Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur webbplatsövergripande länkar påverkar SEO i en post-pingvinvärld

Hur webbplatsövergripande länkar påverkar SEO i en post-pingvinvärld

För många år sedan var det väldigt enkelt att ta sig från parkeringsplatsen till flygporten.

Flygplatssäkerhet var knappast ett slöseri med tid.

Att gå genom flygplatsen var enkelt och okomplicerat.

Naturligtvis har allt förändrats i världen efter 11 september.

Och även om vi kan klaga på de långa köerna vid säkerhetskontrollen varje gång vi flyger, vet var och en av oss att denna säkerhet är på plats för vår egen säkerhet.

Gud vet, vi är alla glada över att flyga med ett säkert sinne istället för alternativet.

Bakåtlänkning var också mycket enklare. Vi använde länkar för hela webbplatsen – länkar som visas på alla sidor på en webbplats, till exempel länkar i sidhuvudet, sidfoten eller sidofältet på hela webbplatsen – för snabb bakåtlänkning.

Du kan enkelt placera länkar för hela webbplatsen eller lägga dina länkar för hela webbplatsen på andra webbplatser, vilket snabbt skulle förbättra din SERP-ranking.

Men, precis som tiden med slapp flygplatssäkerhet, är dagarna med omvänd SEO för hela webbplatsen sedan länge förbi.

Vi lever nu i en post-Penguin-värld där Googles Penguin-uppdatering dominerar backlinking-scenen. Och även om vi förmodligen klagar, vet vi att dessa uppdateringar verkligen är gjorda för att gynna både den som söker och den sökte.

Läsa:  Dataintrång: Vad är det? Hur kan man förhindra det?

Så vad är problemet med länkar över hela webbplatsen? Finns det något säkert sätt att använda länkar på hela webbplatsen? Och hur påverkar webbplatstäckande länkar sökmotoroptimering?

Låt oss ta reda på!

Varför webbplatsomfattande bakåtlänkar blev populära

För några år sedan blev länkar på webbplatsen mycket populära.

Det var ett otroligt enkelt sätt att få många bakåtlänkar snabbt, så många började skapa sätt för andra webbplatser att länka till sin webbplats snabbt och enkelt.

Detta gav dem massor av nya bakåtlänkar och var fantastiskt för SEO.

Varför?

Tja, innan Penguin var länkningen mycket mer fokuserad på kvantitet än kvalitet. Om du ville öka din SERP-ranking var massor av bakåtlänkar svaret oavsett kvalitet.

Många olika black-hat-scheman togs fram för att snabbt få många länkar över hela webbplatsen, och under ett tag såg dessa webbplatser deras SERP-ranking stiga.

Dessa system resulterade dock i att flera webbplatser straffades när Google började släppa sina Penguin-uppdateringar.

Post-Pingvin: Vad hände med länkning över hela webbplatsen?

Googles Penguin-uppdatering attackerade onaturliga länkbyggande ansträngningar. Många olika bakåtlänkar straffades plötsligt och webbplatser som använde dessa metoder föll plötsligt i SERP:erna.

Tyvärr riktades även länkar över hela webbplatsen.

Så vad är det för Google med den här uppdateringen?

Alla länkar som inte är naturliga är farliga för din webbplats. Penguin vill straffa bakåtlänkar som är spammiga eller orelaterade och kommer efter dessa svarta hattmetoder för att snabbt skapa bakåtlänkar av låg kvalitet.

Detta innebär att dina webbplatsomfattande länkar som inte uppfyller vissa villkor kommer att resultera i straff för båda webbplatserna.

Är länkar på hela webbplatsen alltid farliga för SEO?

Betyder informationen ovan att du aldrig kan lägga några länkar för hela webbplatsen på din webbplats?

Läsa:  Vinted: hur du använder den och varför du gillar den

Nej, inte nödvändigtvis.

Som Matt Cutts mycket kortfattat förklarar denna webmaster videovissa länkar för hela webbplatsen är helt naturliga.

Det betyder att du kan sätta länkar för hela webbplatsen på din webbplats eller så kan någon länka till hela webbplatsen och det kan vara bra.

Vi diskuterar vilka dessa speciella situationer skulle vara nedan.

Men den här idén tar upp ett annat viktigt ämne: Om naturliga länkar på hela webbplatsen inte är farliga, hjälper de då min webbplats SEO?

