Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Inbäddningsguide för Fusion Builder (i WordPress)

Inbäddningsguide för Fusion Builder (i WordPress)

Vi antar att du har ställt in utseendet och känslan för din White Label-rapport och konfigurerat ditt inbäddade formulär enligt vår andra guide “Hur man vägleder för att installera inbäddningsformuläret”.

I den här artikeln går vi igenom processen att bädda in formuläret på din webbplats som körs på WordPress med Avada Theme och Fusion Builder som sidlayoutsystem.

Observera att dessa steg testades med WordPress v. 5.2.1, Avada tema v. 5.9.1 och Fusion Builder v. 1.9.1.

Installera The Embedded Form med Fusion Builder

1. Logga in på ditt Ahrefs-konto och gå till sidan för inbäddningsinställningar.

2. Klicka på knappen “Spara inställningar och generera inbäddningskod” under förhandsgranskningen av formuläret.

3. Kopiera koden manuellt eller genom att klicka på knappen “Kopiera till Urklipp”.

4. Logga in på din WordPress-webbplats.

5. Skapa en ny sida eller redigera en befintlig och klicka på knappen “Redigera med Fusion Builder” högst upp på sidan under inmatningsfältet för sidtiteln.

6. Du måste skapa en ny behållare genom att klicka på knappen “+ Behållare” för att kunna lägga till koden för Bädda in formulär.

7. I popup-fönstret väljer du en önskad sidlayout och klickar sedan på knappen “+ Element” inuti behållaren.

8. Popup-fönstret med tillgängliga layoutelement visas. Välj “Kodblock”.

9. Klistra in din Ahrefs Embed Form-kod i nästa fönster ‘Kodblock’ och klicka sedan på knappen “Spara” i det högra hörnet av popup-fönstret.

VIKTIG: Se till att inställningen “Kodblockering” i Temaalternativ är aktiverad

Läsa:  Hur man åtgärdar Steam Error Code 118 – Steg för steg

10. Kodblocket ska visas i behållaren. Klicka nu på knappen “Förhandsgranska” i det övre högra hörnet på skärmen för att se hur sidan ser ut med formuläret. Om allt är bra, navigera tillbaka till sidredigeraren och klicka på knappen “Uppdatera” för att spara ändringarna. Grattis! Din WordPress-webbplats innehåller ett fungerande Ahrefs Embedded Form nu!

11. Det sista men inte minst steget skulle vara att testa formulärfunktionaliteten på din webbplats. Fyll i fälten och klicka på knappen “Kontrollera” för att verifiera att formuläret fungerar som förväntat enligt de inställningar du har valt på sidan Inbäddningsinställningar.

Lägga till inbäddad formulärkod i en WordPress-widget

Det finns ett alternativ att inkludera Ahrefs-formuläret i en widget på din webbplats för att visa formuläret på hela webbplatsen istället för att visa det på en enda sida.

Om ditt tema fungerar med widgets, följ helt enkelt nästa steg för att prova detta:

1. Logga in på din WordPress-installation och navigera till sidan Utseende/Widgets.

2. Från avsnittet “Tillgängliga widgetar” drar du widgetrutan “Anpassad HTML” och släpper den i ett aktivt widgetområde.

3. Fyll i rubrikfältet, klistra in formulärkoden i textfältet “Innehåll” och klicka sedan på knappen “Spara” för att tillämpa ändringarna.

4. Gå till din webbplats och bekräfta att formuläret visas i widgeten på utvalda sidor.

5. Som tidigare, skicka in en testförfrågan via formuläret du just har installerat för att bekräfta att det fungerar som förväntat.

Potentiella problem och konflikter

Om Ahrefs-formuläret fungerar felaktigt på din webbplats efter att ha utfört stegen ovan, försök att följa rekommendationerna:

  • Kontrollera installerade WordPress-plugins från tredje part – Vissa plugins lägger till spårningsparametrar till webbadresser på en webbplats eller stör på annat sätt befintlig formulärlogik. Vi rekommenderar att du stänger av plugins (särskilt klickspårning eller analysplugins) på din webbplats en efter en för att hitta en motstridig plugin.
  • Kontrollera javascript-kompatibilitet – Inbäddningskoden innehåller lite Javascript för att utföra dess funktioner. Det är ibland möjligt att annat Javascript på sidan kan störa det. Du kan diagnostisera detta genom att leta efter fel i konsolloggen för utvecklarverktyg och inaktivera relaterade Javascripts på sidan.
Läsa:  Kan du rotera video med Lightworks?

Om du fortsätter att ha problem med ditt inbäddningsformulär, kontakta oss gärna via Live Chat tillgängligt längst ner till höger på alla Ahrefs-sidor, ELLER genom att skicka oss ett e-postmeddelande till support (at) seoptimer.com med en beskrivning av ditt problem.

Lycka till!