Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur skriver man en bra bloggbeskrivning? En grundläggande guide

 Hur skriver man en bra bloggbeskrivning?  En grundläggande guide

Hur skriver man en bra bloggbeskrivning? Och varför spelar det någon roll?

När folk ser ditt blogginläggs titel på sökmotorernas resultatsidor (SERP) kommer de också att se ett kort utdrag som beskriver vad din sida handlar om. Beskrivningar av blogginlägg kan påverka organiska klickfrekvenser (CTR), och det är därför det är viktigt att lära sig hur man skriver en bra bloggbeskrivning som lockar till fler klick – och mer trafik.

Enligt a studie utförd av Ignite Visibility har metabeskrivningar störst inflytande på om besökarna klickar på ett sökresultat (63 %), följt av varumärke (24 %) och sidtitel (13 %). Det beror förmodligen på att metabeskrivningar innehåller 160 tecken snarare än bara 65 i en sidtitel.

Så, vet du hur man skriver en bra bloggbeskrivning?

Om inte, oroa dig inte. Vi lär dig hur du skriver beskrivningar av blogginlägg som är medryckande och övertygande så att du snart kommer att få läsare fastna i ditt innehåll.

Vad är en bloggbeskrivning?Varför ska du skriva en anpassad bloggbeskrivning?Nyckelelement i en bloggbeskrivningHur skriver man en bra bloggbeskrivning?Vanliga misstag att undvika när du skriver bloggbeskrivningar

Vad är en bloggbeskrivning?

En bloggbeskrivning är en kort introduktion till innehållet och syftet med ditt blogginlägg som visas under den blå länken i ett sökresultat. Alla ord som matchar söktermen är fetstilade i bloggbeskrivningen.

Beskrivningar av blogginlägg är ofta det första ögonblicket för din blogg – antingen klickar besökaren på din lista eller rullar bort. Därför bör en bra beskrivning av blogginlägg vara relevant, engagerande och okomplicerad.

Här är några exempel på bloggbeskrivningar som skulle dyka upp på en sökmotorresultatsida (SERP).

Bloggbeskrivningar ger en möjlighet att övertyga och övertala den som söker att klicka sig vidare till din webbplats. De är det första besökarna ser när de skriver något på Google, och de kan vara skillnaden mellan att klicka på din annons eller gå vidare till nästa SERP-post.

Läsa:  Hur man startar ett SEO-företag som inspirerar andra

En högre CTR (klickfrekvens) innebär att fler människor klickar på din länk när den visas i SERP, vilket kan leda till ökad trafik till din webbplats. Därför är det viktigt att lära sig hur man skriver bloggbeskrivningar som lockar läsare och ökar engagemanget.

Varför ska du skriva en anpassad bloggbeskrivning?

En anpassad bloggbeskrivning ger sökmotorer mer information om sidans innehåll. Det hjälper också till att öka klickfrekvensen från organiska sökningar genom att ge läsarna en korrekt sammanfattning av vad de hittar på sidan. Detta är särskilt viktigt för webbplatser som försöker konkurrera i konkurrensutsatta branscher eller marknader där det finns många liknande sidor som tävlar om uppmärksamhet från potentiella kunder.

Genom att ha en anpassad bloggbeskrivning som sticker ut från andra resultat på SERPs har du en bättre chans att fånga någons uppmärksamhet och locka dem att klicka på din länk istället för en annan.

Nyckelelement i en bloggbeskrivning

Svaret på “Hur skriver du en bra bloggbeskrivning?” inkluderar att känna till nyckelelementen som ska inkluderas varje gång.

Relevant information

Bloggbeskrivningen bör innehålla relevant information om ämnet som diskuteras i inlägget, såsom nyckelpunkter, fakta och statistik som kan hjälpa läsarna att förstå vad inlägget handlar om. Detta kommer att göra det lättare för dem att bestämma om de vill läsa mer av innehållet eller inte.

