Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Kom igång med Google Analytics med detta webbseminarium

Kom igång med Google Analytics med detta webbseminarium

Google Analytics är ett av de mest framstående verktygen för webbbyggande på Internet. Det är en gratis plattform som låter dig hitta all slags information om din webbplats innehåll. I detta webbseminarium dyker vår gästföreläsare Brandy Lawson ner i grunderna i detta verktyg.

Och ju mer du lär dig och förstår om Analytics, desto effektivare blir du när du bygger dina webbplatsinnehållsstrategier. Det betyder i sin tur fler besökare och bättre framgång.

Eftersom Analytics är så enkelt att ställa in och använda kan du börja samla in data direkt.

Vad är Google Analytics?

Google Analytics är en gratis webbaserad applikation som spårar besökardata för din webbplats. Genom att erbjuda ett brett utbud av detaljer kan du spåra allt från hur länge den genomsnittliga användaren läser ditt innehåll till vilka sidor som är mest lönsamma.

Demografi, beteende och mer tillhandahålls, vilket ger dig ett brett utbud av information. Detta kan hjälpa dig att förstå hur människor interagerar med din webbplats och hur de hittar innehåll online.

Brandy bryter ner idéerna bakom Analytics och hur du kan använda data.

Skillnaden mellan UA och GA4

Ett av de senaste tilläggen till Google Analytics är version 4 eller GA4. Det är den senaste iterationen av appen som använder Firebase Analytics-plattformen i backend.

Att göra antingen beror vanligtvis på vilken typ av webbplats du bygger och hur mycket data du vill samla in. Det är dock förmodligen ingen dålig idé att lära sig GA4 om Google bestämmer sig för att bli av med UA.

Läsa:  11 bästa SpyDialer-konkurrenter & Alternativ för att få användarinformation

Google är trots allt ökänt för att släppa appar som de inte tycker är värt besväret.

I detta webbseminarium diskuterar Brandy skillnaderna mellan original UA, Universal Analytics och GA4-systemet.

Installera Google Analytics

Det finns många olika sätt att ställa in Google Analytics, och Brandy visar de vanligaste metoderna.

Du kan lägga till ett kodavsnitt i dina rubriker, lägga till din spårningskod med ett WordPress-plugin och mer. Nästan varje webbplats kan stödja Google Analytics.

Vilken metod du väljer beror på hur du bygger webbplatsen.

Google Analytics-inställningar

Google erbjuder många olika inställningar och funktioner i Analytics-plattformen. Och du kan göra mycket med informationen den samlar in. Det är ett mångsidigt verktyg från att lägga till filter till att integrera Tag Manager.

Brandy går igenom grunderna i installationen och hur du får ut det mesta av upplevelsen från början.

Det skulle dock inte skada att fortsätta lära sig de olika aspekterna av Analytics. Ju mer du vet, desto mer detaljerad blir din information.

Sätta mål

Vill du spåra vissa mål relaterade till besökstrafik? Med Google kan du göra det enkelt. Det är en flexibel funktion som kan spåra olika element och hjälpa dig att hitta det som fungerar bäst för din webbplats.

I videon förklarar Brandy hur mål fungerar och vad du kan göra med dem.

Sammantaget är att sätta upp mål en av de resurser som nya innehållsskapare och utvecklare har kvar. De kan dock vara idealiska element att lägga till i din Analytics-instrumentpanel för framgång.

Spårningslänkar

Att följa olika typer av länkar kan ge dig insikter om prestanda. Inte bara prestandan för dina betalda annonser, utan även hänvisningar till sociala medier, affiliates och interna länkar till ditt innehåll.

Läsa:  Google och Jio samarbetar för att ta med JioPhone Next och tillgängligt 5G

Du kan till exempel spåra ett specifikt blogginlägg för att se vilken social mediakampanj som leder mest trafik till din webbplats.

Brandy går igenom detaljerna om hur Analytics behandlar denna data och hur UTM-koder används för att spåra externa länkar. Detta kan vara ovärderligt för dem som vill bygga effektiva marknadsföringskampanjer.

Trammels

Även om Google Analytics samlar in mycket data är det fortfarande inte den mest idealiska plattformen för vissa saker. Och Brandy beskriver några av dess begränsningar, såsom rapportering och heatmap-teknik.

Därmed inte sagt att rapporterna är fruktansvärda. Rapporteringsstrukturen är dock något begränsad jämfört med vad du kan få genom andra appar. Faktum är att många människor har stor framgång bara med att använda Google Analytics-rapporter.

Men mer kan göras för vissa behov.

Google samlar in data; du måste använda den i rapporteringsplattformar som Googles Data Studio.

Jag använder ofta data för att skapa mina egna rapporter med detaljerade kalkylblad av min egen design. Det finns många alternativ för att skapa anpassade rapporter. Du behöver bara hitta den bästa som passar dina behov.

Börja använda Google Analytics idag!

Google Analytics erbjuder en hel del information, särskilt när man tänker på att det är ett gratis system. Och Brandy täcker bara grunderna i vad detta verktyg kan erbjuda.

Integrationer med Search Console, försäljningsrapportering för e-handel, konverteringsspårning i flera kanaler och mycket mer är till hands.

Allt börjar med att förstå grunderna och få igång ditt konto.