Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Inbäddningsguide för WordPress

Inbäddningsguide för WordPress

Installera The Embedded Form med WordPress

Vi antar att du har ställt in utseendet och känslan för din rapport och konfigurerat inbäddningsformuläret enligt vår andra guide “Hur man vägleder för att installera inbäddningsformuläret”.

Det är dags att lägga till formuläret på din WordPress-webbplats nu. Självklart behöver du en WordPress-webbplats igång.

Vi använde WordPress installation v. 5.2.1 med den nya Gutenberg WordPress-redigeraren i den här handboken. Koden har bäddats in i standard Twenty Nineteen-tema, den borde fungera med de andra teman också.

Följ nästa steg för att visa SEOptimers inbäddade formulär i innehållet på en enda sida eller ett inlägg:

1. Logga in på ditt Ahrefs-konto och gå till sidan för inbäddningsinställningar.

2. Klicka på knappen “Spara inställningar och generera inbäddningskod” under förhandsgranskningen av formuläret.

3. Kopiera sedan koden manuellt eller genom att klicka på knappen “Kopiera till Urklipp”.

4. Logga in på din WordPress-webbplats

5. Skapa en sida eller redigera en befintlig

6. Eftersom Ahrefs tillhandahåller HTML-kod för inbäddningsformuläret, måste du skapa en ny “Anpassad HTML”-sektion för att kunna bädda in denna kod på sidan korrekt. Formulärets kod kommer inte att fungera korrekt i andra blocktyper, så se till att använda den här typen som vi har rekommenderat.

För att göra det, håll antingen ett mellanslag under det sista innehållsblocket på din sida för att se 3 knappar och klicka på HTML-knappen som visas på nästa skärmdump:

Läsa:  Instagram-plugins för modebloggare

eller klicka på cirkeln med plus i det övre vänstra hörnet för att se en rullgardinsmeny och välj alternativet “Anpassad HTML” som visas på skärmdumpen för detta alternativ:

7. Klistra in koden du har kopierat från inbäddningsformuläret i Ahrefs

8. Klicka på “Förhandsgranska” i det övre högra hörnet på skärmen för att se hur sidan ser ut med formuläret

9. Om allt är bra, navigera tillbaka till sidredigeraren och klicka på knappen “Uppdatera” för att spara ändringarna. Nu innehåller din WordPress-webbplats en fungerande Ahrefs Embedded Form!

10. Det sista men inte minsta steget skulle vara att prova formulärfunktionaliteten på din webbplats. Fyll i fälten och klicka på knappen “Kontrollera” för att se om formuläret fungerar som förväntat enligt inställningarna du har angett på sidan Inbäddningsinställningar.

Lägga till inbäddad formulärkod i en widget på en WordPress-webbplats

Ibland är det nödvändigt att visa formuläret på alla sidor på webbplatsen istället för att integrera det på en enda sida som vi gjorde tidigare. Widgets är den snabbaste och enklaste lösningen för detta problem. Om det aktiva WordPress-temat på din webbplats stöder widgets kan du använda en widget antingen i sidofältet eller sidfoten för att bädda in formuläret.

De flesta moderna WordPress-teman har möjlighet att arbeta med widgets, men om ditt aktiva tema inte stöder widgets, måste du ändra temats back-end-filer för att lägga till den här funktionen i din WordPress-installation (kräver PHP-kodning kunskap), eller anlita en specialist för att utföra denna uppgift åt dig.

1. Logga in på din WordPress-installation och navigera till sidan Utseende/Widgets

2. Från avsnittet “Tillgängliga widgetar” drar du widgetrutan “Anpassad HTML” och släpper den i ett aktivt widgetområde

Läsa:  Bästa digitala marknadsföringskonferenser för byråer

3. Fyll i widgetens titel och klistra in formulärkoden i textområdet “Innehåll” och klicka sedan på knappen “Spara”.

4. Öppna nu din webbplats och kontrollera om inbäddningsformuläret visas i widgeten på dess sidor.

5. Som tidigare, skicka in en testförfrågan via formuläret du just har installerat för att bekräfta att det är korrekt beteende.

Potentiella problem och konflikter

Om Ahrefs Embedded Form fortfarande inte fungerar korrekt på din webbplats: det finns några potentiella bovar:

WordPress-plugins från tredje part – Vissa plugins, särskilt analytics eller klickspårningsplugins, lägger till spårningsparametrar till alla webbadresser på en webbplats och kan störa formulärlogiken. Vi rekommenderar att du aktiverar plugin-program på din webbplats en efter en för att hitta en motstridig plugin.

Javascript-kompatibilitet – Vår inbäddningskod innehåller Javascript som utför några av formuläråtgärderna. Det är möjligt att annan Javascript-kod på webbplatsen kan störa detta eller förhindra att den körs. Du kan försöka diagnostisera ett Javascript-problem genom att titta på Chromes konsolområde för utvecklarpanelen och leta efter röda Javascript-fel.

Om du fortfarande inte har lyckats med att få formuläret att fungera, kontakta oss gärna genom att klicka på Livechat-ikonen längst ner till höger på varje Ahrefs-sida, eller på e-post till support (at) seoptimer.com.

Lycka till!