Att inkludera en kort sammanfattning av vad som ingår i blogginlägget kan också vara till hjälp för läsare som snabbt letar efter specifika ämnen eller svar.

Nyckelord bör också nämnas i beskrivningen för att säkerställa att sökmotorer enkelt kan hitta och indexera ditt innehåll korrekt.

Catchy Intro

Ett catchy intro är viktigt när det kommer till att skriva en bra bloggbeskrivning eftersom det hjälper till att dra folks uppmärksamhet och uppmuntrar dem att klicka på din inläggslänk istället för en annan med liknande sökord men mindre intressanta titlar. Det bör vara tillräckligt kreativt för att sticka ut bland andra sökresultat och få fler klick och engagemang från potentiella kunder.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Läsa:  Hur man får Netflix gratis

Hur skriver man en bra bloggbeskrivning?

En bra beskrivning av blogginlägg kommer att locka nya läsare samtidigt som det ger sökmotorerna något att indexera.

Att skapa en effektiv bloggbeskrivning kräver noggrann övervägande av din målgrupp, sökord och ton för att fånga uppmärksamhet och uppmuntra klick.

När du skriver beskrivningar av blogginlägg är det viktigt att hålla dem korta, använda nyckelord strategiskt, inkludera en uppmaning och optimera dem för sökmotorer.

Håll det kort och sött

Hur skriver man en bra bloggbeskrivning?

När det gäller att skriva en metabeskrivning för blogginlägg är korthet nyckeln. Det ska vara kortfattat och enkelt, utan något ludd eller fyllmedel. Metabeskrivningen ska ge läsarna en översikt över inläggets innehåll och innehålla nyckelord för att hjälpa sökmotorer att hitta det.

Den perfekta bloggbeskrivningen är inte längre än två meningar. Du vill inte överväldiga dina läsare med för mycket information innan de ens klickar på länken för att läsa hela inlägget.

Se till att varje mening förmedlar något användbart om vad som finns inuti så att läsarna vet exakt vad de får när de klickar sig igenom. Detta kommer att öka engagemanget, vilket i slutändan kommer att resultera i ökad webbplatstrafik.

Använd nyckelord strategiskt

Att använda nyckelord strategiskt i din bloggbeskrivning är en viktig del av SEO. Nyckelord är de ord som människor använder för att söka efter information om ett visst ämne, så det är viktigt att se till att de visas i din bloggbeskrivning om du vill att ditt inlägg ska hittas. Rätt sökord kan hjälpa till att dra mer trafik till din webbplats, öka engagemanget och förbättra synligheten.

När du väljer nyckelord för din bloggbeskrivning, tänk på vilka termer någon kan skriva in i en sökmotor när du letar efter information relaterad till ämnet för ditt inlägg.

Läsa:  Hur man ökar varumärkesmedvetenheten på Snapchat

Om du skriver om hur du skapar en effektiv e-postkampanj kan några relevanta sökord inkludera “e-postmarknadsföringsstrategi” eller “bästa metoder för e-postkampanjer”.

Se till att dessa termer visas någonstans i texten i din bloggbeskrivning så att läsarna vet exakt vad de hittar när de klickar sig igenom från en SERP.

Att placera nyckelfraser i början av meningar eller klausuler kan vara fördelaktigt när det gäller att skriva en bra beskrivning av blogginlägg. Om du formulerar om din text på detta sätt förbättrar du inte bara läsbarheten utan säkerställer också att Googles bots lättare uppfattar relevanta sökord under indexeringsprocessen. Med en välgjord bloggbeskrivning med strategiskt placerade sökord kan du dra mer trafik till din webbplats.

