföretag

Å andra sidan, om du redan är känd för något annat – som att vara en frispråkig politisk aktivist eller driva en populär memesida på Facebook – så kan du utnyttja den publiken för att marknadsföra din nya blogg.

Det är viktigt att inkludera författarens bios i inlägg så att läsarna känner igen vem som skrev artikeln och känner sig säkra på att följa den. Detta gäller särskilt efter Googles EEAT-uppdatering då Google vill veta vem som skrev artikeln och deras referenser innan de rankas i sökresultaten.

Hur mycket trafik bör en ny blogg få?

Det kan ta allt från tre till sex månader innan du börjar se betydande trafik på din blogg. För att lansera en ny blogg framgångsrikt bör du ha minst 10 till 15 inlägg redo att publiceras för att få in meningsfull trafik.

Och det är bara början. För att upprätthålla bra trafik och bygga en gemenskap av följare måste du fortsätta lägga till nytt innehåll.

Forskning visar att framgångsrika bloggar med 24 eller fler inlägg kan få 30 % mer trafikmedan bloggar med 50+ inlägg kan få 77 % fler besökare.

När det kommer till innehållslängd är längre bitar bättre – både för SEO-ändamål och läsarnas engagemang. Inlägg som är cirka 1 600 ord långa eller som tar 7 minuter att läsa tenderar att vara mest framgångsrika när det gäller att hålla läsarnas uppmärksamhet.

Naturligtvis är mängden och längden bara halva bilden. Kvalitet överträffar alltid kvantitet och välskrivet innehåll är nyckeln till att rankas högre i sökmotorerna.

Se till att dina blogginlägg är användbara och relevanta snarare än bara luddiga ord. Att investera tid i att undersöka sökord och skapa bra innehåll kommer att löna sig i form av ökade webbplatsbesök.

Om du har svårt att komma igång eller ta reda på hur ofta du ska lägga upp innehåll som din publik kommer att tycka är intressant, finns det en mängd resurser och verktyg tillgängliga på webben.

Sätt realistiska trafikmål för en ny blogg

När du startar en ny blogg är det viktigt att sätta upp realistiska trafikmål. Även om det kan vara frestande att sikta på höga siffror direkt, tar det tid att bygga auktoritet med sökmotorer och utveckla kvalitetsinnehåll.

Här är fyra realistiska mål du kan sätta för att få trafik till din blogg.

1. Få 6 % trafiktillväxt varje månad

Om du är en liten blogg som vill öka din trafik är nyckeln att slå den genomsnittliga sammansatta månatliga tillväxttakten (CMGR) på 5,92 %, enligt en Animalz studie. För att sätta det i perspektiv, om du kan nå detta mål varje månad, kommer du att öka din bloggtrafik med 88 % på ett år. Det är ett ambitiöst men uppnåeligt mål för många bloggar.

Detta mål på 6 % är användbart för bloggar som redan har några tusen sidvisningar. Bloggar som precis har börjat kommer dock att kunna växa i mycket snabbare takt. Det är lättare att öka din bloggtrafik 10 gånger om du börjar från 100 sidvisningar istället för 10 000 eller 100 000.

Det bästa sättet att nå detta mål är att publicera ofta – varje artikel erbjuder nya möjligheter att rangordna för sökord och generera bakåtlänkar samt besökare som kan bli lojala läsare. Mer innehåll betyder fler chanser till framgång.

Större och mer etablerade bloggar har andra spakar som de också kan dra. Uppdatering av deras föråldrade innehåll hjälper det att prestera bättre medan beskärning av underpresterande inlägg håller saker fräscha och engagerande för läsarna.

2. Ta bilder på 45 000 sidvisningar på ett år

Om du kan nå ditt månatliga mål på 5,92 % i trafiktillväxt kan du nå 45 000+ sidvisningar per år.

