Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Innehåll och AI – A Match Made in Heaven eller Star Crossed Lovers?

Innehåll och AI – A Match Made in Heaven eller Star Crossed Lovers?

Konceptet med robotar som tjänar människor var en gång begränsad till science fiction. Nu är det verklighet. Tekniken har utvecklats; maskiner kan nu skriva övertygande, optimerat innehåll om nästan alla tänkbara ämnen. Visst, det är revolutionerande och låter som en dröm för författare och marknadsförare – men är det för bra för att vara sant?

Den här bloggen dissekerar den frågan och diskuterar vad AI-innehåll och verktyg är, hur de fungerar, deras för- och nackdelar, några av de bästa verktygen och, viktigast av allt, vad Google säger om ämnet.

Vad är AI-genererat innehåll?

AI-innehåll är skrivet innehåll som producerats av artificiell intelligens (AI) – inte människor. Den är skriven av AI-skrivverktyg, även känd som “AI-innehållsskrivare” – programvara som genererar text beroende på vad användaren matar in. AI-författare kan skapa övertygande skriven text som liknar (eller ibland till och med bättre än) vad människor kan skriva, tack vare kraften i artificiell intelligens.

Varför använda AI-skrivverktyg?

Visst, AI-skrivverktyg är inte mänskliga; de är robotar som kan höja ögonbrynen. Däremot kan de vara utmärkta för många privatpersoner och företag. Människor och företag som ägnar sig åt innehållsmarknadsföring och skapande kan hitta dessa verktyg användbara om de producerar stora volymer kopior för:

 • Blogginlägg och artiklar
 • Inlägg på sociala medier
 • Annonser
 • Webbplatsens målsidor
 • Videobeskrivningar
 • Titlar och ämnesidéer
 • E-postmeddelanden

Även om AI-författare är hjälpsamma och kan generera kvalitetskopior och idéer, är de inte en direkt ersättning för mänskliga författare. Den här tekniken är fortfarande i sin linda, vilket innebär att den inte är i närheten av lika bra som en riktig professionell som utför tjänster för innehållsskrivning. Som sagt, många använder AI-skrivverktyg för att hjälpa deras arbete (inte göra allt för dem), vilket leder till större och snabbare produktivitet, idéer och optimering.

Hur fungerar AI-skrivverktyg egentligen?

AI-skrivprogram genererar innehåll baserat på vad användaren lägger in i sina parametrar. Till exempel låter de flesta verktyg användare mata in nyckelord, titelidéer och rubriker, varefter programmet kommer att skapa innehåll baserat på dessa punkter.

Vissa AI-skrivverktyg föreslår titlar, nyckelord, rubriker och en övergripande innehållsöversikt, vilket gör den första idégenereringen mycket snabbare och enklare. Ganska snyggt, eller hur? Hur coolt det än är, hur fungerar det under huven?

AI-skrivverktyg “tränas” med hjälp av data i olika format. Med tiden “lär de sig” dessa data, vilket gör det möjligt för dem att förbättra sina skriv- och idéfärdigheter. Allt eftersom tiden går blir de duktiga på att producera välinformerad, naturligt klingande text som är mer mänsklig än någonsin. Den sistnämnda egenskapen härrör från det faktum att data som dessa AI-verktyg analyserar för att “lära sig” kommer från människor.

Läsa:  Share of Search: Vad är det och varför är det viktigt?

När det är dags för en AI-skribent att producera innehåll bedriver de “forskning” om det givna ämnet – som en mänsklig författare skulle göra. För att göra detta söker de igenom befintligt innehåll på internet och samlar in data baserat på användarens input. Med hjälp av den inhämtade informationen bearbetar AI-skribenten den för att producera helt nytt innehåll.

Hela denna uppgift skulle vara en ganska lång process för en människa. Men det fina med en AI-skribent är att den utför all sin forskning, datasammanställning och bearbetning och innehållsskrivning på några sekunder. Hur fantastiskt är det?

Varför är AI-skrivverktyg populära?

Detta är tydligt: ​​AI-hjärnor kan göra mycket för att skriva innehåll, så ökningen av popularitet och utbredd användning är en no-brainer. Faktum är att enligt Salesforce Researchs tillståndsstudie för marknadsföring84 % av marknadsförarna påstod sig använda AI 2020 jämfört med bara 29 % 2018 – en siffra som visar en enorm ökning på 186 % på bara 2 år.

