Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Informationssökord är viktiga (för dig och dina kunder)

Informationssökord är viktiga (för dig och dina kunder)

Om du är som de flesta använder du förmodligen sökmotorer dagligen. Och om du vill förbättra din webbplats ranking i dessa sökresultat, då är det viktigt att fokusera på att använda informativa nyckelord.

Varför?

För genom att ge sökarna den information de letar efter är det mer sannolikt att du får ett klick – och påbörjar en omvandling.

Så om du vill att din webbplats ska rankas högre i sökmotorresultat, se till att inkludera informativa nyckelord i hela ditt innehåll.

Låt oss prata om hur man gör det.

Vad är informationsnyckelord?

Informationsnyckelord är ord som hjälper till att beskriva vad en information handlar om. De kan användas för att beskriva ämnet för en text, ämnet för en konversation eller fokus för ett forskningsprojekt.

Genom att tillhandahålla nyckelord som beskriver huvudidéerna i en bit information kan informationsnyckelord hjälpa till att skapa sammanhang och göra det lättare för andra att hitta och förstå. Ofta, men inte alltid, är dessa sökord lägre konkurrens, vilket innebär att de är lättare att rangordna i SERP:erna.

Skärmdump från Semrush

Typer av informationsnyckelord

Världen av informationssökord är enorm och mångsidig, ungefär som det stora utbudet av frågor som människor ställer sökmotorer varje dag. Dessa nyckelord hjälper oss att förstå användarnas avsikter och ge svar som tillfredsställer deras frågor.

En vanlig typ vi möter är sökord. Sökord för sökavsikt avslöjar vad en användare vill göra med den information de söker. Till exempel indikerar “hur-gör”-fraser ofta en önskan om steg-för-steg-vägledning eller råd online.

Vi har också fråga nyckelord, som vanligtvis börjar med ord som “vem”, “vad”, “var”, “när” eller “varför”. Människor använder dessa när de vill ha specifika svar på direkta frågor. Att förstå detta kan hjälpa innehållsskapare att leverera exakta svar som uppfyller sökarnas behov.

Instruktions nyckelord, å andra sidan, signalerar användare som letar efter handledning eller lektioner om hur man uppnår något speciellt. Termen “instruktions” antyder ett pedagogiskt element här: användare hoppas inte bara hitta lösningar utan också lära av dem på något sätt.

Rådgivning sökord i allmänhet kretsar kring rekommendationer medan inspiration nyckelord föreslå utforskande sökningar där individer letar efter nya idéer eller koncept. Denna kunskap hjälper marknadsförare att skapa lämpligt innehåll som syftar till att möta publikens behov.

Vad är sökordsavsikt?

Sökordets avsikt i en fras är vad vi förutspår vara avsikten hos en sökare som letar efter den exakta termen. Vilken typ av information söker de efter när de skriver ett sökord i Googles sökruta? Men vi kan inte alltid vara säkra på detta.

Att förstå användarens sökordsavsikt är avgörande för framgångsrik SEO. Genom att matcha dina sökord och innehåll med det användarna söker efter kan du öka chansen att de klickar sig vidare till din webbplats.

Innan du kan analysera dina sökord måste du titta på syftet med de termer du riktar in dig på.

4 typer av sökordsavsikter

Det finns fyra huvudtyper av sökordsavsikt:

 1. Informationssyfte. Sökaren är medveten om att de har ett problem och de letar efter sätt att lösa det. De vill ha specifika svar på ett specifikt ämne.
 2. Kommersiell avsikt. Den som söker är medveten om vilka typer av lösningar som finns för deras problem eller behov. Det kan inkludera en produkt eller tjänst. Nu vill de jämföra dessa lösningar för att hitta den bästa.
 3. Transaktionsavsikt. Sökaren vill slutföra en åtgärd – de är redo att köpa den lösning de har bestämt sig för.
 4. Navigationsavsikt. Sökaren vill navigera till en specifik webbplats eller plats på webben, men de känner inte till webbadressen.
Läsa:  On The Fast Lane: Påskynda finansieringen av småföretag med onlinelån

Skärmdump från Ordström

Hur man identifierar sökordets avsikt

Ibland är det uppenbart vad någons avsikt är när de söker. Om de till exempel söker efter “köp”, är de förmodligen ute efter att köpa något.