Faktum är att Google ägnar väldigt lite uppmärksamhet åt länkar som placeras i specifika områden på din webbplats.

Det betyder att länkar i sidofält, sidhuvuden eller sidfötter faktiskt väger väldigt lite med Google. Med andra ord, även om dessa länkar inte är dåliga för din SEO, är de inte särskilt användbara heller.

Vad exakt är dessa naturliga länkar på hela webbplatsen? Låt oss titta på fyra exempel.

När anses länkar för hela webbplatsen vara naturliga?

Matt Cutts nämnde det här exemplet direkt i videon för webbansvariga som jag nämnde ovan, och det är förmodligen den vanligaste länken på hela webbplatsen du kommer att se.

Vanligtvis kommer detta att visas antingen i en popup-banner eller i sidfoten på sidan, vilket betyder att denna länk kommer att visas överallt på din webbplats.

Detta är helt naturligt och du behöver inte oroa dig för att länkar till upphovsrätt eller integritetspolicy orsakar dig problem med SEO.

Identifiera webbplatsdesignern

Föreställ dig att du är en webbdesigner och du har en webbplats som förklarar och erbjuder dina tjänster.

Närhelst en ny kund köper dina tjänster ber du att få lägga till ett litet omnämnande av dina webbdesigntjänster i sidfoten på sidan. Detta omnämnande inkluderar naturligtvis en bakåtlänk till din webbplats.

Läsa:  Strategic Agency Partnerships: Key to Unlocking Growth

Tydligen är denna bakåtlänk naturlig och medför ingen straff.

Programvaruidentifiering

Låt oss nu säga att du designar WordPress-teman eller någon annan programvara för att hjälpa till att driva en webbplats. Återigen, att nämna ditt företag via en länk till din webbplats skulle vara helt naturligt.

Om du äger flera publikationer som har sina egna separata webbplatser skulle det också vara helt naturligt att länka samman de två webbplatserna.

Föreställ dig en nyhetsorganisation med två platsbaserade nyhetspublikationer som länkar samman deras webbplatser med länkar för hela webbplatsen: Det är bara meningsfullt att länka ihop dem.

Det finns dock en varning till den här punkten: de två publikationerna du äger måste vara relaterade vad gäller ämne för att länkar mellan de två ska anses vara naturliga.

Så om du äger en publikation om sportbilar och en annan om att ta hand om katter, bör du antagligen inte använda länkar för hela webbplatsen för att länka samman dem. Detta kommer bara att sluta med straff för båda webbplatserna.

På så sätt säkerställer du att din webbplatss omfattande länkar inte ådrar sig straff

Intressant nog behöver du inte använda nofollow-attributet för att skydda din webbplats från påföljder när det gäller länkning över hela webbplatsen. Men här är två saker du måste tänka på:

  • Ankartext ska vara taggtermer.

Att använda nyckelord som ankartext är en dålig idé i det här fallet. Detta kommer bara att se ut som spam för Google och kommer att resultera i straff. Använd istället ett företags- eller publikationsnamn eller bara själva webbplatsen som länk.

  • Se till att webbplatserna du länkar till, eller webbplatser som använder webbplatstäckande länkar till dina webbplatser, är mycket relevanta.
Läsa:  Neonskyltar: Hur man väljer den perfekta för ditt utrymme

Båda webbplatserna som är sammankopplade med en länk för hela webbplatsen måste vara mycket relevanta för varandra. Vi nämnde detta kort ovan, men det är en mycket viktig punkt som måste betonas.

Även om det är viktigt att din webbplatstäckande länk faller inom en av kategorierna ovan, är det lika viktigt att dina länkar är relevanta.

Penguin Update följer irrelevanta, onaturliga bakåtlänkar. Så genom att ge den relevanta, organiska länkar slipper du påföljder.

Sista tankar om webbplatstäckande länkar och SEO

Så sitewide länkning är en död metod för SEO. Med Penguin-uppdateringen är den här strategin mycket mer problem än den är värd och kommer sannolikt att resultera i straffar.

Vissa typer av länkar på hela webbplatsen är dock helt naturliga och medför inga påföljder som nämnts ovan.

Trots detta är de inte heller särskilt användbara för sökmotoroptimering.

I det här fallet kan det vara för att ändra din inställning till länkar på hela webbplatsen. Även om det kanske inte är bra för SEO att visa din webbplats som en länk för hela webbplatsen på en annan webbplats, är det bra för publicitet!