Med den häpnadsväckande statistiken i åtanke, vad kan AI-innehållsskribenter erbjuda användarna? Här är en sammanfattning:

 • Automatisering och acceleration av innehållsskapande
 • Snabbare innehållsidéer
 • Sökmotoroptimering av innehåll
 • Samling av användargenererat innehåll
 • Åtagandet av repetitiva, tråkiga uppgifter
 • Sparar tid, låter människor fokusera på andra uppgifter
 • Minskning av kostnader i samband med att betala mänskliga författare
 • Mildring av writer’s block
 • Produktionsmaximering

Vilka är fördelarna och nackdelarna med AI-innehållsskrivverktyg?

Listan ovan nämner kortfattat några fördelar med AI-skrivverktyg – men låt oss gå in på de finare detaljerna: främsta proffsen och nackdelar.

Fördelarna med AI-skrivverktyg

Börja på en positiv ton, här är några av de främsta fördelarna med AI-innehållsprogramvara:

1. Effektivitet och skalbarhet

AI-innehåll genereras i icke-mänskliga hastigheter – mycket snabbare än någon någonsin skulle kunna skriva. Tänk på det: alla idéer, forskning och skrivande kan ta en mänsklig författare allt från 30 minuter till 3 timmar. En AI-skribent utför denna uppgift på några sekunder. Denna effektivitet kan leda till ökad skalbarhet.

Andra fördelar som härrör från denna effektivitet och skalbarhet inkluderar:

 • Snabb produktion och publicering av innehåll om trendiga ämnen
 • Förmåga att lokalisera språk för specifika geografiska regioner
 • Utveckla innehåll i sociala medier skräddarsytt för varje plattform

Grön bock 2. Kostnad

AI-skrivverktyg är kostnadseffektiva. Vanligtvis kräver betalande kvalitet mänskliga författare kvalitetsbetalning. Vissa copywriters tar ut allt från $10 till $25 per 500 ord, medan andra tar flera hundra dollar för 1 skrivet stycke. Naturligtvis beror skribentkompensation på antal ord, antalet artiklar, erfarenhet och eventuell specialistkunskap, meriter och kvalifikationer som behövs för att skriva innehållet. Priset brukar vara värt det; mänskliga skribenter kan skapa högt rankat, väl undersökt innehåll om ett visst ämne.

Däremot är AI-skrivverktyg betydligt billigare; de innebär ofta en månatlig prenumeration med begränsningar för sökord, antal ord och artiklar som genereras inom faktureringsperioden. Priserna varierar, liksom deras tjänstetyper; i allmänhet kan användare förvänta sig att betala $100 till $200 i månaden för tiotals eller till och med hundratusentals ord. Även om det ibland inte finns några begränsningar för obegränsade tjänster till högre priser. Prissättning på den nedre delen (under $20) är också tillgänglig men erbjuder färre tjänster och förmåner. Med tanke på kostnadseffektiviteten kan AI-skrivverktyg vara fördelaktiga för att skapa generiskt, enkelt innehåll som inte kräver för mycket specialistkunskap.

Läsa:  Vad är digitala medier och hur kan det hjälpa mitt företag?

Grön bock 3. Idégenerering, att skriva innehåll utan expertis och författarblockering

Varje författare upplever det fruktade författarblocket någon gång. Detta är särskilt vanligt när deras uppgift är att skapa kunnigt, auktoritativt innehåll om ämnen de inte kan så mycket om. Om de inte är experter måste de spendera timmar på att undersöka och generera idéer för ämnet. Det är där AI-verktyg räddar dagen.

AI-skrivverktyg kan utveckla detaljerade innehållskonturer, nyckelpunkter och andra viktiga aspekter för ett ämne, vilket är praktiskt för författare som inte är kvalificerade i det givna ämnet.

Nackdelarna med AI-skrivverktyg

1. Kvalitet

Missbruk av fakta och statistik, tillsammans med det ofta robotiserade flödet av innehållet, är två primära kvalitetsproblem för AI-skribenter. Som nämnts förlitar de sig på dataanalys och algoritmer för att skriva innehåll. Eftersom de använder befintligt innehåll som bas är de inte immuna mot oavsiktliga upprepningar, och tonen kan ibland framstå som omänsklig.

Dessutom kan AI-skribenter inte faktakontrollera – detta är en av de största problemen för närvarande. Därför måste människor kontrollera, bevisa och redigera fakta och statistik, vilket kräver tid och pengar. Även om AI-hjärnan är imponerande, är den fortfarande en robot i slutet av dagen.