Det kan dock finnas vissa fall där avsikten inte är lika tydlig. I dessa fall kan det vara bra att titta på sökarens historik eller sammanhanget för sökningen.

Google har ägnat flera år åt att försöka identifiera syftet med en användares sökfråga. Du kan hitta några ledtrådar genom att söka efter saker på Google.

Väsentligen, Universell sökning är ett försök från Google att ta reda på vad användarna vill ha och ge dem det direkt i resultaten.

Dessa typer av sökningar kommer oftast att tolkas som “avsikt” av Google.

 1. Sökrutor med “snabbsvar” är ett bra sätt att mäta användarnas avsikter.
 2. Rutor “People Also Ask” anger också informationssyfte.
 3. Googles shoppingresultat är frågor med hög avsikt.
 4. Googles lokala resultat är vanligtvis navigeringsfrågor.

Hur man organiserar sökord för bättre omvandlingar

Det första steget för att organisera dina sökord är att sortera dem efter användarens avsikt. Detta hjälper dig att skapa innehåll som resonerar med din målgrupp.

 • Informationssökord: Informationssökning är ganska enkel med informationssökord.
 • Transaktionssökord: Innehåll som guidar läsarna ner i köptratten, till exempel en produktlista, en jämförelseguide, vanliga frågor eller en manual, är utformat för att möta transaktionssökfrågor.
 • Kommersiella sökord: Om du har en produkt eller produkter som matchar kan du prata med ditt marknadsföringsteam om hur du kan optimera sidor för att rankas för dessa sökningar. Annars kan dessa vara listor med produkter eller “Köp nu”-sidor som är direkt kopplade till dessa specifika sökord.
 • Navigerande nyckelord: Vissa sökord kommer att ha en “Köp nu”-avsikt medan andra kommer att ha transaktionsavsikt (dvs. kunder som recenserar dina produkter). Vissa av dessa bör hanteras genom reputation management, medan andra bör hanteras av säljteamet eller kundtjänstteamet. De flesta kommer att vara fördelaktiga för mer än en grupp.

Ordna sedan dina sökordslistor enligt den åtgärd som krävs.

 • Vissa sökordsidéer kan vara bra som innehåll för en ny webbplats eller för att skapa nya sidor.
 • Vissa sökordsfraser kan användas för att optimera dina befintliga webbsidor.

Organisera dina sökord efter söktyp. Till exempel kan frågor om information och transaktioner vara bättre lämpade för olika sidor.

 • Blogginlägg om säsongens produkter
 • FAQ-sidor för navigeringsfrågor
 • Ordlista med komplicerade termer
 • Uppgraderingar av innehåll

Du kan organisera söktermerna i ditt kalkylblad genom att gruppera dem baserat på liknande egenskaper. Du kan sortera dem efter avsikt, vilken åtgärd som krävs och vilken typ av sida du kommer att skapa. I huvudsak är den här processen hur du utvecklar ett sökordskluster.

Proffstips: WriteSonic grupperar automatiskt dina sökord i ämneskluster med bara ett klick, vilket eliminerar behovet av att manuellt organisera dina sökord i ett kalkylblad.

Sökordsforskning kan ta ett tag, men det är viktigt för att bygga upp varumärkesmedvetenhet och öka söksynlighet.

När du planerar och skapar ditt digitala innehåll, se till att du överväger användarens avsikt. Detta kommer att hjälpa dig att skapa bättre, mer riktat innehåll som kommer att tilltala din avsedda målgrupp.

Nu när dina sidor har ett tydligt mål har var och en ett syfte.

Läsa:  Icke-proprietära programvarusystem: Vilken programvara med öppen källkod är bäst för ditt företag?

