Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur WordPress 5.9 öppnar dörrarna till hela webbplatsredigering

Twitter har stängt av ditt konto Vad betyder det

Hur WordPress 5.9 öppnar dörrarna till hela webbplatsredigering

Med introduktionen av WordPress 5.9 kan användare uppleva fullständig webbplatsredigering. Det betyder att du kan designa dina sidor och inlägg precis som du vill ha dem. Tja, mest. Det är fortfarande i beta, men systemet har mycket potential.

I detta webbseminarium går vår egen Marco Berrocal igenom funktionerna och funktionerna du kan göra med detta nya tillägg.

För många kan det till och med vara ett sätt att ersätta plugins som SiteOrigins Page Builder eller Elementor. Naturligtvis beror detta också på hur din sida är designad och om den faktiska betaversionen är lika rik som Gutenberg-redigeraren.

WordPress 5.9 redigering av hela webbplatsen och du!

WordPresss fullständiga webbplatsredigerare kommer att bli en spelförändring för många kreatörer. Oavsett om du är en bloggare eller skapar en företagswebbplats, kommer nyare versioner av WordPress att hjälpa dig att gå vidare.

I det här webbinariet går Marco igenom:

Tjugotjugotvå tema

Som med nästan alla WordPress-versioner släpps ett nytt tema som standard. Dessa teman är uppkallade efter det år då den första uppdateringen implementerades. I det här fallet är det tjugotjugotvå.

Det som dock gör det här temat bra är att det är ett av de första som implementerar WordPress 5.9:s nya fullständiga webbplatsredigeringsfunktion.

Detta innebär att du har mycket mer kontroll över den övergripande designen av din webbplats.

Till exempel kommer några av de “gratis” teman du kan använda att begränsa åtkomsten till saker som teckenstorlekar och visuella element om du inte uppgraderar. Den fullständiga webbplatsredigeraren låter dig ändra mycket mer än vad de kostnadsfria teman erbjuder.

Läsa:  Hur man blir grön för det nya året

Det är viktigt att notera att det finns fler teman i WordPress-förvaret som kan anpassas på hela webbplatsen. Marco kommer att visa dig det snabbaste sättet att hitta dessa teman i detta webbseminarium.

Olika block tillgängliga

Marco går också igenom blockredigeraren och hur block kan användas för att styla din webbplats. Detta inkluderar allt från statiska sidor till dynamiska inlägg.

Det är viktigt att förstå att den nya helwebbredigeraren fungerar på samma sätt som Gutenberg. Du använder specifika block för att tillhandahålla specifikt visuellt innehåll och information för att finjustera utseendet på din webbplats.

Använda blockmönster

Blockmönster är design som du vill spara och använda på hela din webbplats. WordPress 5.9 ger dig möjligheten att använda författarrikt innehåll med dessa mönsterblock.

Det betyder att du kan använda layouten var som helst på din webbplats.

Använda fullständig webbplatsredigering i WordPress 5.9

Marco visar dig också hur hela webbplatsredigeringsfunktionen fungerar och hur du kan använda den till din fördel. Även om den för närvarande är i betaversion kommer framtida utgåvor säkerligen ha mer funktionalitet inbyggd i plattformen.

Mallar är också en del av hela webbplatsredigeringsprocessen, och Marco går igenom de element som följer med den senaste versionen av WordPress. Detta inkluderar att använda delar av mallen och skapa din egen för att passa dina behov.

Du kan till exempel ställa in en allmän uppmaning automatiskt för alla dina sidor och inlägg. Detta minskar behovet av att skapa individuell kod eller lägga till plugins för att uppnå samma prestation.

Faktum är att Marco snabbt skapar en uppmaningsmall i detta webbseminarium för att visa hur enkelt det kan göras.

Läsa:  Facebook Acquisitions – The Complete List (2024)!...

Vad planerar du med hela webbplatsredigeringen?

Summan av kardemumman är att WordPress 5.9:s webbplatsomfattande redigeringsfunktion, medan den för närvarande är i beta, är något som är här för att stanna. Att förstå hur det fungerar och vad du kan göra med det kan förändra din webbplats.

Vem vet, det kan vara just det du behöver för att ta bort många bakgrundsplugins för samma funktion. Potentialen som detta verktyg erbjuder är enorm!