Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Innehållsförteckning i Word, hur man infogar den och hur man använder den

Innehållsförteckning i Word, hur man infogar den och hur man använder den

Word är Microsofts programvara som låter dig bearbeta, skapa och redigera texter. Det är en del av Microsoft Office-paketet och ger användare som väljer att använda det ett stort antal verktyg för att skapa extremt personligt innehåll och för alla behov.

Med Microsoft Word kan du skapa bokstäver, meritförteckningar, formella dokument och officiell, skolastisk forskning, avhandlingar och terminsuppsatser, korta texter eller långa uppsatser. Du kan infoga en sammanfattning i början eller slutet av ditt skapande för att låta läsaren omedelbart hitta vad de behöver i texten och de olika sidorna.

 • 1. Sammanfattning av Word, vad det är och hur det fungerar

  Fastweb Plus skärmdump

  Words innehållsförteckning låter dig skapa en översikt över dokumentet som skapas för att göra det möjligt för läsarna att identifiera alla de delar som finns och gå direkt till avsnittet de föredrar att läsa.

  Det kan skapas när texten är färdig eller till och med innan den är skriven, eftersom den kan uppdateras automatiskt närhelst ändringar eller tillägg görs.

  För att enkelt kunna skapa en sammanfattning behöver du ställ in texten på rätt sätt, ange titlarna (Rubrik 1, Rubrik 2, Rubrik 3 och så vidare). Den kan skapas manuellt och själv anger titlar och sidnummer.

  Läsa:  Bygg resurssidalänkar i 5 geniala steg

  Sammanfattningen kan vara tas bort när som helst det anses lämpligt och kan modifieras i vilken del som helst. När du gör ändringar i texten kan du fortsätta med en snabb uppdatering med bara några klick.

 • 2. Hur man infogar en automatisk innehållsförteckning eller en manuell innehållsförteckning i ett Word-dokument

  Ord sammanfattning

  Fastweb Plus skärmdump

  För att infoga en sammanfattning i Word måste du öppna en egen dokumentera Och placera dig på den punkt där du vill lägga till elementet. Klicka på Referenser i menyn längst upp på skärmen. Klicka på Sammanfattning och välj den du föredrar bland de som föreslås av plattformen: det finns två automatiska, olika i utseende och en manuell.

  Om du väljer Manuell sammanfattningskriv nivå 1, nivå 2 och nivå 3 titlar och respektive sidor där de finns i lämpliga fält.

  Den valda sammanfattningen kan ändras. Välj bara det och klicka på ikonen längst upp i objektfönstret. Klicka på det nya valet.

 • 3. Infoga en anpassad innehållsförteckning i ditt Word-dokument

  Anpassad ordsammanfattningsinsats

  Fastweb Plus skärmdump

  För att infoga en sammanfattning och anpassa den i sin helhet, placera markören på den punkt i dokumentet där du vill lägga till elementet och klicka. Därefter, tryck inuti menyn som finns längst upp på skärmen på objektet Referenser.

  Klicka på Sammanfattning och välj Anpassad sammanfattning. I rutan som öppnas kan du se båda förhandsgranskningen av utskriften Den där den digitala förhandsvisningen. Du kan välja om du vill visa sidnummer, om du vill visa dem högerjusterade och utfyllnadstecknet.

  För webbversionen kan du använda hyperlänkar istället för sidnummer. På detta sätt klickar du helt enkelt på den för att omedelbart transporteras till den del av dokumentet du vill konsultera.

  Läsa:  6 regler för att starta ett framgångsrikt och lönsamt företag

  I fönstret kan du välja mall och estetisk stil för sammanfattningen och ange upp till hur många nivåer som ska visas. Genom att klicka alternativ du kan ange ytterligare specifikationer om hur du skapar sammanfattningen och vad som ska visas i den. När du är klar med att ställa in varje aspekt av innehållsförteckningen klickar du Okej.

 • 4. Hur man ändrar färg och storlek på teckensnitten i sammanfattningen

  Word sammanfattning formatering

  Fastweb Plus skärmdump

  Sammanfattningen kan också anpassas med hänsyn till färg, teckenstorlek, teckensnitt som används och alla andra formateringselement. För att göra detta måste vi ta hänsyn att modifieringen av ett element även utvidgas till alla andra på samma nivå. Om du till exempel ändrar färgen på en titel på första nivån kommer alla andra titlar på samma nivå att ändra färg.

  För att ändra ett element i sammanfattningen och alla de som har samma egenskaper, markera detKlicka på Hem och gör ändringar i teckensnittet.

 • 5. Hur man uppdaterar innehållsförteckningen

  Uppdatera Word-sammanfattning

  Fastweb Plus skärmdump

  Om de är gjorda ändringar i texten efter att ha gjort sammanfattningen kan du uppdatera automatiskt. Word håller reda på positionen för alla element och ingriper i de punkter i sammanfattningen som har genomgått förändringar.

  För att utföra en uppdatering, välj innehållsförteckningen och klicka på posten Uppdatera sammanfattning, placerad överst på lådan som omger elementet. Ett litet fönster öppnas där du kan välja om uppdatera endast sidnummer eller om uppdatera hela sammanfattningen, användbart om vissa titlar har ändrats. Klicka på Ok för att göra ändringen.

  För att uppdatera sammanfattningen kan du följa en andra väg och klicka på Referenser, som finns i menyn i den översta raden. Klicka sedan Uppdateringsammanfattning. Välj alternativet som bara ändrar sidnummer eller alternativet som uppdaterar hela innehållsförteckningen och klicka Okej.

  Läsa:  5 pålitliga tips för riskfri outsourcing av länkbyggande
 • 6. Hur man tar bort innehållsförteckningen

  Ta bort ordsammanfattningen

  Fastweb Plus skärmdump

  Sammanfattningen kan inte tas bort som vilket multimediaelement som helst, men en annan väg måste följas.

  Klicka på fliken Referenser och välj ikonen Sammanfattning. Välja Ta bort sammanfattningen: Alla komponenter tas bort automatiskt. En ny sammanfattning kan läggas till när som helst.