Fokusera på att inrikta dig på informationssökord med lång svans

Det finns tusentals olika söktermer som söks på varje dag, så att försöka rangordna efter populära sökord kan bli väldigt dyrt. Överväg istället att rikta in dig på långa sökfraser, som är mindre konkurrenskraftiga och billigare.

70 % av de dagliga sökfrågorna är sökord med lång svans.

Detta fält med långa sökordsfraser utgör huvuddelen av alla sökfrågor, med miljarder individuella termer som söks dagligen.

Skärmdump från Ordström

Kom ihåg: Informationssökningar faller på toppen av tratten

När du har identifierat vilka av dina sökord som är för information och vilka som är för transaktioner, kan du organisera din lista i två separata grupper. Detta hjälper dig att skapa mer relevant innehåll för dina användare.

Dessa informativa, toppförfrågningar inkluderar vanligtvis vanliga frågor som folk har om en produkt.

Dessa informativa rader leder inte nödvändigtvis till omedelbar försäljning men kan hjälpa till att introducera ditt företag för nya kunder och öka din webbplatstrafik.

För att söka efter nyckelord är webbplatser som UberSuggest och Quora bra ställen att leta efter eftersom dessa ämnen och frågor helt och hållet drivs av användarnas efterfrågan.

Att tillhandahålla värdefullt innehåll om populära ämnen som användare är intresserade av är ett bra sätt att förbättra engagemanget på din webbplats.

Skärmdump från Ordström

Att välja rätt informationsnyckelord att rikta in sig på

När jag söker efter “kina” på Google, hur i hela friden vet Google att jag söker efter tallrikar och inte landet?

När sökmotorer försöker dechiffrera mina sökfrågor kan de verkligen ge resultat om Kina, landet, när jag faktiskt letar efter information om serviser.

Av denna anledning är sammanhanget viktigt för sökord.

Om du riktar in dig på specifika platser, tider och appar i dina sökord och long-tail-fraser kan du avsevärt öka dina chanser att nå fler användare – särskilt de på mobila enheter, vars sökningar oftast är kopplade till plats, tid och omständighet.

Idag är sammanhanget kung, och användare förväntar sig att innehållet som de ser online är relevant för dem och deras behov.

När du kommer på dina sökord, använd vad användarna söker efter och vad de klickar på.

Om du riktar in dig på vissa sökord via Google AdWords kan du förstå vilka sökfrågor som föredras av sökarna, vilket kan hjälpa dig att nå fler potentiella kunder.

Att ställa in spårning över flera enheter hjälper dig att implementera långa sökord för smartare bud.

Digital marknadsföring blir mer konkurrenskraftig än någonsin. Algoritmerna för sökmotorer som Google blir smartare och pressar proffs inom digital marknadsföring att förbättra sitt SEO-spel.

Genom att rikta in dig på rätt typ av målgrupp, skapa bra innehåll och optimera din webbplats för sökmotorer kan du öka din ranking på SERP:er och få mer trafik till din webbplats.

Att välja rätt sökord kan betyda skillnaden mellan framgång och misslyckande för ditt företag.

Välj de bästa sökorden med kontextuella signaler

Det finns många kontextuella ledtrådar, som tid, plats och väder, som gör det enkelt för marknadsförare att tillgodose varje besökares webbkopia.

För att sticka ut online måste ditt företag dra nytta av dessa köpsignaler från potentiella kunder.

Genom att optimera ditt innehåll för långa sökordsfraser kan du rikta in dig på specifika, detaljerade frågor.

För att verkligen ansluta och bygga relationer med dina mobilanvändare är det viktigt att ge dem en upplevelse som är skräddarsydd för dem, på ett ögonblick och svarar på deras exakta frågor.

Det handlar inte om att få ett klick på de specifika sökorden, utan snarare om vad som händer härnäst.

