Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Kommer SEO att dö? Hur man vinner i Googles generativa AI-sökning

 Kommer SEO att dö?  Hur man vinner i Googles generativa AI-sökning - Content @ Scale

Så du har hört talas om Googles Generative AI. Det har surrat i den digitala marknadsföringsvärlden som ett upptaget bi. Du är nyfiken och kanske till och med lite skrämd av dess potentiella inverkan på ditt företag.

Kommer SEO att dö när AI kommer till Google Sök?

Hur kan jag ligga steget före den här kurvan från Google?

Det här är brännande frågor som vi ska besvara i den här artikeln. Följ med oss ​​när vi utforskar generativ AIs ökande inflytande på söktrender, packar upp Googles EEAT-riktlinjer för sidbetyg och delar vinnande strategier för att skapa innehåll i en värld av generativ AI-sökning.

Först av allt, låt mig berätta det SEO är inte död. Den som säger det till dig ljuger.

Jag minns för ungefär nio år sedan, Matt Cuts sa att gästbloggning för SEO var död. Men jag gästbloggar fortfarande än idag. Jag är författare på Search Engine Land and Search Engine Journal och mina bylines fortsätter att skapa enorm trafik och auktoritet för mig. Det här är vad EEAT handlar om.

Men innan vi går in på EEAT, som är Googles riktlinjer för sidkvalitetsbedömare, låt oss prata om Google.

Google är en monstruös trafikmaskin. Även om det är lätt att tro att Instagram kan ge dig miljontals likes, hjärtan, kommentarer och följare, är sanningen att Google tar in 80 % av världens onlinetrafik.

Vi har sett en astronomisk ökning av söktrafiken på Google. Siffrorna är inget annat än häpnadsväckande: från cirka 3 miljarder sökningar per dag tillbaka 2020 till nästan tredubbla det beloppet idag – vi pratar nära 9 miljarder dagliga sökningar. Föreställ dig möjligheterna för företag och innehållsskapare.

Ja, ChatGPT är nu en populär resurs för människor att gå till för att få svar, men den kommer aldrig att ersätta Google bara för att Google är inarbetat i oss som samhälle.

Så hur kommer generativ AI – den största förändringen som någonsin drabbat Google – att påverka sökningen som vi känner den? Ännu viktigare, hur kommer detta att påverka dig?

Googles intäkter från sökning

Låt oss först titta på Googles annonsintäkter och var de kommer ifrån.

Sök är en onlineindustri på biljoner dollar.

2022 var Googles totala intäkter 224 miljarder dollar. Googles annonser bidrog med 162 miljarder dollar – det är 58 % enbart från Googles sökning.

Läsa:  Hur man laddar ner YouTube-videor på PC | Bärbar dator | Mobil

Var kommer kostnaden per klick ifrån? Det kommer från oss skapare, utgivare och webbplatsägare. Vi driver upp kostnaden eftersom vi skapar konkurrensen.

Generativ AI som kommer till sökning kommer att förändra hela Googles annonsintäkter.

Förstå EEAT

För det andra har Google lagt till ytterligare ett “E” till sina EAT-riktlinjer för sidrankning.

Vad betyder EAT?

Expertis

Detta avser din grad av skicklighet eller förmåga inom ett visst område. Är du en ämnesexpert? Kan du ge insikter baserade på förstahandserfarenhet eller utbildning?

Auktoritativitet

Ditt rykte spelar roll här. Vad tycker andra branschledare om dig? Har andra erkänt din expertis genom omnämnanden eller citat?

Trovärdighet

Pålitlighet är den viktigaste faktorn i Googles EEAT. En webbplats anses vara pålitlig om den är korrekt, pålitlig, ansedd, ärlig, objektiv och säker.

I december 2022 lade Google till Erfarenhet till dess sidbetygsriktlinjer.

Var kommer erfarenheten ifrån?

Från din personliga resa, din personliga touch och din förstahandskännedom om saker och ting.

Om du skriver om mat, hur smakade det då?

Om du skriver om fallskärmshoppning, hur kändes det att hoppa ur ett plan?

En robot å andra sidan kan inte se, höra, lukta, smaka eller röra. Om du publicerar AI-skrivet innehåll utan att lägga till EEAT kommer det förmodligen inte att rankas.

Varför lägger Google så stor vikt vid EEAT?

Det är enkelt: Google vill ge användarna bästa möjliga information för deras frågor. Om du är expert på ditt område, har byggt upp ett auktoritetsrykte och är betrodd av andra, är det vettigt för Google att placera ditt innehåll högst upp i sökresultaten.

