Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Komma igång med WordPress SEO med Lindsay Haley

Komma igång med WordPress SEO med Lindsay Haley

Om du vill att din webbplats ska bli framgångsrik och få in massor av trafik måste du fokusera på SEO. SEO har dock kommit långt genom åren och kan ibland kännas överväldigande. I detta webbseminarium leder Lindsay Haley dig genom grunderna i WordPress och SEO.

Oavsett vilken typ av marknadsföringstaktik du använder, kommer organisk sökning alltid att leda majoriteten av besökarna till din webbplats. Utan en bra SEO-strategi kommer konkurrensen säkert att ta dina kunder bort.

villigt.

Hanterar SEO i WordPress

I den här videon går Lindsay igenom grunderna för sökmotoroptimering. Detta inkluderar att förstå vad SEO verkligen betyder och hur det gynnar dig som innehållsskapare.

När du lär dig hur sökmotorer fungerar kan du börja formulera de bästa strategierna för att möta kraven från webbplatser som Google. Nu kan det här låta som en komplicerad process. Men i verkligheten är det inte så svårt som du tror.

Lindsay gör ett fantastiskt jobb med att definiera vad SEO är och hur du använder det för att blidka de ständigt föränderliga algoritmerna.

Vet hur sökresultatsidor fungerar

De flesta vet hur en resultatsida fungerar på webbplatser som Google. I grund och botten försöker sökmotorn ge dig den information som ligger närmast din sökning.

Men det händer mycket mer med målsidor än du kanske inser.

Att veta hur betalda annonser fungerar kan till exempel vara mycket användbart om du säljer produkter på e-handelssajter. För att inte tala om hur lokala sökresultat kan påverka ditt företag om du äger en fysisk plats.

Läsa:  De bästa powerbankerna att köpa i maj 2024

Lindsay visar några nyanser av hur dessa sidor skapas och vad du kan göra för att få dina sidor och inlägg till toppen av resultaten. Och eftersom WordPress är otroligt flexibelt kan du enkelt rangordna ditt innehåll med bra SEO-taktik.

SEO:s fyra pelare

I den här videon visar Lindsay också vad han kallar SEO:s fyra pelare. Dessa är de väsentliga delarna som utgör optimering för WordPress-webbplatser.

De innehåller:

  • Teknisk SEO
  • Innehåll
  • Optimering på plats
  • Off-site optimering

Att förstå hur dessa “pelare” fungerar kan i slutändan hjälpa dig att skapa en webbplats som är lättare att hitta på Google. Som tur är kan WordPress enkelt hantera de flesta av dessa element tack vare bra SEO-plugins.

Men glöm inte att vissa saker kräver ett mer praktiskt förhållningssätt till innehållsklassificering. Till exempel är texten du skapar kanske den mest inflytelserika av alla dessa pelare.

För att inte tala om att använda sociala medier för att locka en bredare publik.

En steg-för-steg-process för SEO

Efter att kortfattat förklara hur SEO fungerar och varför det är viktigt, ger Lindsay en steg-för-steg-guide för att sätta upp optimering i WordPress.

Han talar om de mest kraftfulla plugins, lägga till din webbplats i Search Console, Google My Business och välja din personliga SEO-metod. Ska du göra det själv eller anlita ett proffs?

Få ut mer av WordPress SEO

Att ställa in SEO i WordPress är relativt enkelt. Men mycket av det kräver lite tid investerad från din sida. Även om vissa verktyg är automatiserade och fungerar i bakgrunden behöver du fortfarande skapa innehåll och vara aktiv på sociala medier.

Läsa:  Hur artificiell intelligens maximerar besparingar för innehållsskapande

Ändamålen motiverar dock medlen, eftersom du snabbt ökar din publik och börjar ta in besökare från sökmotorer.

Tack, Lindsay, för att du tillbringade tid med oss ​​och förklarade grunderna för SEO och att komma igång med WordPress. Detaljerna du delade är ovärderliga.