Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Kopiera text från en PDF, hur man gör

Kopiera text från en PDF, hur man gör

PDF är ett av de mest utbredda digitala dokumentformaten, eftersom, jämfört med andra typer, garanterar många fördelar. De är lätta att skapa, läsa och använda och låter dig ställa in olika åtkomstnivåer för att skydda innehållet på det sätt som bedöms vara lämpligast. De kan innehålla vattenstämplar, lösenord, digitala signaturer och annan grafik eller layoutelement som aldrig ändras, oavsett vilket operativsystem, enhet eller programvara som de visas med. Redigera, försök att extrahera information eller helt enkelt kopiera text från PDF det kan tyckas komplicerat, men om du kan de rätta metoderna kan alla operationer utföras extremt enkelt.

Kopiera text från PDF det är en av de operationer som efterfrågas och utförs oftast. Du kan använda Acrobat Reader DC och webbläsare som Google Chrome, Microsoft Edge och Mozilla Firefox. Låt oss upptäcka alla metoder.

 • 1. Vad är en PDF

  Shutterstock

  PDF (Portable Document Format) är ett filformat som skapades av Adobe 1993 för att säkerställa digital och säker överföring av dokument. Detta format visas utan ändringar i layout, innehåll och grafik oavsett i vilken miljö du arbetar, enheter och program som används. Detta har gynnat dess spridning och gjort det perfekt för alla de filer som innehåller viktig information.

  En PDF det kan skapas på många sätt, så mycket att en komplett lista är omöjlig. Det kan göras med hjälp av textredigerare som Word, som låter dig spara innehåll i detta format, genom Google-dokument, med Acrobat reader eller andra verktyg som är lätt tillgängliga på webben gratis och som möjliggör snabb konvertering av alla typer av filer .

  Läsa:  När du ska använda lokaliserade domäner och deras SEO-effekter

  PDF-filer är säkra, tack vare möjligheten att anpassa säkerhetsnivån och förhindra alla ändringar eller ingrepp, snabb att dela, alltid ha en liten storlek, kompatibel med de flesta enheter, ekonomisk och förenkla utskrifter.

 • 2. Kopiera text från PDF från Acrobat Reader

  Acrobat PDF-läsare

  Fastweb Plus skärmdump

  För att använda den här metoden måste du ladda ner applikationen till din enhet Adobe Acrobat Reader genom att ansluta till den officiella Adobe-webbplatsen. Det är en gratis PDF-läsare med dess grundläggande funktioner och som låter dig se dokument, signera dem, infoga anteckningar och samarbeta kring skapande.

  Om du vill ha avancerade funktioner, som att redigera och konvertera PDF-filer till andra format, inklusive Word, PowerPoint och Excel, skydda dokument med lösenord och anpassa filer med varumärkeselement, du måste välja Acrobat Pro.

  Acrobat är också tillgängligt i en version designad för mobila enheter användbar för att visa och arbeta med PDF-filer även när du är borta från hemmet eller på resande fot eller om du behöver utföra en brådskande uppgift på kort tid.

  Efter laddade ner programvaran och slutförde installationenkan du fortsätta för att visa PDF-filen och kopiera texten eller delar av texten i den.

  Med Acrobat Reader kan du identifiera eventuella begränsningar som tillämpas på PDF:en. För att ta reda på klicka Meny och tryck på Dokument egenskaper. I fönstret som öppnas väljer du objektet Säkerhet och analyserar sammanfattningen av dokumentets begränsningar. Alla tillåtna och förbjudna åtgärder kommer att anges här.

  I detalj, för att kunna kopiera en text eller en del av text, måste ordet Tillåten finnas bredvid posten Kopiera innehåll. I det här fallet kan du fortsätta.

  Läsa:  Hur man använder Dark Social i din marknadsföring (och varför!)

  I PDF-filen markerar du den del av texten du vill kopiera med markören och högerklickar. Välj objektet Kopiera. Texten kopieras sedan till klippbordet och kan klistras in i textredigerare eller andra fält.

 • 3. Använd en webbläsare för att kopiera texten från PDF:en

  PDF

  Shutterstock

  För att se, läsa och ingripa på en PDF kan du använda en webbläsare som tillåter det. Dessa funktioner är tillgängliga på de flesta lösningar som är tillgängliga för användare, inklusive Google Chrome, Firefox och Microsoft Edge.

  Om du vill använda Chrome, leta reda på PDF-filen på din enhet, högerklicka på den, välj Du öppnarmed och välj Google Chrome. När PDF-filen öppnas på en webbläsarsida markerar du texten du vill kopiera med muspekaren och högerklickar.

  Välja Kopiera. Webbläsaren har nu kopierat texten till urklipp och du kan klistra in den i vilken textredigerare eller textruta du vill.

  En liknande operation kan utföras med Firefox eller med Microsoft Edge. I det här fallet måste du välja filen på din enhet, högerklicka, tryck på Öppna med och välj Firefox eller Microsoft Edge baserat på webbläsaren som är tillgänglig för dig eller den du föredrar att använda.