Så vad är pålitligt, högt EEAT-innehåll?

Det är innehåll från en person med en mängd personlig erfarenhet.

Skulle du till exempel lita på en produktrecension från någon som personligen har använt produkten eller en recension från någon som inte har gjort det?

Google varnar användare att inte lita på lågt EEAT-innehåll, särskilt när det handlar om ett YMYL-ämne.

YMYL, förkortning av dina pengar ditt liv, hänvisar till ekonomiskt, juridiskt och medicinskt innehåll. Det är de svåraste kategorierna att skriva om.

När jag drev en författarbyrå var vi tvungna att anställa en riktig legitimerad sjuksköterska eftersom ingen författare kunde tillverka den typen av kunskap och expertis. Ännu viktigare är YMYL-information utan EEAT liktydigt med skadligt innehåll eftersom det skulle sätta människors liv i fara.

Innehåll som inte är skrivet av en expert och som är full av felaktigheter anses vara opålitligt, ytligt skräp som får lägst betyg från Google.

Läsa:  Domänköpguide för bloggande: Välja det perfekta namnet

Extremt negativt rykte – både för din webbplats och din närvaro på sociala medier – kan också leda till låg EEAT.

Är ditt webbplatsinnehåll och innehåll på sociala medier aktuellt relevant? Eller pratar du om att baka och laga mat på Facebook samtidigt som du pratar om att bygga en advokatbyrå på din hemsida?

Vad säger folk på Reddit och Quora om dig? Är ditt rykte på Glassdoor, Capterra eller G2 lågt eller är det noll?

Med EEAT är en förläggares expertis och rykte viktigare än de någonsin gjort.

Detta är sant, särskilt när man går in i AI-åldern. Få fler bylines från gästbloggande, bli citerad i andra publikationer och gå och prata på branschevenemang för att bygga din auktoritet.

Du kan publicera högt EEAT-innehåll genom att göra en av två saker:

  1. Var en verklig expert på ditt ämne
  2. Anlita en expert för att skapa innehåll med AI

Tack vare AI kan vi nu skapa innehåll 10x vilket är ganska otroligt men du vill fortfarande ha en mänsklig expert som driver showen.

Bygg din auktoritet online

En sak vi gjorde på WriteSonic var att anställa en fantastisk digital marknadsföringschef som kommer från en social mediabakgrund – hon brukade köra Twitter-chattar för Semrush. Nu kan du se att vårt kit för sociala medier blir bättre och bättre, vilket höjer vår varumärkesnärvaro på sociala medier.

Jag pratar inte om att lägga upp en rulle varje dag. Jag pratar om att få ut innehåll på Facebook, Twitter/X, LinkedIn, YouTube och Instagram för att visa upp din upplevelse, även om det bara är ett inlägg i veckan eller två inlägg i månaden.

Om du är en byrå kan du lyfta fram dina kunders berättelser. Du behöver inte tillverka innehåll på sociala medier som svarar på EEAT eftersom detta är en förstahandsupplevelse som kommer direkt från din kund.

Kom ihåg: ditt mål är att vara den unikt auktoritativa go-to-källan i din nisch eller din kunds nisch.

Om du inte kan vara den unikt auktoritativa källan för det ämnet, välj ett annat ämne som du är villig att bosätta dig i och bygga vidare på i flera år. Om du har mycket kunskap om SEO och du har publicerat webbplatser i flera år kan du enkelt bygga upp innehåll på en webbplats, vända på det och tjäna pengar.

Men om du inte är den typen av expert kan det ta lite tid att bygga EEAT. Det tog mig 10 år att bygga min första webbplats till 100 000 per månad i trafik och intäkter, och jag gjorde det 100 % organiskt utan annonser. För att bli den unikt auktoritativa go-to-källan i min nisch byggde jag upp min webbplats med tusentals blogginlägg om innehållsskrivande, innehållsmarknadsföring, bloggande och varje ämne under solen. När jag sålde min författarbyrå hade den uppnått domänbetyget 70.

Läsa:  Hur kan innehållsmarknadsföring hjälpa ett företag?

Om du vill vinna när generativ AI kommer till sökning är detta den hemliga formeln – publicera innehåll i skala, skapa länkar till mycket trovärdiga källor och få dessa bylines, omnämnanden och citat över hela din bransch.

