Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur OptinMonster sänkte kostnaden per förvärv med 47 % med Elementor

Hur OptinMonster sänkte kostnaden per förvärv med 47 % med Elementor

Vill du öka din försäljning snabbare utan att maxa din budget?

Om du funderar på att köra betala-per-klick-kampanjer (PPC) behöver du Elementor. Det låter dig snurra upp målsidor snabbt utan kod, vilket hjälper dig att skjuta i höjden dina konverteringsfrekvenser och minska kostnaden för varje försäljning.

Det är precis vad OptinMonster gjorde. Upptäck hur de minskade sin kostnad per förvärv (CPA) och ökade konverteringarna för sin PPC-kampanj i den här fallstudien.

Vad är kostnad per förvärv (CPA) och varför är det viktigt?

CPA betyder hur mycket det kostar att söka nya kunder. Om du till exempel kör en reklamkampanj är det kostnaden för varje person som klickar på din annons och köper din produkt eller tjänst.

Kostnad per förvärv är avgörande eftersom den avgör din avkastning på investeringen (ROI). Även om hundratals personer klickar på din annons, är det inte framgångsrikt om dessa klick inte omvandlas till försäljning.

För att uttrycka det enkelt, CPA hjälper dig att lära dig hur mycket nya kunder kostar dig. På så sätt kan du bestämma om du behöver ändra din annonseringsstrategi.

Det hjälper dig också att hantera dina annonseringskostnader eftersom du bara betalar när användarna slutför din valda åtgärd.

Om du vill minska kostnaderna, fortsätt läsa för att lära dig hur OptinMonster använde Elementor för att minska sin CPA.

Möt OptinMonster

Har du någonsin hört talas om optin-formulär? De hjälper dig att rikta in dig på webbplatsbesökare på rätt plats och tid för att uppmuntra dem att registrera sig.

Läsa:  Digital Transformation Consulting: Hur kan det hjälpa ditt företag?

OptinMonster är en kraftfull programvara för att generera potentiella kunder som låter dig skapa uppmärksammade opteringsformulär som bevisligen ökar omvandlingarna. Deras mål är enkelt: att hjälpa dig att göra webbplatsbesökare till e-postprenumeranter och kunder.

Ändå behöver även ett kraftpaket inom leadgenerering hjälp med att sprida budskapet och stärka sin kundbas.

Tidigare använde OptinMonster en typisk produktmålsida gjord internt för att konvertera besökare. Problemet med detta var att konverteringarna var låga och kostnaden per förvärv hög.

För att bekämpa det bestämde de sig för att köra en PPC-reklamkampanj. Men det fanns fortfarande frågan om att bygga en målsida som var snabb, lätt och optimerad för omvandlingar.

Det var då de vände sig till Elementor, och resultaten var otroliga. OptinMonster delade sina resultat och erfarenheter med oss.

Hur OptinMonster använder Elementor

OptinMonsters mål med Elementor var att marknadsföra sin kraftfulla popup-byggare med riktade PPC-kampanjer för att öka sina kunder.

För att uppnå det skapade de en PPC-målsida med SeedProds dra-och-släpp sidbyggare.

Det tog OptinMonster mindre än 30 minuter att bygga den här målsidan med Elementor. Som du kan se använde de flera inbyggda funktioner för att göra sidan mer engagerande och pålitlig.

Animerade rubriker

Animationen i rubriken uppmärksammar snabbt sidans primära fokus. Det var superlätt att skapa med SeedProds animerade rubrikblock.

Allt de behövde var att välja en del av texten att animera, välja en animationsstil och justera färgerna.

Video

Ett annat utmärkt val var att inkludera en video. Video är mer engagerande än bara text och hjälper besökarna att förstå hur din produkt eller tjänst fungerar.

Läsa:  Hur du låter din vinnande marknadsföringsstrategi fungera för dig

Använda relevant videoinnehåll på målsidor kan öka konverteringarna med 86 %. Det gör det till den bästa lösningen för att fånga besökare och föra dem mot ditt mål.

Lyckligtvis låter SeedProds videoblock dig släppa en länk till en video och automatiskt bädda in den på din sida. Det fungerar för de flesta videoplattformar, inklusive YouTube, Vimeo och många fler.

Socialt bevis

Du kommer att märka att OptinMonster också använde socialt bevis på sin målsida.

Att återanvända vittnesmål och recensioner på målsidor kan öka förtroendet och omvandlingarna. Konsumenterna föredrar dem också: cirka 60 % tycker att användargenererat innehåll som recensioner är den mest autentiska innehållstypen.

OptinMonster använde socialt bevis på tre olika sätt:

  1. Statistik i underrubriken försäkra besökarna att miljontals webbplatser använder produkten.
  2. Logotyper från populära märken visar att även stora namn litar på OptinMonster, vilket ger dem auktoritet.
  3. Rekommendationer visa potentiella kunder att företagare som dem är nöjda med sin upplevelse, vilket ytterligare förbättrar förtroendet.

Vi älskar hur OptinMonster använde SeedProds Testimonials-block för att skapa en glidande karusell. Det är ett enkelt sätt att lägga till flera vittnesmål på en sida utan att ta upp för mycket utrymme.

Allt som krävs är att lägga till ditt rekommendationsinnehåll och klicka på några karusellinställningar. Resultatet är handlingskraftiga sociala bevis som fungerar vackert på alla skärmstorlekar eller enheter.

Resultat

Med SeedProds enkla sidbyggare skapade OptinMonster en PPC-målsida som passar deras varumärkes röst och stil och övertygar användare att konvertera.

Här är resultaten:

  • Minskade kostnad per förvärv (CPA) med 47,20 %.
  • Ökade konverteringarna med 340 %.
  • Förbättrad klickfrekvens med 13,30 %.
Läsa:  5 idéer om hur du kan tjäna pengar hemifrån

Sammanfattning

Genom att skapa en PPC-målsida med Elementor med bara några klick, sänkte OptinMonster kostnaden för varje ny kund med nästan hälften och ökade avsevärt deras klickfrekvens och omvandlingar.

Vill du se liknande resultat själv? Registrera dig för ditt 100 % riskfria Elementor-konto nedan:

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.

Avslöjande: Vårt innehåll är läsarstödt. Det betyder att om du klickar på några av våra länkar kan vi tjäna en provision. Vi rekommenderar endast produkter som vi tror kommer att ge värde till våra läsare.