Att välja nyckelord strategiskt innan man börjar på ett projekt kan liknas vid att sätta upp bitarna i ett brädspel – det ger flera vägar som leder tillbaka till huvudmålet, oavsett hur vindlande deras resa kan bli. Med riktade ord genom hela kopian är det mer sannolikt att SEO-ansträngningar bär frukt när läsarna upptäcker innehåll som är relevant för deras sökfrågor – även om de inte letade efter just det ämnet från början.

Slutligen bidrar aktiv röstanvändning, korrekt grammatik och skiljetecken samt undvikande av utropstecken till en kraftfull beskrivning av blogginlägg.

Inkludera en uppmaning

Hur skriver du en bra bloggbeskrivning som lockar folk att klicka på din länk?

Lägg till en uppmaning i slutet av varje bloggbeskrivning för att uppmuntra läsarna att vidta åtgärder. Du vill att de ska vara tillräckligt engagerade i ditt innehåll så att de faktiskt gör något efteråt.

Att inkludera uppmaningar i din bloggbeskrivning hjälper läsarna att prenumerera på nyhetsbrev, ladda ner e-böcker och andra åtgärder relaterade till ämnet som diskuteras i inlägget.

Genom att lägga till CTA i dina bloggbeskrivningar kan du öka engagemanget genom att uppmana användare att utföra vissa uppgifter som i slutändan kan leda dem ner i en försäljningstratt.

När du skriver effektiva uppmaningar, använd ett tydligt språk som förmedlar vilken typ av åtgärd du vill att dina besökare ska vidta. Undvik att använda jargong och tekniska termer eftersom dessa kan förvirra potentiella kunder.

Du bör också använda aktiva verb när du skapar CTAs som “ladda ner nu” istället för “klicka här” så att läsarna vet exakt vad de behöver göra.

Läsa:  Hur du hanterar dina testdata som ett proffs

Optimera för sökmotorer

Att optimera metabeskrivningar kan hjälpa dig att öka klickfrekvensen från organiska sökresultat och leda mer trafik till din webbplats.

För optimal synlighet för sökmotorer, placera nyckelord strategiskt genom hela beskrivningen på framträdande platser, till exempel i början av meningar.

Förutom att använda relevanta nyckelord, skriv en övertygande kopia som uppmuntrar läsarna att klicka sig vidare och lära sig mer om vad du har skrivit i ditt blogginlägg. Du vill att de ska vara tillräckligt intresserade så att de känner sig tvungna att besöka din blogg utan att ge bort för mycket information.

Se det som en minihiss – om någon frågade dig “Vad handlar den här artikeln om?”, hur skulle du svara dem?

När de görs på rätt sätt kan dessa små justeringar göra stor skillnad när en besökare måste välja mellan att klicka på din länk eller gå till nästa sökresultat. Varför inte ge dig själv ett försprång gentemot konkurrenterna genom att skriva bra exempel på beskrivningar av blogginlägg?

Vanliga misstag att undvika när du skriver bloggbeskrivningar

Ett vanligt misstag människor gör när de skapar sina egna beskrivningar är att använda generiska fraser som “klicka här” eller “läs mer” som inte riktigt talar om för folk vilken typ av innehåll som väntar.

Ett annat misstag är att inkludera för mycket detaljer i metabeskrivningen som motverkar dess syfte. Huvudmålet med en bloggbeskrivning är att göra folk tillräckligt nyfikna utan att ge bort alla hemligheter direkt.

Slutligen, undvik att stoppa in för många sökord i en mening. Försök att sprida ut dem naturligt genom varje beskrivning för maximal effektivitet.

Slutsats

När du skriver effektiva bloggbeskrivningar kan de hjälpa till att locka läsare till ditt blogginlägg och öka klickfrekvensen.

Hur skriver man en bra bloggbeskrivning? Se till att dina beskrivningar är korta och koncisa men ändå innehåller nyckelord strategiskt, en uppmaning och optimering för sökmotorer. Med dessa tips i åtanke plus några bra exempel som inspiration kommer du att vara på god väg att skriva effektiva bloggbeskrivningar.