Läsa:  Lås upp hemligheterna för att driva ord som ökar omvandlingarna

Bildkälla: Animalz

Trots deras betydelse för alla framgångsrika marknadsföringsstrategier, särskilt när det gäller att skapa medvetenhet, bidrar konton i sociala medier och nyhetsbrev via e-post bara till en liten del av den totala bloggtrafiken jämfört med sökfrågor på organiska sökmotorer (2 % mot 3 %). Därför, även om de kanske inte har en enorm inverkan på ytan, kan även små ökningar göra en enorm skillnad i det långa loppet.

3. Få 11 % av trafiken från organisk sökning

Organisk sökning är den mest kraftfulla källan till webbtrafik, vilket står för 53,3 % av all trafik. Men nyare bloggar med färre än 10 000 sidvisningar per månad tenderar att ha svårare att rangordnas i SERP. Det betyder att de måste fokusera på att skapa innehåll som kan locka bakåtlänkar och bygga domänauktoritet om de vill generera organisk söktrafik.

Det bästa sättet för nya bloggare att öka sin domänauktoritet är genom att producera “länkbara” innehållstyper som datadrivna artiklar eller åsiktsartiklar. Dessa typer av inlägg är mer benägna att delas och länkas tillbaka till från andra webbplatser, vilket hjälper till att öka din synlighet i SERPs över tid.

Det är viktigt att inte försumma länkbart innehåll när du skapar din redaktionella kalender. Annars kan du komma på att du kämpar mot mer etablerade konkurrenter som redan har stark domänauktoritet.

4. Öka din organiska trafik med 8 % varje månad

Organisk trafiktillväxt är nyckeln för alla bloggar eller webbplatser. Med varje ytterligare artikel som publiceras och bakåtlänk förvärvas, blir det lättare att konkurrera om sökord och driva organisk trafik.

I den Animalz-studien vi nämnde var det de små bloggarna som såg den största organiska tillväxten: 8,13 % CMGR. Detta innebär att en blogg som börjar med 500 sidvisningar per månad kan avsluta året med 1 181 – en ökning med 136,2 % på bara ett år.

Alla dessa mål är uppnåeliga, men detta kräver konsekvent ansträngning från dig. Och om du är ett enmansmarknadsföringsteam kan du inte spendera all din tid på att blogga samtidigt som du försummar dina andra uppgifter.

Ett sätt att hålla jämna steg med dina innehållsdeadlines är att automatisera din bloggprocess. Ett AI-drivet skrivverktyg som WriteSonic kan hjälpa dig att publicera upp till 10 välundersökta, välskrivna blogginlägg på 2 000 ord på en enda dag!

Låt oss visa dig hur du kan skala innehåll med minimal ansträngning.

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Gratis guide

Först skrev jag en fullständig guide – en skribents verk, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och till och med en mall för jobbbeskrivning om du vill hitta en AIO-skribent.

Vill du ha denna otroliga resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO CRAFT-författarutbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT.

Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet.

Njut av!

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO.

Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.

Planera en blogglanseringsstrategi

Det är enkelt att starta din blogglanseringsstrategi. Allt du behöver göra är att skapa ett introduktionsinlägg som presenterar dig själv och syftet med din blogg. Detta kommer att hjälpa läsarna att förstå vad de kan förvänta sig av dig och hur ofta de bör besöka för nytt innehåll.

Dessutom är det ett utmärkt sätt att etablera dig som en pålitlig informationskälla inom din nisch eller bransch. Använd nyckelord i det här inlägget för att optimera det för sökmotorranking och se till att mer organisk trafik kommer igenom.

Läsa:  Hur man ställer in Facebook Commerce Manager framgångsrikt

Publicera dagligt innehåll

När du väl har etablerat dig med det inledande inlägget, fokusera på att publicera dagligt innehåll under den första veckan efter att du lanserar din blogg. Du vill se till att det finns gott om inlägg tillgängliga när besökare kommer över din webbplats så att de inte går därifrån besvikna eller oimponerade av vad de hittar.