Orange kors 2. Plagiat

Återigen, AI-skrivverktyg lär sig av redan existerande innehåll på webben. Många skrapar också innehåll från andra webbplatser innan de omformulerar dem för att göra en “original” bit. Det går emot Googles riktlinjer för automatiskt genererat innehåll. Sökmotorjätten konstaterar att “häfta eller kombinera innehåll från olika webbsidor utan att tillföra tillräckligt värde” är ett stort no-no.

Orange kors 3. Google Algoritmstraff

Googles uppdatering av användbart innehåll började rullas ut i augusti 2022, med en andra uppdatering i december samma år. Denna betydande förändring innebär att sökmotorns robotar nu syftar till att göra användarens sökning och innehållskonsumtion mer “användbar”. Google vill se och kommer att belöna “original, användbart innehåll skrivet av människor, för människor, i sökresultat.” I samma andetag rekommenderar den att människor “undviker att skapa innehåll för sökmotorer först.”

Massor av AI-skrivverktygs algoritmer analyserar sökmotorresultat utan att använda användaren först. När de söker igenom webben förstår de inte helt vad den som söker efter – det är något som bara en människa kan göra. Rent rakt av är AI inte en lösning som användaren först. Eftersom Google gillar mänskligt skrivet, användbart innehåll, kan det straffa sidor och webbplatser som innehåller innehåll som det anser vara “autogenererat”.

Orange kors 4. ÄTA oro

Enligt Googles riktlinjer för kvalitetsbedömare rankas innehållet efter expertis, auktoritativitet och pålitlighet (EAT). Tyvärr lider AI-innehåll ofta av brist på EAT, vilket skadar dess chanser att få höga placeringar på sökmotorernas resultatsidor.

Läsa:  Lyme kommer i vägen för livet och hur jag övervann det med Plaquenil

Idag är människor skeptiska till innehåll på nätet i en tid av desinformation och falska nyheter. Ett sätt att få läsarnas förtroende är att visa upp expertis, kvalifikationer och år av erfarenhet i ämnet. Det enda problemet är detta: AI kan inte erbjuda dessa egenskaper – bara verkliga mänskliga författare kan. Det är därför allmänheten och kvalitetsbedömare kan ha svårt att lita på AI-genererat innehåll.

Trots denna oro, här är lite att tänka på: Click Intelligence-teamet deltog i BrightonSEO-evenemanget i oktober 2022, där de såg en fascinerande presentation om AI-innehåll från Mat Bennett – en byrårådgivare med årtionden av erfarenhet av att driva digitala byråer. Hans föredrag, med titeln “Kan du lita på AI med ditt innehåll”avslöjade några häpnadsväckande (och lovande) resultat.

Bennett jämförde AI-skrivna artiklar med mänskligt skrivna (från specialiserade och icke-specialistförfattare), och bad allmänheten att poängsätta var och en baserat på engagemang, kunskap och förtroende. Otroligt nog var skillnaderna mellan AI och mänskligt innehåll överväldigande minimala; båda verkade rankas på liknande sätt under dessa kategorier. Kan dessa data tyda på att AI blir ganska bra? Svaret kommer med tiden.

Orange kors 5. Saknad nyans

Kreativitet och originalitet gör innehåll intressant, engagerande och delbart – mycket mänskliga egenskaper som bara människor kan injicera i en bit. AI har inte samma känslomässiga intelligens som människor och inte heller förmågan att förstå nyanser på olika språk, vilket lämnar mycket övrigt att önska från dess talanger inom dessa områden.

Kom dessutom ihåg att AI-skrivverktyg är beroende av redan publicerat innehåll och data. Tillsammans med deras brist på nyanser och kreativitet gör detta beroende att de inte kan förstå användarnas sökavsikter. På grund av detta är deras användning inte alltid idealisk för långsiktiga innehållsmål och vintergröna strategier.

AI-innehåll – vad säger Google?

AI-innehåll strider mot Googles riktlinjer för webbansvariga – det är ingen hemlighet. I Search Engine Journals inlägg om AI-genererat innehållsa Googles trendanalytiker för webbansvariga, John Mueller, att innehåll skrivet av AI betraktas som spam (enligtGoogles skräppostpolicyer) och Googles algoritmer kan dela ut manuella straff för användningen.