Idag handlar SEO om att skapa innehåll som svarar på användarnas sökavsikter. Detta innebär ofta att du skriver blogginlägg som svarar på specifika frågor som sökare har.

Läsa:  Hur en programvara för hantering av tandläkare kan hjälpa dig att hantera patienthänvisningar och samordning med specialister

Till exempel ett blogginlägg om hur man startar ett litet företag bör ge tydliga steg och ge praktiska råd, vilket gör det både engagerande och informativt.

Målet är inte bara att fylla artiklar med ord utan att integrera sökfraser naturligt i meningsfulla meningar samtidigt som det ger värdefulla insikter anpassade till användarnas behov.

Nu, med sökmotoralgoritmer som kan dechiffrera innebörden bakom sökningen, kan du starta en konversation när någon klickar sig vidare till din webbplats från en sökmotors resultatsida.

Förutom att bara ge ett svar på en prospekts fråga, vill du skapa en positiv relation med dem, inte bara ge ett svar på deras problem.

Informationssökordens roll i innehållsmarknadsföring

När de används på rätt sätt i din innehållsmarknadsföringsstrategi kan informationssökord avsevärt öka ditt varumärkes synlighet online, vilket ökar dess räckvidd bland målgruppen samtidigt som de förbättrar sökmotorernas ranking.

När någon skriver in ett informationssökord är de vanligtvis i forskningsläge. De vill ha svar, insikter eller förklaringar. Som en kunnig SEO-strateg vill du att ditt innehåll ska dyka upp när dessa nyfikna hjärnor trycker på sökknappen.

Låt oss säga att någon skriver “hur man odlar tomater inomhus” till Google. Om du har ett jättebra blogginlägg eller en guide om det ämnet, ökar chansen att ditt innehåll visas i sökresultaten om du optimerar det för relevanta informationssökord.

Dessa sökord hjälper dig att få kontakt med din publik vid rätt tillfälle – när de är hungriga efter kunskap. Det är som att vara en vänlig grannskapsexpert redo att ge värdefull information.

Så, när du skapar innehåll för din webbplats, strö i de informationssökord som är i linje med vad din målgrupp söker. Det handlar inte bara om att rankas högt; det handlar om att vara den bästa källan för information inom din nisch.

Olika typer av informationsfrågor kräver olika former av innehåll för att effektivt tillfredsställa användarnas avsikter. Till exempel, om någons sökavsikt kretsar kring att lära sig hur man gör något (ett instruktionsnyckelord), skulle en praktisk guide eller handledning passa deras behov bäst.

Däremot, när användare ställer specifika frågor eller söker råd online (rådgivningsnyckelord), kan inlägg i Q&A-format ge direkta svar och användbara insikter. På samma sätt, genom att skapa jämförelseartiklar när människor använder nyckelord för att jämföra produkter säkerställer vi att vi tillgodoser deras kommersiella sökavsikt exakt.

Passa in nyckelord i din strategi naturligt

En effektiv strategi inkluderar naturligt att integrera informationssökord i hela din kopia utan att störa läsbarheten.

Utöver att helt enkelt infoga dessa fraser ordagrant, överväg att använda synonymer och varianter som en del av din SEO-sökordsstrategi. Detta hjälper inte bara till att undvika redundans utan ger också ett bredare nät för potentiella sökningar relaterade till ditt ämne – vilket ökar både varumärkesmedvetenhet och räckvidd bland din målgrupp.

Att fokusera på rätt informationssökord hjälper till att skapa varumärkesmedvetenhet genom att driva organisk söktrafik från användare som verkligen är intresserade av dina erbjudanden. Ännu viktigare är att det positionerar ditt innehåll som en auktoritativ informationskälla – vilket ökar förtroendet och engagemanget bland din publik.

Optimera sökord med informationsmodifierare

Informationsmodifierare kan göra en värld av skillnad när du optimerar dina sökord. Det här är ord eller fraser som folk lägger till i sina sökfrågor för att få mer specifik information. De hjälper användare att förfina sin sökning och hitta exakt det de letar efter.