Frekvens hjälper också till att bygga förtroende bland läsare som kan räkna med att se något nytt varje dag – tänk kvalitet framför kvantitet här. Återigen, se till att använda relevanta nyckelord i varje inlägg.

Alternativa dagsinlägg

För den andra veckan efter lanseringen, sikta på att publicera ett eller två inlägg varannan dag snarare än dagliga. Detta ger både dig och dina läsare lite andrum utan att offra engagemangsnivåerna för mycket.

Se till att dessa inlägg fortfarande är intressanta. Om inte, kommer folk inte att stanna kvar tillräckligt länge.

Som alltid, inkludera lämpliga nyckelord där det är möjligt, men försök att inte stoppa in dem i meningar bara för sakens skull. Googles algoritmer är inte lättlurade nuförtiden.

Bestäm din egen takt

Vid det här laget borde du ha 12 inlägg på din blogg. Det är dags att bestämma hur ofta du vill fortsätta att göra inlägg framöver.

En gång i veckan? Två gånger i månaden? Allt beror på vad som fungerar bäst med ditt schema.

Oavsett vilken frekvens du väljer, fortsätt att förse dina läsare med värdedrivet innehåll som håller dem engagerade och intresserade av att komma tillbaka igen.

Kom ihåg att konsekvens är nyckeln. Sätt upp ett mål och håll dig till det.

Vanliga frågor – Hur mycket trafik bör en ny blogg få

Hur mycket trafik bör en ny blogg få?

Det är omöjligt att definitivt svara på hur mycket trafik en ny blogg ska få eftersom det beror på många faktorer som innehållets kvalitet, SEO-optimering och marknadsföring. Generellt sett kan bloggar som är välskrivna med en optimerad SEO-strategi och aktivt marknadsförs förvänta sig att se allt från några hundra besökare per månad upp till tiotusentals beroende på nisch och storlek på målgruppen.

Hur lång tid tar det för en ny blogg att få trafik?

Ett antal faktorer kan avgöra hur lång tid det tar för en blogg att ta emot besökare, inklusive hur mycket energi som ägnas åt reklam. I genomsnitt, med rätt innehåll och SEO-strategier på plats, tar det vanligtvis 1-3 månader att börja se resultat.

Denna period kan variera beroende på sektor eller fokusområde. Det är viktigt att ha tålamod och konsekvent när man arbetar för att uppnå organiska sökmotorrankningar.

Hur många sidvisningar är bra för en ny blogg?

Framgången för en ny blogg bestäms till stor del av innehållets kvalitet och kvantitet, såväl som dess SEO-optimeringsinsatser, med 1 000 sidvisningar per månad som ett bra riktmärke. Detta kan uppnås genom att konsekvent producera högkvalitativt innehåll som resonerar med din målgrupp och optimera det ordentligt för sökmotorer.

Hur många artiklar bör en blogg ha för att tjäna pengar?

Det är svårt att ge ett exakt antal artiklar som behövs för att en blogg ska tjäna pengar. Generellt gäller att ju mer innehåll du har på din webbplats, desto större chans har du att tjäna pengar på det.

Även om kvantitet är viktigt, bör kvaliteten på ditt innehåll vara en prioritet för att nå framgång. Att producera innehåll av en överlägsen standard som talar till din avsedda demografi kan hjälpa till att öka organiska besök, vilket kan ge mer lukrativa framtidsutsikter.

Hur mycket trafik bör en ny blogg få? Det beror på!

Det finns ingen hård och snabb regel om hur mycket trafik en ny blogg ska få. Allt beror på de mål och strategier du har på plats. Med rätt SEO, innehållsmarknadsföring, annonsnätverk och affiliateprogram kan din blogg nå önskad framgångsnivå.

Som ny bloggare är det viktigt att inse att det inte går att få mycket trafik till din blogg direkt. Koncentrera dig på att skapa utmärkt material ofta och förbättra befintliga inlägg så att fler kan ta reda på vad du har att erbjuda.