Googles riktlinjer för webbplatser - Spammy Automatiskt genererat innehåll

Kan sökmotorn identifiera AI-innehåll?Mueller gör inga tydliga påståenden när han tillfrågas om Google automatiskt kan upptäcka och förstå skillnaden mellan innehåll skrivet av maskininlärningMachine Learning är grenen av artificiell intelligens (AI) som ger datorer möjligheten att lära sig utan att vara explicit programmerad. verktyg och människor. Vad han dock hävdade är att Googles webbspamteam har behörighet att vidta åtgärder om de upptäcker automatiskt genererat innehåll.

Vilka verktyg för att skapa AI-innehåll ska du prova?

Även om nackdelarna med att skriva AI-innehåll är ett problem (och Google håller noga koll på dess missbruk), är tekniken fortfarande en baby; det kommer sannolikt att förbättras under de kommande åren. För nu är dock de många fördelarna med AI-skrivverktyg frestande och skulle kunna tjäna användarna väl under förutsättning att de använder dem på ett klokt sätt.

Läsa:  Hur flytande idéer nådde längre och gjorde mer med Buffer

Om du är bland dem som vill prova programvara för AI-innehållsgenerator online, har du tur; de är gott om. De är dock inte alla lika. Av alla skrivverktyg för AI-innehåll i långa och korta former får följande högt betyg när det gäller kvalitet, funktioner, mänsklig likhet, SEO-vänlighet, användarvänlighet och prislapp.

Writesonic

Skäl att prova Writesonic:

 • Över 70 verktyg och 25+ språk
 • Engagerande, SEO-vänligt, plagiatfritt innehåll
 • Drivs av AI och mänsklig kreativitet
 • Byggd på GPT-3-modellen
 • Flera innehållstyper – artiklar, blogginlägg, webbplatsens målsidor, annonstext och mer
 • Användarvänligt gränssnitt för sömlös navigering
 • Gratis provperiod
 • Betalplaner börjar på strax under $13 för upp till 47 500 ord per månad

2. Jaspis

Skäl att prova Jaspis:

 • GPT-3-teknik
 • Genererar olika typer av innehåll: SEO-vänliga artiklar, blogginlägg, inlägg på sociala medier, YouTube-manus och e-böcker
 • Över 50 copywriting-mallar, ett SEO-läge och över 25 språk som stöds
 • Rent, enkelt användargränssnitt för smidig navigering
 • Betalda planer börjar från $24 per månad

3. GetGenie

Skäl att prova GetGenie:

 • Allt-i-ett AI WordPress-verktyg för innehållsskrivning
 • Upp till 1500 ord med gratisversionen
 • Över 30 mallar
 • SEO-sökordSökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. analys
 • Konkurrent SERP-analys
 • Innehållsoptimering och SEO-förslag för sökmotorer
 • Producerar alla typer av övertygande, SEO-rikt innehåll för professionella och personliga projekt
 • Gratis provperiod
 • Betalda planer börjar från $15 per månad

4. Rytr

Skäl att prova Rytr:

 • Mycket budgetvänligt jämfört med andra AI-verktyg
 • Högkvalitativt innehåll (men färre funktioner än sina konkurrenter – återspeglas i priset)
 • Över 30 språk och 20 toner
 • Inbyggd plagiatkontroll
 • Gratis plan
 • Betala planer börjar på bara $9 i månaden

Dricks: Gillar du inte någon av dessa? Kolla upp Search Engine Journals lista över topp 10 AI-skrivverktyg för fler förslag.

Slutsats

Det finns ingen väg runt det: högkvalitativt, engagerande, delbart innehåll i kombination med SEO-strategier är nyckeln till framgång online. I flera år har innehållsskapare, SEO-experter och marknadsförare åtagit sig denna uppgift manuellt för att växa företag. Men med framväxten av AI-innehållsgeneratorer får proffs en hjälpande hand. Dessa smarta robotar hjälper till att väcka idéer, berika innehåll för SEO, underlätta stora volymer av innehåll och utföra monotona jobb så att proffs kan fokusera på mer pressande.

Tekniken bakom AI-skrivprogramvara är för ung och kommer inte utan nackdelar. Dessutom finns det än så länge ingen ersättning för mänskliga författare, vars expertis, känslomässiga intelligens, nyanser, färdigheter och kreativa känsla rankas högre än AI. Ändå kan AI för närvarande hjälpa människor, påskynda skapande, distribution och marknadsföring av innehåll – så länge de används försiktigt och ansvarsfullt. Google har trots allt sina ögon på detta.