Låt oss dela upp det med ett exempel.

Säg att någon är intresserad av fototips. De kan börja med en bred sökning som “fotograferingstips” men när de dyker djupare kan de använda informationsmodifierare som “för nybörjare,” “på en budget,” eller “för en smartphone.”

Dessa modifierare fungerar som brödsmulor och vägleder sökmotorer att leverera de mest relevanta resultaten. För SEO är det en spelomvandlare. Genom att identifiera och integrera dessa modifierare i ditt innehåll är det mer sannolikt att du stämmer överens med vad användarna söker efter.

Läsa:  Bättre tips och tricks för att få ditt företag med digital marknadsföring att växa

Så om du driver en fotoblogg skulle du vilja skapa innehåll som adresserar olika modifierare relaterade till din nisch. Allt handlar om att vara superspecifik och hjälpsam. Ju mer du förstår vilka modifierare din publik använder, desto bättre kan du skräddarsy ditt innehåll för att möta deras behov.

Informationssökord i samband med marknadsföring på sociala medier är som den hemliga såsen för att förstå vad din publik längtar efter. Det här är de termer och fraser som folk använder när de letar efter insikter, tips eller bara försöker få en bättre förståelse för ett visst ämne.

Om dina följare kastar ut sökningar som “bästa sociala mediestrategier för småföretag” eller “hur man ökar engagemanget på Instagram,” det här är juvelerna du vill avslöja och strö i ditt innehåll på sociala medier.

Genom att skräddarsy dina inlägg, tweets och uppdateringar med informationsnyckelord skapar du inte bara innehåll; du blir en värdefull resurs. Du är gurun i ett hav av information, och folk älskar det.

Tänk på det – när någon skriver in en fråga relaterad till din nisch och din profil på sociala medier dyker upp med ett insiktsfullt svar, är du inte bara marknadsföring; du bygger förtroende och auktoritet.

Håll ett öga på populära ämnen, branschord och frågor som din publik kan ha. Ingjuta dessa gyllene informationsnyckelord i din innehållsstrategi för sociala medier och se hur engagemanget och anslutningsnivåerna skjuter i höjden.

Det är som att prata publikens språk, och vem älskar inte en bra konversation på ett språk de förstår?

Vanliga frågor – Informationssökord

Vilka är exempel på informationssökord?

Informationsnyckelord kan vara “hur man bakar en tårta”, “tips för vandring” eller “varför är himlen blå”. Dessa syftar till att svara på användarfrågor.

Vad är nyckelord i en informationstext?

I en informativ text lyfter nyckelord fram huvudidéerna. De kan innehålla ämnesspecifika ord som “klimatförändringar” eller handlingsverb som “minska”.

Vad är transaktionssökord kontra informationssökord?

Transaktionssökord relaterar till köpavsikt, som “köp iPhone”. Informationsinformation riktar sig till användare som söker kunskap, till exempel “iPhone-recensioner”.

Vilka är exempel på sökord?

Några exempel på sökord inkluderar termer med kort svans som “skor” och fraser med lång svans som “röda läderstövlar för kvinnor”. Båda typerna hjälper till att driva söktrafik.

Slutsats

Sammantaget är informationssökord viktiga för SEO och en utmärkt avancerad sökordsstrategi. De överbryggar klyftan mellan sökavsikten och ditt innehåll, hjälper dig att rankas högre i sökmotorresultat och driva organisk trafik till din webbplats.

Att införliva informationssökord i din innehållsplan innebär att du förstår deras roll i olika stadier av köparresan och marknadsföringstratten. Genom att ge de som söker den information de letar efter är sannolikheten större att du får ett klick – och en omvandling.

Vill du att din webbplats ska rankas högre för informationssökord? Låt WriteSonic hantera både din sökordsforskning och skapande av innehåll! Denna omfattande SEO-marknadsföringssvit är utformad för att producera alla typer av informationsinnehåll som ger din publik det de letar efter. Prova det nu!