Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Koldioxidutsläppen minskade med 10 % 2024 i USA

Koldioxidutsläppen minskade med 10 % 2020 i USA

Ja, 2020 har varit ett ganska konstigt år. Men ett resultat av de rikstäckande restriktionerna har varit en kraftig minskning av koldioxidutsläppen. Förbi Rhodium gruppkoldioxidutsläppen har minskat med 10,3 % i USA.

Därmed är det landets största utsläppsminskning under tiden efter andra världskriget

Som jämförelse var den tidigare största nedgången i USA:s historia under lågkonjunkturen 2009. Vid den tiden föll nationen med 6,3%. Som ett resultat av denna enorma minskning av koldioxidutsläppen ligger USA för närvarande 21 % under 2005 års nivåer.

Konstigt nog betyder denna plötsliga nedgång att USA möter den Köpenhamnsavtalet En minskning med 17 procent från 2005 års nivå.

Minskningen är inte permanent

En sak som rapporten gjorde mycket tydligt är att denna plötsliga och oväntade nedgång inte är hållbar. Just nu när Covid-19 ligger bakom detta väntas utsläppen återgå nära 2019 års nivåer.

När allt kommer omkring har ingenting egentligen förändrats på ett lagstiftningsmässigt eller tekniskt plan.

Viktigast är att denna plötsliga nedgång gör det högst osannolikt att USA kommer att kunna uppfylla sitt Parisavtal (innan det lämnade) löfte om en minskning med 26-28 % till 2025.

Återigen har ingenting förändrats för att landet ska kunna göra en sådan beräkning.

Transportsektorn

Den främsta orsaken till nedgången var transportsektorn.

Som ett resultat av hembeställningar och reserestriktioner hade landet den största nedgången i branschens historia. Den föll 273 miljoner ton under 2019 års nivå.

Som referens var det tidigare rekordet en minskning med 8 miljoner ton.

Den största incidenten inträffade i april, då landet upplevde en hel del 40 procent månatliga personbilsresor. En fullständig lockdown var då i kraft i större delen av landet.

Läsa:  Arbeta med Jira Utilization Reports

Denna plötsliga nedgång belyser hur inflytelserik lastbilsindustrin är i Amerika.