Här är det coola med vad som kommer till AI i sökningar: Google kommer inte att presentera stora publikationsnamn som Forbes längre. De kommer att visa upp nischade webbplatser och ge dem attributioner ovanför mitten av Googles sökgenerativa upplevelse (SGE).

Har du svarat på alla frågor om ämnet på din webbplats? Har du gjort ett bra jobb med att representera dig själv på sociala medier? Publicerar du konsekvent bra innehåll?

Det här är nycklarna till att bli presenterad på Google SGE.

Hur man vinner i eran av generativ AI

Det digitala landskapet förändras, och Googles generativa AI leder satsningen. Låt mig guida dig genom några praktiska strategier för att ligga steget före.

Fokusera på specifika nischer

I en värld full av innehåll har specificitet blivit mer avgörande än någonsin. Att fokusera på en viss nisch hjälper ditt innehåll att sticka ut och ökar dess relevans för riktade sökfrågor.

Till exempel, istället för att skriva om “hundträning”, kan du begränsa det till att “träna Golden Retrievers för agilitytävlingar”. Genom att göra det blir ditt material hyperrelevant för dem som söker den specifika informationen – vilket ökar dina chanser att rankas mer framträdande i SGE.

Svara på alla frågor om ämnet

Vi lever i en tid där människor förväntar sig omedelbara svar till hands – bokstavligen. Som sådan är omfattande bevakning av vilket ämne som helst inte bara god praxis; det förväntas nu av både användare och rankningsalgoritmer.

Sidor som svarar på flera relaterade frågor rankas högre på Google än de som bara fokuserar på ett enda sökord.

Ingen diskussion om att vinna i SEO skulle vara komplett utan att nämna bakåtlänkar, och det handlar inte bara om kvantitet – kvalitet spelar roll.

En högkvalitativ bakåtlänk från en auktoritativ webbplats är värd mycket mer än flera lågkvalitativa. En bra utgångspunkt? Nå ut till andra nischfokuserade webbplatser för tillfällen för gästinlägg eller samarbetsskapande av innehåll.

Humanisera ditt AI-innehåll

Ett av de mest effektiva sätten att bygga hög EEAT i en ålder av AI är att humanisera ditt innehåll.

Läsa:  Hur man lyfter fram berättelser utan att skriva eller beskriva

Jag har utvecklat ett steg-för-steg-ramverk för det – det vi kallar CRAFT i WriteSonic.

Implementera CRAFT och du kommer aldrig att publicera jargony, dåligt innehåll av låg kvalitet någonsin igen.

Detta ramverk kommer att ge dig och dina skribenter seriös klarhet i hur man humaniserar AI-genererat innehåll.

Vi har en hel timslång handledning för att guida dig om hur du tillämpar dessa steg på alla AI-skrivna delar. Se till att dela det med ditt innehållsteam (det är helt gratis på vår YouTube-kanal) för att ge dina AIO-skribenter en djupgående titt på hur man lägger till EEAT till AI-innehåll.

Anpassa och gå före Generativ AI-sökning

I år på WriteSonic har vi krossat det i rankingen.

Vi har nu över 47 000 sökord och de handlar om ämnen som är viktiga för oss.

Vi rankar redan efter gratis AI-detektor vilket är ett av verktygen vi erbjuder med vår AI-skrivare.

Vi pratar om ChatGPT och hur man skriver innehåll med AI. Och på Content Hacker-sidan, som är vår utbildningsgren, pratar vi om ett ännu bredare spektrum av ämnen som t.ex. hur du använder din e-post på ett smartare sätt och hur du håller dig motiverad medan du arbetar hemifrån eftersom det här är saker som är viktiga för en innehållshacker – någon som skapar innehåll för att få sin verksamhet att växa.

Så tänk på de ämnen som du vill bli känd för och håll dig till dem för din webbplats. Jag säger till dig att du kommer att döda den och få trafik som kommer att konvertera!

Sista tipset, jag skulle verkligen uppmuntra dig att leka med Google Sök och den generativa AI-lådan. Se vilken typ av svar som kommer upp.

Vill du vinna i Googles generativa AI-sökning? Tänk som användaren: Kommer detta innehåll att hjälpa mig? Det som kanske kommer att hjälpa mig är att klicka på ett resultat och läsa en djupgående guide från en expert som faktiskt har erfarenhet.

Nu är det inte läge att frukta AI. Även om generativ AI har blivit väldigt störande i alla branscher, erbjuder den också en ocean av möjligheter som bara väntar på dig.

Gå före i spelet och börja bygga din auktoritet med WriteSonic.